Makeup

[Unbox] Eid Mubarak Limited Edition Box from Althea ♥

July 02, 2017


Assalamualaikum :)

Bulan lepas FD ada update tentang Althea Raya Giveaway. Ye awakk, Althea bagi free item tau. Rugi sangat sape yang tak grab tu. FD ni sampai 2 kali shopping. Tapi barang 2 kali dapat dalam waktu yang berlainan. Mula mula dapat kotak pink (sebelum Raya). Baru petang tadi dapat kotak yang limited edition punya.


Ni lah kotak yang limited tu. Warna hijau siap ada bulan dengan bintang tu ha.

Kat video bawah ni FD ada share unboxing Eid Mubarak box

Terlupa nak tunjuk 2 item. Hehe maaf ye :D


1 kotak ni bernilai RM171


Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel
MILKY DRESS Barbie Make Pen Eye Liner (code BLACK)


Tony Moly New Delight Tony Tint [code: RED]
Witch's Pouch Foundation (SPF30 PA++)_40ml [code: 23]


ONSAEMEEIN Skin Solution Magic Powder (30ml)
Aritaum Ginger Sugar Lip Scrub


Box pink ni pulak FD terima sebelum Raya. Sempat lah pakai masa Raya tu. Hehe. Siap dapat sampul duit raya dari Althea okayyy :p
1 box cost RM72 (termasuk postage RM18)
Yes, postage kena cas sebab pembelian tak sampai RM99



Witch's Pouch Shadow for Eyes
Witch's Pouch Love me Blusher (11g)


It's My Contour Brush
Holika Holika Skinny Eyebrow Pencil (yang ini FREE sebab sempat grab masa Althea Raya Giveaway tu)


FD tak pandai makeup, tapi nasib ada cousin FD. Dia yang jadi MUA FD masa raya haritu. Thank you dear cousin, ihiks! ♥

Sebenarnya jimat tau shopping skincare atau barang makeup kat Althea ni sebab banyak item yang on sale. Up to 70% pun ada kot. Semua item yang FD beli tadi tu, rate dalam RM15-RM40 something je. Takde yang over RM60. Eyeliner tu je mahal sikit but worth it lah. Sebab kualiti memang okay. Cuma 1 item je FD tak berapa boleh terima. Eyebrow pencil sebab senang patah. Kena cari yang kukuh keras tapi boleh nampak hasil bila conteng. Hehe.

Yang FD order kemudian (kotak hijau) tu, Laju okay servis. Dalam seminggu je. Sebelum Raya tu je makan masa sikit nak tunggu parcel. Overall semuanya okay okay sahaja. Customer servis pun cepat respond dengan email FD. Sekarang ni jadi regular customer Althea lah. Hehe :*


Kalau nak shopping kat Althea jugak, boleh tengok website ni;
https://my.althea.kr/
http://www.facebook.com/altheakorea
http://www.instagram.com/altheakorea
http://blog.althea.kr/
http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV

And korang boleh install apps Althea tau. Lagi senang nak shopping
 

You Might Also Like

0 comments