Monday, 21 April 2014

Bila family FD ber'selfie'


Assalamualaikum semua!

Dah lama rasanya tak share gambar family dalam blog ni. Asyik dengan niaga je, hmm. Kesian blog agak terabai. Tapi korang tetap datang singgah blog ni, kan? Terharu FD :')

Dalam entri ni nak bagitau pasal barang baru, ada jugak selit gambar family. Tapi tak banyaklah sebab ni gambar nak testing barang baru je :p


Kesian abah baru balik keje, dah kena bawak semua keluar sebab ada customer nak COD monopod and Radiance Signature petang tadi. Yang ada hal tu sorang, tapi yang ikut 1 family. Cuma Darlina je lah yang tak ikut. Stay kat rumah je :D




Pink itu MESTI!

FD punya monopod warna pink and shutter for ios / iphone warna pink ^_^

FD dah survey harga market untuk aksesori ni semua.
Semuanya mahal-mahal kot. Range RM30-50 something.

Kat mana korang nak cari monopod murah?
Haa, meh baca sampai habis. Tengok entri ni sampai habis.
Kat sini FD offer murah gegila ni ha!
Mana nak dapat monopod RM20? :p



Monopod
Colour: black, red, blue, pink, purple, lime green, orange
Price: RM20 SM / RM25 SS



Shutter for ios / iPhone
Colour: blue, pink, green
Price: RM25 SM / RM30 SS



Shutter for Android (fit android version 4.3)
Colour: white, blue, yellow, orange, pink
Price: RM25 SM / RM30 SS




Bluetooth Shutter ( ios / iphone / android)
Colour: red, lime green, blue, black, white, yellow, purple, orange, pink
Price: RM30 SM / RM35 SS



Universal Clip Lens
Colour: gold, silver, black, black + red
Price: RM30 SM / RM35 SS

Kepada yang berminat, boleh contact FD
WhatsApp / SMS / WeChat: 0142771924
Email: ftndiana@ymail.com


Sunday, 20 April 2014

CPUV ke 35, Inti 2014 Cycle 2 Degree


Assalamualaikum


Yeayy! Dapat CPUV lagi dari Nuffnang. First for April. Baru la ni nak upate. Aigoo! 
Apa pun thank you so much! Sekarang ni musim bebudak cari universiti or kolej yang bagus lepas SPM, kan? Cuba usha kat Inti collage tu dulu ;)

www.nuffnang.com.my

Thursday, 17 April 2014

Apparel from BusanaSignature ♥


Assalamualaikum :)

Bulan lepas FD menang dalam Super Duper Awesome Giveaway by Hannan. Wiwiwi!
FD dapat skirt and wide shawl tau sayangg ♥ sangat sesuai bagi yang gemarkan pakaian yang longgar, tak nampak bentuk badan dan paling penting menutup aurat.


Wide shawl with dragronfly printed and stripe maxi skirt.



Wide shawl material cotton voile, bernilai RM16 sehelai. Disarankan pakai inner neck. Tapi kalau jenis tak suka inner neck, pakai inner biasa pun boleh sebab bila lilit, takde lah nampak jarang. Kaaaan? :D

Stripe maxi skirt material lycra. Labuh sangat-sangat. FD ni rendah je orangnya. Bila pakai. mak aii. Macam nak mop lantai pulak dah. Harga tu FD tak sure. Tapi bila tengok kat online shop, anggaran kasar dalam RM25-RM35 something memandangkan material dia sejuk bila dipakai :)

Apa pun thank you so much BusanaSignature! ♥


Tuesday, 15 April 2014

Thursday, 10 April 2014

Review novel: Bakal Isteriku, Gangsternya!


Assalamualaikum




Sinopsis Bakal Isteriku, Gangsternya!
Zyya Adrianna Bella, nama yang indah secantik rupanya, tapi perangai macam gengster. Berumur 17 tahun dan bersekolah dalam sebuah sekolah persendirian yang didirikan papanya, Tan Sri Iskandar. Dikelilingi hero-hero yang sentiasa menjaga kebajikannya, Rayyan, Ilham, Faryzal dan Nazarul.
Tengku Syamrein Ashraf, pewaris tunggal empayar Harizen Corporation yang baru pulang dari Amerika. Niat di hati ingin mencari Zyya yang dirindui. Akhirnya bertembung dengan Bella, langsung jatuh hati. Sanggup jadi tutor peribadi di sisi ‘Gangster Princess’ hanya kerana nak ubah perangai Bella supaya jadi Zyya.

“Awak tau tak Bella, walau setinggi mana pun awak dijunjung, jangan sesekali awak terniat untuk menindas orang di bawah awak. Saya tahulah awak tu princess, tapi tak payahlah sampai nak cederakan orang lain! Awak tak ada otak ke untuk berfikir mana yang baik mana yang buruk!”

Mampukah Syamrein mengubah perangai Bella yang agak gengster dan menyakitkan hati itu? Apakah dia sebenarnya memang sudah jatuh hati pada Bella? Bisakan Bella yang gangster menjadi seorang yang lemah lembut? Apa yang pasti, Syamrein dan Bella, bolehkah berjalan seiring?


Review novel:
Selalu cerita perempuan pengkid. Ni gengster. Muda pulak tu, umur 17 tahun. Ambik SPM. Perangai nauzubillah, ganas gila. Bella asalnya seorang gadis yang manja. Semuanya berubah lepas mama Bella meninggal dunia dan selepas Rayyan berhijrah ke negara orang. Muncul pula Syamrein, kawan masa zaman kecik Bella dulu. Tapi masing-masing tak kenal sampaikan asyik bergaduh asal jumpa. Walaupun selalu bertekak macam kucing dan anjing, Syamrein tetap sabar dengan perangai Bella lagi-lagi lepas Syamrein jadi private tutor Bella atas permintaan papa Bella. Semuanya rancangan papa Bella dan orang tua Syamrein untuk rapatkan diorang sampai lah satu hari tu Bella dan Syamrein kena tangkap basah! Gila, kan? Bella ni nampak je gengster, tapi sebenarnya baik. Tak pernah berkira dengan kawan kawan dia. Tapi kalau orang lain usik kawan kawan dia, nahas lah kau kena dengan Bella. 
Eh, nak tau lagi pergi lah beli novel ni dan baca. Best gila! 👍 kalau diaptasi ke drama pun best ni. Kena cari pelakon yang cantik, kecik tapi nampak ganas untuk bawa watak Bella :D


Thursday, 3 April 2014

Product Review: Harum Malam


Assalamualaikum.

Haa, kemain lagi tajuk. Harum Malam 2 in 1. Sukahati je kaaaaann. Apa benda yang 2 in 1 nye? Meh baca entri ni sampai habis ye. Mostly untuk para wanita, gadis. Senang cerita kaum Hawa lah ;)

Apa itu Harum Malam?

Harum Malam ni supplement dalaman untuk mengatasi masalah bau badan 24 jam dan merapatkan organ intim wanita. Cuma perlu minum 2 kali sehari, pagi dan malam. Dan korang akan dapat rasa perubahan lepas amalkan Harum Malam.

Kenapa FD macam confident je ek?
Sebab FD sendiri dah try! Memang menjadi k. Sebelum ni FD dah habiskan sebotol. Dalam seminggu tu dah boleh nampak kesan. Bergantung pada individu. Kadang tu kalau berpeluh pun, takde teruk sangat basah. Nampak macam biasa-biasa je. Lagi confident bila keluar, tak payah nak spray tiak. Ihik! :p

Dulu packaging lama.
Yang sekarang ni packaging baru.
Packaging je baru, isi kandungan masih sama ;)


Cantik kot packaging baru ni. Hot pink tuuuu ♥
Sesuai sangat lah untuk gegirl kan :p

Kebaikan:

  • Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual
  • Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
  • Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
  • Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
  • Meningkatkan sistem tahan tubuh serta menstabilkan hormon
  • Mengurangkan tekanan dan tension
  • Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan


Antara khasiat lain Harum Malam:
1. Membantu menyegar & menyihatkan badan.
2. Mencantikkan & menaikkan seri wajah.
3. Membantu menghilangkan bau badan & mulut.
4. Melegakan panas badan.
5. Menegangkan payudara.
6. Memulihkan rasa rapat.
7. Mengencang otot kewanitaan.
8. Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
9. Menambah keharmonian suami isteri.
10. Menyihatkan rahim.
11. Mencantikkan payudara agar sihat & montok.


Amacam? Menarik tak info tentang Harum Malam ni?
Rugi oi korang tak try. Jimat pun jimat. 1 botol boleh tahan sebulan jugak lah. Kalau jenis tak konsisten, dapat lah tahan lebih dari sebulan kot.

Oh jangan risau. Bahan bahan dalam Harum Malam ni takde bahan yang meragukan.

Ramuan Harum Malam : 
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica.

Antara testimoni pengguna Harum Malam

Nampak tak kesan no 11 tu tak tipu? :p


Rezeki lepas amalkan Harum Malam, dapat cahaya mata :)

Haa, tunggu apa lagi? Jom beli Harum Malam!
Sebotol RM33 SM / RM35 SS
*tak termasuk kos penghantaran*

Untuk order boleh contact :
www.facebook.com/LegacySecretTrading