Tuesday, 10 February 2015

Review movie: Into The Woods // FULL MOVIE


Assalamualaikum! :)

Minggu lepas FD review The Maze Runner lepas tengok movie free haritu :p minggu ni review Into The Woods pulak ;)



Synopsis Into The Woods:
As the result of the curse of a once-beautiful witch (Meryl Streep), a baker (James Corden) and his wife (Emily Blunt) are childless. Three days before the rise of a blue moon, they venture into the forest to find the ingredients that will reverse the spell and restore the witch's beauty: a milk-white cow, hair as yellow as corn, a blood-red cape, and a slipper of gold. During their journey, they meet Cinderella, Little Red Riding Hood, Rapunzel and Jack, each one on a quest to fulfill a wish.


First time tengok movie sensorang je >,<

Lama gila dah FD nak tengok, tapi asyik tak sempat je. Ada jugak saje saje je ajak kawan tengok, diorang taknak sebab cerita fairytales and 90% menyanyi. Kiranya musical lah. Memang tak lah diorang nak layan jenis camni. FD excited nak layan movie ni pun sebab ada Anna Kendrick :p dalam panggung pulak 1 row tu FD sorang je. kah!

Starting movie dah start menyanyi, I Wish. Cinderella nak pergi majlis tari menari, Jack nak lembu dia keluar susu, the baker nak anak, Red Riding Hood nak jumpa nenek kat hutan. Pasal pasangan bakeri tu FD tak tau cerita asal tu macam mana sebab si suami ada adik perempuan yang kena culik dengan the witch tu. Kalau kite tengok disney punya, Rapunzel tu anak kerabat di raja. Pasangan bakeri tu kena sumpah sebab ayah si suami tu ada curi something kat kebun witch. Nak tau lebih lanjut, tengok la cerita ni. FD dah sediakan link untuk korang download. Happy watching!


6 comments:

tiey smilez said...

Xtengok lgi, tunggu donwload BluRay punyer. hehe :)
Jemput singgah : fatihahazanan.blogspot.com

Maria Hasun said...

tak ada masa nak tgk wayang, huhu

sayidah napisah said...

okay teringin nak tgk cte nii hehe

Nadia Johari said...

bestnya tengok wayang

sHaRiNa eLyaNa said...

kwn sha suggest tgk cerita ni tp pergi wayang..dah abis pula..try nak download la..tq fd share :)

sha dhira said...

maze runner dah tengok juga, into the woods belum lagi.. akan download nanti.. hehe :D