Samyang Hot Chicken Ramen murah gila! RM27 jer

August 13, 2016


Assalamualaikum! :)


Haa, sape dah try Samyang Hot Chicken Flavor Ramen ni?
Kalau yang suka pedas tu, memang rekemen lah. Memang pedas gila baq hang! FD dulu masa memula nak makan, main taruk semua perencah kasi habis.


Merah menyala mak ngah oii! Bau dia sedap tau. Sekali masuk mulut, menggelupur cari air. Hehe. 1 packet tu pun makan kongsi satu family (5 orang). Kecuali adik lelaki lah since dia takde kat sini. Keje kat KL. Saje sakat abah, hulur lah 1 mangkuk ramen separuh mee. Kitorang kat bawah tunggu je. Sekali menjerit sebab pedas, laju turun bawah cari air. Kelakar gila okay? Kitorang yang perempuan ni gelak gelak je lah. Pastu makan sorang sikit. Sarah suka la makan sebab dia hantu mee. FD makan sikit sikit sampai kering mee dok tarik satu satu. Bukan makan satu suap sudu.

Kalau korang jenis yang tak berapa dengan pedas, letak perencah tu biar lah 1/4 sahaja. Ha bukan 1/3 tau tapi 1/4. Sikit sangat pun pedas tu tetap terasa. Nak lagi sedap, makan dengan telur mata atau telur dadar. Nak cover pedas tu sikit. Masa second time nak makan tu lah FD letak perencah 1/4 dengan telur hancur. Pastu saje nak try letak kicap, apa rasa. Not bad lah. Kurang sikit pedas tu. Kalau letak banyak banyak, dah macam mee kicap pulak :D so letak sesedap rasa je, hehe.

Btw, FD ada jual jugak kalau ada yang berminat lah.
FD jual ramen ni murah murah je memandangkan tak semua mall ada jual. Ni pun harga dah termasuk kos penghantaran tau.

1 pack besar (5 pack) - RM27 SM // RM32 SS
**poslaju**
Kite jual ramen borong jugak tau. Murah2 je
1 ctn (8 pack besar) - RM210 SM // RM250 SS
(pos domestik sebab postage Sabah Sarawak mahal)


Kalau nak order, meh WhatsApp atau iMessage
011-33 765 321
Atau pun contact kat FB
fb.com/ftndiana27


You Might Also Like

3 comments

  1. addooii memang pedas ni...haha

    Jom join giveaway saya- http://www.elihjapahar.com/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

    ReplyDelete
  2. tak pernah try pon ..sbb takut pedas, slalu mkn yg kimchi tu je dgn yg claypot... 1 cup tak mahal pon hehe

    ReplyDelete
  3. Dari aritu nak rasa, tp takut tak tahan pulak pedasnya tu, haha~

    ReplyDelete