Wednesday, 23 December 2015

Tersuka Tanpa Sengaja Full Episod




Kali pertama mereka bertemu, Farhah dituduh mahu mencalarkan kereta Syed Arif. Tak cukup dengan itu, identitinya dicurigai.

“You pandang apa?” sergah Farhah. Dia juga sudah menutup bahagian dadanya mengunakan tangan.
Syed Arif membeliakkan mata, tidak percaya dengan tindakan perempuan gedoboh tersebut.
“I tak selera pun nak pandang you. I’m just shocked that you are actually a girl dressed up like a boy.”
Kali kedua bertemu, Farhah berdress meleret dengan high heel bagai. Tapi, encik Doktor tetap kutuk juga.
“You tanpa mekap sangat pucat. I boleh nampak hidung you ni agak kembang. Mata pun agak sepet.” – Doktor Syed Arif.
Sebab itu bila tiba-tiba Syed Arif ajak dia kahwin, Farhah memang tak percaya. Syed Arif tu kacak bukan main, mana nak sepadan dengan dia yang gedoboh itu. Walau di hatinya terbersit rasa indah tapi, dia harus sedar diri. Dia tak cantik dan kisah hidupnya tak seindah mana.

"I lebih suka lelaki yang nak kahwin dengan I sebab dia suka I, bukan sebab yang lain.” - Farhah
"Then.. make me fall in love with you. Seduce me.” – Doktor Syed Arif

Goda Syed Arif? Ingat itu kerja senang ke? Farhah tak pandai nak jadi perempuan gedik apatah lagi nak buat lelaki itu jatuh cinta.


“I tak akan sia-siakan you. Janganlah you fikir I ni macam hero-hero dalam novel. Asal kahwin tanpa rela saja, si isteri disia-siakan.” – Doktor Syed Arif.

Boleh percaya ke? Lebih-lebih lagi bila kekasih lama Syed Arif muncul kembali. Katrina Datuk Ahmad Alias tu cantiknya luar biasa. Kuat ke iman tuan doktor?

“Sebab dia, you curang, kan? Sebab dia, you lupakan I, kan? Memang dia ni perampas!” – Katrina.
“Farhah bukan perampas. I yang lamar Farhah jadi isteri I”- Doktor Syed Arif.

Mampukah Farhah tepis ‘langau’ tercantik abad ini dalam memenangi hati suami sendiri? Sedang dalam keluarga pun dia kalah dengan Katrina, inikan pula dengan ‘suami tanpa cinta’ itu.


Tajuk: Tersuka Tanpa Sengaja
Channel : Astro Ria & Ria HD
Mula Tayangan : 7 Disember 2015
Masa: Setiap Isnin-Khamis, 10.00 mlm
Jumlah Episode : 16

Lagu Tema : Cerita Kita - Amyra Rosli dan Amar Bahrin

Barisan Pelakon : Amar Baharin, Emma Maembong, Amyra Rosli, Hafreez Adam, Yusri Saleh, Nor Azifah Abidin, Adik Mirza Adam, Natasha Elyzza, Kuza, Watie Sadali, Azri Iskandar, Ajeera Rosli, Faye Kusairi


Tersuka Tanpa Sengaja Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16


Tuesday, 15 December 2015

IWK Selfie & Wefie Photo Contest 2015


Assalamualaikum :)



Hello there readers!!
Ada kaki selfie tak sini? Kalau ada, korang kena baca entri ni sampai habis! Jangan baca sekerat sekerat. Ada contest menarik untuk korang tau. Dah lah suka selfie, hadiah dia pulak Nikon Waterproof compact camera.

Indah Water Konsortium (IWK) kini kembali dengan ‘Selfie & Wefie Photo Contest 2015’. Pertandingan ini khas buat seluruh rakyat Malaysia kecuali kakitangan Indah Water. Dengan bertemakan ‘IWK & I’ peserta dikehendaki ‘selfie’ atau ‘wefie’ di mana-mana bangunan IWK atau bersama kakitangan IWK yang bertugas.
Pertandingan akan bermula pada 1 Disember sehingga 28 Disember ini.

Pemenang mingguan akan dipilih dan seorang pemenang bertuah daripada empat pemenang mingguan akan dinobatkan sebagai pemenang ‘People Choice Award’. Penyertaan hendaklah dihantar melalui email dan sertakan bersama Nama, Nombor Telefon, Alamat, Lokasi gambar, Email dan 'Caption' yang bersesuaian dengan gambar yang diambil. Gambar penyertaan haruslah menggambarkan imej dan mesej yang positif sesuai dengan IWK.

Hadiah Peraduan
1) Pemenang Mingguan – Voucher AEON RM300
2) People Choice Award – Nikon Waterproof Compact Camera

Contoh pemenang macam kakak ni;

Pemenang minggu pertama.

Takkan nak tengok orang lain je menang dengan selfie? Dapat voucher pun syok tu boleh shopping puas2! >,< dapat camera pun okay

Apa tunggu lagi, serlahkan kreativiti anda untuk memenangi hadiah istimewa dari IWK!!

Maklumat lanjut peraduan boleh anda layari di laman web rasmi Indah Water Konsortium atau Fanpage Indah Water Konsortium dan Twitter @iwkcomms. Juga boleh email ke iwkcontest@gmail.com :)

Entry ini menyokong usaha Indah Water Konsortium dalam usaha merawat air negara kita untuk kesejahteraan semua #iwkselfie2015 #iwkcleantheunseen

Wednesday, 9 December 2015

Hijabista Style


Modern Hijabista Style



Anda sering melihat wanita bertudung mengenakan baju kurung, dress Muslimah atau blouse Muslimah sebagai pakaian harian mereka. Tapi, tahukah anda bahawa terdapat banyak lagi fesyen yang boleh digayakan oleh wanita bertudung untuk kelihatan modern dan trendy? Well, bertudung bukanlah penghalang untuk anda tampil bergaya atau mengikuti trend fesyen terkini. Malah, dengan berhijab juga boleh meningkatkan keyakinan anda untuk muncul sebagai fashionable Muslimah. Yang penting, anda tidak berfesyen dengan keterlaluan sehingga tampak janggal dan pelik. Berikut merupakan beberapa modern hijabista style yang diilhamkan oleh pereka fesyen terkenal dari negara jiran, Dian Pelangi.


Jika anda baru mula berjinak dengan pemakaian hijab dan masih menyimpan koleksi dress anda yang lama, apa kata jangan dibuang dress tersebut dan gayakan ia bersama sepasang seluar dan cardigan seperti berikut.

Gayakan juga blouse atau kemeja anda dengan koleksi skirts labuh yang berpadanan. Terdapat beberapa rekaan skirts yang sesuai anda gayakan seperti; flared maxi skirts, pleated maxi skirts, peplum maxi skirts, dan mermaid maxi skirts!

Tampil daring dengan pemakaian maxi jumpsuits dan anda boleh pilih sama ada ingin memadankannya dengan pemakaian outwear seperti cardigan atau baju berlengan panjang. Jangan takut untuk bereksperimen J

Dan yang terakhir, gayakan seluar palazzo yang selesa dengan padanan sweatshirt yang anda gemari. Apa yang paling penting, anda harus lebih berkeyakinan dan berani untuk bergaya!

Sunday, 6 December 2015

One of Setiakon's family ♥


Assalamualaikum :)

Lepas keje part time je, kite cari keje full time pulak. Bosan duduk rumah je kat Terengganu tu. Cari la keje untuk tampung diri sendiri dengan family. Sampai bila nak duduk dengan family takde buat hasil, ye dak? :D
Start keje pertengahan bulan April.

21 April

Interview harini, esok start keje. Alhmdulillah, rezeki.

So sekarang kite part time blogger je.
Full time account clerk kat Setiakon Builders Sdn Bhd :)

First week keje, ada je dapat memacam. Coklat, ais krim.


Dah boleh nampak sikit keje ni bukan takat keje, tapi pakej tambah lemak. KAH! >,<

Bulan depan tu pulak which mean on May, dapat makan free pulak.

Satu opis dengan schoolmate dulu :p
Ini Syamira ye kawan kawan :D



 
Bukan ni je tau. Banyak lagi dapat makan free tau :p

Alhadulillah, rezeki kite dengan company ni :)

Tuesday, 1 December 2015

CPUV April to November 2015


Assalamualaikum :)

Sejak keje ni, susah betul nak update tau. Huhu
Walaupun jarang update blog, Nuffnang tetap baik hati bagi iklan.
Ihiks! >,<


CPUV April 2015
Chipsmore 25th Anniversary
McDonalds - Frozen Fanta
Wipro Unza - Safi Rania Gold
Sunsilk Pink Variant
TGIF - Meal For Two
DiGi Postpaid

CPUV May 2015
Zurich Insurance
TomorrowLand
Panadol - Superhero Parents
McDonald's Family [PC]
Maxis OnePlus One
Colgate 360 Charcoal Gold

CPUV June 2015
Cool Tea - Product Awareness
Glico Pocky
Perfecto Popcorn
Resort World Sentosa
Nando's Sedap Sangat Ke?

CPUV July 2015
Wall's Magnum Raya [PC]
Vaseline Vavavoom
Fair & Lovely Raya

CPUV August 2015
IKEA
UForLife_Launch [PC]
Maggi Royale of The Day
Saturday Night Fever
KFC - Zinger Rice Wrap
KFC - KA$H Card Launch
IKEA - August Sale
Welcome to Shell Campaign
DKSH - Hiruscar

CPUV September 2015
DOVE Hair Campaign
The Face Shop - Oil Control
Welcome to Shell Campaign
Wall's Fruttare
Petrosains Illusions
Kaodim x Maria Elena
UMobile P70 Hero Campaign

CPUV October 2015
UForLife Launch
Lux Obsession
Sofy Compact
U-Mobile - The Borne2
MOH - Exclusive

CPUV November 2015
DOVE Hair Campaign
Old Town White Coffee
OTWC - Chicken Wing Awareness
Huawei Mate S Phase 2
Zurich Insurance
Kleenex Bloom
Shell - Project Playwell

Monday, 30 November 2015

Spend time with gegirls ♥


Assalamualaikum :)

Dah lama rasanya tak keluar macam ni dengan family. Last haritu masa last day bulan puasa. Lama oii! Dah lah lama tak balik Terengganu. Nak balik sana, sekarang tengah musim nak banjir. Ah nayaaa. Nasib baik lah family turun KL. Boleh lah gelenyar sehari dua. Ihiks! :p

Hari Sabtu, kite ke Jalan TAR. Gigih Sarah nak merasa naik tren. Maklum ler, masa duduk KL dulu dia baby lagi. Tak reti benda benda gini. Ini dah besar, semua nak try. Excited dia!


Yes, the gegirls only. Abah ada hal and adik lelaki kerja. FD hari sabtu haritu pun keje tapi halfday. Untuk family, kena lah plan sampai jadi ;)


Kenkonon shayang hakak dia lah tu sampai nak cium cium :p


Yang sorang nak bagi penumbuk. Ado hatiii. Nasib takbole letak emoji buat muka poyo kat sini. HAHAHA!


 
Bila dah jumpa dua budak ni, dia ikut aje mimik muka hakak diorang :p

Sambil tu nak promo, kite jual shawl keknis RM18 sajoooo.
Boleh post and boleh bagi by hand kalau duduk area Bandar Sri Damansara :)

Ahad pulak which is semalam, kite ke IKEA then ke KLCC. Haa ini keje gila. Kesian mak penat berjalan xD Gila kau naik bas dari IKEA, pegi KTM Kepong Sentral lepas tu ke KL Sentral naik LRT ke KLCC. Mana tak letih mak iolls tu. Takpe, mak kan consume Pamoga. Mesti lah kuat :D


First kite ke Sephora. Gedik gedik try make up. Ah hambek. Dulu tak suka makeup. Ni dah nak berjinak jinak pulak. Mihmihmih :p
Oh ya, tu cousin weolls. Nama dia Aqilah. Sebaya dengan Darlina, 15 tahun. Result PT3 diorang nak keluar dalam 2 minggu lagi kalau tak silap >,<


Bila dua budak ni pantang ada peluang nak selfie :p


Ini penting :*
Hihik!

Dah pukul 8 camtu terus gerak balik. Ngantok gila oi tak cukup tidur.
Ni pun tersengguk sengguk buat keje kat opis. KAH! Gilo betuiiii.

Esok balik kampung pulak. Jumpa tokwan dengan opah.
RINDUUUUU! ♥

Wednesday, 18 November 2015

Manisnya Cinta di Cappadocia



Sinopsis Manisnya Cinta di Cappadocia;
Ifti Liyana ( Nur Fazura) tidak pernah mendambakan sayang dari lelaki yang bernama Fredo (Josian Hogan). Bertahun bersama, namun tiada segelumit perasaan untuk jejaka itu. Akhirnya, Fredo menikahi gadis lain dan tinggallah Ifti Liyana menyusuri hidupnya sendiri.

Ifti merupakan "mama" kepada anak-anak kakaknya, Aida (Eja) yang telah meninggal dunia akibat kanser. Suami kakaknya, Bakhtiar (Faizal Hussein) yang gagal menjadi seorang suami dan ayah yang baik, ingin memulakan hidup baru dengan Ifti. Pertemuan pertama Ifti dengan Nazmi (Shaheizy Sam),seorang pemandu bas telah mencambahkan perasaan yang dia sendiri tidak fahami.

Datin Noor (Erma Fatima) menugaskan Ifti dan rakan karibnya, Dhivia (Rafidah Abdullah) untuk mencari perabot rumahnya di Turki. Ifti terserempak dengan Nazmi di sana.

Permasalahan terungkai kini. Sukarnya mengucapkan kata maaf. Demi cinta dan sayangnya, Ifti Liyana membuang ego yang tersarat padu di hatinya. Dia yakin Nazmi tercipta untuknya. Yang akan melindungi dan mengasihinya hingga ke akhirnya.

Manisnya Cinta Di Cappadocia merupakan sebuah filem cinta komedi hasil arahan Bernard Chauly dan dibintangi oleh Nur Fazura, Shaheizy Sam, Faizal Hussein, Rafidah Abdullah, Lisa Surihani dan Fauziah Ahmad Daud.Filem ini mengisahkan mengenai konflik Ifti Liyana ( Nur Fazura) yang terpaksa berdepan dengan cinta tiga lelaki, Fredo (Josiah Hogan), Bahkhtiar (Faizal Hussein) dan Nazmi (Shaheizy Sam). Selepas pertemuan dirinya dengan Nazmi di Cappadocia, Turki, dia memilih untuk bersama Nazmi.

Monday, 16 November 2015

Third part time job, promoter - Poco Popcorn


Assalamualaikum :)

18 April;
Start first job at KL. Baru sampai KL 17hb April, malam. Esok tu terus start kerja promoter. Memang gila lah. Penat duduk dalam bas pun tak habis. Hihi! Sebelum kerja, start bfast dengan ini

Susu Anlene coklat, roti coklat dan coklat. Ihiks! :p


Kali ni keje promote and jual Poco Popcorn sajoo
Paling laku yang original


Sambil promote sambil ngap. Nomnomnom :p
First day tu alhamdulillah, banyak jugak sale event penat berdiri dengan jamu orang makan popcorn xD lepas tu dengan hujan lebat sampai tumbang payung restoran kat depan. Eh eh lupa pulak. Part time ni kat street market The Curve tau :)

19 April;

Second day, terkejut sikit. Sebab fikir sama tempat booth ni. Tetiba tukar kat tempat lain. Memang camtu cara diorang rupa rupanya. Hee :D

 
Time lunch ada uncle belanja kite pineapple comel ni. Seumur hidup tak pernah makan buah ni tau. Jenuh dok menolak taknak offer uncle tu. Tapi sebab dia gigih pelawa, kite terima je lah. Boleh tahan sedap. Manis pulak tu. Hehe :D seketul ni RM5 kalau tak silap.

Street market kat The Curve tu setiap weekend ada. Tapi sekarang ni booth yang jual Poco Popcorn takde dah. Sobsob. Kalau korang nak beli, boleh je order sebab adik FD ada niaga online popcorn ni ;) boleh sajo nak post.

Keje macam ni syok. Sebab gaji dapat direct lepas habis keje. Lepas tu relax jugak. Yang penting kena push sale. Baru banyak komisyen. Mulut kena talkative. Kalau jenis tak berborak ni payah macam FD. Kikiki :p

Thursday, 12 November 2015

Tuan Anas Mikael Full Episod




Puan Sri Tengku Anansa telah memberikan Tuan Anas Mikael tempoh selama tiga bulan untuk mencari perempuan yang sempurna bagi menolak calon pilihannya, Safra Ariana, cucu Tun Akhiruddin.

Oleh kerana, setelah hampir dua bulan mencari, Tuan Anas Mikael tidak berjumpa, jadi dia merancang untuk menyiapkan Ayu Maisarah, anak tukang cuci rumahnya itu, sesempurna kriteria yang dia mahukan tanpa Ayu Maisarah tahu tujuan sebenarnya dia menjalani semua latihan-latihan yang disediakan. Yang Ayu Maisarah tahu, Tuan Anas Mikael sedang menyiapkan dia sebagai pengurus projek di Krabi.

Di sebalik rancangan ini, Tuan Anas Mikael tidak tahu, Ayu Maisarah menyimpan rahsia besar daripadanya. Akibat daripada takut identiti sebenar Ayu Maisarah terbongkar, Ayu Maisarah telah bersetuju dengan penyamaran itu.

Namun, hal yang melibatkan hati dan perasaan bukan boleh dibuat main-main. Sewaktu dalam tempoh Ayu Maisarah menjadi kekasih Tuan Anas Mikael, Ayu Maisarah mula jatuh cinta. Takut dengan peristiwa hitam dalam keluarganya bakal berulang kembali, Ayu Maisarah menyimpan rasa cintanya terhadap Tuan Anas Mikael secara diam-diam.
Tetapi... Di Krabi...

“Saya suka awak, Ayu Maisarah.” - TUAN ANAS MIKAEL

Tuan Anas Mikael mengaku sudah jatuh cinta kepada Ayu Maisarah menyebabkan Ayu Maisarah mula memasang angan-angan dan memetik segala bintang dan bulan. Apabila tiba waktu yang ditetapkan, Tuan Anas Mikael telah menukar hasratnya dan memilih...

Mom perkenalkan, the love of my life, my girlfriend, Raisya Putri. - TUAN ANAS MIKAEL
Ayu Maisarah, kecewa!

“Tuan... Tuan tahu apa kopi yang paling pahit? Oh, tak tahu, ya? Kopi-lih dia itulah yang paling pahit! Saya benci tuan... Tapi, macam mana, saya dah tersayang tuan.” - AYU MAISARAH

Konflik mula memuncak, Tuan Anas Mikael ditakdirkan dalam kesusahan. Untuk menolong Tuan Anas Mikael, Ayu Maisarah terpaksa membongkarkan rahsia identiti dirinya sendiri dan mendedahkan dirinya untuk dibunuh.

Tetapi adakah pengorbanannya itu berbaloi? Perlukah Ayu Maisarah terus menyelamatkan Tuan Anas Mikael atau membiarkan Tuan Anas Mikael yang kekwat itu.... Mati selepas apa yang telah Tuan Anas Mikael berbuat kepadanya?

“Jaga saya elok-elok, Cik Ayu. Kalau awak jaga saya elok-elok, saya akan jaga awak elok-elok juga.” - TUAN ANAS MIKAEL

JUDUL : TUAN ANAS MIKAEL
EPISOD : 16 episod
TARIKH / MASA : 9 November 2015 (Isnin-Khamis, 10.00 malam)
SIARAN : Astro Ria 104 & Ria HD 123
PENGARAH : Raja Ahmad Alauddin
TERBITAN : Pena Creative Pictures Sdn Bhd
PELAKON & WATAK : Aaron Aziz (Tuan Anas Mikael), Zara Zya (Ayu Maisarah), Wan Sharmila (Miss Kayla/Kay), Shah Rezza (Pak Guard Hamid), Raja Ilya (Safra Ariana), Normah Damanhuri (Tun Aminah), Emmelia (Melinna), Sarah Anne (Liza), Fazlina Ahmad Daud (Cik Su), Roy Azman, Jalaluddin Hassan, Ryzal Jaafar, Ziela Jalil, Daler Yusuf, Ruzana Ibrahim, Dato Chef Wan

Tuan Anas Mikael Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16
hLive! SPECIAL

Friday, 16 October 2015

Second part time job, Promoter Air Wick


Assalamualaikum :)

Okay, yang part time job ni pun memang lama gila peram! Dari 11 April kot. Lama, kan? Hihi! Keje 2 hari sajooo. Guess what? Kerja part time more better even penat. Sebab sehari dia bayar kau RM100. Kalau tiap minggu keje, kira lah RM200 (2days) kali dengan 4. Kau keje 8 hari je boleh dapat RM800. Cuma part time sahaja, bukan keje tetap.

Bahan untuk kerja. Tester and badge Air Wick

Booth Air Wick

Ni Air Wick yang baru. Memang wangi gila kata kauu!
FD suka yang Sweet Lavender dengan Summer Delight.
Paling wangi and lembut je bau dia. Best! ^_^

Walaupun penat sikit keje ni, kau kena berdiri je. Still best. Boleh dapat kawan baru. Dapat pulak kawan macam akak promoter Chipsmore. Lagi syok keje food and beverage ni. Sambil promote sambil ngap >,<
Waktu keje macam ni, pukul 9 sampai 10 malam. Pakai punch card. So kau kena jaga displin jugak walaupun big bos tak pantau kau keje. Dia ada hantar orang untuk pantau pekerja part time ni cuma kite tak kenal je. Deal keje pun dalam WhatsApp je.

Untuk yang berminat nak cari keje part time jugak, boleh usha kat website ni;
http://asiaparttime.com/

Monday, 12 October 2015

Perfume: Our Moment - One Direction


Assalamualaikum :)

So, FD nak share dengan korang perfume apa yang FD guna. And selalu beli kat mana perfume original tapi dengan harga murah. Kau beli kat mall, ikut harga market memang fikir banyak kali lah nak beli ke tidak. Harga kat kaunter mahal gila kot.


Our Moment by One Direction is a Floral Fruity fragrance for women. Our Moment was launched in 2013. Top notes are pink grapefruit, forest fruits and red currant; middle notes are freesia, jasmine and frangipani; base notes are woodsy notes, patchouli and musk.


One Moment by ONE DIRECTION SET - RM169
1 x 100ML EDP
1 x 150ML BODY LOTION
1 x 150ML SHOWER GEL

Ini gift set 100ml perfume. Beli dengan harga offer. Kau pergi mall, usha harga 1 botol pun dah terbeliak biji mata okay macam FD ni sebab jarang pakai perfume mahal. Selalu pefume Avon je guna. Takde sampai cecah RM100.

Paling murah 30ml punya, yang kecik RM180 something. Yang paling besar 100ml harga RM280 something. Kau ghaseee? Memang berbaloi lah beli online daripada beli kat mall. Ini trusted seller okay. Dua kali dah beli perfume dengan hakak ni. Sangat recommend.


Cute letter from One Direction :p


The debut fragrance from One Direction is vibrant and juicy. Combining top notes of fresh fruit and heavenly scented flowers infused with undertones of warm musk. Available in three different sizes including 100ml, 50ml and 30ml and presented in a beautifully ornate glass bottle, this refreshing, uplifting scent adds a touch of sophistication to any occasion.

Last year pakai perfume;

That Moment - One Direction
Their first perfume called Our Moment was introduced in September 2013. That Moment, a new special edition of debut, comes out in April of 2014. The soft fragrance is made up of splashes of fresh fruit and seasonal flowers infused with an undertone of musk. The smell of green apple and refreshing cucumber, combined with peony and violet and a hint of cedarwood offers all the excitement of new beginnings.
The fragrance is available as 30, 50 and 100 ml Eau de Parfum.

Start pakai sejak bulan Julai 2014. Tahan sampai tahun ni, bulan September. Setahun lebih tau. Tahan lama pulak tu. Bau pun soft.

Next nak try perfume You & I - One Direction ♥
Latest perfume , Between Us. Coming soon, belum ada kat pasaran

Contact;
https://www.facebook.com/wangiwangiwater
https://instagram.com/wangiwangiwater/
+6010 264 833

Friday, 9 October 2015

Happy Birthday Dear Sarah! ♥


Assalamualaikum :)

Pagi pagi dapat WhatsApp dari abah dengan mak, tunjuk gambar surprise untuk Sarah pagi tadi. Huwwaaa! Jeles betul sebab tak dapat nak celebrate birthday adik sesama T__T






Muka budak baru bangun tidur xD

Happy Birthday Sarah! Sorry hadiah Sarah nanti akak bagi eh. Postpone 2 3 hari kot. Boleh gitu? Hihi >,< last year dapat ler celeb sesama sebab tak keje jauh. Ni dah keje jauh, tengok gambar kat WhatsApp je lah yang boleh pun. Sobsob T__T

Ini last year punya;

Alahai rindunyaaa!!! T__T

Mak bagitau sekarang ni Sarah kalau bercakap, macam orang tua. Ada saje ayat dia nak bercakap. Hmm nak balik Terengganu!! :'( tapi tak dapat sebab keje banyak gila. Too busy. Kena jaga displin keje jugak. Haihh, cabaran betul :(

Tunggu eh, ada masa nanti balik lah Terengganu.
Rindu mak, rindu Sarah, rindu masakan mak :'(

Tuesday, 6 October 2015

Hello Mr Perfect Full Episod




Sinopsis
Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek LANGKAH BENDUL walaupun mereka adalah lelaki memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama 6 bulan untuknya membuat keputusan.
Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai.  Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya, namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.
TIADA PILIHAN, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan ALONG memaksa Alya untuk menawarkan diri.
Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?

JUDUL : HELLO, MR. PERFECT!
EPISOD : 28 episod
TARIKH / MASA : Isnin-Khamis, 6.58petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
SKRIP: Mazelan Manan, Siti Hawa Ibrahim
NOVELIS : Waniey Zakaria
PENGARAH : Nuad Hj. Othman
TERBITAN : A Aida Production Sdn Bhd
PELAKON : Fattah Amin (Muhammad Izzul Islam), Nur Ruhainies (Alya Adriana & Nurul Ain), Rafiq Razali (Muhammad Arif Fikri), Ezzaty Abdullah (Ainul Mardhiah), Azlan Mokhtar (Rahim), Mimi Ernida (Lina), Nafiez Zaidi (Azizi), Keena Mentor (Hana), Afzan A.Rahman (Fauzi), Kay Maria (Mak Temah), Eizlan Yusof (Dato Seri Amiruddin), Fiza Halim (Datin Seri Rosni), Ammar Alfian (Aizat), Seniwati Mariani, Reydzal Razaly, Zaidi Omar, Lan Siro, Adiba Yunus, Chomel Fana,


Hello Mr Perfect Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28


Monday, 5 October 2015

VITAMIN C 1000mg Pahang Pharma



Kali ini produk terbaru dan terhangat di pasaran yang mampu meremajakan kembali kulit anda semua serta mampu menyihatkan tubuh badan anda dari dalam.
VITAMIN C 1000mg (No KKM : MAL06051404X)
Pahang Pharma
Apa itu VITAMIN C 1000mg?
VITAMIN C 1000MG adalah keluaran Pahang Pharma,
NO KKM MAL06051404X.
Vitamin C kami 100% asid ascorbic 1000mg,
Tanpa perisa atau pewarna tambahan dan tidak melekit.
- Most Powerful Vitamin C 1000mg
Tiada unsur keraguan dari segi halal (100% asid ascorbic)
dan selamat dimakan (disahkan oleh KKM).
Bersifat larut air. Terlebih dos pun tiada masalah sebab akan keluar melalui urin dan peluh.
500mg Vitamin C = 10 Biji Buah Oren
1000mg Vitamin C = 20 Biji Buah Oren

Ape Kelebihan ViITAMIN C 1000mg ????
• Vitamin C dgn ketinggian 1000mg setiap capsule sama seperti kita inject vit c dalam badan untuk whitening.
• Kebaikan produk ni kita tidak perlu sakit kena cucu jarum hanya telan dengan air sahaja dan mengandungi antioxidant yang tinggi dan baik untuk kecantikan kulit.
• Secapsul 500mg bersamaan dengan 10 x biji oranges,
1000mg bersamaan 20 x biji oranges dan hanya pengedar sah sahaja yg boleh jual.
• Sangat bagus untuk kulit muka dan seluruh badan,
akan kelihatan cerah berseri,putih dan mulus
• Sesuai untuk wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu yang menyusukan baby(air susu akan banyak)
• Sesuai diambil ketika period
• Dapat menyelesaikan masalah resdung,alahan
• Memudarkan parut2 dimuka dan badan.
• KKM approve
• 100% halal

WHAT MAKES THIS VITAMIN C SO SPECIAL ??
Vitamin C ni yang specialnya bukan sahaja untuk kelihatan cantik
serta merawat masalah kulit berjerawat malahan berupaya merawat masalah seperti berikut :
1) Meningkatkan tahap imune system
2) Mengurangkan Gejala Selsema
3) Mempercepatkan pemulihan luka
4) Sihatkan gusi
5) Merawat asma dan elergi
6) Elakan dari cataract
7) Elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer
8) Bina collagen untuk kulit supaya lebih segar dan licin
9) Menghaluskan tumit kaki(tiada lagi rekahan)


Kite offer harga murah gila ni untuk awak semua ;)
RM55 SM / RM60 SS

Kepada yang berminat nak beli, sila contact
Diana - 016 201 2793 (SMS/WhatsApp/iMessage)
Darlina - 011 2922 9434 (SMS / WhatsApp / WeChat ONLY)
DO NOT CALL!
Jangan marah pulak kalau tak angkat call ;)

Nombor akaun akan diberikan selepas confirm order :)
Maybank / CIMB