Tuesday, 30 December 2014

#BazariaFest 2014


Assalamualaikum! :)

Ergh! Another entri yg diperam selama sebulan. Kah! Ini semua gara gara takde wifi kat rumah. Sadissssss T___T Nasib baik dah jadi blogger yang tak berapa nak tegar sangat. Sebab kalau blogger tegar, mau meraung kalau takde internet dalam sehari. Nak update je selalu.

Oh ya! Yang ini sepatutnya post on 29th November. Dah nak habis bulan Disember baru hegeh hegeh nak update. Malam ni pulun update semua yang terlepas :p

29hb November yang lepas, FD pergi #Bazariafest kat Terengganu Trade Centre (TTC). Sebenarnya setiap kali ada fest, FD selalu pergi. Ada sekali tu tak pergi masa FD kat KL, gigih nak pergi fest kat KL punya pasal :p and yang terbaru, tak dapat pergi #MyLink_Festival. Dan ini bermaksud terlepas nak jumpa Zizan 2 KALI! DUA KALI OII! Huwaaa! Frust gila kot. Tapi takpe, skip yg ini.


Bazaria Fest ada jemput artis undangan Asmidar, Arja Lee, Zalif Sidek and Rafly Hot.fm
Waktu FD pergi, nampak Zalif Sidek je. Adik FD je ada bergambar dengan Zalif Sidek tu.

FD pergi dua kali fest ni. Asal pergi fest ni je, mesti pergi booth akak jual coklat. Search instagram @emyiera_chocolicious ;) sebabnya beli coklat kat Sarah. Dan dah tentu lah FD pun beli jugak untuk diri sendiri >,< oh oh oh! Lagi satu! MESTI BELI KUIH SIPUT! Sedap baq hang! Hihi :D lepas bayar coklat, akak tu bagi kupon, terkejut jugak. Bila tanya untuk apa, akak tu kata untuk cabutan bertuah nanti. Excited gila k sebab dah lama tak join lucky draw and plus, lama tak join giveaway. Akak tu kata kitorang first yang dapat kupon tu limit untuk 5 customer je. Kitorang loyal customer akak ni, sebab tu akak tu bagi kot :p tapi cabut nombor tu esoknya.

So, esoknya kitorang satu family (exclude my brother) gigih pergi fest tu lepas Maghrib. Sebab cabut nombor pukul 8 malam macam tu. Cuma 5 orang je yang bertuah. Memula kira yang last prize lah sebab dapat hamper. Yang cabut undi si penyampai radio. Kemain meriah kau dia bercakap bahasa ganu. Nasib baik kitorang ni boleh paham :p eh lupa pulak, kupon kitorang nombor 601 kot kalau tak silap ;D memang tak berapa nak ingat pun yang sebenarnya. 3 hamper, 1 kipas meja and TV plasma bape inci tah.

Nombor bertuah untuk second price..
*drum roll*

601!
TARAAAAAAAAAAA!!!


Kemain gemuruh naik stage nak ambik hadiah haritu sampai pass pass dengan Darlina suruh ambik hadiah >,<
Kipas ni besar sikit kepala dia tu. Dapat angin sedap je :p

1 comment:

zazanizam said...

wah! tahniah ye fd :) kipas pon kipas la erk hehe..