Wednesday, 23 December 2015

Tersuka Tanpa Sengaja Full Episod




Kali pertama mereka bertemu, Farhah dituduh mahu mencalarkan kereta Syed Arif. Tak cukup dengan itu, identitinya dicurigai.

“You pandang apa?” sergah Farhah. Dia juga sudah menutup bahagian dadanya mengunakan tangan.
Syed Arif membeliakkan mata, tidak percaya dengan tindakan perempuan gedoboh tersebut.
“I tak selera pun nak pandang you. I’m just shocked that you are actually a girl dressed up like a boy.”
Kali kedua bertemu, Farhah berdress meleret dengan high heel bagai. Tapi, encik Doktor tetap kutuk juga.
“You tanpa mekap sangat pucat. I boleh nampak hidung you ni agak kembang. Mata pun agak sepet.” – Doktor Syed Arif.
Sebab itu bila tiba-tiba Syed Arif ajak dia kahwin, Farhah memang tak percaya. Syed Arif tu kacak bukan main, mana nak sepadan dengan dia yang gedoboh itu. Walau di hatinya terbersit rasa indah tapi, dia harus sedar diri. Dia tak cantik dan kisah hidupnya tak seindah mana.

"I lebih suka lelaki yang nak kahwin dengan I sebab dia suka I, bukan sebab yang lain.” - Farhah
"Then.. make me fall in love with you. Seduce me.” – Doktor Syed Arif

Goda Syed Arif? Ingat itu kerja senang ke? Farhah tak pandai nak jadi perempuan gedik apatah lagi nak buat lelaki itu jatuh cinta.


“I tak akan sia-siakan you. Janganlah you fikir I ni macam hero-hero dalam novel. Asal kahwin tanpa rela saja, si isteri disia-siakan.” – Doktor Syed Arif.

Boleh percaya ke? Lebih-lebih lagi bila kekasih lama Syed Arif muncul kembali. Katrina Datuk Ahmad Alias tu cantiknya luar biasa. Kuat ke iman tuan doktor?

“Sebab dia, you curang, kan? Sebab dia, you lupakan I, kan? Memang dia ni perampas!” – Katrina.
“Farhah bukan perampas. I yang lamar Farhah jadi isteri I”- Doktor Syed Arif.

Mampukah Farhah tepis ‘langau’ tercantik abad ini dalam memenangi hati suami sendiri? Sedang dalam keluarga pun dia kalah dengan Katrina, inikan pula dengan ‘suami tanpa cinta’ itu.


Tajuk: Tersuka Tanpa Sengaja
Channel : Astro Ria & Ria HD
Mula Tayangan : 7 Disember 2015
Masa: Setiap Isnin-Khamis, 10.00 mlm
Jumlah Episode : 16

Lagu Tema : Cerita Kita - Amyra Rosli dan Amar Bahrin

Barisan Pelakon : Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, Hafreez Adam, Yusri Saleh, Nor Azifah Abidin, Adik Mirza Adam, Natasha Elyzza, Kuza, Watie Sadali, Azri Iskandar, Ajeera Rosli, Faye Kusairi


Tersuka Tanpa Sengaja Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16


Tuesday, 15 December 2015

IWK Selfie & Wefie Photo Contest 2015


Assalamualaikum :)



Hello there readers!!
Ada kaki selfie tak sini? Kalau ada, korang kena baca entri ni sampai habis! Jangan baca sekerat sekerat. Ada contest menarik untuk korang tau. Dah lah suka selfie, hadiah dia pulak Nikon Waterproof compact camera.

Indah Water Konsortium (IWK) kini kembali dengan ‘Selfie & Wefie Photo Contest 2015’. Pertandingan ini khas buat seluruh rakyat Malaysia kecuali kakitangan Indah Water. Dengan bertemakan ‘IWK & I’ peserta dikehendaki ‘selfie’ atau ‘wefie’ di mana-mana bangunan IWK atau bersama kakitangan IWK yang bertugas.
Pertandingan akan bermula pada 1 Disember sehingga 28 Disember ini.

Pemenang mingguan akan dipilih dan seorang pemenang bertuah daripada empat pemenang mingguan akan dinobatkan sebagai pemenang ‘People Choice Award’. Penyertaan hendaklah dihantar melalui email dan sertakan bersama Nama, Nombor Telefon, Alamat, Lokasi gambar, Email dan 'Caption' yang bersesuaian dengan gambar yang diambil. Gambar penyertaan haruslah menggambarkan imej dan mesej yang positif sesuai dengan IWK.

Hadiah Peraduan
1) Pemenang Mingguan – Voucher AEON RM300
2) People Choice Award – Nikon Waterproof Compact Camera

Contoh pemenang macam kakak ni;

Pemenang minggu pertama.

Takkan nak tengok orang lain je menang dengan selfie? Dapat voucher pun syok tu boleh shopping puas2! >,< dapat camera pun okay

Apa tunggu lagi, serlahkan kreativiti anda untuk memenangi hadiah istimewa dari IWK!!

Maklumat lanjut peraduan boleh anda layari di laman web rasmi Indah Water Konsortium atau Fanpage Indah Water Konsortium dan Twitter @iwkcomms. Juga boleh email ke iwkcontest@gmail.com :)

Entry ini menyokong usaha Indah Water Konsortium dalam usaha merawat air negara kita untuk kesejahteraan semua #iwkselfie2015 #iwkcleantheunseen

Wednesday, 9 December 2015

Hijabista Style


Modern Hijabista Style



Anda sering melihat wanita bertudung mengenakan baju kurung, dress Muslimah atau blouse Muslimah sebagai pakaian harian mereka. Tapi, tahukah anda bahawa terdapat banyak lagi fesyen yang boleh digayakan oleh wanita bertudung untuk kelihatan modern dan trendy? Well, bertudung bukanlah penghalang untuk anda tampil bergaya atau mengikuti trend fesyen terkini. Malah, dengan berhijab juga boleh meningkatkan keyakinan anda untuk muncul sebagai fashionable Muslimah. Yang penting, anda tidak berfesyen dengan keterlaluan sehingga tampak janggal dan pelik. Berikut merupakan beberapa modern hijabista style yang diilhamkan oleh pereka fesyen terkenal dari negara jiran, Dian Pelangi.


Jika anda baru mula berjinak dengan pemakaian hijab dan masih menyimpan koleksi dress anda yang lama, apa kata jangan dibuang dress tersebut dan gayakan ia bersama sepasang seluar dan cardigan seperti berikut.

Gayakan juga blouse atau kemeja anda dengan koleksi skirts labuh yang berpadanan. Terdapat beberapa rekaan skirts yang sesuai anda gayakan seperti; flared maxi skirts, pleated maxi skirts, peplum maxi skirts, dan mermaid maxi skirts!

Tampil daring dengan pemakaian maxi jumpsuits dan anda boleh pilih sama ada ingin memadankannya dengan pemakaian outwear seperti cardigan atau baju berlengan panjang. Jangan takut untuk bereksperimen J

Dan yang terakhir, gayakan seluar palazzo yang selesa dengan padanan sweatshirt yang anda gemari. Apa yang paling penting, anda harus lebih berkeyakinan dan berani untuk bergaya!

Sunday, 6 December 2015

One of Setiakon's family ♥


Assalamualaikum :)

Lepas keje part time je, kite cari keje full time pulak. Bosan duduk rumah je kat Terengganu tu. Cari la keje untuk tampung diri sendiri dengan family. Sampai bila nak duduk dengan family takde buat hasil, ye dak? :D
Start keje pertengahan bulan April.

21 April

Interview harini, esok start keje. Alhmdulillah, rezeki.

So sekarang kite part time blogger je.
Full time account clerk kat Setiakon Builders Sdn Bhd :)

First week keje, ada je dapat memacam. Coklat, ais krim.


Dah boleh nampak sikit keje ni bukan takat keje, tapi pakej tambah lemak. KAH! >,<

Bulan depan tu pulak which mean on May, dapat makan free pulak.

Satu opis dengan schoolmate dulu :p
Ini Syamira ye kawan kawan :D



 
Bukan ni je tau. Banyak lagi dapat makan free tau :p

Alhadulillah, rezeki kite dengan company ni :)

Tuesday, 1 December 2015

CPUV April to November 2015


Assalamualaikum :)

Sejak keje ni, susah betul nak update tau. Huhu
Walaupun jarang update blog, Nuffnang tetap baik hati bagi iklan.
Ihiks! >,<


CPUV April 2015
Chipsmore 25th Anniversary
McDonalds - Frozen Fanta
Wipro Unza - Safi Rania Gold
Sunsilk Pink Variant
TGIF - Meal For Two
DiGi Postpaid

CPUV May 2015
Zurich Insurance
TomorrowLand
Panadol - Superhero Parents
McDonald's Family [PC]
Maxis OnePlus One
Colgate 360 Charcoal Gold

CPUV June 2015
Cool Tea - Product Awareness
Glico Pocky
Perfecto Popcorn
Resort World Sentosa
Nando's Sedap Sangat Ke?

CPUV July 2015
Wall's Magnum Raya [PC]
Vaseline Vavavoom
Fair & Lovely Raya

CPUV August 2015
IKEA
UForLife_Launch [PC]
Maggi Royale of The Day
Saturday Night Fever
KFC - Zinger Rice Wrap
KFC - KA$H Card Launch
IKEA - August Sale
Welcome to Shell Campaign
DKSH - Hiruscar

CPUV September 2015
DOVE Hair Campaign
The Face Shop - Oil Control
Welcome to Shell Campaign
Wall's Fruttare
Petrosains Illusions
Kaodim x Maria Elena
UMobile P70 Hero Campaign

CPUV October 2015
UForLife Launch
Lux Obsession
Sofy Compact
U-Mobile - The Borne2
MOH - Exclusive

CPUV November 2015
DOVE Hair Campaign
Old Town White Coffee
OTWC - Chicken Wing Awareness
Huawei Mate S Phase 2
Zurich Insurance
Kleenex Bloom
Shell - Project Playwell