Tuesday, 30 December 2014

#BazariaFest 2014


Assalamualaikum! :)

Ergh! Another entri yg diperam selama sebulan. Kah! Ini semua gara gara takde wifi kat rumah. Sadissssss T___T Nasib baik dah jadi blogger yang tak berapa nak tegar sangat. Sebab kalau blogger tegar, mau meraung kalau takde internet dalam sehari. Nak update je selalu.

Oh ya! Yang ini sepatutnya post on 29th November. Dah nak habis bulan Disember baru hegeh hegeh nak update. Malam ni pulun update semua yang terlepas :p

29hb November yang lepas, FD pergi #Bazariafest kat Terengganu Trade Centre (TTC). Sebenarnya setiap kali ada fest, FD selalu pergi. Ada sekali tu tak pergi masa FD kat KL, gigih nak pergi fest kat KL punya pasal :p and yang terbaru, tak dapat pergi #MyLink_Festival. Dan ini bermaksud terlepas nak jumpa Zizan 2 KALI! DUA KALI OII! Huwaaa! Frust gila kot. Tapi takpe, skip yg ini.


Bazaria Fest ada jemput artis undangan Asmidar, Arja Lee, Zalif Sidek and Rafly Hot.fm
Waktu FD pergi, nampak Zalif Sidek je. Adik FD je ada bergambar dengan Zalif Sidek tu.

FD pergi dua kali fest ni. Asal pergi fest ni je, mesti pergi booth akak jual coklat. Search instagram @emyiera_chocolicious ;) sebabnya beli coklat kat Sarah. Dan dah tentu lah FD pun beli jugak untuk diri sendiri >,< oh oh oh! Lagi satu! MESTI BELI KUIH SIPUT! Sedap baq hang! Hihi :D lepas bayar coklat, akak tu bagi kupon, terkejut jugak. Bila tanya untuk apa, akak tu kata untuk cabutan bertuah nanti. Excited gila k sebab dah lama tak join lucky draw and plus, lama tak join giveaway. Akak tu kata kitorang first yang dapat kupon tu limit untuk 5 customer je. Kitorang loyal customer akak ni, sebab tu akak tu bagi kot :p tapi cabut nombor tu esoknya.

So, esoknya kitorang satu family (exclude my brother) gigih pergi fest tu lepas Maghrib. Sebab cabut nombor pukul 8 malam macam tu. Cuma 5 orang je yang bertuah. Memula kira yang last prize lah sebab dapat hamper. Yang cabut undi si penyampai radio. Kemain meriah kau dia bercakap bahasa ganu. Nasib baik kitorang ni boleh paham :p eh lupa pulak, kupon kitorang nombor 601 kot kalau tak silap ;D memang tak berapa nak ingat pun yang sebenarnya. 3 hamper, 1 kipas meja and TV plasma bape inci tah.

Nombor bertuah untuk second price..
*drum roll*

601!
TARAAAAAAAAAAA!!!


Kemain gemuruh naik stage nak ambik hadiah haritu sampai pass pass dengan Darlina suruh ambik hadiah >,<
Kipas ni besar sikit kepala dia tu. Dapat angin sedap je :p

Sunday, 14 December 2014

Pesta Buku MABOPA, KLCC


Assalamualaikum! :)

Ergh! Selalu sangat update lambat. Pesta Buku Mabopa 22hb November, ni dah 14hb Disember baru nak update. Tak sempat nak update dan selalu lupa yang sebenarnya xD

This time takde dating, kesian Arel nak turun KL pulak. Lagipun masa tu dia tak berapa sihat lepas balik haritu. So kali ni kite jumpa kawan kawan lama. RINDU SANGAT SANGAT KAT DIORANG NI! Haa, nampak tak betapa rindunya tu? Ihiks! >,<


Meet my BFF, Nina ;)

Sampai je KLCC, kite brunch dulu. Asal keluar je memang tak sempat nak breakfast dan itu perkara biasa pada FD. Memang hari hari skip breakfast. I know breakfast tu penting, but do I care? Hahaa! Sebab tu lah berat badan pun tak menentu ;p Oh ya, Nina datang dengan bf. Last jumpa this couple about 2 months ago kot? Raya lepas kalau tak silap. Banyak gila benda nak cerita from A to Z.

Dah settle brunch, kite gerak ke Kuala Lumpur Convention Centre Exhibition Hall 6. Yes, tempat yang sama time KL Mega YES haritu ;)


Oh, kite jumpa Azhar lagi. Kikiki xD
Kali ni kitorang dapat lepak lama lah sikit. Dia tak rushing macam haritu sebab jumpa awal. Ada lah lepak sejam dua cenggitu. Dia pun join pergi Pesta Buku :D


And this is what I'd bought. 6 buah novel. 3 Fixi, 3 Lejen.
Total for this, RM100. Dapat free bag okayy :p

Jalan jalan lagi, then jumpa kawan lagi 3 orang. Jalan sesama. Borak borak, jalan lagi, then diorang beli buku. Lepas tu kite masuk KLCC balik, jumpa kawan lama lagi. Kawan yang ini lagi lama tak jumpa! Last jumpa 2011 kot. Kawan sejak darjah 6 pulak tu wehh. Satgi kite kasi tunjuk gambar k? ;)



Lepas sesi borong novel, kite tengok movie pulak dengan kawan kawan semua.
The Hunger Games: Mocking Jay Part 1
Hat ni satgi kita review naaaa :p



Habis wayang, kite selfie dulu sebelum Nina dengan bf dia nak balik. Ada dinner dengan family bf katanyaaa ;) next time kite jumpa lagi ye Nina :*
Haaa, ini lah kawan kite since darjah 6. Dua dua ni kawan since darjah 6 tau. Takde lost contact pun :p Oh ya, Ini nama dia Jegadiswari.

Lepas Nina balik, kite jumpa kawan yang lain pulak. Jalan jalan kat depan air pancut, lepas tu masuk kat pesta buku tu semula sebab nak borong novel untuk adik perempuan pulak. Kemain kau siap kirim lagi tau. Nasib si akak ni baik hati *angkat bakul pulak xD untuk budak tu pun RM100 jugak kot. 5 buah novel kalau tak silap. Gila gila punya borong. Kawan kawan pun terkejut tengok tau tak? Hihihi! >,<


Haii! Ini semua kawan saya! :D
Shamira, Jega, FD, Wardah, err kawan Wardah, tak ingat nama dia. Sorry!
Aizuddin, Jannatul Firdaus, Izzy
Yang tukang ambik gambar ni bf si Shamira.
Ambik gambar ni sebelum sorang sorang nak balik.


video
And magic from Jan sebelum dia balik dengan Din.

Bila dah sorang sorang balik, tinggal lah FD dengan Jega je, Sudahnya kitorang pun balik sama, tapi arah yang berlainan.
Till we meet again kawan ;)


Lastly, FD frust sebab 2 benda:
First, sedih tak dapat nak pergi wedding kawan Sabtu lepas dengan harini. Sorang kat Shah Alam (sekarang tengah honeymoon dekat London), sorang lagi kat Bandar Sri Damansara.
Second, tak dapat pergi pesta buku Big Bad Wolf and PWTC! :( tapi frust tu sikit je la yang tak dapat pergi BBW tu sebab ada kirim buku kat someone unknow, Ieja Jaafar. Dapat lah buku limited Edition, MALAM.


Thursday, 11 December 2014

Review movie: Big Hero 6


Assalamualaikum! :)

Haritu FD kata nak review movie, kan? :D
Here we go!

Sinopsis Big Hero 6 2014
Filem animasi komedi dan aksi menampilkan sebuah kumpulan super hero yang mempunyai 6 orang ahli ini diadaptasi daripada komik Marvel berjudul sama. Big Hero 6 akan mengisahkan Hiro Hamada (suara oleh Ryan Potter) remaja genius di bidang robotik yang cuba menyelesaikan misteri kejahatan. Bersama rakan-rakannya dan robot ciptaannya bernama Baymaxx, Hiro menjadikan mereka sebagai Big Hero 6 dan bertekad membongkar kejahatan di San Fransokyo

Hiro Hamada, Baymax, Wasabi-No-Ginger, Honey Lemon, GoGo Tomagi dan Fred. Kesemua mereka telah diarahkan oleh pihak kerajaan dalam usaha untuk membantu melindungi serta menyelamatkan rakyat di negara mereka dan menyelamatkan seluruh dunia.

Klasifikasi: NA
Genre: Aksi / Komedi / Animasi
Tarikh Tayangan: 13 November 2014
Bahasa: English
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pengarah: Chris Williams, Don Hall
Pelakon: T.J. Miller, Maya Rudolph, Jamie Chung



Wasabi - Honey Lemon - Hiro - Baymax - GoGo - Fred


Movie ni best! Serious tak tipu. Cerita tentang Hiro yang kehilangan abang dia lepas this one some kind of show, bukan show lah. Tapi macam.. Alah! Tak reti ah nak explain. Tapi lepas Hiro tunjuk bakat dia dalam merekacipta ni lah. Untuk pihak uni or kolej tu nak pilih new student. Baymax ni keje dia merawat orang sepatutnya instead of tolong orang. Kira more to jaga lah. Lepas abang Hiro takde, kawan kawan abang dia and Baymax lah yang jaga Hiro. Then Hiro nak balas dendam atas kematian abang dia. Lepas tu Hiro start create some stuff untuk diorang ni ada special things. And Hiro ajar Baymax fight apa bagai tu semua. At the end, Hiro tak jadi nak balas dendam, tapi dia tolong orang tu, siapa orang tu? Korang tengok lah cerita ni. Memang tak rugi duit lah tengok. SERIOUSLY!!!! Budak budak pun ramai time tengok movie ni haritu.


Custom yang Hiro buat untuk kawan kawan dia :D

Scene ni FD suka! ^,^

How cute Baymax is? >,<

Pin Baymax ni FD mintak kat kawan. Dah dia asyik tayang aje kat FD, FD terus mintak. Mula mula dia tak bagi, jenuh sampai main kejar kejar kat KLCC haritu xD at last dia bagi jugak, as a gift he said. Konon! Dah kejar kejar baru kau nak bagi. Takpe, still terima :p
Patung tu comel! Pergi KLCC second time masa nak tengok Mocking Jay, baru ada patung tu. Haritu masa tengok Big Hero 6 takde pulak.


Friday, 5 December 2014

Baju Running Man Glow In The Dark MURAH!


Assalamualaikum! :)

Ada peminat Running Man tak kat sini? Kalau ada, korang kena baca entri ni sampai habis! Ada promo BEST punya untuk korang! Serius korang kena baca. Rugi tau kalau tak baca. Sebab PROMOSI ni sampai 10 Disember 2014. Kalau lepas dari tarikh tu baru korang terhegeh hegeh nak baca, memang menyesal sebab tak sempat nak grab offer menarik ni.



Baju RUNNING MAN Glow In The Dark dengan harga RM25 SAHAJA!
*tidak termasuk kos penghantaran*
Size yang ada dari S - XXL
Untuk lengan panjang, kena tambah RM5
Nak nametag pulak? Tambah RM15 je ;)

Kos penghantaran via POSLAJU - RM10
*1-5 helai*
Agak agak kot nak saving duit POSLAJU, ajak lah geng yang peminat tegar Running Man ni beli sekali. Dah boleh kongsi duit POSLAJU sikit sikit, kan? :D

Kualiti baju toksah risau. Memang selesa sebab 100% COTTON. Yang bestnya baju ni GLOW IN THE DARK okayyyy. Cuba time kelua malam malam, orang nampak baju korang tu bercahaya. Segonokkk! >,< dah lah glow in the dark, MURAH pulak tu. Mana nak cari oii? Selalunya yang jenis glow in the dark, harga cecah RM40 something, kan? Kat sini korang boleh dapat dengan harga RM25 sehelai. Baik korang rembat promosi ni cepat cepat sebelum promosi ni tamat nanti.



Promosi ni sah sehingga 10hb Disember 2014
Sesiapa yang berminat boleh direct Whatsapp ke 013-9170208 (Ahmad Sufi)
atau
Add Facebook (https://www.facebook.com/running.kaizokudan)

Saturday, 29 November 2014

BVR Collagen MURAH RM35 ♥


Assalamualaikum :)

Sejak akhir akhir ni jadi malas je nak ambik supplement. Malas nak bancuh bagai. First dulu consume Aurawhite, second Aurawhite Choc, third Aurawhite Stemcell, fourth Secret Skin White Kawaii Collagen, fifth Ephyra, sixth Clinicell, seventh Radiance Signature, lastly consume BVR Collagen.
Banyak tak FD dah try? Hihi! >,<

Setiap supplement ada kelebihan dia. Contoh macam SSWKC, Ephyra, Clinicell, Radiance, senang je nak consume sebab sediakan dalam sachet. Takde lah rasa susah sangat nak bawak 1 jar kalau nak travel mana mana, kan? Cumanya Ephyra dengan Clinicell kena bancuh, so dah tentu kena bawak botol untuk shake shake :D kalau SSWKC tu, boleh kemam. Radiance Signature bentuk cecair dalam sachet. Masih lagi senang untuk dibawa kemana sahaja.

BVR ni best sikit, botol kecik je, boleh genggam 1 tangan lah gitu. Jimat pulak tu. Cuma ambik 1 scoop pagi dan malam. Macam biasa lah, kan? ;) nak bawak pun senang sebab bentuk dia yang kecik tu.


Belle Vous Resources Collagen
or shortform to
BVR Collagen
Berat: 40gram (tahan sebulan)


Kandungan dalam BVR COLLAGEN
♥ Pati Apple Stem Cell
♥ Pati Strawberry Stem Cell
♥ Pati Marine Collagen
♥ Vitamin C
♥ Vitamin E
♥ Pati Gluthathione
♥ Serbuk Mutiara
♥ Bunga Sakura

Khasiat BVR COLLAGEN
♥ Memutihkan dan mencerahkan kulit
♥ Menghaluskan kulit
♥ Mengurangkan jeragat
♥ Menaikkan seri wajah
♥ Memperbaiki sel-sel mati pada wajah
♥ Menyegarkan wajah secara semulajadi



Cara penggunaan BVR COLLAGEN
cara pertama:
♥ Ambil 1 sudu kecil dan campurkan ke dalam minuman kegemaran
♥ Kacau sehingga sebati dan minum
cara kedua:
♥ Ambil 1 sudu, terus masukkan ke dalam mulut dan kemam

FD lagi suka kemam. Lagi pun, orang kata kemam lagi elok. Kesan lebih cepat, yang penting kena rajin minum air kosong la atleast 3 liter sehari :) nak buang segala toksin dalam badan tu. Kasi cuci dalaman dulu :D



BVR Collagen
40gram *tahan sebulan*

Harga asal
RM90 SM // RM100 SS

Harga PROMOSI untuk readers blog ni
RM35 SM // RM40 SS
Jimat RM55!!


FD sarankan beli 2 botol terus. Beli sebotol je kena maintain tau. Setakat sebulan lepas tu tukar supplement lain, memang susah nak nampak kesan. Jimat pun jimat tau sebab sebotol kecik tu RM50, plus boleh tahan sebulan. So far FD sendiri puas hati, plus mak pun tegur perubahan kat kulit ni >,<




BVR Lolly's Pink
RM30 SM / RM35 SS

Kepada yang berminat nak beli, sila contact
Diana - 01133765321 (SMS/WhatsApp/iMessage)
Darlina - 011 2922 9434 (SMS / WhatsApp / WeChat ONLY)
DO NOT CALL!
Jangan marah pulak kalau tak angkat call ;)

Nombor akaun akan diberikan selepas confirm order :)
Maybank / CIMB

Thursday, 27 November 2014

CPUV November 2014


Assalamualaikum :)



Bulan ni dapat CPUV lagi. Sekali dapat 10 kempen kauuu!
Banyak tak banyak? Hihi xD
Alhamdulillah, rezeki lagi :)

Kempen:
Mah Sing - Avanue Street
INTI 2015 Cycle 1 Degree
INTI 2015 Cycle 1 Degree
INTI 2015 Cycle 1 Degree
Altel Digital Campain
Altel Digital Campaign
Altel Digital Campain
Mi Sedaap Cup Noodles
Mi Sedaap Cup Noodles
Mi Sedaap Cup Noodles


Thank you! :*

Tuesday, 25 November 2014

KL Mega YES 2014


Assalamualaikum :)

Dua minggu lepas FD turun KL. Saje jenjalan dengan jumpa kawan lama. Tapi sebab utamanya nak pergi fest kat KL je >,< and yes, firstly pergi KL Mega YES kat Kuala Lumpur Convention Centre Exhibition Hall 6 (14th-16th November 2014)

FD pergi hari sabtu dengan cousin, then gerak dengan kawan dari Gombak. Kat KLCC jumpa encik BF pulak. Sampai kat KLCC, beli tiket wayang dulu. Mula mula plan nak tengok cerita lain, sudahnya layan Big Hero 6. Si BF (Arel) dengan kawan (Yoga) dah buat muka pulak bila kite cakap nak tengok cerita kartun, hihi! xD tapi ikut jugak tengok, takbole nak buat apa dah. Yang movie ni nanti kite review kat next entry, okay? ;)


*gambar dari FB Yoga*
Lepas beli tiket, Arel ikut Yoga pergi mana tah. Diorang tak sanggup nak teman pergi fest tu kot. Yoga awal awal lagi dah cakap kat Arel, "mampos lah kite Rell, diorang nak shopping ni". HAHA! Yoga sangat faham dengan perempuan :p tapi geram jugak lah sebab nak jalan dengan bf! :( dah lah first meet. Aishh! ;(



Oh ini bukan Arel ye. Ini kawan FD since 2011 kalau tak silap. Nama dia Azhar. Say hi! :D Last jumpa pun 2011 sebelum pergi PLKN dulu. Sekarang dah 2014 baru dapat jumpa balik. Time jumpa haritu pun kemain dia bising sebab kite tak jalan dengan bf kite. Huhu :( so Azhar la temankan pergi fest. Sambil tu borak macam macam. Cerita lama punya. Hampeh punya kawan xD tapi Azhar ni dapat jumpa sekejap je sebab rushing nak balik Johor, takut terlepas bas pulak petang tu. Nasib dah beli tiket awal. Kalau tak beli, confirm lepak lama lagi :D sebelum Azhar gerak, ambik gambo dulu ;p




First item yang kite shopping, instant shawl. 3 helai RM100. Sepatutnya pembelian RM50 ke atas baru dapat cop. Tapi akak tu baik hati bagi kat kite sampai 5 cop. Moga murah rezeki akak tu. Tapi lagi! Haa, kalau nak tebus hadiah misteri tu kena penuhkan semua tempat kosong tu. Kite shopping sikit je time tu T__T



Jalan jalan cuci mata, tetiba akak kat booth BLV Pinky offer kite test pakai foundation tu. Mula mula dia tarik cousin FD ni, Betty suka la. Lepas tu akak tu tarik FD pulak. Halamak! Kite ni mana berkenan make up bagai walaupun cuma foundation sahaja. Kang tetiba jumpa Arel balik, terkejut pulak dia kang. Jumpa awal tadi lain, hilang kejap je dah rupa lain >,< akak tu siap cakap, takpe, kite bagi pakai, tak beli pun takpe. Kemain dia punya offer tau, hihi! :D

Lepas Betty touch up dengan hasil tangan akak BLV Pinky tu, tetiba terserempak dengan abang blogger ni. Nasib baik lah kenal. Klau kenal tak tegur kang kata sombong. Abang tu siap up status kat fb pulak tu.


Time ni Arel dengan Yoga dah ada. Dah syok dating, baru nak ingat kat kite ye. Lepas dah puas berjalan kat fest tu, terus masuk KLCC. Jumpa Ita (kawan PLKN) dengan Izzy pulak. Claim Hot & Roll kat Izzy, dia pulak FD belanja Big Apple. Hihi! :D lepas tu gerak pergi tengok wayang. Ita dating dengan BF dia, Izzy pulak pergi jumpa kawan. So kitorang ber-empat je lah layan wayang, cerita Big Hero 6 memang BEST!

Habis wayang, jalan jalan, then GF Yoga pulak sampai. Dinner sesame kat KFC. Sempat borak dengan GF Yoga. Kemain pernah cite pasal FD kat awek dia, cerita pasal PLKN bagai, macam macam lah. Hihi! :D

Tah bila masa pulak lah BF FD ni curi curi buat sight kat WeChat, Hampeh betul. Dah balik rumah baru nak perasan benda ni. Kiteorang takde gambar berdua pun. Maklum lah, first time jumpa, ada la malu malu tu sikit :p padahal kenal kat kem lama dah, cuma tak pernah bertegur >,<

Lepas makan, kiteorang pergi kedai buku Kinokuniya. Saje cuci mata tengok kot ada novel yang menarik ke. At last ambik 1 buku, Kitab Terfaktab: Nakal Tapi Halal :D yang ni nanti review jugak, tunggu next entry.



Penat berjalan, kite balik la sebelum lewat malam.
Sempat selfie kejap :p

Thursday, 6 November 2014

Bila Hati Berbicara Full Episod


Assalamualaikum :)



Sinopsis Bila Hati Berbicara:

EMIR Qasya adalah seorang lelaki muda bergelar jutawan. Kisah hidupnya selalu diintai wartawan kerana dia dikenali sebagai salah seorang selebriti yang paling popular di Malaysia.

Emir Qasya amat mementingkan darjat dan keturunan dalam memilih calon isteri supaya setaraf dengan kedudukannya. Dalam masa yang sama, Emir Qasya berjumpa dengan seorang perempuan bernama Tania Katsura di dalam keadaan yang tidak terduga di kawasan rumah setinggan yang diberi nama Lembah Jingga.

Emir Qasya merasakan Tania Katsura seorang perempuan yang istimewa tetapi dia selalu menafikan hatinya jatuh cinta dengan Tania Katsura kerana dia merasakan yang Tania Katsura tidak memenuhi ciri-ciri perempuan yang layak menjadi isterinya. Tetapi akhirnya dia sendiri memerangkap Tania Katsura dalam perkahwinan terpaksa kerana cabaran Badri Fathul sahabatnya.

Sesuatu telah terjadi dalam perkahwinan mereka kerana fitnah dan dendam Taufik terhadap Tania Katsura. Tetapi kerana fitnah itu juga hubungan mereka yang retak kembali bertaut.



Tajuk : Bila Hati Berbicara
Episod : 32 episod
Waktu Siaran : Isnin - Khamis , 7 malam
Siaran : Slot Akasia TV3
Pengarah : Amie Maziah
Skrip : Sharifah Abu Salem
Novelis : Antasya Balqis
Terbitan : Suhan Movies / Buku Prima
Pelakon : Syafiq Kyle (Emir Qasha), Atikah Suhaime (Tania Katsura), Hafreez Adam (Badri Fathul), Azwan Kombos (Taufik), Raja Ilya (Baby), Idzham Ismail (Zaidi), Lia Natalia, Hanna Aqeela, Marisa Yasmin, Emelie Hanif


Bila Hati Berbicara Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20   Episod 21   Episod 22   Episod 23   Episod 24
Episod 25   Episod 26   Episod 27   Episod 28   Episod 29   Episod 30
Episod 31    Episod 32

Monday, 3 November 2014

Suamiku Encik Sotong Full Episod





Sinopsis

ERICA SOFFEA melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bu-kanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan. Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dah lah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua sebab. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Kedua, kerana tidak tahan dengan perangai berlagak Erica. Lagipun bukan lama sangat dia perlu bergelar suami pada diva berlagak itu, tiga tahun sahaja. Dalam tempoh perkahwinan mereka jatuh cinta. Tapi... cinta itu bukan milik mereka berdua. Milik siapa ya? Peninglah, kalau dah dapat suami sotong. Bukan hanya lembut fizikal tapi lembut juga hatinya. Erica pula terpaksa terus bersama dengan Encik Sotongnya kerana cinta. Encik sotong bukan lelaki biasa, tetapi lelaki yang sanggup berkorban segala-galanya demi tidak mahu melihat Erica merana. Walaupun jiwa lelakinya menderita, tapi sampai bila?

“Amboi sedap aje mulut kau mengata kat aku. Aku pun tak ingin nak ambil perempuan macam kau ni jadi isteri aku tau. Mulut macam puaka.” - Farish

“Bukanlah Kak Ain, bukan Rica nak sembunyikan suami Rica. Tapi dia sibuk maklumlah nak jahit baju pertunangan Izhan dengan Qarina. Faham-faham ajelah golongan tengku-tengku ni bertunang pun kena buat yang grand. Baju tu kalau boleh bukan setakat labuci, lampu lip-lap tu pun kalau boleh suruh dipasang kat baju. Itu yang suami saya sakit kepala. Nak fikir macammana nak letak lampu lip-lap kat pergelangan tangan.” - Erica



Tajuk: Suamiku Encik Sotong
Waktu Siaran: Setiap Isnin - 9:00 malam
Siaran: Astro Ria & Maya HD
Pelakon: Sharnaaz Ahmad (Farish), Amyra Rosli (Erica Soffea), Amar Baharin, Hanis Zalikha, Roy Azman, Erry Putra, Laila Nasir, Syatilla Melvin,


Suamiku Encik Sotong Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14   Episod 15   Episod 16   Episod 17   Episod 18
Episod 19   Episod 20

Friday, 31 October 2014

CPUV Oktober 2014


Assalamualaikum



Bulan Oktober dapat banyak CPUV, tapi earning sikit sikit je :p kumpul semua tu dapat lah 2 atau 3 ringgit kot. But still alhamdulillah :)
Sebulan ada 9 CPUV. Blogger lain pun FD tengok macam ramai jugak dapat CPUV banyak2 ni. Bukan selalu Nuffnang baik hati nak bagi CPUV banyak banyak ni kan ;)

Kempen:
RHB Now
SME Micro Finance
Zurich Insurance Contest
Zurich Insurance Contest
Win a 3 Days 2 Night Trip
Win a 3 Days 2 Night Trip
Musee Platinum Tokyo
Kasi App Campaign
Proton PCC

Thank you so much! ♥

Setitis Kasih Darmia Full Episod




SINOPSIS DRAMA SETITIS KASIH DARMIA
Setitis Kasih Darmia adalah sebuah drama adaptasi daripada novel nukilan Naniey TJ, mengisahkan kehidupan gadis bernama Darmia yang kehilangan kasih ibu dan terjebak dengan perkahwinan tanpa rela dan tidak pernah diduga apabila terpaksa menikahi lelaki yang tidak pernah dikenalinya. Lelaki yang bernama suami meninggalkannya kerana maruahnya tercalar. Mujur ada Opah (Fauziah Nawi) dan Haliza (Zaryn Minn), sepupu yang memahami keadaanya sementara keluarganya yang lain mencemuh dan membenci dirinya. Tawaran untuk menyambung pelajaran membuka lembaran baru buat Darmia apatah lagi ditawarkan untuk bekerja sambilan oleh Haliza. Dia melanjutkan pelajaran sambil bekerja separuh masa sebagai orang gaji di rumah majikan Haliza, Khairul Amir. Tanpa Darmia ketahui, Khairul Amir adalah suami yang pernah meninggalkannya empat tahun lalu. Oleh kerana dia bekerja di siang hari, dia tidak pernah bertemu dengan Khairul Amir sehinggalah satu hari mereka bertemu lalu tersingkaplah rahsia antara mereka berdua.

Menyingkap kejadian empat tahun lalu, Darmia dan Khairul Amir pernah bernikah akibat ditangkap khalwat setelah Amir cuba menyelamatkan Darmia dari menjadi mangsa rogol. Amir yang merasakan dirinya dipergunakan telah meninggalkan Darmia sejurus selepas dinikahi dan tidak pernah kembali lagi. Lelaki itu muncul dengan dendam yang tidak pernah dilupakan. Rahsianya harus disimpan sebaik mungkin. Buatlah apa sahaja pada dirinya, Darmia rela agar Haliza tidak disakiti. Dalam benci datang kasih. Jauh Darmia pergi, semakin kuat Khairul Amir mengejar. Setitis Kasih Darmia memaparkan nilai kesabaran dan kekuatan Darmia dalam mengharungi pelbagai ujian demi pertahankan kebahagiaan hidupnya.



Tajuk : Setitis Kasih Darmia
Episod : 14 episod
Waktu tayangan : Setiap Selasa dan Rabu - 8.30malam
Siaran : Slot Ratu TV9
Novelis : Naniey TJ
Pengarah : Jamal Khan
Terbitan : Pena Creative
Pelakon : Nelydia Senrose, Sharnaaz Ahmad, Zarynn Minn, Josiah Hogan, Puteri Chichi, Azizah Mahzan, Fauziah Nawi, Liza Abdullah, Kazaruddin Saisi, Dato Jalaluddin, Ziela Jalil, Nasir Bilal Khan



Setitis Kasih Darmia Full Episod
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6
Episod 7   Episod 8    Episod 9    Episod 10   Episod 11   Episod 12
Episod 13   Episod 14

Novel;

Monday, 27 October 2014

Review Movie: The Book of Life


Assalamualaikum! :)

Last week turun KL lepas balik kampung kat Sabak Bernam. Family matters. On the way ke KL, sempat set time nak lepak dengan 'customer'. Well, now we're friends. Right? ;)

Gigih tak gigih lah kan time tu kira macam lewat jugak, tapi degil jugak nak lepak dengan kawan ni. Mak abah geleng kepala je la tengok anak dara diorang ni. Tak padan dengan penat (bukan kite yang drive pun, abah yang drive ;p). Padahal time tu dah pukul 5 petang ke 6 something gitu. Tak ingat sangat. Yang ingat hari Ahad kot. Hiks! >,<

And thanks to him too sebab dia still relax and sabar dengan FD sebab cara kitorang borak macam jadi tak jadi je nak jumpa, end up dapat jugak lah jumpa kan walaupun lewat.

Okay, first plan nak tengok The Rooms (ni dah tengok hari kemudian, nanti cerita next entry). Tapi The Rooms start 9 malam. Agak agak cerita 2 jam, dah tentu habis movie pukul 11 malam. Kau ghase? Nak naik train bas apa bagai tu lagi. Okay, entri dah mengarut. Patutnya review movie, ini dah lari tajuk. Peduli? Blog haku, haku punya suka lah! >:D


the-book-of-life-poster

Manolo, a young man who is torn between fulfilling the expectations of his family and following his heart, embarks on an adventure that spans three fantastic worlds where he must face his greatest fears.

Ini je sinopsis yang FD jumpa kat Google, KAH! xD


Cerita ni best!
Manolo, Joaquín dan Maria ni kawan baik sejak kecik. Manolo dengan Joaquín ni ada hati dengan Maria. Maria ni pencinta haiwan. Manolo sukakan music. Joaquín konon jaguh, suka fight fight ni.
1 hari masa hari apa tah, yang ingat orang dah mati ni la, La Muerte dengan Xibalba buat deal. If one of them menang, yang menang tu akan rule dekat kawasan orang yang diingati. Xibalba ni jahat. Main kotor. Xibalba bet Joaquín, La Muerte bet kat Manolo.
La Muerte kira macam ketua kat tempat roh yang diingati, Xibalba ni pulak yang sebaliknya, kat tempah roh yang dilupakan.
Maria kena tinggalkan kampung dia, belajar kat luar negara atas nasihat si ayah. Manolo dengan Joaquín tunggu kepulangan Maria dengan penuh sabar. Sementara tunggu tu, diorang tetap dengan minat masing masing sampai ke besar. Manolo minat music, tapi keturunan family semua jenis yang main dengan kerbau tu. Apa tah nama aktiviti tu. Sebelum aktiviti tu habis, Manolo kena bunuh kerbau tu. Tapi Manolo tak sanggup sebabkan Maria. Maria kan pencinta haiwan. Tengok haiwan kena kurung pun Maria tak sampai hati tengok inikan pulak kena bunuh. Dalam deal ni Xibalba yang menang. Macam mana boleh menang? Sila lah ke panggung yang berdekatan ye untuk tahu cerita lebih lanjut :p
FD banyak cerita skip skip, tak baik cerita bebanyak. Nanti spoil mood korang yang belum tengok cerita ni >,<



FD suka gila dengar semua lagu yang Manolo ni nyanyi. Korang search je kat Youtube. Memang best!
Always play from your heart - Maria


Takde gambar nge-date sebab masing masing malu first time jumpa :p

Sekian untuk entri kali ni xD


Tuesday, 30 September 2014

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar


Assalamualaikum! :)


klik banner


Tarikh tutup penyertaan
30 September 2014

Senarai Pemenang :)


Wednesday, 24 September 2014

Pemenang Awesome Giveaway part 3



Purse Anna Sui x 2 by Opzzpinky - tuntut dengan FD -


Topup RM10 by Keyme Keymoo


Topup RM5 x 3 by Amirah Raduan


Charcoal mask & tudung by Cik Siti


English cotton by Kasih Lestari Abadi




Handsock x 2 by Aien Hermoinie


Shiseido mask & Pixy cleansing lotion by Afievy Ivy
http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html


Egg White Misline x 2 by Syafiqah Akmal
http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatin-diana.html


Kartun potrait x 3 by Maya Izara
http://pizo-asdfghjkl.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
http://dlilasayangmama.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html



Tahniah semua!

Sila sertakan butiran untuk tuntut hadiah dengan sponsor


Assalamualaikum
Saya salah seorang pemenang dalam Awesome Giveaway by FD yang disponsor oleh pihak akak/abang/adik
Disini saya sertakan butiran yang diperlukan

Nama:
Alamat:
No tel:
Url entri pemenang: http://www.fatindiana.com/2014/09/pemenang-awesome-giveaway-part-3.html
No bertuah dan link giveaway:

Terima kasih kerana sudi sponsor. Moga murah rezeki akak/abang/adik

Tempoh tuntut hadiah sehingga 1hb Oktober 2014. Jika sponsor tidak terima sebarang maklumat pemenang, automatik hadiah korang burn. Takkan cabut lain. Ini untuk senangkan kedua-dua belah pihak.
Thank you :)




Tuesday, 23 September 2014

CPUV bulan September 2014


Assalamualaikum! :)


Alhamdulillah, masih ada rezeki dari Nuffnang :D

Bulan ni dapat 3 kempen untuk CPUV. 3 kempen pun okay apa.
Ada jugak income kaannnnn
1. Mayfair Bodyline - September 2014
2. Sanofi Lactacyd Phase 2
3. RWG - Ice Age Adventure




CPUV baruuuu! ♥
SENHENG Online Store One
Proton PCC
Sime Darby LPGA 2014


Rasa rasa macam tiap bulan ada je kempen 1 dengan 2 tu. Sangat sangat sesuai dengan wanita atau gegadis ye. Lagi lagi yang Sanofi Lactacyd tu. Untuk penjagaan miss V korang :D Mayfair pulak untuk yang jaga badan. Untuk selim melim tu. Penting jugak tau. Kadang-kadang yang tak selim ni, diorang jenis tak confident. Lain orang lain level confident dia. Kadang tu cari pakaian pun susah tau. FD sendiri kena diet, nak badan macam dulu-dulu :(
ahh karut dah. apa pun
Thank you so much untuk semua kempen tu ^^v



Mood masih tunggu cek ke 3 dari Nuffnang yang di-cash out pada 2 Ogos. Sebulan lebih dah ni tunggu. Hantar tiket tanya pasal cek, staf Nuffnang kata dapat cek minggu ke dua bulan Oktober >,<


Saturday, 20 September 2014

Awesome Giveaway part 3


Assalamualaikum! :)

Setelah lama menyepi tak anjurkan apa apa giveaway, harini FD buat GA!
Alhamdulillah masih ada yang sudi jadi sponsor. Thank you so much!



Syarat syarat :
1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Awesome Giveaway part 3 by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.

Follow blog
http://www.fatindiana.com/http://intandarlina29.blogspot.com/
http://kasihlestariabadi.blogspot.com/http://bidadarikayangan90.blogspot.com/
http://darlinalife.blogspot.com/http://siszetty.blogspot.com
http://keymekeymoo.blogspot.com/ | http://www.opzzpinky.my/
http://www.ciksiti.com/ | http://hijaugreen91.blogspot.com/
www.aienhermionie.comhttp://mawarberduri4147.blogspot.com/
http://fqaakmal.blogspot.com/ | http://izza-sakura.blogspot.com/
*klik iklan Nuffnang di blog FD dan sponsor*

G+ entri sponsor
iPhone 5s Gadget Impian Setiap Blogger

Like fanpage
 



Follow Instagram
Instagram Instagram Instagram Instagram
Instagram Instagram Instagram Instagram

Klik iklan:
 
*jujur bahagian ni. ini kos pos penghantaran hadiah korang*

Hadiah:
Custom made tshirt x 1
2 jar crunchy bubble x 1
Eyemask 3 pcs x 2
Magnet bookmark x 4
Purse Anna Sui x 2
Tasbih x 9
Topup/Cash RM10 x 1
Topup RM5 x 3
Charcoal mask & tudung x 1
English cotton x 1
Blouse and wideshawl x 1
Handsock x 2
Shiseido mask & Pixy cleansing lotion x 1
Egg white misline x 2
Kartun potrait x 3


Tarikh tamat: 20th September 2014, 10pm

Senarai Peserta Simple Giveaway part 3 by FatinDiana
  1. http://natikah1997.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  2. http://www.duniashida.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  3. http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  4. http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  5. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  6. http://darlinalife.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  7. http://amirahamer.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  8. http://nurulfatihah99.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  9. http://ehhzafirah.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  10. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  11. http://hajarashikin.blogspot.com/2014/08/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  12. http://arrienlove.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  13. http://www.opzzpinky.my/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  14. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  15. http://www.linieynor.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  16. http://blogilovegsc.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  17. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  18. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  19. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  20. http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  21. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  22. http://umikasum.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  23. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatin-diana.html
  24. http://balqis-awai.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  25. http://cikmadiah.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  26. http://sipendekmataempat.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  27. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  28. http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  29. http://blogmenang.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  30. http://inspiritofdays.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  31. http://measleymedley.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  32. http://www.mhakimfaiz.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  33. http://sakuraungu92.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  34. http://flxwless.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  35. http://adna2029.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  36. http://cammylia.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  37. http://izzeyda.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  38. http://leeschia.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-bt-fatindania.html
  39. http://blogashalya.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  40. http://seaofpizzas.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  41. http://beloglistaimifiqa.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  42. http://tempoyakduriangoreng.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  43. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  44. http://izyanshamba.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  45. http://dlilasayangmama.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  46. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  47. http://theieraziera.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  48. http://misz-aa.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  49. http://kulseverywhere.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  50. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  51. http://pizo-asdfghjkl.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  52. http://dewqracintakita.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  53. http://lifesofkajiwara.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  54. http://natrah4ever.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  55. http://dyanimani06.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  56. http://providenetwork.com/awesome-giveaway-part-3-fatindiana/
  57. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  58. http://uniquebell.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  59. http://adierhero.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  60. http://syukranm.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  61. http://diarirara.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  62. http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatin-diana.html
  63. http://anabiha.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  64. http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  65. http://justforfund.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  66. http://lollista.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  67. http://www.ainizakaria.my/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  68. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  69. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  70. http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  71. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  72. http://aimanliyanasamat.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana_19.html
  73. http://bleckgirl.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway.html
  74. http://www.syuhadasalleh.my/2014/09/awesome-giveaway-part-3.html
  75. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html
  76. http://thelittlekhalifah.blogspot.com/2014/09/awesome-giveaway-part-3-by-fatindiana.html