Wednesday, 28 December 2016

APRIL SKIN MAGIC SNOW CUSHION [BLACK]



APRIL SKIN MAGIC SNOW CUSHION
Sangat bagus untuk cover up terutama kulit cela, pigmentasi, jerawat dan jeragat, bintik bintik.
Memberi ekspresi kecantikan pada wajah tampak semulajadi
Melembutkan dan melembapkan kulit wajah
Sangat sesuai kulit jenis berminyak





Kite cuma ada code 21 dan 22 sahaja

Ingredient:
Blueberry -
Phyllanthus Emblica Fruit Extract -
Jeju Aloe Vera Leaf -
Euterpe Oleracea -


Kelebihan April Skin Magic Snow
+ Mengandungi SPF 50+++
+ Mampu Menutup Cela Dan Jerawat Pada Muka
+ Lembap dan Selesa Digunakan
+ Flawless Total Coverage
+ Mudah di aplikasikan
+ Blocks UV rays
+ Whitening
+ Anti-Aging
+ Mudah menyerap


FD jual inspired Korea, bukan China

Price: RM20
+ RM7 SM // RM11 SS

WhatsApp
0111-33 765 321

Sunday, 18 December 2016

Online Revolution 2016 - Parcel of Joy by Lazada


Assalamualaikum :)

Lambat pulak post entri tentang Online Revolution ni :( Terlampau sibuk sikit sebenarnya. Hmm maaf pada Lazada ya

So jom start intro tentang Lazada dan Online Revolution 2016

Lazada Malaysia, destinasi nombor satu jualan dan beli-belah dalam talian di Asia Tenggara kini melancarkan "Online Revolution – Jenama untuk Semua" - acara jualan dalam talian selama sebulan yang hebat dengan beraneka tawaran menarik untuk produk-produk popular dari jenama-jenama yang terkemuka ada dijual.

Tema untuk jualan Online Revolution pada tahun ini ialah Brand for All yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Antara jenama yang turut menyertai acara Online Revolution pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung, dan jenama-jenama lain seperti Microsoft, Mattel, Tesco dan pelbagai lagi.

Sempena sambutan jualan "'Online Revolution" ini, "Parcel of Joy" yang ekslusif dari Lazada Malaysia akan diedarkan kepada blogger yang terpilih. Apakah di dalamnya?
SURPRISE! Jom tengok apa yang kite dapat dari pihak Lazada :)


Ola Bola Bag
Nestlé Cerlac
Lactokid pouch
Nestlé Full Cream Milk
Mommy Poko Wet Tissue

Maggi Royale Thai White Tomyam

Maagi OatMee

Nescafe Pandan

Lazada Bottle
L'Oréal Professionnel Tecni Art Dual Stylers

Thank you Lazada for these joy! Hihi :D

Monday, 12 December 2016

Giveaway SAYA NAK KURUS SECARA SIHAT DENGAN PASSION D'TOX!


Assalamualaikum :)


klik banner

💙Giveaway berlangsung dari 5 Disember 2016 hingga 19 Disember 2016. Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah. Keputusan akan diumumkan pada Selasa, 20 Disember 2016.

Alhamdulillah, FD menang! Hihi
https://bloggercomeldansantai.blogspot.my/2016/12/pengumuman-pemenang-giveaway-saya-nak.html


Sunday, 11 December 2016

Safi Shayla - shampoo pilihan wanita bertudung


Assalamualaikum :)

Post kali ni mengenai shampoo! Yes, shampoo. Biasa kalau perempuan bertudung ni, kena jaga rambut betul betul sebab biasa pakai tudung tutup kepala, senang berpeluh tau. Lepas tu nanti mula la kulit kepala gatal gatal, rambut berbau, rosak. Macam macam masalah lah cerita dia. Rambut tu kan mahkota setiap wanita ;) sebab tu kena jaga rambut betul betul supaya rambut kita sentiasa sihat dan bermaya.


Alhamdulillah, Safi Shayla mengeluarkan shampoo yang khas untuk wanita bertudung. Ia juga diperkaya Habbatus Sauda. Dan yang terbaru, keluar dalam bentuk Safi Shayla Pek Fleksi.




"Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupun sebagai pek kembara"
"Inovasi Pek Fleksi merupakan inovasi yang pertama dalam industri shampoo. Diambil dari perkataan fleksibel iaitu sesuatu yang boleh digunakan dalam pelbagai cara dan keadaan" - Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurusan Pemasaran SAFI

Kalau yang selalu travel tu, senang lah lepas ni. Takpayah pening pening nak fikirkan barang mandian kalau nak travel jauh tu. Bawak je SAFI Shayla Pek Fleksi, simple je :D

FD dah cuba Shampoo Safi Shayla Anti Kelemumur. Bila tengah urut urut kat kepala, sedap sangat rasa sebab rasa sejuk. Macam berangin je kat kulit kepala. Best tau! Bau pun wangi je. FD sampai berebut dengan adik sebab dia suka sangat dengan shampoo ni.


Thank you PR Salina dan Hasif sebab bagi FD merasa shampoo SAFI Shayla dan dapat shawl free dari Sugarscarf  ♥

Oh ya, shampoo ni boleh didapati dimana mana kedai atau pasar raya yang berhampiran dengan harga RM14.65 untuk setiap unit. 1 pek beratnya 480gram.

Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI, sila layari
www.facebook.com/SAFI.MY
instagram.com/safimalaysia
www.youtube.com/safimalaysia

Sunday, 20 November 2016

Minyak Belacak Warisan



Minyak belacak RM25
PAYUDARA KEMBALI TEGANG , BULAT , MANTAP , MONTOK ❗❗❗❗❗
👉 Yang KENDUR semakin TEGANG secara perlahan-lahan .
👉 Yang LEMBIK mula TERISI PENUH , anda MESTI akan SENYUM LEBAR
👉 Yang sebelum ini KECIL mula MEMBULAT CANTIK
👉 Tiba-tiba KEYAKINAN anda LEBIH TINGGI
👉 Terasa MUDA kembali kerana aset kembali MANTAP dan PADU
👉 Aset MEMBENTUK dan MENAWAN
👉 Suami bertambah SAYANG
Cara pakai:
Urut selama 3 minit pagi dan malam PADA payudara.
👍dengan hanya 1botol minyak belacak, anda pasti senyum puas


Email;
ftndiana@ymail.com

WhatsApp
011 33 765 321


Saturday, 19 November 2016

Custome made casing RM20!


Assalamualaikum! :)

Rasanya dah jadi trending buat custome made casing ni. Tapi tu lah, semuanya mahal mahal. Kebanyakan harga custome made casing ni RM30 dan keatas. Betul tak? So dalam entri kali ni FD nak share dengan korang kat mana nak beli custome made casing dengan harga serendah RM20 sahaja! YES, CUMA RM20 JER!

Korang boleh letak muka korang ke, family ke, adik beradik ke, gambar partner korang pun boleh tau. Tapi pastikan gambar tu clear lah. Senang sikit orang tu nak print atas casing phone.

FD haritu taktau nak letak gambar apa. So FD pilih gambar Harley Quinn. Semuanya cantik sampai rambang mata. Korang tak perlu risau tentang kualiti sebab kualiti casing ni okay. Gambar shiny shiny gitu, licin lah maksud FD. Pastu jenis hard case. Kalau jenis getah pastu warna putih, mahu lebam lama lama pakai casing. Betul tak?


Ini FD punya casing.
Santek takkkk? :D


Terma dan syarat untuk dapatkan casing custome made dengan harga RM20

Untuk yg berminat nak beli custom made casing, boleh WhatsApp terus ke;
019 985 8151
.
Bagi code special 'FTN1001' and korang boleh beli casing ni dengan harga RM20 sahaja! Normal price RM39 tau. Sangat mahal. Tengok ig lain pun confirm RM30 keatas.
Cepat cepat WhatsApp 019 985 8151
Offer sampai hujung bulan ni sahaja tau!

Thursday, 17 November 2016

7 Hari Mencintaiku Full Episod



Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!”

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….”

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?

Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.



JUDUL : 7 HARI MENCINTAIKU
EPISOD : 28 Episod
TARIKH TAYANGAN : 7 November 2016
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 6.58 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
SKRIP : PGRs Team, Rozie Rashid, Ainaa Hanez
KARYA ASAL : Siti Rosmizah Semail
PENGARAH : Jamal Khan
TERBITAN : Pena Creative Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Shukri Yahaya (Khuzairi), Siti Saleha (Mia Adriana), Wan Sharmila (Sofi), Aman Graseka (Pak Samad), Liza Abdullah (Mak Leha), Idris Md Diah (Pak Andak), Anne Abdullah (Mak Andak), Rosnah Johari (Roziah), Bil Azali (Zaidi)
Mohd Ariff (Buntat), Syazwan Zulkifly (Helmi), Faye Kusairi (Syakilla), Ungku Hariz (Khalil), Jaja Iliyes (Nadia), Zarynn Min (Nurul Ain), Zulkifli Ismail (Datuk Megat Idrus), Dato Ahmad Fauzee (Dato Razman), Shaharuddin Thamby (Dato Johari), Datin Ira Ghani (Maria)
Ben Ryzlan (Tan Sri Raziq), Zila Bakarin (Datin Hayati), Lia Natalia (Zurita), Mak Wan (Mak Limah)


7 Hari Mencintaiku Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28

Saturday, 5 November 2016

Serikan kulit anda dengan 3D Gold Stemcell Serum dari MY BEAUTY HERBS


Assalamualaikum :)

Pada yang update dengan blog FD, meh nak share dengan korang lepas guna produk dari My Beauty Herbs, yang FD terima serum 3 minggu lepas. Yang tak baca lagi, tengok kat ENTRI INI.

Sepatutnya FD post entri review ni sebelum 31hb Oktober, tapi sebab FD balik kampung, tu yang lambat sikit. Maaf sangat sangat kepada sponsor dan penganjur.


Ini gambar lepas seminggu guna 3D Gold Stemcell Serum

Masalah yang FD hadapi sebenarnya, biji biji kecil kat dahi tu. Dengan kulit kering. Dulu pernah pergi treatment, katanya kulit sensitif. Kulit jadi merah merah bila dalam keadaan panas. Tu je masalah yg FD tau buat masa tu. Kita ni sebagai kaum wanita, dah tentu lah nakkan kulit flawless, pastu nak kulit yang anjal dan cerah. Sejujurnya FD dah banyak cari cara nak hilangkan lingkaran gelap bawah mata, tapi tak semuanya menjadi. Mungkin sebab keturunan. So give up je lah part tu. Selain tu alhamdulillah FD takde masalah kulit muka berminyak, jeragat, jerawat, tona kulit tak sekata.
Kepada yang nak cari cara hilangkan parut hitam, kecilkan liang pori, melembapkan kulit muka,  nak kulit flawless,  tegangkan kulit muka yang menggeleber dan menghilangkan garis halus dan kedutan muka, sila lah guna produk dari My Beauty Herbs ni. Selain tu, serum ni boleh melindungi kulit dari sinaran UV tau.


Selepas dekat sebulan penggunaan 3D Gold Stemcell Serum

Psstt, masa balik kampung haritu ada yang tegur kulit kita ni makin cerah. Ihiks! Penangan dari 3D Gold Stemcell Serum barangkali. Hehe :D


Just in case kalau tak nampak perubahan dari gambar yg atas tadi. Ni FD bagi gambar clear punya.
Alhamdulillah, dengan guna serum ni sahaja boleh bantu rawat kulit muka FD yang ada masalah FD share tadi. FD cuma guna serum ni sahaja, tak guna krim treatment yang My Beauty Herbs tu bagi sebab krim tu macam tak sesuai dengan kulit muka FD. Bila pakai 2 malam, kulit jadi menggelupas dan merah merah jadi pedih sangat. Mak pun suruh stop pakai krim treatment, so teruskan pakai serum je.
Kulit makin cerah yang best tu. hehe.

Terima kasih My Beauty Herbs sebab keluarkan produk yang awesome ni!
Awesome lah sebab dapat rawat masalah kulit :)

Contact;
Contact number: +601128090446 /+60122239447
Email: mbherbs@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/mybeautyherbs/




Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Thursday, 20 October 2016

Pizza Hut WOW! Take-Away indah khabar dari rupa


Assalamualaikum :)

Haritu tengok Pizza Hut buat offer. Harga murah sangat sangat lah kalau nak bandingkan dengan normal price. Biasa kalau FD beli, memang akan ambik 2 large pizza sebab dalam family ni 4 orang makan pizza. Semuanya dewasa dah kiranya, 1 je lah remaja si Darlina tu. Sarah memang tolak tepi, tak reti lagi makan pizza.

Pizza Hut | Wow Take-Away
Nampak offer dia? Kemain murah kauu!

Semalam pun gigih lah pergi Pizza Hut nak beli dengan harga offer. Sampai 4 kotak beli. Makan lah pizza dari pagi semalam sampai lah pagi ni. FD beli 2 large, 1 regular dan 1 personal. 1 large tu okay, memang penuh 1 box. Tapi satu lagi tu, agak hambar.


Tak penuh 1 box weh! Nasib baik lah dah sampai rumah baru cek. Kalau cek masa kat restoran tu, mahunya mak FD suruh staff tu tukar lain. Macam size regular kot. Nak buat macam mana, dah beli tu, makan sajo lah. Kena lah dengan 'HARGA OFFER' tu.

Korang ada try beli masa offer? Mana tau kot lain tempat, lain cara dia. Kot kot tempat korang memang ikut standard size, FD je kena macam ni
Btw ni beli kat Giant, Kuala Terengganu.

Share lah pendapat korang! :)

Monday, 17 October 2016

Parcel dari My Beauty Herbs dah sampai!


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah FD terpilih untuk menjadi salah seorang testimoni untuk produk 3D Gold Stemcell Serum. Rezeki join giveaway dari kak Mia Liana. 40 orang je yang terpilih dalam giveaway haritu.


FD terima parcel dari My Beauty Herbs ni pada hari Ahad yang lepas, 9 Oktober. Sekarang ni baru genap seminggu FD guna produk ni.
Oh by the way, FD selitkan sedikit kebaikan produk ni ya;

KEBAIKAN 3D STEMCELL SERUM
1. Membantu untuk menghasilkan kolagen.
2. Memberikan wajah anjal.
3. Memberikan rejuvinasi untuk tektur kulit.
4. Sebagai agen pelembapan yang semula jadi.
5. Berfungsi sebagai anti penuaan.
6. Berkeupayaan untuk menyerap masuk dalam lapisan epidermis kulit dan membawa nutrisi ke sel-sel kulit.
7. Membantu pertumbuhan sel-sel kulit.
8. Lindungi kulit dari perosakan cahaya UV.
9. Mengurangkan pembentukan radikal-radikal yang merosakkan kulit
10. Mengurangkan kerosakan membrane sel kulit
11. Mengurangkan kehilangan air dari kulit
12. Melindungi keseimbangan minyak semula jadi kulit ketika membersihkan muka


Packaging sangat cantik okay. Mula mula keluarkan dari kotak pun mak FD dah berkenan tengok bentuk serum ni. Terus booking nak bekas ni lepas habis guna. Hehe :D


Okay, segan pulak rasa sebab dah lama tak tayang muka dalam blog ni. Hihi >,<
Ini dalam tempoh seminggu FD guna. Kite tunggu lagi 2 minggu ya. So far FD puas hati dengan serum ni sebab cepat kering kat kulit muka. Rasa macam takde apply apa apa kat muka kite ni ha. FD nak biji biji kat dahi tu hilang. Lain lain takde masalah pun sebenarnya :)

So now, kite tunggu next entri dalam masa 2 minggu. Okay reader? ;)
https://www.instagram.com/mybeautyherbs/
Untuk yang berminat dengan produk ni;
http://mybeautyherbs.blogspot.my/2015/10/stem-cell-serum.html

Contact;
Contact number: +601128090446 /+60122239447
Email: mbherbs@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/mybeautyherbs/

Thursday, 29 September 2016

Women Desire Essential Cream



WOMEN DESIREE (WDEC) MERAWAT MASALAH :
Masalah hormon
Masalah Nafsu untuk bersama
Mengurangkan Masalah Keguguran Rambut
Masalah migrain
Masalah Resedung
Masalah Isomnia
Masalah Rabun
Masalah Bibir gelap / Kering / Lebam
Masalah Pipi Pau & untuk dapatkan Vie-Shape Wajah
Masalah kulit gelap & ingin mencerah seluruh badan
Masalah Eyebag
Masalah Jerawat
Masalah Jeragat
Masalah Tona Tidak Sekata & Kulit Kusam
Masalah Berat Badan / Merampingkan Pinggang / Mengempiskan Perut / Dapatkan Body idaman
Masalah Underweight
Masalah Sembelit
Masalah Stretchmark di Perut
Masalah Tumit Kaki Pecah
Masalah Kuku Rapuh
Masalah Sex yang Dingin
Masalah Kulit Wajah yang Kasar
Masalah Period
Masalah Untuk Mendapatkan Zuriat / Baby
Masalah Kulit Allergic / Eczema / Penyakit Kulit Lain
Masalah Kencing Manis
Masalah Tiroid
Masalah gastric
Masalah Angin Dalam Badan / Medu
Pesakit Cancer
Pelbagai masalah lain lagi (1001 in 1)


CIRI-CIRI HEBAT WOMEN DESIREE (WDEC) :
Sejenis Krim Hormon
Bukan SKINCARE , Bukan SUPPLEMENT , Bukan PILLS
Color : White
Bau : Lavender & Bau agak Strong sikit berbanding sebelom ini
Texture : Likat & Tak Tumpah
Perkilangan Bertaraf GMP
Product Keluaran Bumiputera
Mempunyai Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
15gm (Untuk Kegunaan selama 3-5 Minggu)


APA KAITAN LETAK DI NADI2 DAN SENDI2 boleh CANTIK❓❓
Inilah keistimewaan krim terapi hormon kami... Belum sapu...
Cuma ambil BAU jer pun dah rasa FRESH sangat... Macam ada aura luar biasa yg meresap ke dalam tubuh badan.
Krim ini menyerap melalui pembuluh darah kita dan mengalir ke seluruh tubuh badan dgn cepat...
Ia Bertindak untuk mencuci darah kotor dan toksin2 berlebihan didalam tubuh badan.
Sebab itu kalau saluran darah dah tersumbat, akan jadi mcm2 penyakit...
So, kenalah cuci saluran2 yg ada masalah tu...
Jom cuba WDEC ADVANCE, dgn formula yg telah diupgrade, kesan lebih hebat dan berganda2...
Confirm perjalanan darah anda akan lebih lancar.
Bila dalaman kita dah OK, dah BERSIH, dah CANTIK dan takde tersumbat2 lagi...
Lihatlah hasilnya
Anda bakal berpuas hati dgn produk hebat ini... Ramai yg sudah mula perasan akan perubahan yg berlaku pada diri mereka... Ia sgt berbaloi.


Women Desire Essential Cream
RM95 SM // RM100 SS
Sila contact nombor dibawah untuk dapat harga promosi

Kepada yang berminat nak beli, sila contact
Diana - 011 33 765 321 (SMS/WhatsApp/iMessage)
Darlina - 011 2922 9434 (SMS / WhatsApp / WeChat ONLY)
DO NOT CALL!
Jangan marah pulak kalau tak angkat call ;)

Nombor akaun akan diberikan selepas confirm order :)
Maybank / CIMB

Tuesday, 27 September 2016

Amez Care, tuala wanita yang FRESH!


Assalamualaikum :)

Entri ni special for ladies okay? Sebab nak share experience guna this product.
This is new product. Pad atau kite panggil tuala wanita.


Amez Care namanya.
Ada 3 jenis.


Day



Overnight


Pantyliner


Bahan dalam tuala wanita ni banyak herba. Dan sangat wangi okay! Bila kite keluarkan dari packaging, terus boleh bau dah. Bahan dia aloevera, pepermint, lavender


Siap ada reminder jangan buang dalam jamban.

Kekurangan produk;
Tuala wanita ni tak sesuai untuk yg Islam atau yg cuci tuala wanita lepas guna sebab bila kite cuci, dia jadi kembang. Dalam tuala wanita ni ada something yg memang takbole kena air. Err you know what I mean, right? So it is not good for us. Biasanya kaum Cina rasanya yg lepas pakai terus buang. Sebab FD ada kawan yg bangsa India, dia pun akan cuci tuala wanita lepas guna. Taktau lah kan mungkin sesetengah tu akan cuci tuala wanita. Untuk kebersihan jugak sebenarnya :)
Maaf kalau ada yang rasa entri ni macam racist, takde niat pun.

Kelebihan produk;
Packaging bagus. Sebab tak perlu nak koyak. Boleh tarik dan tutup sebab guna pelekat kat tepi. Dijamin lah bab kebersihan tu.
Bila pakai tuala wanita ni, ya Allah. Sangat segar tau sebab dia ada peppermint. Sangat sangat fresh, berangin je rasa. Sejuk. Selesa sangat tau.
So tu je lah pada pandangan FD lepas guna. Kalau pantyliner mungkin boleh guna untuk harian. Selesa sebenarnya tuala wanita ni. Tak tipu okay.

Untuk yg berminat, boleh lawati website
www.amezcare.com

Sunday, 25 September 2016

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com


3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (diri sendiri)
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (kulit kering)
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana saya ingin merasakan keberkesanan produk ini dan boleh kongsi pengalaman menggunakan produk tersebut dengan rakan rakan yg lain.

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Pemenang;

Saturday, 10 September 2016

Lara Aishah Full Episod


Assalamualaikum :)


Mengisahkan dua wanita iaitu Aishah yang berjuang menyelamatkan pasar tempatan daripada dirobohkan dan bekas banduan bernama Zurin yang ingin mencari anak kandungnya. Zurin dipenjara di luar negara atas kesalahan yang tidak dilakukannya dan semua itu dirancang ibu mentuanya.

Apabila dibebaskan dia dapat tahu anaknya diculik ketika kecil masih hidup dan nekad untuk membalas dendam. Sementara itu, Aishah dibesarkan Muiz dalam serba kekurangan. Dia bekerja di pasar dan terkenal dengan sikap keras hati. Apabila mengetahui pasar itu bakal diambil alih, Aishah bertekak dengan Datuk Alif, anak pemilik premis itu.

Pergaduhan mereka juga menemukan Aishah dengan Iskandar, waris keluarga mentua Zurin. Iskandar menipu Aishah dengan menyatakan dia hanya mekanik yang miskin. Perkenalan itu membuahkan bibit cinta di antara mereka. Dalam masa sama, keluarga Iskandar mahu menyatukan jejaka itu dengan Felisha dan sanggup melakukan apa saja untuk memusnahkan Aishah. Kehadiran bekas kekasih Aishah merumitkan lagi keadaan.

Barisan pelakon:
Fasha Sandha, Nazim Othman, Shah Jaszle, Ainul Aishah, Liza Abdullah, Jasmin Hamid, Janet Khoo, Sasqia Dahuri, Zamarul Hisham, Wati Elite, Maria Farida, Shah Reza, Dayana Roza, Afzan Abdul Rahman, Fadil Dani Mia Nasir dan Aedy Ashraf.


Lara Aishah Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28   Episod 29   Episod 30
Episod 31   Episod 32   Episod 33   Episod 34   Episod 35   Episod 36
Episod 37   Episod 38   Episod 39   Episod 40   Episod 41   Episod 42
Episod 43   Episod 44   Episod 45   Episod 46   Episod 47   Episod 48
Episod 49   Episod 50   Episod 51   Episod 52   Episod 53   Episod 54
Episod 55   Episod 56   Episod 57   Episod 58   Episod 59   Episod 60
Episod 61   Episod 62   Episod 63   Episod 64   Episod 65   Episod 66
Episod 67   Episod 68   Episod 69   Episod 70   Episod 71   Episod 72
Episod 73   Episod 74   Episod 75   Episod 76   Episod 77   Episod 78
Episod 79   Episod 80   Episod 81   Episod 82   Episod 83   Episod 84
Episod 85   Episod 86   Episod 87   Episod 88   Episod 89   Episod 90
Episod 91   Episod 92   Episod 93   Episod 94   Episod 95   Episod 96
Episod 97   Episod 98   Episod 99   Episod 100

Saturday, 13 August 2016

Samyang Hot Chicken Ramen murah gila! RM27 jer


Assalamualaikum! :)


Haa, sape dah try Samyang Hot Chicken Flavor Ramen ni?
Kalau yang suka pedas tu, memang rekemen lah. Memang pedas gila baq hang! FD dulu masa memula nak makan, main taruk semua perencah kasi habis.


Merah menyala mak ngah oii! Bau dia sedap tau. Sekali masuk mulut, menggelupur cari air. Hehe. 1 packet tu pun makan kongsi satu family (5 orang). Kecuali adik lelaki lah since dia takde kat sini. Keje kat KL. Saje sakat abah, hulur lah 1 mangkuk ramen separuh mee. Kitorang kat bawah tunggu je. Sekali menjerit sebab pedas, laju turun bawah cari air. Kelakar gila okay? Kitorang yang perempuan ni gelak gelak je lah. Pastu makan sorang sikit. Sarah suka la makan sebab dia hantu mee. FD makan sikit sikit sampai kering mee dok tarik satu satu. Bukan makan satu suap sudu.

Kalau korang jenis yang tak berapa dengan pedas, letak perencah tu biar lah 1/4 sahaja. Ha bukan 1/3 tau tapi 1/4. Sikit sangat pun pedas tu tetap terasa. Nak lagi sedap, makan dengan telur mata atau telur dadar. Nak cover pedas tu sikit. Masa second time nak makan tu lah FD letak perencah 1/4 dengan telur hancur. Pastu saje nak try letak kicap, apa rasa. Not bad lah. Kurang sikit pedas tu. Kalau letak banyak banyak, dah macam mee kicap pulak :D so letak sesedap rasa je, hehe.

Btw, FD ada jual jugak kalau ada yang berminat lah.
FD jual ramen ni murah murah je memandangkan tak semua mall ada jual. Ni pun harga dah termasuk kos penghantaran tau.

1 pack besar (5 pack) - RM27 SM // RM32 SS
**poslaju**
Kite jual ramen borong jugak tau. Murah2 je
1 ctn (8 pack besar) - RM210 SM // RM250 SS
(pos domestik sebab postage Sabah Sarawak mahal)


Kalau nak order, meh WhatsApp atau iMessage
011-33 765 321
Atau pun contact kat FB
fb.com/ftndiana27


Thursday, 4 August 2016

Budak Hostel Otaknya Sewel


Assalamualaikum :)

Sinopsis:
“Tidak namanya jantan la kalau tak pernah pecah masuk asrama perempuan!” Kata-kata Borhan bak belati yang membelah ke dada Akhil. Borhan satu-satunya pelajar lelaki yang pernah berjaya memecah masuk ke dalam asrama perempuan. Akhil menyahut cabaran Borhan dan mengumpulkan tiga teman baiknya, Mat Piah, Widad dan Cupin untuk satu misi berani mati. Mencuri baju dalam wanita yang paling cantik di sekolah. Dan ianya sudah tentulah Zakiah Merican. Gadis tercantik di sekolah yang membuatkan hati para pelajar lelaki bergoncangan. 
    
    Masuk seperti seekor lipas tanpa dapat dikesan. Keluar seperti seekor tikus yang menyusup bak halimunan. Plan disusun rapi untuk masuk pada malam hari karnival. Namun perancangan yang bermula dengan lancar bertukar sebaliknya. Satu persatu kekacauan mula mengundang petaka saat kaki melangkah masuk ke dalam asrama wanita. 
    
    Malam yang sepatutnya menjadi sejarah yang manis menjadi sebuah malam yang panjang. Malam yang penuh naharam!


RevieTaknak share jalan cerita, tapi yg pasti memang kelakar habis! Lagi lagi watak si Mat Piah. Kepala weng betul. Ada sekali tu FD tengah baca sambil tunggu tren, tergelak sorang sorang. Pastu baru teringat kat tempat public. Susah nak control sebab lawak gila okay! Better korang baca buku ni :D

Sunday, 31 July 2016

Happy Birthday ALTHEA! ♥


Assalamualaikum and hi! :)

Ya Allah, lama betul entri tertangguh. Tertangguh 10 hari sebenarnya. Huhu. Sepatutnya kite wish birthday ALTHEA ni pada 21st July, Tapi kite dapat parcel lewat 2 ke 3 hari macam tu. Tapi takpe, dah wish awal kat Instagram. Ihiks!

Anyway, HAPPY BIRTHDAY ALTHEA!
#ALTHEATURNS1. YEAYYY!


Ehem, jom tengok kite dapat apa dari ALTHEA ;)


Tak sangka dapat sampai 2 box. Barang penuh agaknya. Hihi >,<


TADAAAA!
Serba pinkish! I love it!

Dalam party kit ALTHEA ni ada birthday's hat, balloon and other stuff yang boleh buat photo props. Paling semangat masa sesi buka parcel ni dah tentu lah Sarah. Sibuk nak interframe, FD tak bagi. Hehe.

Dalam parcel ni ada It's My Cleansing Foam and Peeling WashAloe Vera Foam Cleanser, Aloe Vera 92% Soothing Gel MistRice Wash Off MaskEgg White Pore MaskDinoplatz Dear Brachiosaurus Oil Paper to the Sponge (2 pcs), The Style 4D Mascara, dan Its My Perfume Hand Cream (Blue)

ALTHEA ada anjurkan contest tau! Rugi kalau korang tak join!


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016
♥ Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.
♥ Free Goodies for first 1,500 shoppers
Full size beauty products. While stocks last.


♥ Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!
Rebate will be credited into your account.


#AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.

*Terms and conditions apply. Please refer to www.althea.kr and Althea Facebook for more information.



AL THEA
Korea | Malaysia