Tuesday, 14 March 2017

Zimmer - Teknologi Terbaru untuk Kuruskan Badan dilancarkan di Malaysia


Assalamualaikum :)

Dalam entri kali ni, FD nak perkenalkan teknologi terbaru untuk kuruskan badan dari syarikat Zimmer. Sebelum ni ada jugak blogger yang bagi testimoni lepas buat rawatan dari Zimmer. FD cuma datang masa media launch je :)

Media launch Zimmer diadakan di Talent Lounge, Damansara Perdana
pada 9hb Mac 2017


Ms Jess Kong - General Manager


Dr Pablo Naranjo - Medical Director of Elite Laser Clinic, Madrid

Dr Pablo explain tentang teknologi terbaru Cyro-Lipolysis dari Zimmer Aesthetic. Agak menarik tentang rawatan tersebut sebab menurut Dr Pablo, lepas dari rawatan tu, kita nak makan apa pun tak kisah sebab tidak akan terjejas bentuk badan kita. Kira macam parmenant tau. Seronok, kan?



Rawatan Cyro-Lipolysis ni tak bahaya dan takde kesan sampingan macam rawatan lain sebab rawatan dan prosedur ni menyejukkan lemak yang dengan cara efektif. Kalau nak kesan lebih hebat, Zimmer Aesthetic gabungkan Cyro-Lipolysis ni dengan rawatan lain iaitu Z Lipo dan Z WavePro.

Sedikit info tentang Z Lipo dan Z Wave Pro;
Z Lipo
The highly innovative Cryolipolysis™ – Z Lipo system makes it possible to target fat depots and reduce them permanently and non-invasively. This method cools fat deposits over a longer period of time to a controlled and safe temperature range.

Z WavePro
The high energy radial shockwaves scientifically proved to have a large impact on collagen structure and the skin connective tissue, improving blood circulation.
It stimulates collagen formation, while the skin becomes more elastic and its firmness is visible after only a few treatments.

Thanks to the ZWave radial shockwave unit, it is also possible to significantly improve skin firmness, skin elasticity and collagen regeneration. Fat reduction, for example, after Cryolipolysis TM or injection lipolysis is also enhanced by using the ZWave.

Setiap rawatan cuma mengambil masa dalam 45 minit ke 50 minit je. Takkan ambil masa korang banyak banyak pun :)


Dari kiri; Dr Chan Boon Khai, Dr Serina Binti Haji Abdul Latif, Dr Alice Prethima, Mr Henry Holitschke, Dr Pablo Naranjo dan Ms Jess Kong.


Kepada yang berminat untuk buat rawatan ini, boleh walkin ke cawangan yang berdekatan;

1. TDOX Clinic
51B, Jalan SS21/37. Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor.
T: +603 7733 7768

2. Esadsa House
Lot 51, 7th Floor Signature Office, The Boulevard Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,   59200 Kuala Lumpur.
T: +603 2287 8569

3. Ageless Medispa & Clinic
257, Jalan Maarof, Bangsar Park, 59000 Kuala Lumpur.
T: +603 2095 0458

4. RE Plastic Surgery Clinic
A4-UG1-03, Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur.
T: +603 6207 9004

5. The Life Clinic
Lot 6-2A, Jalan Batai, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur.
T: +603 2856 9292

atau boleh tengok di website: http://zimmer-aesthetics.com.my untuk lebih maklumat lanjut.

Booster Whitening by Shhaz Beauty



KELEBIHAN BOOSTER WHITENING 🌸
💜Memutihkan kulit 5x ganda daripada kulit asal
💜Putih sepantas injection
💜Tidak ada kesan sampingan
💜Digalakkan untuk ibu menyusu bayi
💜Menghapuskan toksin dalam badan
💜Menaikkan seri rona merah jambu pada kulit
💜Mengecutkan jerawat
💜Menghilangkan parut hitam yang lama
💜Kulit menjadi gebu, putih & pinkish

👉Apa bahan2 dalam booster whitening yg meletopss ni?
✅serbuk mutiara 💕untuk glowing kan kulit kita
✅pelembap 💕untuk elak dari kulit kering
✅vitamin B 💕memenuhi keperluan asas kulit
✅protein- 💕bantu bina sel-sel kulit baru untuk nampak muda dan segar
✅sedozen jenis mineral 💕untuk pastikan kulit kita sihat dan nampak muda
✅amino asid 💕untuk tegangkan kulit supaya kita tak nampak tua sbelum umurnya dan baik untuk pembaikan sel-sel baru


Contact:
011 3376 5321
ftndiana@ymail.com

Sunday, 12 March 2017

Coway Run , 7 May 2017


Assalamualaikum :)


Berita baik kepada yang pentingkan kesihatan dan minat dalam sukan larian! Coway mengadakan larian di The Starlinh Mall Damansara Uptown pada 7 Mei 2017 nanti. Juga turut serta oleh Jordan Yeoh dan Carey Ng. Terbuka untuk larian 5km dan 10km.

FD dijemput untuk press conference Coway Run 2017 di Novotel Hotel baru baru ini pada 8 March 2017. Tujuan PC ni untuk explain lebih lanjut tentang Larian Coway pada 7 May 2017 akan datang. First time FD join event untuk blogger ni. Nervous jugak mula mula tu

Kat rumah pula FD memang gunakan water filter Coway. Lama jugak rasanya dalam 3 tahun macam tu. So far memang okay, takde masalah. Dan juga menyenangkan family. Lagi lagi bila adik kecil nak minum air. Boleh ambil sendiri je :D


Semasa PC Coway Run


Maaf gambar agak kabur sebab kite zoom je dari jauh :D

Masa ni, managing director Mr. Kyle Choi Ki Ryong bagi ucapan. Explain tentang Coway dan Larian yang akan dilancarkan. Sangat menarik hadiah untuk pemenang kepada yang akan turut serta Coway Run tu nanti.


OFFICIAL LAUNCH OF COWAY RUN!



Hadiah untuk pemenang larian:
1st - RM1000
2nd - RM800
3rd - RM500
4th and 5th - RM150

Registration fee

Individual


10km Men Open (18-39yrs)
Price shown is subject to RM5 Admin Processing Fees
MYR 45.00
Available
10km Women Open (18-34yrs)
Price shown is subject to RM5 Admin Processing Fees
MYR 45.00
Available
10km Men Veteran (40yrs & above)
Price shown is subject to RM5 Admin Processing Fees
MYR 45.00
Available
10km Women Veteran (35yrs & above)
Price shown is subject to RM5 Admin Processing Fees
MYR 45.00
Available
5km Fun Run (18yrs & above)
Price shown is subject to RM5 Admin Processing Fees
MYR 35.00
Available




*Important Note:
- This Event is open to Malaysians only
-  All prize winners must produce their identify cards for age verification and must run with their own BIBs

Event: Coway Run 2017
Date: 7 Mei 2017 // 7 am
Place: Starling Mall, Damansara Uptown




Kepada yang berminat, boleh daftar di https://mro.myraceonline.com/cowa17/registrations
Tarikh tutup penyertaan pada 16 April 2017.


Facebook: Coway Malaysia
Hashtag: #CowayRun, #BetterWaterForABetterLife

Friday, 10 March 2017

Giveaway by Fatin Diana


Assalamulaikum :)

Harini secara rasminya FD lancarkan giveaway untuk tahun ini. Hehe. Baru je belek blog, last buat giveaway 22hb Mac 2015. Lama jugak cuti blogging. Hehe. Jom kite aktif balik share rezeki dengan orang lain. Moga dipermudahkan :)




Syarat syarat :
1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Giveaway by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.

Follow blog
http://ftndiana.blogspot.myhttp://eymasuandworldcraft.blogspot.com/
http://nazirahnyerr.blogspot.my/
*klik iklan Nuffnang di blog FD dan sponsor*


Like fanpage



Follow Instagram *kalau takde akaun Insta takpe, masih boleh join :)
Instagram Instagram Instagram Instagram
Instagram



Hadiah:
Portable travel bag by FD
Bawal pucci by FD
Pin shawl (10 pcs) by Eymasu (3 pemenang)
Jogger pants by Ezyra Clothing
Makeup set by Cik Chenta


Tarikh tamat: 10th March 2017, 10pm

Senarai Peserta Giveaway by FatinDiana
  1. https://belogsjm.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana-10mac2017.html
  2. https://theaaisy.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  3. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  4. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  5. http://www.aerillhassan.com/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  6. http://messarah.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  7. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  8. http://radenotion.blogspot.com/2017/02/blog-giveaway-segmentation-blog-by.html
  9. http://min-mi.blogspot.my/2017/02/1032017-giveaway-by-fatindiana.html
  10. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  11. http://cikjelita899.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  12. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  13. http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/02/giveaway-by-fatin-diana-10032017.html
  14. http://www.huhahuhajerr.com/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  15. http://akhalilah.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  16. http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  17. http://deariescouple.blogspot.com/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  18. https://azraq-hydrangea.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  19. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  20. http://masturanasarudin.blogspot.com/2017/02/giveaway-by-fatindiana-10-mar-17-10-pm.html
  21. http://mawarberduri-piqa.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  22. https://presntisgift.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  23. http://msvelentine.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  24. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  25. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  26. http://starlavenderluna.blogspot.com/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  27. http://iznisyafiqah.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  28. http://fws00blog.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  29. http://www.jun-zie.com/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  30. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  31. http://www.uyulrosli.com/2017/02/giveaway-by-fatin-diana.html
  32. http://jombercontest.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  33. http://fatinun.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  34. https://missobsesi.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  35. http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/02/giveway-by-fatin-diana.html
  36. http://irazulkeffele.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  37. http://mama3farhanah.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  38. http://coretan-athirah.blogspot.my/p/blog-page_22.html
  39. http://ohmysecondblog.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  40. https://thelittlekhalifah.blogspot.my/2017/02/giveaway-by-fatindiana.html
  41. http://queensyanis.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  42. http://kylifa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  43. http://sayesyadiya.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  44. http://wanayenlifestories.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatin-diana.html
  45. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  46. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  47. http://stnrsyfh.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  48. http://penselduabee.blogspot.my/2017/03/blog-post.html
  49. http://tarotthefool.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html
  50. http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-fatindiana.html

Sunday, 5 March 2017