Thursday, 11 December 2014

Review movie: Big Hero 6


Assalamualaikum! :)

Haritu FD kata nak review movie, kan? :D
Here we go!

Sinopsis Big Hero 6 2014
Filem animasi komedi dan aksi menampilkan sebuah kumpulan super hero yang mempunyai 6 orang ahli ini diadaptasi daripada komik Marvel berjudul sama. Big Hero 6 akan mengisahkan Hiro Hamada (suara oleh Ryan Potter) remaja genius di bidang robotik yang cuba menyelesaikan misteri kejahatan. Bersama rakan-rakannya dan robot ciptaannya bernama Baymaxx, Hiro menjadikan mereka sebagai Big Hero 6 dan bertekad membongkar kejahatan di San Fransokyo

Hiro Hamada, Baymax, Wasabi-No-Ginger, Honey Lemon, GoGo Tomagi dan Fred. Kesemua mereka telah diarahkan oleh pihak kerajaan dalam usaha untuk membantu melindungi serta menyelamatkan rakyat di negara mereka dan menyelamatkan seluruh dunia.

Klasifikasi: NA
Genre: Aksi / Komedi / Animasi
Tarikh Tayangan: 13 November 2014
Bahasa: English
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pengarah: Chris Williams, Don Hall
Pelakon: T.J. Miller, Maya Rudolph, Jamie Chung



Wasabi - Honey Lemon - Hiro - Baymax - GoGo - Fred


Movie ni best! Serious tak tipu. Cerita tentang Hiro yang kehilangan abang dia lepas this one some kind of show, bukan show lah. Tapi macam.. Alah! Tak reti ah nak explain. Tapi lepas Hiro tunjuk bakat dia dalam merekacipta ni lah. Untuk pihak uni or kolej tu nak pilih new student. Baymax ni keje dia merawat orang sepatutnya instead of tolong orang. Kira more to jaga lah. Lepas abang Hiro takde, kawan kawan abang dia and Baymax lah yang jaga Hiro. Then Hiro nak balas dendam atas kematian abang dia. Lepas tu Hiro start create some stuff untuk diorang ni ada special things. And Hiro ajar Baymax fight apa bagai tu semua. At the end, Hiro tak jadi nak balas dendam, tapi dia tolong orang tu, siapa orang tu? Korang tengok lah cerita ni. Memang tak rugi duit lah tengok. SERIOUSLY!!!! Budak budak pun ramai time tengok movie ni haritu.


Custom yang Hiro buat untuk kawan kawan dia :D

Scene ni FD suka! ^,^

How cute Baymax is? >,<

Pin Baymax ni FD mintak kat kawan. Dah dia asyik tayang aje kat FD, FD terus mintak. Mula mula dia tak bagi, jenuh sampai main kejar kejar kat KLCC haritu xD at last dia bagi jugak, as a gift he said. Konon! Dah kejar kejar baru kau nak bagi. Takpe, still terima :p
Patung tu comel! Pergi KLCC second time masa nak tengok Mocking Jay, baru ada patung tu. Haritu masa tengok Big Hero 6 takde pulak.


4 comments:

Mazni Munawar said...

ramai org suka cite ni, saya tak tengok lagii TAT

izzeyda said...

anak2 hari tuh cakap nak tengok movie nih.. belum berpeluang bawa diaorang pegi.. harap dapat bawak tengok movie, atau cari CD jer laa agaknya..

greenveined said...

comell katun ni

Anis Athia said...

Baru je tengok tadi, best! Worth to watch :)