Thursday, 23 January 2014

Review Novel: Sperma Cinta



AWAS! 80% cerita dalam buku ini adalah berdasarkan kisah benar dan kebanyakan watak-watak dalam buku ini sememangnya wujud di alam nyata. Buku ini ditegah untuk dibaca di tempat terbuka dan khalayak ramai untuk mengelakkan tanggapan umum bahawasanya pembaca buku ini menghidap sakit mental. Ketawa sendirian adalah simptom sakit mental. Buku ini sama hebatnya dengan buku Mona Gersang dan juga Permata Yang Hilang waktu kegemilangan mereka.

“Lebih kelakar daripada cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah” – Beautifulnara.com

“Kepuasan membaca buku ini semacam satu perasaan lega dapat langsai hutang PTPTN” – Engku Azmin, Produser HipTV (Media Prima).

“Makwe gua gelak-gelak baca Sperma Cinta bagai kena gas ketawa. LOL!” – Nama Nami, blogger Teh Tarik Gelas Besar.

“Scene yang last tu banyak motivasi sebenarnya..fuuhhh!” – Paeh, jurucakap Paeh.net.


Semua komen dari diorang tu, sememangnya benar. FD beli novel ni pun sebab macam tertarik dengan komen-komen para pembaca novel Sperma Cinta. Novel ni lawak habis! Haritu FD ajak Darlina baca novel ni, dia sombong taknak baca. Asyik masa novel cinta, sekali sekala baca lah novel cenggini. Kembang sikit minda. Bila FD tunjuk 1 perenggan, dia terus rembat. Baca je gigil-gigil gelak sampai kena marah dengan Mirul. HAHAHA!

Meh FD share sikit part yang lawak, pada FD sendiri lah.
Tak tau lah pada korang macam mana.
Lain orang, lain pandangan. Tak gitu?


Petikan dari bab "Kena Pukau"



Petikan dari bab "Jagung dan Makwe Lipstik Ungu"
Yang ini paling best. Mengekek FD dengan Darlina gelak masa baca bab ni. Awek tu dah lah tak reti bergaya. Lipstik ungu, tudung merah. Kau bayang kan? HAHA! Lepas tu nak speaking pulekk. Kalau jumpa depan mata lah. Acano.

Selain tu, banyak lagi cerita yang berguna untuk diri sendiri. Nak tau lebih banyak cerita, sila lah beli novel ni. Memang tak rugi woi! :D


Ehem! Kite baru beli baju Sperma Cinta. Cun gila kayyyyy! :p



14 comments:

Nur Madihah said...

ni novel cinta ke? macam lawak lah novel ni ^_^

Sally Yatiey said...

Lawak jugak tu ;) Mesti best..

Zara Nurhaidah said...

Tajuk horror.. tp bila tgk ngam baca ckit.. dr pict. Fd letak ni.. mmg lawak ! Hahaha..

Ezy Loy said...

alaaaa.. td dh pegang buku ni.. mmg niat nk beli.. tp pegi ltk balik pulak.. ruginyeeee...

esk kene g kdai beli buku ni jgk..

huuuu

Akeyla Azmi said...

ahahhahaah
best lah cerita cemni asyik love story je boooooo hahaahhahaha
thanks kak FD. dari dulu lagi qila tunggu kak FD buat review eheheheh <333

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

hahahaha bukan small tu kecik dah ke?? wakakakaka terkeliru XD

ezyra daniel said...

not bad novel nie..tp so far sye still tak bminat nak beli novel mcam nie hehe

fasham said...

wah review yang ditunggu best ye..nak bacalah..-_^

NurainSuperr said...

haha k memang lawak !

Sue-Rya Qistina said...

mana nak beli ni FD? nak beli jugaklah..

miz ruha said...

macam menarik... nak belilah nanti... keluaran mana ni, FD?

Hana Jalil said...

Macam best je.. nanty nak cari lah :D haha

husna zahidi said...

ahahaha.. banyak komen best pasal novel ni ye..

Farah Arina said...

fd beli novel ni kat mana eh?