Drama

Nur - Full Episod

June 05, 2018


Assalamualaikum

Hot betul drama baru kat TV3 tu kan. Alaa cerita NUR tu. Hari hari ada je orang update status cite pasal NUR. Nak tau drama ni kisah tentang apa? Jom tengok online kalau dah terlepas first episod.

Nur tv3

Nur (2018) ialah sebuah drama televisyen yang bersifat Islamik dan sarat dengan pengajaran. Drama ini menfokuskan tentang perbezaan kehidupan masyarakat yang dilabel sebagai golongan 'pendosa' dan juga golongan 'beriman' daripada perspektif masyarakat sekeliling.


Adam, seorang ustaz muda yang terkenal kerana ilmu, rupa paras dan anak lelaki tunggal kepada penceramah selebriti, Datuk Ayah Haji Mohsen. Banyak tawaran pekerjaan Adam terima sekembalinya ke Malaysia.

Adam bakal ditunangkan dengan Qhadeeja, seorang doktor muda, juga anak kepada seorang usahawan terkenal yang cukup rapat dengan Datuk Ayah Haji Mohsen. Adam sering mendapat soalan daripada pengirim misteri ketika memberi kuliah di masjid.

Rupanya soalan itu datang daripada Nur, seorang pelacur yang mempunyai minat untuk mendalami agama Islam. Lama-kelamaan, mereka jatuh cinta kerana agama dan Allah SWT.

Namun hubungan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga dan masyarakat. Apakah Nur mempunyai sinar harapan untuk hidup bersama Adam?


JUDUL : NUR
JUMLAH EPISOD : 19 episod
TARIKH TAYANGAN : 14 Mei 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENGARAH : Shahrulezad Mohameddin
TERBITAN : Radius One Sdn Bhd
PELAKON : Syafiq Kyle (Adam), Amyra Rosli (Nur), Riena Diana (Dr Qhadeeja), Datuk Jalaludin Hassan (Datuk Ayah Haji Mukhsin), Fatimah Abu Bakar (Datin Ibu Hajah Musalmah), Noorkhiriah (Aishah), Azhan Rani (Ustaz Syed Hamadi), Raja Muhd Atiqullah, Zaidi Omar, Laila Nasir, Elmy Moin, Kuna Muzani, Mathni Razak, Jijie Zainal


Nur Full Episod

Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6

Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12

Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18

Episod 19




You Might Also Like

4 comments

  1. Sedihnya sinopsis, patutlah drama ni hot skrg, mai tak pernah tengok lagi.. Nanti la nak marathon terus.

    ReplyDelete
  2. tk layan cite ni. hukhuk. tp memang viral cite nii

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete