Novel

Review novel: Mas Kahwinku RM22.50

March 20, 2014



Zan Zarida
Harga: RM 21
Halaman: ~528
Berat: 450 gram
Tarikh Terbit: 1 Jan 2014

Sinopsis
Danisha Sarah terpaksa menjadi ibu ekspres apabila dia menjaga sepasang adik-beradik yang dia sendiri tidak tahu siapa bapa mereka. Yang dia tahu ibu mereka meninggal dunia. Semakin lama menjaga, dia semakin sayang mereka. Suatu hari, masalah melanda apabila dia mendapat surat daripada peguam. Ayah mereka datang untuk menuntut hak penjagaan. Apa lagi... mengamuklah Danisha. Namun, syarat diberikan iaitu Danisha harus mengahwini lelaki itu. Pada masa yang sama, dia dilamar oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya. Lelaki itu akan memberi mas kahwin sebanyak RM22.50. Pening kepala Danisha sama ada menerima atau tidak lamaran itu dan dia sendiri keliru lelaki yang mana berhak menjadi suaminya.


Review dari FD:
Novel ni mula-mula macam tak berapa menarik sangat. Macam takde perasaan yang tak sabar nak habiskan baca cerita ni. Senang nak agak. But, agak pening masa pertengahan cerita. Kesian kat suami Danisha sebab Danisha ni macam nak taknak je layan si suami. Macam takde perasaan, padahal memang suka sama suka. Dan ada satu part tu, bab agama sikit lah. Boleh ke guna wakil nikah? Bila tanya abah, abah kata dia kahwin dgn si wakil tu, bukan si pengantin lelaki. Weirdo, huh?
Try baca nanti ^_^ so far best lah :)


You Might Also Like

7 comments

  1. Nampak kat kedai buku hari tu. Tapi tak ambil pula. Hehe

    ReplyDelete
  2. Ustazah sy pernh sebut ttg wakil... bole tp ayat ijab kabul tu laa..

    mcm

    aku mewakili (anakku/nama) menerima nikahnya dgn penganti perempuan dgn mas kawin rm.....

    ReplyDelete
  3. aritu dh cr kat SMO tp xjmpe.. hold dulu beli novel ni..
    skrg nk abiskn novel ABG JEBAT dlu..
    hihikk

    ReplyDelete
  4. cover cun. penulis tak prnh dgr nama dia. takpe2 try cari. hee xD

    ReplyDelete
  5. Boleh usha2 kat popular lepas ni.. hehe

    ReplyDelete
  6. Mcm best je tpi tngh mngumpul duit .. mk ckp klau nk bli novel , bli gna duit sndri .. *mak blanja bku blajar je* errrrrrrrrrr ..

    ReplyDelete