Friday, 28 February 2014

Hadiah bulan Februari 2014



Wiwiwiwi, menang top referral second place dalam Malaysia Bloggers Giveaway by Anadiera.
1 Set couple t-shirt bernilai RM 50 by Couple t-shirt Malaysia
Make up Set Cathy Doll by Shop_World
1 Kotak Ab Gymnic bernilai RM70 by Stylez Store House
1 Bottle Perfume Bernilai RM 60 by Perfect Perfume
Banyak hadiah tu, kan? Baju couple, hmmm. Single. Pakai dengan adik je lah. Ihik! Skincare. Wooohooooo! Baaaaaanyak sangaaaaaaatttt. Ada Shiseido Mask, lip mask, eye mask, pencuci muka product Cathy Doll, lip tint, lipstick, eye liner, perfume, sabun gluta. Memang banyak ah cite dia. Korang sendiri boleh nampak dalam gambar tu.

Terima kasih banyak kepada penganjur dan para sponsor.
Moga murah rezeki awak semua
Kepada yang berminat untuk beli barang-barang diatas atau selain daripada tu, korang boleh klik je kat nama online shop atau instashop tu. FD dah siap backlink kat situ. Senang korang refer nanti ;)



Lama gila hoi barang ni nak sampai kat rumah. Menang top referral minggu pertama dalam Contest Blogger Jejaka Jambu. Menang bulan Ogos, baru sekarang dapat hadiah. Kau rasa? Haaa. Dapat pun, takboleh gunasebab cas dalam 20% kalau cas iPhone. So bagi kat adik je.
Apa pun thank you Lime Creative!



Dapat dress dari Red Cherry House, selaku sponsor dalam Smile Giveaway by Amirah. Ehem! Kite tersenarai dalam pemenang top referral kayyyy. Cantik dress ni. Warna pink pulak tu. Boleh pakai masa kenduri kahwin sepupu bulan Mei nanti. Harap-harap badan maintain kecik je lah. Ihik! >,<
Sarah pun boleh pakai kot :D
Thank you so much to sponsor ^^v
Red Cherry House / Fanpage Red Cherry House



Alhamdulillah, lepas tersenarai dalam Pemenang Fasa Pertama Pemenang Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda, FD terima trial pack Ephyra dari Oceanlife. Dah consume selama seminggu. Dan kali ni, tersenarai dalam Pemenang Fasa Kedua Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda lepas FD review seminggu penggunaan Ephyra. Kali ni dapat 3 kotak (sepatutnya 1 kotak Ephyra bersamaan dengan 30 sachets) yang bernilai RM 197.
Terima kasih kepada Kak Mia Liana selaku penganjur dan
kepada Oceanlife selaku sponsor dalam giveaway tersebut ;)

Selain menang hadiah, FD menang baaaaanyak topup! Hihi! :D
Segmen Topup RANDOM 12 JAM by Mya
Topup RM5 by Mardiah Diana
Topup RM10 by Maisarah Mustafa
Pemenang January's Giveaway by Nurizyan & Farisah
*sepatutnya menang majalah dan poster, tapi ganti dengan topup*

Menang header by Syaza Afrina
Pemenang Giveaway Awal Tahun by NinaAin


----------------------------------------------------------------------------

Ini pulak rezeki blog. Job dan reward untuk FD sendiri :)


Dapat job review supplement Clinicell <3
Info lanjut: http://www.fatindiana.com/2014/02/new-product-clinicell.html
Tunggu review dalam seminggu lagi kayyy ;)




Dua supplement kat atas ni pulak;
Aurawhite Beauty 900,000mg dan Perla Coffee
Reward jadi top agent. Alhamdulillah. 3 bulan berturut-turut jadi top agent.
Rezeki ni wehhh :D



Ni pulak reward lepas dapat job kali ke berapa pun dah tak hengat. Beli crop top, tote bag and tank top je. Maybe bag ni akan FD jadikan hadiah dalam next giveaway. Oh btw, thank you so much Zalora! ♥

Keep in touch dengan blog FD, okay? Bila-bila masa je boleh publish GA.
Belog aku, sukahati aku. Hihi

Thursday, 27 February 2014

CPUV ke 31, LANEIGE Serum Intense Lipstick




Alhamdulillah, bulan ni dapat CPUV lagi. Kali ni iklan LANEIGE Serum Intense Lipstick.
Sekarang ni skincare serum memang tengah hot.
Bukan setakat serum kat muka je. Untuk lipstick pun ada tauu.
Eh melalut pulak. Hihi!


Gojes gila lipstick ni. Terasa macam nak beli pulak. Eh? HAHA! Dulu kemain tak suka make up. Tapi, memang tak suka pun. Keluar mana-mana, mana ada pakai bedak. Ada aku kisah? Haha. Tapi semenjak dua menjak ni, makin menjadi pulak nak melawa. Eh? Lawa ah sangattt.


Twinkle  Coreal tu pun cun jugak. Wiwiwi ♥



Sedikit info tentang Laneige Serum Intense Lipstick

Haa, menggoda tak warna-warna lipstick ni?
Geram mak tengok warna ni tau Jahhh. Haha!
Bibir nampak moist gituu. Cun, kaaaan?
Sekarang ni pulak memang trend orang pakai lipstick warna gah gituuu. Alaa, warna yang fancy-fancy lah. Terang terang warna, bagi tarik perhatian. Cantik gila kottt.
Untuk yang kuat melaram, boleh lah guna lipstick ni. Makin ayu, cantik, cun melecun ah. Haa nak sangat nampak cantik kan?

Untuk info lanjut, boleh ke laman web berikut
LANEIGE Serum Intense Lipstick

Thank you Nuffnang and Laneige! ♥

Tuesday, 25 February 2014

Lucky Giveaway by Tisya & FD


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Senarai Pemenang Lucky Giveaway by Tisya & FD
Note: Pemenang topup RM10 by Waney, tuntut dengan FD k
Senarai Pemenang Lucky Giveaway Part 2





Syarat syarat :-
  • Follow blog, Twitter, Instagram, like fanpage dan klik iklan sponsor.
  • Buat satu entri "Lucky Giveaway by Tisya & FD".
  • Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda.
  • Submit link diruang komen antara salah satu penganjur. Submit link SEKALI sahaja!

Coding entri:


Cara paste coding entri :

*credit to kak Mia Liana*


Follow blog sponsor:
Batrisyia | Iman Zakaria | Karimah Zulkafali | Arrien | Waney Rosli | Shadira | Snowberry | Darlina I | Darlina II

Share post: (Public)
Yeos Pilihan Hatiku

Klik button G+


Like gambar:
GunZ Dash *NEW*

Follow Twitter: [takde akaun Twitter? abaikan]



Senarai hadiah:
Beg Laptop x 1
Dress x 1
Keychain handbag 3D x 1
Bookmark 4Rabia x 1
Tudung x 1
Topup RM5 x 8
Topup RM10 x 4
Printed shawl x 1
Preloved novel x 1


Pemilihan pemenang berdasarkan :-
Random

Giveaway tamat pada 25 Feb, 10 malam


Senarai Peserta Lucky Giveaway by Tisya & FD
  1. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  2. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  3. http://princesszahrah96.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  4. http://myra-zone.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  5. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  6. http://www.syuhadasalleh.my/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  7. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  8. http://www.hawasyazanalee.my/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  9. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  10. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  11. http://dramaticyang.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  12. http://thesupersomething.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  13. http://aisyah4594.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  14. http://sayasukagiveaways.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  15. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  16. http://kampung-kameq.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  17. http://batrisyiakiranaa.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  18. http://pwincessnurika.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  19. http://mynameishafizah.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  20. http://ezbil-official.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  21. http://teenagegirlnikki.blogspot.com/2014/02/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  22. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  23. http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  24. http://balqis-awai.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  25. http://www.misznadea.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  26. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  27. http://vidolaaa.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  28. http://justforfund.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  29. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  30. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  31. http://fatinamdzfr.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  32. http://aisyasyahar.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  33. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  34. http://aisyasakura.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  35. http://amirahamer.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  36. http://lollista.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  37. http://dirax.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  38. http://duniaaqumong.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  39. http://noorhanim94.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  40. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  41. http://dianathewannababes.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  42. http://porthadiah.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  43. http://tampawan.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  44. http://inicaraaniss.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  45. http://athaavengers.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  46. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  47. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  48. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  49. http://kiwikee.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  50. http://airis-contest.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  51. http://malfoy-xoxo.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  52. http://diyanawan.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  53. http://namakusuzy.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  54. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  55. http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  56. http://blogashalya.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  57. http://purplestarz89.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  58. http://ilia-asya.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  59. http://little-geek98.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  60. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  61. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  62. http://matacahayakejayaan.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  63. http://supergirlaiman.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd_638.html
  64. http://ziqakarim96.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html 
  65. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  66. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  67. http://alfirahana.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  68. http://bitasweet.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-and-fd.html
  69. http://sicomotizati.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  70. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  71. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  72. http://bubugijo.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  73. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  74. http://badlishahazman.blogspot.com/2014/02/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  75. http://damiashukri.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  76. http://ratupimples.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  77. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  78. http://www.mizisempoi.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  79. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  80. http://cutiefany.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  81. http://aejarstories.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  82. http://fatin-rose.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  83. http://www.aienhermionie.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  84. http://syiralokman.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  85. http://annurdotmy.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  86. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  87. http://mahligaiqirana.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  88. http://mybloggieintan.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  89. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  90. http://lolipoppoppop.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  91. http://artisarainbow.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  92. http://storybudakfanty.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  93. http://dilaella.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  94. http://inameowmew.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  95. http://blogkusuperstar.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  96. http://bulatsayangsaya.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  97. http://superpapaya.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  98. http://sitinurhazimah.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  99. http://idreyldreams.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  100. http://nisflox.blogspot.com/2014/02/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  101. http://jejarimenaiplaju.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  102. http://adriana-contestga.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  103. http://nerdpunyacerita.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  104. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  105. http://hye-yun.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  106. http://waniesyiteru.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html 
  107. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  108. http://qileh.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  109. http://dayathesixthblogtest.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  110. http://salinasafea.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  111. http://www.opzzpinky.my/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  112. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  113. http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  114. http://supernaddyss.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  115. http://byunbaekxoxo.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  116. http://bondaqalish.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  117. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  118. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  119. http://nineight.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  120. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  121. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  122. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  123. http://jihahjihahjihah.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  124. http://httpterataiungu.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html
  125. http://urbanzara.blogspot.com/2014/02/lucky-giveaway-by-tisya-fd.html

Wednesday, 19 February 2014

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG


1622047_241627892686141_280465934_n
klik banner

Hadiah-hadiah lain yang menanti :
Handphone Strap untuk 3 pemenang
Keychain Cute untuk 4 pemenang
Keychain Comel untuk 2 pemenang
Enchanteur Paris Body Lotin 30ml untuk 1 pemenang
Shawl untuk 1 pemenang Sponsor by Linda

Entri Paling Kreatif x1
akan mendapat spek mata replica brand Rayban


Tuesday, 18 February 2014

New product, Clinicell ♥


Alhamdulillah, minggu lepas dapat job minggu untuk review produk Clinicell Oral Skincare. Terkejut bila dapat email dari admin Clinicell. Rezeki bulan ni ♥


Harga sekotak RM145.
Promosi RM120, jimat RM25
1 kotak ada 15 sachet.

Pada yang berminat nak beli Clinicel Oral Skincare, KLIK SINI ye.
Beli cepat sementara tengah buat promosi tu ^_^

InsyaAllah sekotak tahan dua minggu atau lebih dari dua minggu. Kite cuba consume sehari satu sachet. Seeloknya satu sachet tu pada malam sebelum tidur. Yang penting perut kosong dan banyakkan minum air kosong atleast 8 gelas sehari.

Excited bila tengok testimoni dari pengguna Cliniell Oral Skincare ni antaranya


Lelaki pun boleh guna produk ni okayy! Korang klik je kat link atas tadi yang FD dah backlink. Situ ada tunjuk testimoni dari pengguna Clinicell Oral Skincare.

Tunggu next update lepas FD consume Clinicell ye sayang ♥

Monday, 17 February 2014

CPUV ke 30, Visa Travel Happy


Lepas dekat dua bulan tunggu CPUV dari Nuffnang, akhirnya ada jugak rezeki walaupun cuma seketul. Padahal dah 3 hari 3 malam asyik fikir nak cerai dengan Nuffnang tau. Nasib baik boleh sabar lagi tauu.


CPUV pertama untuk tahun ni, percaya tak? Sila lah percaya. Last dapat CPUV bulan Disember. Betul-betul hujung bulan Disember. Lepas tu takde earning sampai lah sekarang. Maybe sebab masa bulan Disember dulu tu FD busy. EH? Busy buat apa tah. Tak dapat CPUV sebulan lebih, dapat CPC pun jadi lah. CPC belambak, dapat dari IKEA, NIVEA, RHB, macam-macam.

Kali ni kempen Visa Travel Happy. Dapat CPUV lepas update survey. Dulu rajin hapdet seminggu sekali. Sekarang ni bila ingat je baru nak hapdet. Nampak tak betapa sibuknya FD. Sibuk lah sangat padahal selalu terlupa. Harap harap CPUV kali ni lama lah sikit bertapak dalam blog.

Thank you Visa and Nuffnang! ♥


Sunday, 16 February 2014

Review novel: Jangan Baca Novel Ni / Tiada Tajuk / Akhir



Tajuk: Jangan Baca Novel Ni
Penulis: Ismi Fa Ismail
Harga: RM20.90

Sinopsis dari Goodreads - Try novel ini. Tapi jangan baca seorang diri. Make sure ada teman. Sebab ada kemungkinan anda akan berasa aneh. Juga berhalusinasi benda yang bukan-bukan. Novel ini bukan untuk mereka yang lemah semnagat. Tapi untuk mereka yang nak menjana minda dan menguatkan jantung, sebab semakin jauh membaca otak ada akan semakin ligat berputar dan jantung anda akan semakin kuat berdebar-debar. Tak percaya? cubalah.

Review Jangan Baca Novel Ni:
Kan pernah cakap, typical Malaysian. Benda yang dilarang tu lah yang kite nak baca. Macam tajuk novel ni, dah terang terang tulis 'Jangan Baca Novel Ni', tapi kite degil jugak nak baca. Masa baca ni, baca sensorang. Bila baca, kite akan berimaginasi. Kite macam masuk sekali dalam novel tu. Agak seram jugak. Watak utama dalam novel ni Anom, Adib dan Munir. Munir jumpa Adib kat perkampungan masa dalam perjalanan nak balik kampung Munir. Munir baca novel yang Adib selalu bawa ke hulur ke hilir. Novel tu Anom yang tulis, mak pada si Adib. Semua cerita dalam novel ni macam karut, tapi menarik. Orang boleh terbang, mengandung tapi masih dara, yang mati bangun semula, dan macam macam cerita dalam novel ni. Lepas baca, ada je benda jadi. Tapi dah share kat sini, gasak ah.
Ending cerita ni tergantung lepas ada Zack siasat pasal novel kepunyaan Adib ni. Rupa-rupanya ada sambungan. Nasib baik ada yang bagitau kat instagram, kalau tidak, sampai kesudah FD tak tau. Thank you guys ♥



Tiada Tajuk,
sambungan dari Jangan Baca Novel Ini tulisan Ismi Fa Ismail.
Harga: RM23.90

Sinopsis dari Goodreads.

Nak gembira?
Nak tersenyum?
Nak bahagia?
Nak ketenangan?
Nak harapan?
Nak kesempurnaan?
TAK PAYAH.
Kalau nak juga, jangan baca novel ni. Tutup dan buang jauh-jauh. Sebab novel ni untuk mereka yang mahu merasakan keTIADAan…
Jangan gusar dengan kulitnya yang kosong. Memang begitu. Sebab novel ini tak ada tajuk. Dan ia adalah sebuah sekuel. Sekuel kepada apa anda tanya? Cari sendiri. Novel saya sebelum ini yang kulit depannya hitam dan bertulisan merah macam darah. Baca yang itu dulu. Baru anda boleh merasai ketiadaan yang novel ini ingin tawarkan. Untuk mereka yang menghargai nilai sebuah MISTERI. Dan untuk mereka yang merasakan bahawa TAKUT itu adalah teman.

Review Tiada Tajuk:
Lepas baca novel 'Jangan Baca Novel Ni', jadi semangat nak baca sambungan. Kau fikir novel Twilight dan novel Adam & Hawa je ada sambungan? Ni pun ada okayyy.
Meh start review. Starting novel yang tak bertajuk ni, sambung pasal Zack. Zack yang tolong Ismi siasat pasal novel Zack ni tolong Anom. Lepas Munir sihat, dia nak sambung siasat kes novel tu sebab tiba-tiba novel tu macam ganggu hidup Munir. Ganggu dengan sambungan kisah dari novel yang lepas. Nasib baik kawan Munir tolong sama untuk siasat kes tu. Dalam novel ni, kena cari siapa Han. Ramai sangat Han dalam novel ni. Susah nak agak jalan cerita yang seterusnya dalam novel ni. Dalam semua watak tu, semuanya berkaitan. Adib ni pulak umur je 8 ke 9 tahun, tapi pemikiran macam orang yang berumur 19-20 tahun. Baca ending, memang tak sangka dia yang tau segalanya tu rupa-rupanya ... Haa, korang kena beli dua novel ni!

Eh kejap! Bukan dua novel je tau. Tiga sebenarnya!




Exclusive Giveaway by Mieya Atiera

Saturday, 15 February 2014

Otaku Stories Giveaway

[klik banner untuk join]

Giveaway Gadis Floral by Cik Akie



klik banner

Top Referral
Flower Crown *macam dalam gambar
Flower bracelet
Topup RM10
Keychain Cenderahati

Random
Keychain cenderahati x 4
Topup Rm 10 x 1
Topup Rm 5 x 2
Topup Rm 5 x 3
Topup Rm 5 x 1
Bawal shawl x 1
2 brooch chiffon x 1
Tudung bawal x 1
kupon 10% off aksesori x 20
kupon 30% off utk kek gula hangus/karamel x 20
Floral Bracelet x 2
Flower Crown x 1

Tamat: 15 Feb 14

Senarai pemenang GA Gadis Floral

Thursday, 13 February 2014

Muka Surat Cinta Full Movie




Synopsis Muka Surat Cinta
Perkahwinan Putra dan Luna sudah pun mencecah setahun. Namun hubungan mereka berdua begitu hambar. Putra sibuk mencari kembali minatnya dalam dunia penulisan, dengan membaca sebuah novel indie. Di dalam novel tersebut, dia terbaca sesuatu ayat yang menarik perhatiannya, yang tetulis pada muka surat 7 novel tersebut. Ayat tersebut membuatkan Putra ingin tahu siapa yang menulisnya. Bermula dengan pertemuan pertama bersama Zahid, Putra mendapatkan maklumat tentang peminjam novel tersebut. Zahid memberitahu Putra bahawa novel tersebut, pernah dibaca oleh isteri Zahid dan novel tersebut diambil disebuah perpustakaan lama. Lantas Putra bergegas ke perpustakaan yang dinyatakan dan mencari list peminjam novel tersebut, untuk mengetahui siapa yang meminjam novel itu dan siapa yang menulis ayat-ayat indah di muka surat 7 novel tersebut. Setelah dia hampir tahu siapa yang menulis nota itu, dia tiba-tiba teringat akan Luna dirumah, walaupun setahun hubungan mereka penuh dengan kehambaran, namun kesetiaan Luna tak pernah terputus buat Putra. Putra membatalkan niatnya untuk berjumpa dengan perempuan misteri tersebut dan pulang ke rumah. Setibanya Putra dirumah, baru dia tersedar yang tulisan Luna sama seperti tulisan dalam muka surat 7 novel yang dibaca Putra.

Director: Pierre Andre
Producer Company: MIG Pictures Sdn. Bhd.
Language: Malay
Categories: Feature Film
Genre: Romance
Classification: U - General Viewing For All Ages
Duration : 75 Min
Release Date: 16 Jan 2014

Cast 
Mikail Andre as Putra
Nina Iskandar as Luna
Atikah Suhaimie as Nurul
Hilal Azman as Dato Khalid
Lan Zailan as Zahid


Tonton Muka Surat Cinta Full Movie
Download Muka Surat Cinta Full Movie

Wednesday, 12 February 2014

Review Novel: Isteri Untuk Disewa


Assalamualaikum.
Kali ni FD nak review novel lagii. Hihi!
Makin semangat beli novel macam-macam.
Meh baca review novel Isteri Untuk Disewa ;)



Terbitan Karya Seni
Penulis: Syamnuriezmil
Tajuk: Isteri Untuk Disewa
Harga: RM32 SM / RM35 SS


Anda mempunyai masalah dalam perhubungan?
Anda perlu seseorang untuk menyelesaikan masalah anda?
Anda perlu seseorang memutuskan hubungan anda dengan si dia?
Atau... Anda perlu seseorang untuk menyamar menyelamatkan hubungan anda dengan si dia? Saya ada penyelesaiannya...
Orang untuk disewa!
Sila telefon saya, Nur Adreiana, 012-3459876.
Anytime, Anywhere... I’ll be there.
Dia bukan seorang perempuan yang menjual maruahnya tapi dia ialah Nur Adreiana, minah merah jambu. Akibat perniagaan perkhidmatan sewanya itu, tiba-tiba saja hatinya itu dituntut untuk dimiliki empat jejaka. Namun, Nur bukan lelaki yang boleh berkahwin empat.

“Nur pulangkan cincin ini apabila Nur bersedia untuk tidak menjadi isteri abang ya, sayang...” – Noah Ryzal, pelanggan.

“Ini cincin pilihan saya, untuk awak. Tak apa... Kalau tak suka, banyak lagi boleh pilih! Cubalah untuk terima saya, Cik Nur!” – Putera Raiyan, CEO.

“Cincin ini untuk Nur, dan akan hanya jadi milik Nur. Bukan Isabella, bukan sesiapa. Titik.” – Imtiyaz Irdad, kawan baik.

“Ini cincin daripada ayah kepada ibu saya. Nanti, kalau parents awak setuju, kita kecilkan sikit.” – Suffi Naufal, Remy Ishak celup.

Antara pelanggan, CEO, kawan baik dan Remy Ishak celup, mana satu yang dapat menyewa hati Nur dengan ringgit cinta? Dalam hidup, hanya ada dua pilihan, tanpa dia, kita boleh hidup atau, tanpa dia, kita tak boleh hidup. Yang mana satu... pilihan Nur?


Review dari FD:
Haaa, gila kau sampai 4 lelaki nak kat Nur! First, FD beli novel ni sebab cover novel ni serba pink! Sebab watak Nur ni, memang obses dengan warna pink. Macam kena je dengan FD, eh perasan pulak. HAHA! Baca pulak sinopsis, memang macam menarik. Kerja gila oi nak bagi sewa orang. Selalunya sewa rumah, kereta, buku. Ini berani mati punya orang, ambik risiko tu. Sewa orang, bukan gadai body. Banyak yang FD belajar lepas baca novel ni. Apa itu cinta yang sebenarnya. Cintakan sesorang yang awak takbole hidup tanpanya, bukan cintakan dia yang kita boleh hidup bersama. Faham dok? Memang ah pusing pusing. Tapi baca lah sampai faham. Setiap lelaki yg nak kan Nur, ada kurang dan lebih diorang sendiri.
Bila baca novel, mula lah berangan. Nak cari pasangan macam hero dalam novel ni. Oh my, alangkah indahnya hidup kalau sama cerita macam dalam nove.


P/s: Kuku pink tu FD pakai inai homemade. Pewarna tu guna pewarna makanan. 
So inai ni boleh bawa solat. Jangan nak kata yg bukan-bukan naaa.


Monday, 10 February 2014

Saturday, 8 February 2014

Koleksi Shawl Untuk Hijabista!


Sekarang ni macam-macam website online shopping yang ada di Malaysia. Tinggal untuk pilih je mana yang kita rasa bagus atau berminat, dan paling penting ada barang yang nak dibeli. Daripada fesyen macam baju kurung moden, jubah, tudung sampai lah ke barang bayi untuk anak-anak dan ke produk-produk penjagaan kucing. Ye betul. Ini serious!

Sedang mencari shawl untuk dipadankan dengan jubah moden atau pakaian tradisional? Cuba layari laman sesawang Zalora Malaysia untuk pilihan menarik koleksi shawl atau tudung bagi Muslimah yang suka bergaya dengan stail terkini.

Dengan pilihan warna dan corak yang sesuai, shawl boleh melengkapi keseluruhan penampilan anda. Ditambah pula dengan padanan aksesori seperti gelang tangan atau rantai leher, anda akan kelihatan lebih bergaya!

Lihat sahaja penampilan penyanyi terkenal tanah air, Dato’ Siti Nurhaliza yang terkini.




Siti Nurhaliza kelihatan selesa mengenakan shawl dan bijak menyesuaikannya dengan imej terkini beliau. Sepasang kaca mata hitam dan brooch sudah memadai untuk membuatkan anda kelihatan bergaya dan stylista!



Zalora menyediakan shawl daripada pelbagai jenis corak dan warna daripada jenama-jenama terkenal seperti Ethnic Chic, Iamjetfuel daripada penyanyi terkenal Yuna, Asian Ethnic dan Jendela KL.






Nikmati tawaran menarik melalui pelbagai promosi yang diberikan di website Zalora MY sekarang dan setiap pembelian berpeluang menerima penghantaran percuma ke seluruh Malaysia. Pemulangan juga adalah percuma dalam tempoh 30 hari pembelian dengan kondisi seperti tertera di dalam syarat-syarat pemulangan. Check out their Facebook for more information on latest sales and promotions.

Apa tunggu lagi? Beli-belah di Zalora sekarang dan dapatkan pengalaman membeli-belah dalam talian yang terbaik dengan mereka. Happy shopping! J


Thursday, 6 February 2014

Ada apa dengan "bermula dengan RM1"?


Baru baru ni kecoh dengan statement bermula dengan RM1 di laman sosial. Mungkin ada yang tahu, dan ada yang belum tahu. Ada yang bagi pandangan negetif bila ada usahawan yang menyatakan yang beliau berjaya dengan hanya bermodalkan RM1.




Begini ceritanya, pemuda kelahiran Temerloh, Pahang yang hidup sebatang kara bernama Muhammad Zukermi Edi, memulakan perniagaannya cuma dengan RM1. Beliau pergi ke cyber cafe, bayar RM1 untuk online dan mulakan perniagaan. Join dropship di Facebook. Ya, cuma join dropship di Facbook. Dari situlah mulanya kisah kejayaan usahawan muda ini. 

Selepas berjaya dalam perniagaan dropship di Facebook, beliau mula membuka syarikat sendiri, MZ Secret Sdn. Bhd. yang mengeluarkan beberapa produk kecantikan seperti MZ Secret Soap dan MZ Secret Body Spray. Siapa sangka, produknya laku macam goreng pisang! Makin ramai yang berpuas hati dengan produk keluaran MZ Secret Sdn Bhd. Syarikat ini juga akan mengeluarkan produk terbaru untuk suami isteri pada tahun 2014 ini. Sama-sama lah kita nantikan produk terbaru tu nanti :D

Zukermi Edi menjadikan pakar pemasaran internet, Tuan Faisal Abdullah, sebagai sumber rujukan untuk mendidik lebih ramai anak muda yang berminat dalam bidang perniagaan online ini.

Bila Zukermi Edi menyatakan yang beliau cuma mulakan perniagaan bermodalkan RM1, ramai yang bagi komen negetif. Majoritinya Melayu. Jangan nak tuduh melulu kalau tak tahu cerita yang sebenarrnya. Selidik dulu sebelum bagi komen negetif sebab ianya boleh jejaskan reputasi seseorang.

Kadang-kadang tu FD sendiri malu dengan bangsa sendiri. Suka sangat pertikaikan kejayaan orang. Biar berdiri di kaki sendiri. Nak berjaya, kena ada usaha. Mana ada duit turun dari langit.

Memang macam tak percaya bila orang kata dengan RM1 je nak niaga apa, betul? Tapi dah kalau memang rezeki, kite takbole nak kata apa, kan? Fikir RM1 tu takde nilai ke? Boleh buat hasil jugak tauu. Mula dengan dropship, lepas tu ada syarikat sendiri. Siapa tak bangga wehh ;)

Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah.

Untuk maklumat lanjut tentang jutawan muda ini, korang boleh sambung baca di SINI.