Monday, 23 March 2015

Thank you @thesistersproject for this lovely bracelet!


Assalamualaikum :)

Giveaway ni FD menang bulan April tahun lepas, 2014 >,<
Baru ni nak update. Ihiks!

Tak sangka ada rezeki jugak dalam giveaway yang dianjurkan dalam instagram. FD menang gelang tangan dalam giveaway anjuran @thesistersproject :)

Cantik gelang biru tuu 

Alhamdulillah, terima kasih @thesistersproject untuk hadiah ni.
Moga bisnes awak makin maju dan murah rezeki :)

@thesistersproject was established since 2011
Instagram: https://instagram.com/thesistersproject/
Whatsapp: 0149713041 (10AM - 10PM)

Sunday, 22 March 2015

Awesome Giveaway Part 4 by FatinDiana


Assalamualaikum! :)

Last giveaway yg FD buat dalam bulan 9, tahun lepas. Lama tuu T_T
Sekarang kite buat giveaway lagi :D



Syarat syarat :
1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Awesome Giveaway by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.

Follow blog
http://www.fatindiana.com/http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/
http://mamadarwiish.blogspot.com/http://komikfeeqry.blogspot.com/
http://mummysupplementshop.blogspot.com/http://sayasyiera.blogspot.com
http://www.iuzira.com/ | http://ieymah-ismail.blogspot.com/
http://www.norainizain.com/ *NEW*
*klik iklan Nuffnang di blog FD dan sponsor*


Like fanpage
 


Add Facebook
Acik Ieymah87

Follow Instagram *kalau takde akaun Insta takpe, masih boleh join :)
Instagram Instagram Instagram Instagram
Instagram Instagram Instagram Instagram

Follow Twitter *kalau takde akaun Twitter takpe, masih boleh join :)
@nblhz   @_imanzakaria


Hadiah:
Hadiah misteri x 1 <-- klik link ni, pilihan hadiah
Topup RM5 x 2
Topup RM10 x 2
Cash RM20 x 1
Tudung plain AJ x sehelai
Shawl butterfly x sehelai
Tudung instant (sehelai) & tshirt (sehelai) x 1
PREDATOR ELITE FAT LOSS x 1 kotak
Mini teddy bear x 1
Button badge x 1
1 botol Choco Rice x 2
Peppermint Shaklee bernilai RM45 x 1 botol


Tarikh tamat: 21th March 2015, 10pm

Senarai Peserta Simple Giveaway part 4 by FatinDiana
  1. http://cutiefany.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  2. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  3. http://ainiezulaikha.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  4. http://awansamudera.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  5. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  6. http://uyoii.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  7. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  8. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  9. http://hyesemua.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  10. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  11. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  12. http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  13. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  14. http://sericullen.blogspot.com/2015/02/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  15. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  16. http://iekamickey.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  17. http://syahiraceri.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  18. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  19. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  20. http://jombercontest.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  21. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  22. http://myownlifemyself.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  23. http://dielacraft.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  24. http://airis-contest.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  25. http://adna2029.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  26. http://dramaticyang.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  27. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  28. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  29. http://idreyldreams.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  30. http://www.syahidahfadilah.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  31. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  32. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  33. http://ummialyaanas.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  34. http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  35. http://www.mariafirdz.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  36. http://afifahanuar.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  37. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  38. http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  39. http://norshamimi.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  40. http://www.cikgufarha.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  41. http://syiralokman.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  42. http://belognoordiana.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  43. http://umikasum.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  44. http://macammacamcite.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  45. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  46. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  47. http://tengkubutang.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  48. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  49. http://hanieredz.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  50. http://arrienlove.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  51. http://belogkalerpurple.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  52. http://misz-aa.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  53. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  54. http://www.jiakreatifelt.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  55. http://fatihahxoxo88.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  56. http://awesomegiveawaybyfatindiana.blogspot.com/
  57. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  58. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  59. http://amirahsafiee11.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana_14.html
  60. http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  61. http://narumihuda.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-part-4-by-fatindiana.html
  62. http://qileh.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  63. http://misschoco-berries.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  64. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  65. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  66. http://ehhzafirah.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  67. http://atiqah-amelya.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  68. http://belongtomee.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  69. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  70. http://puyibl.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  71. http://aliatulaiman.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html
  72. http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/03/awesome-giveaway-by-fatindiana.html


Saturday, 14 March 2015

Selamat pengantin baru Shasha! ♥


Assalamualaikum :)

Sepatutnya entri update 31hb Januari 2015, tarikh kawan nikah.
Ini first kenduri kawin kawan yang FD attend. Kawan lain lain tu tak dapat pergi sebab tetiba je dah jadi bini orang, tak inform kite pun. Sedih! T_T tapi ada jugak yang tak dapat datang sebab jauh. Ini pun alang alang FD ada KL, tu yang dapat pergi and dapat tahu last minute. Nasib baik Naza inform.


Alhamdulillah, Shasha sah jadi isteri Adlil dengan sekali lafaz je. Maaf, takde gambar pengantin tengah akad nikah >,<



So ada gambar gegadis je :p
Nazatul, Sabrina, Nina, FD


Naza, FD, Shasha & Adlil (bride and groom), Nina
Sebelum balik, ambik gambar dengan pengantin dulu :D


And last but not least, selfie with bestfriend
Friendship for ever! 10 tahun dah kite berkawan ♥


Ini goodies yang kite dapat kat majlis Shasha :)

Seronok pengantin baru pergi honeymoon kat Bali bulan lepas >,<

Friday, 13 March 2015

Review novel: Jahanam


Assalamualaikum :)


PENULIS: HASRUL RIZWAN
PENERBIT: BUKU FIXI
GENRE:
· AKSI
· CINTA
· JENAYAH
· MINDFUCK
BIL. HALAMAN: 274

Sinopsis Jahanam:
“Aku sebenaqnya panggil hang bukan pasal Panadol Soluble ni. Dan bukan pasal nak suruh hang kambuih kucing aku tu.”

Jasuli senyap dengan hanya bersandar pada kerusi bersebelahan rakan karibnya itu. Matanya menjadi kuyu.

“Aku ada plan besaq antara kita ni. Paling besaq dan gila yang hang pernah dengaq selama hidup hang ni, Jas.”

Tamin menoleh ke arah Jasuli kembali dengan bibirnya yang diketap dan matanya yang mencerlang.

“Kita rompak kedai emas nak!” kata Tamin tersengih.


Review Jahanam:
Cerita tentang Jasuli yang kerja kilang, lepas tu selalu terserempak dengan Hantu 3 Beranak (ibu, anak perempuan 2 orang). One day terjumpa dengan Rokiah kat tepi jalan waktu Rokiah tengah takut sorang-sorang kat jalan sunyi, kereta rosak. Lepas tu berkenalan dan bercinta setahun lebih. Tetiba kilang tempat keje Jasuli dah tutup, bankrap. Satu satu musibah, dengan tengah krisis dengan Rokiah. Tetiba jumpa Tamin yang kerja jual CD cetak rompak, kena kejar dengan polis. Esoknya Tamin bagitau kerja gila yang dia plan nak ajak Jasuli. Time tu Jasuli memang tengah takde kerja nak buat and tengah cari duit nak kawin dengan Rokiah. So dia pun join kerja gila tu. Memula rompak kedai emas, second plan gila punya! Masa second time rompak tu, tetiba ada watak dari novel Murtad pulak. Pandai penulis ni tau! Waktu ni watak Salina muncul. Salina ada kat tempat kejadian which is tempat yang Tamin ni nak rompak. Tak pasal pasal tukar plan sebab kebetulan ada orang lain nak rompak tempat tu sekali, so Jasuli terpaksa kidnap Salina. At the end Salina relax je dengan Jasuli sebab dia tau Jasuli ni bukan orang jahat. Lepas tu happy ending! :D

Wednesday, 11 March 2015

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!

Pemenang:


Naked 3 Lip Stick 2in1


Assalamualaikum :)

Tengok tajuk, macam FD dah nak mula belajar melaram je, kan? :p
Err, FD pakai lip stick? NO WAY!

Tapi FD terima gift ni.
Naked 3, lip stick 2 in 1.
Lip stick and lip gloss.

Babe, I dont pun any make up on my face, okay?
HAHA! So Sarah lah yang melaram


Mirul selfie time FD calit lip stick kat Sarah
Tak ramai yang tau FD ada adik lelaki, betul tak? :p


Kemain budak kecik ni tau >,<
Kalah kakak dia yang tak minat girl stuff ni :p
Tapi FD suka lah warna lip stick ni. CANTIK! ♥.♥

Tuesday, 10 March 2015

Review novel: Awan



Sambungan novel bestseller AJAIB.


Sinopsis Awan
Budak ajaib — aku suka panggil Izaq begitu sebab dia ada deria keenam. Dia pernah cakap yang dia bagaikan bintang, aku pula bagaikan awan, Kami bersahabat baik, kawan rapat, BFF - labelkan apa saja tentang bersahabatan kami (asalkan bukan gay couple).

Namun siapa yang sangka, bintang akan berhenti dari bersinar, sedangkan awan terpaksa berarak lalu membelah waktu?

Disebabkan deria specialnya itu, dia terpaksa mengharungi perjalanan hidup yang matang pada usia yang masih muda. Dia perlu kuat untuk melawan segala yang mengganggunya, lebih-lebih lagi apabila entiti itu kerap hadir mengingatkannya supaya 'jangan percaya'.

Tapi... jangan percaya kepada siapa?


Review:
Sejak lepas UPSR, Izaq dengan Fa'iq ni jadi kawan baik. Sorang boleh nampak benda ghaib, sorang boleh baca fikiran orang lain. Beza cuma Izaq fikiran dia jauh lebih matang kalau nak ikutkan umur dia. Fa'iq stay cool. Fa'iq banyak protect Izaq. Diorang pun dah lalui banyak rintangan sama-sama. Masa baca novel ni, ada selit cerita Fairy Odd Parents. The real one. Bukan yang buat Timmy tu bahagia. Tapi sebaliknya yang sebenarnya. Try Google, betul rupa-rupanya pasal cerita kartun tu. Eh, skip! Takboleh cerita banyak. But at the end novel ni, sedih :( Izaq ada problem. Nak taip asyik typo, kadang pandangan dia nampak lain macam. Kesian. Lepas baca novel ni, kau akan faham erti sahabat :) dan confirm menangis T_T


Dari blog penulis:
http://gambatte2wawawa.blogspot.com/2015/02/kalau-awan-ada-sambungan.html

Biar je lah novel Awan ni jadi the last one. Tak payah buat sambungan ;D

Monday, 9 March 2015

Hadiah dari Eymasu Craft, THANK YOU!


Assalamualaikum :)

Lagi sekali, entri yg kena peram setengah tahun >,<
Punya lah lama FD dapat hadiah ni, baru sekarang nak heboh. Hihi! Tapi kite dah contact pengirim ni lama dah untuk cakap terima kasih :)


25 Mei 2014


Eymasu ni suka sangat buat surprise kat FD dengan adik adik tau. Sekali 3 orang dapat hadiah dari Eymasu. FD, Darlina, dengan Sarah. Pandai Eymasu tau sebab tahu warna fav Sarah time tu. Sarah pun terkejut bila nampak nama dia atas keychain ni. Kitorang bertiga suka sangat hadiah dari Eymasu! :*

Bukan 1 je tau hadiah dari Eymasu ni. Ya Allah, baiknya awak dengan FD. Terharu
T____T




31 Oktober 2014

Mula mula dapat parcel, Darlina dah pelik apa benda yang besar sangat ni? Dia siap kejutkan FD, "kak, tengok ni kak!". Kuasam budak ni kacau orang tidur. FD tengok nama pengirim, EYMASU!!! Darlina pun kenal dah dengan blogger ni. Baik sangat dengan kitorang.


6 KOTAK LOOM BANDS!!
Banyak giler Eymasu ni bagi kite tau! Paling excited adik adik. Lagi lagi Mirul dengan Darlina. Sarah tukang request je kat abang dia. Mirul dengan Darlina je yang rajin buat. Gigih refer youtube :p


Nampak muka budak excited ni? Haaa, kemain besar sengih!




Perasan pwincess :p


Eymasu World Craft jual:
Custom made pin shawl
Custom made felt craft
Stater kit (for any craft)
and many more!

For those yang nak beli barang barang kraf ni, boleh order dengan Eymasu ye


Thursday, 5 March 2015

The Spongebob Movie: Sponge Out of Water


Assalamualaikum :)


When a diabolical pirate above the sea steals the secret Krabby Patty formula, SpongeBob and his nemesis Plankton must team up in order to get it back.


>>Download Spongebob Movie: Sponge Out of Water<<
*gambar tak berapa best, dh ada yg cun nanti FD ganti link lain*

Monday, 2 March 2015

CPUV February 2015


Assalamualaikum :)


Alhamdulillah, bulan February pun masih dapat CPUV. Sekarang ni kite makin aktif macam dulu. Hihi! :D lepas ni kena rajin blogwalking pulak ^_^

CPUV February 2015:
Physiogel - Ready for Anything
Physiogel - Ready for Anything
Physiogel - Ready for Anything
Maggi Kari - Curry Festival
Maggi Kari - Curry Festival
Mi Sedaap Krispi Digital
Mi Sedaap Krispi Digital
Mi Sedaap Krispi Digital
South Australia Tourism
South Australia Tourism
South Australia Tourism

Walaupun amount sikit, masih lagi rezeki ye :)
Terima kasih semua! :D