Thursday, 26 June 2014

Kerana Terpaksa Aku Relakan Full Episod




Sinopsis Kerana Terpaksa Aku Relakan

Angkara fitnah dan rancangan jahat emak dan kakak tiri, kehidupan bahagia Indah Halina musnah dengan sekelip mata. Dengan tiba-tiba dia menjadi gadis yang paling malang, sebatang kara dan tidak punya apa-apa.

Dalam kemelut kepayahan, rupanya Tuhan masih menyayanginya apabila dia mendapat perhatian dari seorang wanita kaya dan terhormat, Dato’ Safiya. Tanpa sebarang alasan, Indah Halina mendapat tempat teristimewa dalam hati wanita itu, lalu diberi kasih sayang dan kemewahan bagaikan anak sendiri.

Di rumah banglo itu, bermulanya kisah cinta dongeng di antara Indah Halina gadis kampung yang tidak punya apa-apa dengan Tajul Razin, si dia yang punya segalanya. Perhubungan yang mulanya dingin bertukar menjadi sangat indah apabila dalam hati penuh dengan bunga-bunga  segar berbau harum.

“Kalau layan abang mengantuk, tapi kalau fasal kucing laju aje cakap. Dengan kucing boleh kata rindu, dengan abang tak kata pun?”- Tajul Razin

Dilema cinta bermula apabila adik si jejaka, Tajul Fahin juga menagih cinta pada gadis yang sama. Kemunculan semula bekas tunang Indah Halina dan si gadis serba sempurna Ilyana makin merumitkan keadaan. Sikap ayah dan pakatan musuh juga membuatkan Indah Halina tersepit untuk membuat keputusan yang terpaksa…

“Errr… Abang Zen, kalau Indah jadi adik perempuan abang selama-lamanya boleh, kan?” – Indah Halina

“Kenapa sebut adik perempuan aje? Tak ada impian jadi isteri Abang Zen ke? Abang selalu berangan-angan suatu hari nanti Indah akan jadi suri hidup. Tak sama ke angan kita?” – Tajul Razin



Slot Akasia TV3
Pengarah: Azma Aizal Yusoof
Penulis novel : Umie Nadzimah
Terbitan : Primeworks Studios
PELAKON : Amar Baharin (Tajul Razin), Izreen Azminda (Indah Halina), Syafiq Kyle (Tajul Fahin), Iqram Dinzly (Inspector Aryan), Ika Nabella (Hasma), Nadia Aqilah Bajuri (Zawati)


Kerana Terpaksa Aku Relakan Full Episode
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6    Episod 7
Episod 8    Episod 9     Episod 10  Episod 11  Episod 12  Episod 13  Episod 14
Episod 15  Episod 16   Episod 17  Episod 18  Episod 19  Episod 20  Episod 21
Episod 22  Episod 23   Episod 24  Episod 25  Episod 26  Episod 27  Episod 28

Tuesday, 10 June 2014

Testimoni: Kesan selepas consume 2 botol B'Vite ♥


Assalamualaikum! :D

Dah lama menyepi rasanya. Jarang gila FD update entri kat belog ni, kan? Last update entri 29hb Mei. Lepas tu busy sampai ke sudah. Entri ni pun sepatutnya update lebih awal. Haaa, meh baca meh :'>

Masih ingat lagi dengan entri B'Vite - Supplement kecantikan keluaran Legacy Secret yang FD update bulan lepas? Entri lepas tu FD cuma share kelebihan supplement B'Vite. Entri kali ni nak share keberkesanan produk B'Vite. Sememangnya ohsem!

Packaging B'Vite

Kat sini FD share sekali lagi benefit B'Vite ye ;)

  1. Membantu meregenerasi , merevitalisasi dan memelihara sel kulit agar selalu tampak awet muda.
  2. Memperbaiki elastilasi, mengencangkan serta menguatkan struktur kulit.
  3. Membuat kulit cerah seperti semula jadi.
  4. Mencegah kulit dari kusam.
  5. Menyamarkan garis halus.
  6. Membantu mencegah dan mengatasi masalah kulit seperti flek hitam akibat sinaran matahari, jerawat, garis halus, dan luka.
  7. Membantu menjaga kesihatan rambut, mata, kulit, sistem pencernaan, dan sistem kardiovaskular.
  8. Menyamarkan kesan parut dan noda hitam.
  9. Sebagai antioksidan alami serta anti kanser.
  10. Membantu melembapkan kulit secara natural dan menjaga kadar air kulit agar terhindar dari masalah dehidrasi.
  11. Membantu detoksifikasi / pengeluaran racun tubuh.
  12. Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit dan infeksi.
  13. Membantu mengatasi gangguan pencernaan dan pernafasan.
  14. Membantu mengatasi kelelahan, letih, lesu serta kekejangan otot.



B'Vite ni rasa strawberry. Macam ubat demam bebudak. Dah besar ni mana nak dapat rasa ubat demam bebudak. Telan pil je lah bila tak sihat :p


Malu sebenarnya nak share gambar untuk testimoni ni. Ihik! >,<









Ni gambar awal bulan 5, sebelum consume B'Vite.
Macam-macam parut ada kot. 
Jenis gatal-gatal, takbole kena habuk sikit, luka, terus jadi macam gitu.




Yang atas gambar hari Selasa minggu lepas, 3hb Jun
dan yang bawah gambar pada 30hb Mei


Taknak bagitau perubahan apa yang ada pada gambar.
Korang judge sendiri
No edit, no filter, no 360
So not original kalau guna apps. HAHA! :p

Selain tu, ada perubahan yang FD rasa.
Kulit muka dah tak berminyak. Tu yang best! :D


Harga supplement ni sangat murah!
Mampu milik okeyyyyy!

Harga:
RM33.00 (WM)
RM39.00 (EM)
BRD 18.00 (BRUNEI)

SGD 18.00 (SINGAPORE)


Beli banyak-banyak, kot dapat discount ke. Ihik! :p



Untuk maklumat lanjut atau tempahan, boleh refer link di bawah: