Third part time job, promoter - Poco Popcorn

November 16, 2015


Assalamualaikum :)

18 April;
Start first job at KL. Baru sampai KL 17hb April, malam. Esok tu terus start kerja promoter. Memang gila lah. Penat duduk dalam bas pun tak habis. Hihi! Sebelum kerja, start bfast dengan ini

Susu Anlene coklat, roti coklat dan coklat. Ihiks! :p


Kali ni keje promote and jual Poco Popcorn sajoo
Paling laku yang original


Sambil promote sambil ngap. Nomnomnom :p
First day tu alhamdulillah, banyak jugak sale event penat berdiri dengan jamu orang makan popcorn xD lepas tu dengan hujan lebat sampai tumbang payung restoran kat depan. Eh eh lupa pulak. Part time ni kat street market The Curve tau :)

19 April;

Second day, terkejut sikit. Sebab fikir sama tempat booth ni. Tetiba tukar kat tempat lain. Memang camtu cara diorang rupa rupanya. Hee :D

 
Time lunch ada uncle belanja kite pineapple comel ni. Seumur hidup tak pernah makan buah ni tau. Jenuh dok menolak taknak offer uncle tu. Tapi sebab dia gigih pelawa, kite terima je lah. Boleh tahan sedap. Manis pulak tu. Hehe :D seketul ni RM5 kalau tak silap.

Street market kat The Curve tu setiap weekend ada. Tapi sekarang ni booth yang jual Poco Popcorn takde dah. Sobsob. Kalau korang nak beli, boleh je order sebab adik FD ada niaga online popcorn ni ;) boleh sajo nak post.

Keje macam ni syok. Sebab gaji dapat direct lepas habis keje. Lepas tu relax jugak. Yang penting kena push sale. Baru banyak komisyen. Mulut kena talkative. Kalau jenis tak berborak ni payah macam FD. Kikiki :p

You Might Also Like

1 comments

  1. Wahh, nona suke tgk awak update keje part time, hahaha~

    sebab memg duk ushar, kje ape yg boleh nona buat , selit selit. huhu~


    ape yg pnting, semangat ! and enjoy your work, ur dayy !
    kann :)

    ReplyDelete