First part time job, event crew

October 03, 2015


Assalamualaikum :)

Ini salah satu story yang agak lama kite peram. Hahaa! Suka sangat share lambat lambat. Takpe, asalkan ada cerita daripada kosong je blog ni. Kan kan kan? :p

Tengok tajuk entri atas tu ha;
Yes, ini first time buat kerja part time. Kerja event crew sajo dan sangat lah senang. Siap dapat makan free lagi okay. Diorang tanggung. Keje ni pun FD cari kat Google. Search lah part time apa pun. Asalkan adoooo.


Keje untuk 4 hari, 10 pagi kena ada sana sampai lah pukul 10 malam. Kira 12 jam lah. Makan pulak diorang tanggung. Lunch and dinner ;)

Keje FD simple gila. Pegang benda apa tah. Duduk dan tekan bila orang masuk hall je. Memang relax gila lah kata kauu. Makan pulak diorang yang bagi. Memula keje tu macam takut takut je sebab tengok abang tu muka macam garang. HAHAHA! Hari kedua keje dah okay, siap borak borak gelak gelak huhahuha sampai lah last day.


Ini mascot Oppo, haritu dia menari nari. Bawah ni link kalau nak tengok;
https://instagram.com/p/0sHB6qKLR1/


Dah nak last day, kite demand sikit. Cakap taknak makan nasi. Haa, boleh gitu? HAHA! Lepastu diorang kasi duit untuk beli apa yang kitorang nak makan. So makan donut Big Apple lah kite malas last keje tu. Ihiks! >,<


Meet the crew;


Zahra (dia teman keje kat bahagian dalam), Zila (keje bahagian kaunter kat entrence), (tak ingat nama cina tu =='), me and abang Faiz. Dia lah yang kite tengok muka garang tu. Lepak borak masuk air rupanya xD

Zahra orang Johor, datang Terengganu untuk keje. Gila best kan? Haha! Tu pun kira okay lah sebab tunang dia orang Terengganu. Tapi masa ni Zahra belum tunang. Lepas sebulan baru tunang kalau tak silap. Seronoknyaaa!!
Zila pulak memang asal Terengganu :)
Yang lain pun ada tapi tak sempat nak bergambar. Lain lain tu pangkat adik adik lepasan SPM. Hihi! Terasa macam hakak sangat. KAH!

Pengalaman first time keje part time as event crew ni sangat syok. Dapat pulak baju 2 helai for free. Baju buat baju tidur je sebab besar ;D but seriously best sebab senang dan dapat kawan baru ^_^


Yang specky tu Hasrizal
Till we meet again new friend ;)

You Might Also Like

2 comments

  1. bestnya dpt buat part time, timba pengalaman baru :)

    ReplyDelete
  2. syok nyer dapat join event mcm tu..

    ReplyDelete