Parenting

Terima kasih H Focus!

July 31, 2019


Assalamualaikum!

Haa pelik kenapa nak terima kasih? Hehe sebabnya FD lega dengan perkembangan anak FD, Fayyra. Sejak bagi Fayyra makan H Focus, Fayyra makin bagus. Faham apa FD cakap.

FD ada share tentang H Focus sebelum ni;
https://ftndiana.blogspot.com/2019/07/h-focus-membantu-menguatkan-ingatan.html

Kita sebagai ibu, memang nak yang terbaik untuk anak kita kan? Semakin anak nak besar, makin banyak anak nak explore dan kita sebagai parents, kena bimbing jugak. Bukan dengan biarkan dia explore sorang sorang.

So far hampir 2 minggu Fayyra amalkan H Focus dan apa yang FD nampak, dia tau bila kita panggil, bila tunjuk buku dia macam nak membaca sambil mulut membebel 😂


Sekarang ni memang pantang bila tengok FD pegang botol H Focus, Fayyra mesti datang kat FD dan mintak sebiji. Tapi untuk baby bagi separuh atau sebiji sehari sekali je tau! Jangan bagi 2 kali pulak. Ikut dos yang dibenarkan sahaja.

Cara pengambilan mengikut tahap umur;

👶 Baby 1 tahun ke bawah = 0.5 @ 1 biji 1x sehari
☝ ( jika baby, mesti dah pandai mengunyah. boleh juga hancurkan dan campur di dalam susu @ air suam)

👦2-4 tahun
🔸 2 minggu pertama 👉 1 biji pagi dan 1 biji malam
🔸 Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja pagi.
🔸 Pengambilan sebaiknya selepas makan.

👱 5-11 tahun
🔸 2 minggu pertama 👉 2 biji pagi dan 2 biji malam
🔸 Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1x sahaja pagi sebelum pergi sekolah ambil 2 biji.
🔸 Pengambilan sebaiknya selepas makan.

👧 12 tahun ( UPSR )
🔸 2 minggu pertama 👉2 biji pagi dan 2 biji malam
🔸 Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1x sahaja pagi sebelum pergi sekolah ambil 2 biji.
🔸 Pengambilan sebaiknya selepas sarapan

👨 13-17 tahun ( PT3 & SPM )
🔸2 biji pagi dan 2 biji malam, pergi sekolah ambil 3 biji.
🔸 Pengambilan sebaiknya selepas sarapan

Ada banyak testimoni positif lepas anak anak mengamalkan H Focus;







Haa nampak tu? Anak anak yang amalkan H Focus dapat keputusan yang cemerlang. anak kecil pandai membaca. Kita cuma ikhtiar menggunakan H Focus. 

Antara khasiat H-Focus:
mudah bangun tidur
lebih fokus
memberi tenaga
mudah menghafal
mudah faham
hilang gagap
minda menjadi aktif
idea bertambah
memberi penglihatan yang lebih jelas
menjadi bertambah kreatif


Jujur FD kata, memang anak senang bangun. Takde nak bangun tu tetiba nangis. Dia bangun pagi dulu dari ibu dia 😂 siap main sorang lagi. Takde nak meragam bila orang tidur je lagi sebelah dia. Dengan makin aktifnya, jenuh jugak nak mengejar walaupun dia tak pandai jalan lagi.

Alhamdulillah, FD lega dengan progres Fayyra sejak amalkan H Focus. Terima kasih H Focus! 💙

Ibu bapa yang nak dapatkan H Focus, boleh klik link di bawah;
Facebook: https://www.facebook.com/HFocusHQ/
Website: https://sejagatglobal.com.my/?product=h-focus

atau WhatsApp terus ke

http://HFocusMindaFira.wasap.my

http://pmhfocusmisha.wasap.my

You Might Also Like

0 comments