Wednesday, 24 May 2017

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

Assalamualaikum :)


klik banner

3 words to describe Busyra Takiyudin's blog;
Simple, tidy, nice

Giveaway tamat pada 25 Mei 2017
Good luck! :)


Monday, 22 May 2017

Hero Seorang Cinderella


Assalamualaikum :)


So, FD dah baca dah pun novel ni tahun lepas. Tahun ni keluar kat TV pulak. Menarik, cuma part bila Fattah Amin rambut panjang, serious kelakar >,<

Kalau belum baca atau belum tengok drama ni kat TV, baca sinopsis novel ni dulu :)

Ini adalah kisah seorang Cinderella dan heronya.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.


Macam mana Tengku Ian boleh menjadi hero seorang Cinderella? Al-kisahnya bermula pada suatu malam.

“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”- TENGKU IAN UZZAM

Bermulalah misi Tengku Ian untuk mendekati Medina. Terus-menerus si hero selamatkan Cinderellanya. Sehinggalah tersingkapnya satu rahsia.

“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA
“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM

Itu janji Tengku Ian. Dan apabila Medina berada dalam situasi 99.9% itu, masihkah Tengku Ian menjadi 0.1% dia? Dan berjayakah Tengku Ian menjalankan amanah yang diberikan?


JUDUL : HERO SEORANG CINDERELLA
JUMLAH EPISOD : 24 episod
TARIKH TAYANGAN : 22 Mei 2017
HARI / MASA : Isnin-Khamis 10.00 malam
SIARAN TV : Slot Mega Drama (Astro Ria 104 & HD 123)
SKRIP : Nazri M. Annuar / Fairul Nizam Ablah
PENULIS NOVEL : Anjell
PENGARAH : Michael Ang / Hadith Omar
TERBITAN : Cube Film Sdn Bhd
PELAKON :Fattah Amin (Tengku Ian Uzzam), Nur Fazura (Nura Medina), Uqasha Senrose (Puteri Emallyn), Zizie Izette (Puan Sri Mawar), Fikry Ibrahim (Noah Farizzam), Aedy Ashraf (Darius), Nina Juren (Tengku Shamiza), Azhar Amir (Dato Azizan), Iswan Ismail (Lukman), Jasmine Suraya (Zuyyin), Lisdawati (Puan Ayana), Ahmad Fauzee, Anne Abdullah, Ziha Salleh, Syafi Danish


Hero Seorang Cinderella Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28

Sunday, 21 May 2017

Moeder Milk Booster, susu formula terbaru dari Millenial Gen


Assalamualaikum :)



Khasiat Moeder Milk Booster :
1. UNTUK IBU HAMIL :
- Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang
- Menguatkan kandungan dan memberikan lebih tenaga ketika proses bersalin
- Mengatasi masalah mual (morning sickness)
- Menormalkan metabolisme
- Meningkatkan daya tubuh dan stamina
- Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil
- Mengatasi masalah depresi (Stress)
- Menguatkan sistem penghadaman & mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
- Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bagi ibu hamil)
- Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
- Melembabkan kulit, menghalus & mencerahkan kulit
- Rasa Vanila berlemak yang lazat tanpa menyebabkan rasa loya

2. UNTUK IBU BERPANTANG / MENYUSUI BAYI :
- Meningkatkan produksi susu ibu (milk booster)
- Menambahkan simpanan stok susu ibu
- Menghasilkan susu yang banyak & pekat
- Mencegah kegemukan selepas bersalin
- Membantu merawat luka dalaman selepas bersalin
- Membantu menghilangkan selulit
- Mencegah osteoporosis
-  Memberi tenaga terutama ibu berpuasa yang menyusukan anak

3. UNTUK BAYI YANG DISUSUI:
- Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
- Membantu perkembangan minda, IQ & kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
- Menguatkan tulang si manja
- Melebatkan rambut bayi
- Mengurangkan risiko kuning
- Meningkatkan daya tahan badan bayi
- Memutihkan dan melicinkan kulit bayi
- Bayi tiada masalah kulit lagi!

Cara penggunaan:
Bancuh 1 sachet dalam segelas air suam, kacau dan diminum segera

Sepupu FD sendiri minum milk booster dari Moeder Millennial Gen ni tau. Dia sendiri cakap kat FD yang susu jadi pekat. Plus, memang banyak susu yang keluar. Sangat rekemen untuk moomy yang breastfeeding baby :)


1 botol Moeder Milk Booster bernilai RM159

Facebook: Kelab Ibu Cantik - Millenial Gen

Millennial Gen Sdn Bhd
(1167089-D)
11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam,
Selangor
Tel: +603 3358 5344 | HP: +6010-4042769

Harum Malam, supplemen terbaik untuk wanita masa kini


Assalamualaikum πŸ˜„

Sebelum ni FD pernah review beberapa kali tentang produk Harum Malam ni. Kepada yang taktau apa tu Harum Malam, boleh teruskan pembacaan korang. Yang tau tu nak baca pun boleh. Hehe :D

Harum Malam merupakan supplemen dalaman yang berfungsi mewangikan tubuh sepanjang masa di samping berkesan semulajadi sebagai perapat. Ianya juga dapat mencegah masalah dalaman dan menambah stamina untuk aktiviti harian.



Kelebihan Harum Malam:
  • Mengatasi masalah keputihan
  • Menghilangkan kegatalan dan masalah bau miss V
  • Mengetatkan, menegangkan dan merapatkan otot rahim
  • Memberi tenaga dan kecergasan
  • Membuang toksin di dalam badan
  • Melawaskan sistem penghadaman
  • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
  • Membuang angin dalam badan
  • Mengurangkan masalah bau badan
  • Menguatkan keiginan hubungan seksual
  • Anti penuaan dan mencantikkan bentuk badan
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Membentukkan punggung agar lebih montok
  • Membakar lemak yang berlebihan
  • Mengawal berat badan
  • Mengempiskan perut buncit
  • Menyuburkan dan merapatkan pintu rahim
  • Menghalang jangkitan kulat dan virus
  • Memberi perlindungan antioksidan yang tinggi
  • Meningkatkan pengaliran darah yang membantu ransangan seksual



Bahan bahan dalam Harum Malam :
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica.
Semuanya semulajadi tau. So don't worry! ;)


Cara pengambilan Harum Malam;
Cuma amalkan 1 sudu pada waktu pagi dan 1 sudu pada waktu malam. Seeloknya ambil Harum Malam ni masa perut kosong.
Biasanya pagi sebelum sarapan, FD akan ambil Harum Malam ni. Lepas sejam gitu baru ambil sarapan. Tak elok skip sarapan tau! :) dan 1 lagi, guna sudu plastik. Pakai sudu besi nanti hilang pulak khasiat Harum Malam ni.


Harga sebotol Harum Malam ni cuma
RM33 sebotol
InshaAllah boleh tahan dekat 3 minggu

Pada yang berminat nak beli Harum Malam, boleh tengok kat Facebook atau Instagram Harum Malam. Kat bawah ni FD sertakan link untuk senangkan korang :)

Facebook: Harum Malam HQ
Instagram: @harum_malam_hq

Monday, 8 May 2017

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar


TimorFest 10.0, Terengganu Trade Centre


Assalamualaikum :)



Baru baru ni ada TimorFest kat Kuala Terengganu and FD join as promoter je. Hehe. Rindu nak buat keje part time promoter ni. Best kot walaupun bukan kerja in long term. TimorFest berlangsung selama 3 hari kat Terengganu Trade Centre, dari 20hb hingga 22 April 2017


FD promoter untuk vendor ZS Kids & Baby Wear


Bila ada event camni, FD dengan adik FD je lah suka sangat pergi. Sehari je Darlina temankan tapi more to nak kutip goodies je Darlina ni, hehe.

So far sepanjang tiga hari jadi promoter sangat lah best okay. Lagi lagi jual baju baby ni. Ramai je customer yang belikan untuk anak anak diorang. Semuanya comel comel!

video
Sempat jugak lah kutip goodies kejap.
Dapat lace, boleh lah buat untuk baju raya tahun ni >,<



Sebelum balik keje, layan anak boss. Hehe :D

Kalau ada yang berminat nak beli baju baby, boleh contact Puan Zu ye
0177725419 / 0177715819
atau boleh tengok instagram
https://www.instagram.com/zs_kids/
Open untuk dropship jugak tau

Thursday, 4 May 2017

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection


Assalamualaikum!

FD baru je terima parcel LIMITED EDITION dari PINKBOXCEREAL by Shafiqah Shafie atau lebih dikenali sebagai Shaff. Sesape yang minat makeup atau jaga bab penjagaan kulit, mesti kenal siapa Shaff, Malaysian Beauty Influencer okay. FD sendiri dah jumpa Shaff masa private meeting untuk Emergency Beauty Kit ni.


Ini Emergency Beauty Kit yang terbaru sebab kotak dia yang keras tau. And also ada magnet kat kotak ni. So takde lah kotak ni terbuka sendiri sampai barang tu boleh terjatuh ke apa ke, kan?




So, ini lah isi dalam emergency kit box by PINKBOXCEREAL
New item from HERMOSA!
Harini baru launch LIMITED EDITION MATTE LIPCREME dan FD salah seorang yang bertuah sebab dapat produk terbaru dari HERMOSA. Selain tu, ada LIMITED EDITION CLEANSING WATER also from HERMOSA ♥

Dapat je item ni, kite pun terus try lah! Hehe 😍

Sebelum;
Muka bogel eh takde apply apa apa pun even secalit BB Cream atau apa apa produk. Bibir tu pun takde tepek lipbalm ke apa ke. Memang zero, kosong, yilekkk. Hehehe :D


Selepas;
Kite pakai Lip Creme code Hey, Dolls! bye Hermosa. Sejujurnya lah kan, this is my first time apply lip matte. AND I LOVE IT! Warna dia kena dengan kulit FD. Bibir FD macam gelap sikit kan gambar yang sebelum tu. Lepas pakai ni, nampak natural gitu. Seriously I LOVE IT! Thank you so much Shaff and HERMOSA.


Ini lah lip creme in shade Hey, dolls!.
Biasanya kalau Shaff buat video, dia mesti greet dengan HEY DOLLS! So terhasil lah Lip Creme in Hey, dolls! ni. Warna ni warna nude brown camtu, atau ashy pink kalau orang yang kulit cerah pakai. Lipcreme ni yang bagusnya, ada extra collagen dan vitamin E tau. Effect tu akan buatkan bibir lembap. And also long lasting. Bau lip crΓ¨me ni pulak sedap tau bukan wangi. Bau vanilla. Nasib lah takde nak jilat jilat. HAHAHA! πŸ˜…
>>(LIMITED EDITION) PINKBOXCEREAL x HERMOSA LIP CREME<<

Untuk Limited Edition Cleansing Water pulak, bukan sahaja digunakan untuk buang makeup kat muka je tau. Boleh spray bila bila je untuk lembapkan kulit muka. So takde la kulit kite kering je bila keluar jalan jalan. Kandungan dalam cleansing water ni ada pure argan oil. FD dah spray kat muka and hasil dia sangat memuaskan. Memang moist je kulit kite jadi lembut pulak tu. And this cleansing water suitable for all skin types.
>>(LIMITED EDITION) PINKBOXCEREAL x HERMOSA CLEANSING WATER<<


Untuk yang berminat nak skincare atau makeup yang lain, boleh cepat cepat order kat website http://shoppinkboxcereal.com/ atau lebih prefer order melalui WhatsApp, contact admin Teddy 016-812-5240

Tuesday, 2 May 2017

Hadiah untuk Hari Ibu dari BestSub Malaysia!


Assalamualaikum / Hiii!! :)

Hari Ibu atau omputeh sebut Mother's Day, nak dekat dah. Kalau tak silap Mother's Day pada 14 Mei kan? 2 minggu je lagiii. Pada yang masih tercari cari nak bagi apa kat ibu, mak, umi, mama korang tu, baca entri ni dulu. Hehe :D

Mungkin bagi mug sebagai hadiah macam perkara biasa dah pada sesetengah orang. Tapi apa yang menarik dengan BestSub Malaysia ni, agak unik sikit mug diorang. Bukan boleh tempah untuk Hari Ibu je tau. Untuk hari jadi, ulangtahun perkahwinan ke, semua boleh!


BestSub sediakan dalam 3 jenis mug. maksud FD, dia punya printing dalam mug
1) Happy Mother's Day
2) Happy Birthday
3) I Love You


Gambar mak kecik cenonet je sebab FD yang duduk tengah tengah dalam gambar πŸ˜…


Template ni memang BestSub Malaysia yang sediakan



Untuk korang tengok full view

Kite tak pandai langsung bab edit video, but this is it!

1 mug cuma bernilai RM30 sekali dengan kos printing.


Nampak tak yang mak FD suka sangat dengan hadiah ni? Yelah, selama ni anak dia tak pernah bagi hadiah untuk hari ibu. Hari hari kan hari ibu. Hehe ♥



Sangat rugi kalau tak tempah dengan BestSub Malaysia sebab diorang boleh customize hadiah tu jadi sangat unik tau. Korang je satu satunya yang ada mug dengan design sendiri. Boleh letak gambar family, atau orang tersayang. Template ke ayat ayat slogan atau quote menarik, semuanya BestSub dah sediakan. Contoh macam gambar yang FD share tadi kat atas tu.
Slogan BestSub: Best Sublimation Expert


 http://blog.libertyprinting.com.my/personalized-mothers-day-gift/

For business enquiries, contact:
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T),  Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

Contact number:
019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)
Email: enquiry@libertyprinting.com.my

Business hours:
Monday to Saturday (9am to 6pm)

Web: http://www.bestsub.my
Facebook: https://www.facebook.com/BestsubMalaysia/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcm9uNUtcVa9TF1dmArOyrw