Product Review

Baby Balm dari Tasneem Naturel

January 22, 2018


Assalamualaikum!

Lama rasanya tak update blog. Busy dengan kerja walaupun kerja biasa biasa je. Hehe 🙈 okay, skip this part. Tak penting pun. Kah!

Okay, kali ni FD nak cerita tentang baby balm dari Tasneem Naturel. Balm ini dirumus khas daripada bahan semulajadi serta kombinasi 100% minyak pati (essential oil) yang bermutu tinggi. Jangan risau, produk ni tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Balm bayi Tasneem Naturel confirm selamat sebab ada kelulusan daripada KKM.
Nama je balm bayi tapi yang dewasa pun boleh guna tau! FD sendiri dah guna balm bayi ni.


Balm bayi Tasneem Naturel ada 4 jenis balm. Tiap satu ada fungsi tersendiri.



COUGH FLU TIME (CF-Rub)
✨ Bantu mengurangkan selesema dan cairkan kahak
✨ Bantu melegakan asma
✨ Mengurangkan suhu ketika demam
CARA GUNA: Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada
RAMUAN:Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree


SLEEP TIME
✨ Bantu anak supaya mudah tidur lena dan anak bangun dalam mood ceria
✨ Membaiki kualiti tidur
CARA GUNA: Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan
RAMUAN: Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang


CALM TIME
✨ Memberikan keselesaan kepada bayi
✨ Mengurangkan keletihan dan tekanan
✨ Bantu anak lebih tenang
CARA GUNA: Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan
RAMUAN: Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium,Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile


TUMMY TIME (T-Rub)
✨ Membuang angin dalam perut
✨ Bantu melegakan perut sebu dan kembung
CARA GUNA:Sapu pada perut dan tapak kakiRAMUAN: Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper



FD punya fav yang T-Rub sebab memang jenis badan banyak angin. Memula tu saje try nak tahu keberkesanan produk balm bayi Tasneem Naturel ni. Sebelum tidur, sapu je kat perut. First impression, kenapa tak rasa berangin? Yes, balm bayi Tasneem Naturel ni takkan membuatkan korang rasa sejuk atau berangin tau. If you know what I mean. Lepas tu masuk bilik, takde nak golek golek atas katil 30minit ke sejam, sebab kebiasaanya camtu. Tapi lepas baring, senang gila lelap. Nak kata penat balik keje, tak jugak sebab kadang tu tidur lewat jugak walaupun balik keje lewat.

Selain tu, FD nak share testimoni dari kawan jugak sebab dia pun pernah guna balm bayi Tasneem yang Sleep Time. Dia memang ada masalah bab tidur, insomnia orang kata. Haa, gitu. Dia pun share lah feedback dia. Lepas sapu tu dia terus lelap. Easy peasy okay!

Pada korang yang berminat dengan produk balm bayi Tasneem Naturel ni, boleh contact nombor dibawah. FD dah sediakan contact detail Tasneem Naturel, supaya senang korang nak cari 😁


TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR

HOTLINE: 011-20964665 (ORDER)
010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)
Instagram: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)
Facebook : TASNEEM NATUREL HQ
www.tasneemnaturel.com

You Might Also Like

8 comments

  1. Replies
    1. comel sbb packaging kecik je kan

      Delete
  2. elok untuk budak2 kecil ni..kalau budak2 besar guna pun dh boleh lelap tidur..mmg nak cari jugak la nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kite sendiri pun pakai kak. bukan utk baby je

      Delete
  3. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  4. bagusnya balm ni..ada banyak kelebihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, banyak kegunaan and kelebihan

      Delete