Sunday, 28 June 2015

Dia... Isteri Luar Biasa Full Episode


Assalamualaikum :)



SINGLE is simple, double is trouble...

Itu moto hidup Dewi Yusra. Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak. Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan!

Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Hesy... Mesti ada jalanlah…

Dewi serius! Walau dengan apa cara pun, Dewi tetap ingin punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi syarikat perniagaan Cik NAB a.k.a Nasi Ayam Bonda.

“Aku akan kahwin! Syaratnya aku nak kahwin sampai mengandung aje ya, lepas tu  aku chaw. No husband anymore. Sebelum aku sakit hati ditinggalkan, lebih baik aku blah dahulu” - DEWI YUSRA

Maka bermulalah usaha Dewi untuk mendapatkan ‘Suami Sementara­’ dari lelaki baik-baik, gen terhebat, genius dan stok sembahyang atas kapal terbang.

“Saya Amzar... errr... Radin Amzar yang duduk sebelah you dalam flight dari Heathrow hari tu...” - RADEN AMZAR

Bagai nak tercabut jantung Dewi dengar. Lelaki edisi terhad tu hubungi dia? Macam tak percaya pun ada. Ingatkan lelaki itu akan terus hilang. Tuhan berikan Dewi peluang ke ni?

Berjayakah rancangan Dewi Yusra untuk memerangkap Dr. Radin Amzar, lelaki terpilih  sebagai ‘Suami Sementara’nya untuk seorang zuriat? Bagaimana pula rancangan Kamarul yang terlalu menyintainya?

Temui jawapannya dalam DIA... Isteri Luar Biasa, kisah seorang gadis yang terpaksa bangkit dari peristiwa kelam hidupnya.


Tajuk: Dia Isteri Luar Biasa
Siaran : Slot Akasia TV3
Waktu Siaran : Isnin hingga Khamis - 6.55petang
Barisan Pelakon : Shukri Yahaya, Fathia Latiff, Keith Foo, Elizad Sharifuddin, Nonny Nadirah, Uqasha Senrose, Ardell Aryana, Ziela Jalil, Syatilla Melvin, Raja Farah, Afiq Muiz, Leez Rosli, Alexx Yanz, Lia Asmizza, Azza Elite , Supyan kepoh, Liza Abdullah, Nurul Aini, Shah Rezza

Dia... Isteri Luar Biasa Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26


Wednesday, 17 June 2015

Review Novel: Nasi Kangkang


Assalamualaikum :)


Sebuah novel tulisan Azwar Kamaruzaman, penulis Babi.

“Kau sanggup jadi celaka sampaikan mati di lembah hina,”

Bukan senang aku mahu memberi hati lelaki aku ini kepada orang lain. Sekali aku bagi pada kau, dia milik kau selama-lamanya. Aku sudah berjanji pada diri aku. Wanita yang berjaya memiliki hati ini, akan aku curahkan segala-galanya pada dia. Tapi apabila aku beri pada kau, kenapa kau masih meragui cinta aku, perempuan? Tak cukupkah dengan segala pengorbanan yang telah aku lakukan? Aku sayang kau sepenuh hati aku! Sumpah aku sayang kau! Tapi kenapa kau memperdajalkan aku?- Fahmie

Susah untuk aku cakap. Erti cinta. Yang boleh saja membuat semua manusia gila. Termasuk aku. Biarpun orang selalu menganggap aku ustazah berdasarkan pakaian aku, tapi aku juga lemas dan lemah dek cinta. Aku manusia biasa, bukan maksum. Ada nafsu, yang kadang-kadang sukar dijaga. Kerana cinta juga, aku sanggup buang apa yang aku pakai. Aku sanggup membelakangi apa yang aku beriman.- Badrina.

Kalau korang jadi aku, sakit hati tak tengok jantan yang kita suka bercanda dengan betina lain? Sakit hati tak? Kalau tak, better kau cek diri kau! Aku sayang dia tapi aku pendam saja. Nak buat macam mana kan. Dah orang tak suka, buat apa nak terhegeh-hegeh lagi. Aku reda, asalkan orang yang aku sayang hidup bahagia. Biarpun kesakitan aku membuatkan dia bahagia, aku pasrah. Tapi, sekali ada orang sanggup buat barua terhadap orang yang aku sayang, kau tunggu balasan aku!!!- Jannah.


Review:
Mula mula baca novel ni, FD fikir orang yang buat kat Fahmie ni crush dia. Tapi meleset tau! Crush Fahmie buat kat orang lain sebenarnya. Cerita ni memang gila. FD sampai bayangkan semua benda geli dan jijik yang jadi kat orang yang dajalkan Fahmie. Memang kesian gila ah doe. Memang korang akan imagine sendiri cerita ni. Bayangkan macam tengok movie. Azwar punya cerita tak pernah menghampakan pembaca. Keep it up bro!
Ada movie tajuk lebih kurang macam tajuk novel ni kan, mesti korang fikir isi dalam cerita ni sama dalam movie. Langsung tak sama. Better baca novel ni ;)

Monday, 15 June 2015

Program Qurban dan Aqiqah


Assalamualaikum :)

Rasanya sekarang ni ramai yang buat program macam ni, kan? Lepas tu mesti cari yang ikut budget. Korang boleh baca lebih lanjut kat sini tentang qurban dan aqiqah. Boleh tempah melalui online je tau. Sekarang ni semuanya dihujung jari je ;)


*klik banner untuk lebih info*

eQurban merupakan projek usahasama ternakan lembu di Kemboja antara Al Ansar Agro dan Koperasi Muslim Kemboja. Projek ini juga menyediakan kemudahan kepada sesiapa sahaja yang ingin mengerjakan ibadah Qurban dan Aqiqah di Kemboja.

Projek eQurban.com dilaksanakan untuk membantu ekonomi umat Islam Kemboja yang selama ini tidak mendapat pembelaan sewajarnya. Sememangnya ramai NGO dan individu dari Malaysia yang datang ke Kemboja tetapi majoriti banyak memberi sumbangan terus yang tidak menggerakkan ekonomi umat Islam.

Semoga usaha kecil ini menjadi langkah pertama menuju projek gergasi yang mempu melonjakkan ekonomi umat Islam di Kemboja.

Program qurban dan aqiqah
eQurban.com menyediakan kemudahan untuk anda membuat tempahan korban dan aqiqah lembu atau kambing melalui sistem online kami.
eQurban.com


EQURBAN RESOURCES SDN. BHD.
No. 16-2B, Jalan Boling Padang G 13/G,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor, Malaysia
Tel : 03-5523 6092
H/P : 011-2078 1786 Whatsapp / SMS – (eQurban HQ)
H/P : 013-388 8234   (Masrukhin Marzoki)
Email: admin@equrban.com
Facebook: https://www.facebook.com/QurbanAqiqah


Wednesday, 10 June 2015

SyaLaa BB Cushion Cream 5in1


Assalamualaikum :)

Haaa entry kali ni weirdo sikit. Sebab pasal makeup. Tapi ni base je tau. Bukan makeup over over gituu. Cuma BB cushion cream. Product baru yg meletops sekarang ni >,<


New product!
SyaLaa BB Cushion Cream


Antara kelebihan SyaLaa BB Cushion Cream:
♥ Makeup base
-sebagai makeup & merawat kulit wajah
♥ Cooling effect
♥ Long lasting durability
♥ UV protection (SPF50PA+/PA+++)
- melindungi kulit anda dari sinar UV
- mengandungi SPF yang tinggi
♥ Foundation
♥ Whitening
- fungsi pencerahan 5 kali ganda dari biasa
♥ Moisturizing radiance


Span agak kotor sikit. FD memang suka comot comot :p

Bahan utama dalam SyaLaa BB Cushion Cream:

Lilium Candium
Chamomile
Ekstrak bunga mawar


Squalane
Centella Asiatica
Fressia refracta extract
Narcissus


Jojoba
Aloe Vera
Jasminum officinale


Perbezaan
Tangan kiri - kosong
Tangan kanan - apply SyaLaa BB Cushion Cream



Sebelah kiri pergi office tak pakai SyaLaa BB Cushion






SyaLaa Pore Silky Balm ni THE BEST!
Sebabmya memang muka tak berminyak. Nampak flawless k. Bukan nak cakap kosong lah sebab sendiri dah cuba. Tu pasal berani cakap camni :D
untuk yang pore silky balm ni, owner dia buat limited. few customer je dapat. kiranya siapa cepat dia dapat lah gitu :p rugi tau kalau sape yang tak dapat ni.

Review dari FD sendiri:
SyaLaa BB Cushion Cream ni memang best. FD tak pernah apply apa apa bb cream kat muka. Maklum lah, tak minat make up. Nak pakai bedak pun susah tau. Yang ni FD rasa nak pakai pulak sebab since kawan kata muka nampak kusam. So I decide to use this product and alhamdulillah, sesuai dengan muka. Tak melekit atau tompok pun tau kalau berpeluh. Lagi glowing ada lah. Senang apply dan senang dicuci. Easy! Bila pakai tu pun tak terasa sangat pun sebab texture dia ringan je ^_^ oh one more thing, sangat jimat k. Boleh tahan 3 4 bulan. Berbaloi dengan harga.



So kepada yang berminat, boleh try usha sini
Facebook fanpage - SyaLaa Empire Official
Website - http://www.syalaaempire.com/

atau contact terus

018 2393 947 / 018 2441506