Gadget

New baby, iPhone 5s ♥

January 02, 2014


Tengah frust dapat dividen ciput je simpan kat ASB -_-

Lepas frust, terus ajak parent pergi beli phone pepagi buta. Takde ah buta sangat, 10 lebih cenggitu. Gigih tak gigih ah en. Haha! Macam tak betul je tiba-tiba nak beli phone baru, padahal baby Xperia Tipo Dual okay je, takde sakit apa pun.


Gambar dari camera iPhone 5s

Ini apa yang FD beli. Hasil biz online tau sayang. Bukan guna duit 8Share, Churp2, mahu pun Nuffnang. 100% hasil jual Aurawhite, Radiglow, typography tees (GEEK, NERD, HAVOC, WOLF 88, ONE OF A KIND, etc), dan macam-macam lagi :D
iPhone 5s ada 3 warna. Silver, gold and black. FD ambik silver, cun oi! Adik FD je suggest gold, mahai! Kena tambah RM100 something lah. Gilos! Bukan boleh gadai pun walaupun dia gold. HAHA!


Gambar dari camera Xperia Tipo
Nampak comel sebab beli cover flip warna pink. Omeyy! ♥

Specifications iPhone 5s:
4-inch Retina display
A7 chip with M7 motion coprocessor
Touch ID fingerprint sensor
New 8-megapixel iSight camera with True Tone flash
1080p HD video recording
FaceTime HD camera
Ultrafast wireless
Over 900,000 apps on the App Store
iOS 7 – The world’s most advanced mobile OS
iCloud – Your content on all your devices
Price: RM2,499

Kau bayangkan, start online biz July 2013. Jual itu, jual ini. Dan itu lah hasilnya. Aicehh! Hihi! First kite melabur, lepas tu belanja family, kemudian manjakan diri kite sendiri. Doa minta berkat dari Allah dan orang tua kite tu penting ♥
Lepas guna iPhone, tak reti nak explore. Minta tolong kat adik Pa'ish je, hihi. Semua benda FD tanya dia. Macam mana nak buat itu, macam mana nak buat ini. Lepas tu dia suggest app yang best. Thank you dik! Yang penting, tau macam mana nak screen capture. Kite newbie. Ihik! Nak screen capture guna iPhone, tekan sleep / lock button, kemudian button home. Bukan serentak, tapi tekan button home tu sambil tekan button sleep tadi tu.


Thank you Xperia Tipo Dual atas jasamu sejak April 2013 hingga Disember 2013.
Kite sayangkan awak tau :p Sekarang awak ada tuan baru, Darlina
e-Novel/Cerpen - http://intandarlina29.blogspot.com/
Personal - http://darlinalife.blogspot.com/


You Might Also Like

16 comments

  1. Huweiiiii kak fatin diana dah pakai ipong ah woot woot congrats kak :D

    *jelingan maut

    ReplyDelete
  2. Heheeheh kidding XD
    Hihihih bestnya. Betul lah tu.
    Qila pon tgh part time nk beli ipong gak ah :P
    Hehe. Huk aloh, tipo dah bagi kat org lain T_T
    Kemapewwwwwww

    ReplyDelete
  3. Murah rezeki akak dapat beli iphone 5s :)

    ReplyDelete
  4. huyyohh huyyoh...
    nak jugakkk ;__; mna akk dpt supplier jual baju tu?

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . nk tnya boleh , mana dpt stok bajubaju tu eaa ?

    ReplyDelete
  6. uiii...jeleznya..untunglah kak FD.. :D

    ReplyDelete
  7. Bestnya kak Fatin! Nad tak pernah beli phone guna duit sendiri tau..

    ReplyDelete
  8. lame da teringin nak beli iphone tp hanye tggal impian je la. cian ibu kan. heheee. *jom join GA ibu.

    ReplyDelete
  9. fuyooo dasat..
    kalah akk..
    hehe..

    ReplyDelete
  10. Teringin jugak nak berbisnes macam tu. Tapi tak berkemahiran la :( how do u start kaktin? hehe

    ReplyDelete
  11. wah iphone5..kerlasss u..
    singgah menabung

    ReplyDelete
  12. wtf LOL I just got a iTunes Card Code and it was genuine! They gave me one for free from http://freeitunesforever.com

    ReplyDelete
  13. pernah guna iphone5 dan hilang 2 bulan lalu.. hee skrg tgh kumpul duit nak ganti balik :'(

    ReplyDelete