Family

FD dah jadi isteri orang 👰

April 11, 2018


Assalamualaikum 😊

Last 2 weeks FD ada update pasal pergi kursus kahwin. Bukan suka suka nak isi masa lapang tau pergi kursus tu, haha. Pergi sebab nak kawin. Umur 25 tahun baru nak pergi 😂

Alhamdulillah dengan sekali lafaz, FD dah sah jadi isteri kepada Muhammad Yuslly Ezlan. Tarikh keramat 4hb Februari 2018. Bertempat di Masjid Bukit Tokbeng.


Sibuk je FD nak tengok cincin muat ke tak risau silap size sebab tak ikut sama masa beli cincin tu. Semua atas keluarga pihak lelaki yang uruskan.

FD share dengan korang gambar je lah ye. Hehe. Semua gambar guna phone adik FD si Mirul. Phone FD bagi mak je yang pegang. Pengantin kan, mana boleh pegang pape kat tangan 😂






Ini lah family FD

Nikah ni kami buat simple je. Buat mana yang penting je. Masa akad ni pun antara family je ada. Nak ajak saudara mara tu macam payah sebab semuanya kerja dan jauh. Tu pun nasib Mirul boleh dapat cuti sebab Mirul kerja kat Kuala Lumpur.

Image may contain: 3 people, including Ina Lia, people smiling, close-up
Walaupun saudara takde yang dapat hadir, FD rasa bertuah sangat ada kawan baik yang sanggup fly datang Terengganu untuk ada disamping FD masa majlis akad nikah ni. Thank you so much Mia! 😘 aku hargai sangat pengorbanan kau datang jauh jauh. Nasib baik boleh spend time lepas tu.

Mia datang pun jadi mak bidan terjun. Dia lah yang tolong inaikan jari, makeup kan muka FD. Fyi, FD memang tak suka makeup lebih lebih. Tapi memandangkan tu hari penting, kena ada seri pengantin, tadah je lah muka. Kalau tak, memang muka togel je. Mia lah penyelamat 😂


And she's part of us too. Family FD layan Mia macam family sendiri dah. Kawan dari form 1, kerap datang rumah masa zaman sekolah dulu. Tipu lah kalau tak rapat kan 😏



Masa sesi berinai. Gigih Mia tau sampai je rumah pagi tu, terus ajak berinai. Bukan nak berehat dulu ke apa ke. By the way, inai celup Baby Zara sponsor dari Mia, hehe 😁

Dan ini hasil inai celup dari Baby Zara Henna 😊

Kalau ada yang berminat nak dapatkan inai celup ni, boleh contact kawan FD, Mia.

Gambar dengan family suami takde kat FD. Ini je yang FD ada. Maklum lah, buat nikah saje. Takde nak upah photographer ke apa ke. Kawan kawan dan family kan ada 😏

Pssttt, nak tau tak jumpa jodoh ni kat mana? Kenal kat Instagram tau 🙈  bulan Mei 2017 mula kenal. Bulan Julai pulak first time jumpa. Tup tup tahun ni nikah. Jodoh kan, bukan kita boleh jangka 😊
Mintak korang doakan kami bahagia dan kekal selamanya. Amin 🙈

You Might Also Like

34 comments

  1. wahhhh tahniah FD, dah jadi isteri orang :)
    semoga berbahagia hingga ke jannah, sweet je love story korang, berkenalan di instagram :)

    ReplyDelete
  2. Selamat pengantin baru.semoga bahagia hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  3. Tahniah FD..semoga kekal bahagia hingga ke Jannah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. inshaAllah, amin

      Delete
  4. Congrats FD..Selamat menempuh alam rumahtangga..akk doakan semoga bahagia selalu disamping suami tersayang..

    ReplyDelete
  5. Thniahhh fatian diyana 😁 Selamat menempuh kehidupan berumah tangga

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mek :D hehe inshaAllah

      Delete
  6. Tahniah fd moga bahagia hingga ke anak cucu ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mellya. inshaAllah ❤

      Delete
  7. Barokallah. Tahniah n selamat pengantin baharu.

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih abam kie. inshaAllah nanti FD join GA tu

      Delete
  8. Tahniah FD dan selamat pengantin baru zumal ucapkan yer...

    ReplyDelete
  9. tahniah..selamat pengantin baru. :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah FD. Semoga bahagia sehingga ke syurga. Simple itu lagi bagus kan, :)

    cincin FD cantiknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Renex. yup, betul tu. Simple more better :) hehe thankyou

      Delete
  11. Tahniah FD selamat pengantin baru semoga berkekalan ke akhir jannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cik Ash. InshaAllah, amin

      Delete
  12. tahniah..selamat pengantin baru FD..:)

    ReplyDelete
  13. Tahniah awak <3 smoga bahagia hingga ke Jannah.. kita sama umur rupanyanya ya. 25. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Busyra. hehe sebaya kite ye

      Delete
  14. Tahniah & Selamat Pengantin Baru - semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  15. Tahniah kak.selamat pengantin baru.semoga bahagia hingga ke jannah.cantik inai celup tu.

    ReplyDelete