Drama adaptasi novel

Bila Hati Berbicara Full Episod

November 06, 2014


Assalamualaikum :)Sinopsis Bila Hati Berbicara:

EMIR Qasya adalah seorang lelaki muda bergelar jutawan. Kisah hidupnya selalu diintai wartawan kerana dia dikenali sebagai salah seorang selebriti yang paling popular di Malaysia.

Emir Qasya amat mementingkan darjat dan keturunan dalam memilih calon isteri supaya setaraf dengan kedudukannya. Dalam masa yang sama, Emir Qasya berjumpa dengan seorang perempuan bernama Tania Katsura di dalam keadaan yang tidak terduga di kawasan rumah setinggan yang diberi nama Lembah Jingga.

Emir Qasya merasakan Tania Katsura seorang perempuan yang istimewa tetapi dia selalu menafikan hatinya jatuh cinta dengan Tania Katsura kerana dia merasakan yang Tania Katsura tidak memenuhi ciri-ciri perempuan yang layak menjadi isterinya. Tetapi akhirnya dia sendiri memerangkap Tania Katsura dalam perkahwinan terpaksa kerana cabaran Badri Fathul sahabatnya.

Sesuatu telah terjadi dalam perkahwinan mereka kerana fitnah dan dendam Taufik terhadap Tania Katsura. Tetapi kerana fitnah itu juga hubungan mereka yang retak kembali bertaut.Tajuk : Bila Hati Berbicara
Episod : 32 episod
Waktu Siaran : Isnin - Khamis , 7 malam
Siaran : Slot Akasia TV3
Pengarah : Amie Maziah
Skrip : Sharifah Abu Salem
Novelis : Antasya Balqis
Terbitan : Suhan Movies / Buku Prima
Pelakon : Syafiq Kyle (Emir Qasha), Atikah Suhaime (Tania Katsura), Hafreez Adam (Badri Fathul), Azwan Kombos (Taufik), Raja Ilya (Baby), Idzham Ismail (Zaidi), Lia Natalia, Hanna Aqeela, Marisa Yasmin, Emelie Hanif


Bila Hati Berbicara Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28   Episod 29   Episod 30
Episod 31    Episod 32

You Might Also Like

1 comments