Wednesday, 14 June 2017

Cantik dan bergaya di Hari Raya


Assalamualaikum :)

Apa warna tema raya korang untuk tahun ni?
FD dengan family carca marba sebab masing masing warna tak sama. Ikut sendiri je nak warna apa pun. Hehe :D memang selalu camtu. Jarang warna sama ni.

 Memandangkan FD tempah baju raya, dan masih belum siap, FD cuma boleh kongsi kasut raya je lah. Muehehe. Jarang tau beli kasut fashion style cenggini. Biasa sebat je pakai sandal ke selipar ke. Asal selesa sudah.

Reward for myself gitu sebab penat keje gaji tak nampak habis ke mana.

 Tapi ada 1 ke 2 barang je FD belum beli untuk lengkapkan outfit Raya 2017 kali ni. Kalau boleh, FD nak sangat beli Mumuscarves Jameela Instant ni. Memang ngam lah dengan kebaya FD yang warna pink hitam tu. Hehe ♥

Harga asal RM79. Discount jadi RM55.30
Memang rugi lah kalau tak grab kan? Warna pun cantik. Jenis semi instant yang ni. Kalau rushing, senang lah nak pakai. Ambik je terus sauk kat kepala, lilit sekali. Settle.

Biasa kite dok tengok je Mumuscarves update kat instagram tu tapi tak terbeli pun sebabkan harga dia. FD tak pernah overbudget kalau beli tudung. Paling mahal pun RM30 something gitu je.

Selain tu, nak beli handbag baru memandangkan handbag sekarang ni dah terkopak. Kahkahkah! Pakai baru setahun dua kot. Kopak sana kopak sini.


Wuuu, matching sangat dengan tudung tadi kan? Hehe. Cantik kot warna dia. Soft gitu. Warna pastel, kan kan? Alahai kenapa lah awak comel sangat.
MonCoeur V European Premium
Harga asal RM159. Sale price RM44.60
JIMAT 72%
Menangis weh kalau tak grab. Lebih dari separuh harga kot. Kau gila ke apa tak beli?
Harap kite berjodoh lah ye wahai handbag pink yang comel ♥

Dah alang alang Lazada ada SALE untuk Raya, okay lah kan? Boleh beli macam macam tapi jangan beli ikut nafsu tau. Jadi pembeli yang bijak. Pandai tengok kualiti dan harga item.

Kalau kalau korang nak cuci mata nak beli barang untuk Raya ni, klik link kat bawah;
Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya SALE
May 19 to 30 June (ada special discounts sehingga 90%!)

No comments: