Tuesday, 31 December 2013

Half Year Giveaway by Nafaa


Click Banner !



Senarai Hadiah
58 PEMENANG DICARI !
 1 Top Referral x long sleeve Top oleh Nafaa
 5 x Bookmark Kpop oleh Nafaa
 1 x Button Badge SHINEE WORLD oleh Nafaa
 1 x Button Badge Nichkhun 2PM oleh Nafaa
 5 x Review Blog oleh Nafaa
 4 x Topup RM5 by Na'na Nemo
 2 x Topup RM5 oleh Farina
 1 x T-shirt oleh Farina
 3 x Deodorant Rexona Women Passion oleh Puteri Elaika
 2 x Topup RM5 oleh Arifah Lee
 2 x Keychain HP dan Klip Rambut oleh Iesyah
 5 x Buku Nota Comel oleh Areena
 3 x Header Transparent / Box by Arinaa
 5 x Review Blog oleh Sabrina SA
 2 x Topup RM15 oleh Bubu Lalola
 2 x Simple Header oleh Eryn
 3 x 2 pcs Bookmark Bear Comel Limited Edition oleh Diari Farisha
 2 x Masker Muka oleh Cik Yaya
 3 x Brooch Comel (Handmade) oleh iWanie
 1 x Shawls Tribal oleh iWanie
 3 x Keychain nama terhad untuk 5 huruf oleh Irza Felt Craft
 2 x Topup RM5 oleh Alia Ali Ahmad

Tamat: 31 Disember 2013

Senarai pemenang Half Year GA by Nafaa


CPUV ke 28 dan 29, INTI Cycle 1 Degree Extension


Lama dah kat draft, baru sekarang dapat publish -_-'


Masa FD kat Sumai Hotel, ada jugak buka blog guna phone. Tengok ramai yang dok update pasal dapat BE. Geramnya lahaii. Balik je dari trip tu, terus buka Nuffnang. Alhamdulillah, dapat BE jugak. 2 BE serentak. Manyak syok ohh. Hihi!
Campaign INTI Cycle 1 Degree Extension.

Thank you Nuffnang and INTI!
Harap-harap lama lah sikit bertapak kat blog FD ni. Hihi :D


Monday, 30 December 2013

NANA AMEER'S FIRST GIVEAWAY


Assalammualaikum :)
*ada penambahan hadiah

Giveaway ini ditaja oleh : 


DAN SEMUA PESERTA DAPAT VOUCHER 10% dr JASPLE BOUTIQUE !

Tarikh mula : 31 OKTOBER 2013 - 30 DISEMBER 2013
Senarai hadiah 

Senarai Pemenang Nana Ameer's 1st GA


Mega Duo Giveaway PINK BLUE by Mira Era



klik banner untuk Join

Sponsor :
[ifharzcho]  [Amira Aisyah]  [Mc waniye]  [Nur Farahain]
[Aja Mazlan]  [Abby]  [HusnaZulkepli]  [Nur Hidayah Salim]
[Nurul Farhana Bt Hashim] - klik nufnang beliau [Zulaizat Azmi]
[Fyra Sharif]  [Aimifiqa]  [AinRahman]  [Afiqah Adzan]
[AinaSyafiqah]  [Fariqan Afina]  [Zayani Zulkiffli]  [Jassarah Syafiya]
[Iman Zakaria]  [Tarmizi]  [Izzah Aliya]  [Fatin Farhanah]
[Nurul atiqah tajidin]  [Nur syaza fareha]  [Syifaul saira]  [are na]
[sabrina sa]  [Beary Blossom]   [Shadatul Farisha]  [Random Rainbow]
[Lilly Loly] LOLLYSHOPPE  [Nur amalina]  [ Afieqa Young]
  [Adam faiz]  [Mohamad Aidil]  [Arifah lee's]-new
[Shamimie]-new [Alfira Hana]-new [Fab kat's]-new [Ayati Nasir]-new

Banyak hadiah untuk dimenangi :) Jom lah Join ramai ramai
Senarai Hadiah

Tamat: 10 Jan 2014

Hotel Murah di Kuala Terengganu


Alhamdulillah, akhirnya FD ada juga masa nak post entri tentang trip minggu lepas ke Kuala Terengganu bersama beberapa wakil Blooggers Dot Com. Masa trip tu, kami semua menginap di Sumai Hotel Apartment selama 3 hari 2 malam :)


Antara blogger yang turut serta.

Dalam entri ni FD nak kongsi dengan pembaca pengalaman FD sendiri menginap di Sumai Hotel Apartment selama 3 hari 2 malam tu. Hotel apartment ni antara hotel murah di Kuala Terengganu. Bab harga, kita cerita kemudian. Sebabnya ada pakej special punya untuk pembaca blog FD ni. Kita tengok kelengkapan yang disediakan oleh pihak Sumai Hotel Apartment ini dulu. Oh ya, pekerja Sumai Hotel ni semuanya ramah tau. Mesra alam, gituuu! Hihi :D
Ada macam-macam jenis bilik atau apartment. Yang seronoknya, kita akan rasa seperti berada dirumah sendiri. Dah nama pun apartment, ye tak? :p

Susunan gambar mungkin agak terabur sedikit, tapi takpe, kat hujung entri ni nanti korang boleh refer balik nama-nama bilik ni, okay? ;)


Studio Room
1 katil size Queen + 1 bilik air + ruang tamu + peti sejuk
 Sarapan untuk 2 orang
Harga: RM284.20 nett





Suite Room
2 katil single + 1 bilik air + peti sejuk
Sarapan untuk 2 orang
Harga: RM191.40 nett



Superior Apartment
4 bilik (1 Queen size , 2 Single size , 1 Single size) + 2 bilik air + dapur kecil + peti sejuk +  ruang makan + ruang tamu
Sarapan untuk 4 orang
Harga: RM487.20 nett






Okay, yang last ni special sikit.
Unit Pent House (limited sebab cuma ada beberapa unit sahaja)
Untuk yang plan nak bercuti dengan keluarga yang besar, sangat sangat sesuai! Harga lebih tinggi dari semua bilik atau apartment. Yang penting, harga sangat berbaloi dengan kelengkapan yang ada. Sangat sangat selesa tau! Dapat pulak view yang cantik, keluar kat balkoni je nampak pantai. Awesome! ^_^
Harga sekitar RM1200. Boleh lah share dengan dua tiga family, mungkin? Hihi!



Amacam? Tertarik tak tengok semua gambar ni? Haa, banyak lagi tau facilities yang ada selain penginapan yang selesa ni. Yang penting, FREE Wifi! Swimming pool pun ada tau.
Sumai Hotel terletak di tempat yang strategik. Dekat dengan Pantai Batu Buruk, Hospital Sultanah Nur Zahirah dan juga Masjid Al-Muktafi Billah Shah. Kalau nak bersantai dengan keluarga, boleh pergi ke Pantai Batu Buruk :)

Pemilik Sumai Hotel Apartment ni adalah orang Melayu. Semua pekerja dalam Sumai Hotel ni pun 100% orang Melayu. Bangga lah sebab ada juga orang Melayu yang buka hotel murah di Kuala Terengganu tau ;)


Kita dah di penghujung entri. Macam yang FD bagitau awal-awal tadi. Ada harga special untuk pembaca atau pengikut blog FD. Boleh refer kat bawah ni ye untuk harga bilik. Sememangnya SPECIAL sebab harga MURAH habis dah ni! Tapi harga ni sampai 28th February 2014 je tau! So bookin cepat-cepat sebelum terlepas.



Paling penting, masa nak booking tu bagitau yang korang ni pembaca blog fatindiana dot com



Masih terpahat memori bersama 9 blogger ;)


1 Hotel Apartment Likes Staying @ Home
Families. Group. Business
More info : http://sumaihotel.com/


Senarai Pemenang December Giveaway ♥


Alhamdulillah. Giveaway kali ni dapat sambutan yang FD sendiri tak sangka. First time dapat lebih dari 300 penyertaan. Dan semuanya dapat voucher discount 10% untuk pembelian di online shop House Of WNS atau instashop WNS Beauty Closet :)



Top referral:

http://www.ainizakaria.my/2013/12/december-giveaway-by-fatin-diana.html
Top referral pilih hadiah cash RM50 by Abg Ensem. Sila tuntut dengan FD ye ;)

Pemenang Random
Rujuk nombor di SINI

Jersey x 7 by Red Delima (Tuntut dengan FD)
40 , 80 , 310 , 255 , 307 , 165 , 248

Peplum blouse x 3 by House of WNS
67 , 54 , 293

Felt brooch x 3 by Fariqan Afina
39 , 209 , 183

Aurawhite 400,000mg by FD
96

Tote Bag Authentic Mango worth RM80 by Mai's Beauty House
273

Jumpsuit by Nur Cimi
143

Cardigan by Nur Cimi
161

2 pcs Bawal glitter + 1 bracelete by Jasple Boutique
324

Tshirt I ♥ Medan by Nadratul Syazwana
235

2 pcs Shiseido mask x 2 by Nadratul Syazwana
268220

Header + doodle x 2 by Nur Shahira
202 , 192


Takde istilah kalah ye sebab semua yang join dapat voucher 10%

Yang nombor dia naik dalam entri ni, sila tuntut kat sponsor. Yang tertulis tuntut dengan FD, sila tuntut dengan FD, okay? ;)


Assalamualaikum. Saya salah seorang pemenang December Giveaway.
Berikut details yang diperlukan:
Nama:
Alamat:
No tel:
Link entri serta nombor penyertaan:
Entri pemenang:
Hadiah yang dimenangi:
Terima kasih sponsor :)

Untuk yang menang cash, bagi nama dan nombor akaun Maybank.
Untuk yang menang header + doodle, copy ayat atas tu cuma tak perlu copy part alamat dan no tel. Bagi details header dan doodle yang awak nak je :)
Yang nak tuntut voucher discount 10%, bagitau yang korang peserta December Giveaway by FD dan sertakan nombor korang ye. Tuntut kat House Of WNS ;)

Tahniah semua! ♥

Kepada yang berminat untuk sponsor next giveaway, bila-bila masa je boleh contact FD. InsyaAllah FD akan terima dan buat giveaway bila ada sponsor :)


Sunday, 29 December 2013

GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013



klik banner

Komen tentang blog Eymasu
Kite tak berani nak komen sebab takut nanti kata blog kite ni macam bagus pulak. Tapi kan Eymasu, FD rasa better bila kite nak highlight perkataan kat entri tu, biar lah ada warna. Sebab FD tak nampak warna highlight bila nak copy untuk buat tajuk entri ni. Hee tu je kot :D

Hadiah:



Tamat: 29 Disember 2013

Senarai pemenang

Friday, 27 December 2013

December Giveaway by Fatin Diana


TAMAT!!





Syarat syarat :-
  • Follow blog, Twitter, Instagram, like + share fanpage, dan add Facebook sponsor.
  • Buat satu entri "December Giveaway by Fatin Diana".
  • Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML Entri anda.
  • Submit link diruang kotak Mister Linky di bawah. Takkan layan sebarang penyertaan diruang komen entri ini atau di cbox

Coding entri:


Cara nak paste coding entri :

*credit to kak Mia Liana*



Pemilihan pemenang berdasarkan :-
  • Top Rafferal
  • Random
Senarai hadiah :

Nota:
Letak senarai pilihan hadiah mengikut turutan yang korang paling nak sangat-sangat.
Kalau taknak letak pun takpe.


Senarai Peserta December Giveaway by FD


Tamat 27 Disember 2013, 10 malam

Wednesday, 25 December 2013

Special Super Duper Giveaway by NNA & FD


TAMAT!!


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

SENARAI PEMENANG
SPECIAL SUPER DUPER GIVEAWAY BY NNA & FD





Syarat syarat :-
  • Follow blog, twitter, instagram, klik and like fanpage penganjur dan sponsor.
  • Buat satu entri " Special Super Duper Giveaway by NNA & FD".
  • Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML Entri anda.
  • Submit link diruang komen antara salah satu penganjur. Submit link SEKALI sahaja!

Coding entri:


Cara nak paste coding entri :

*credit to kak Mia Liana*



Pemilihan pemenang berdasarkan :-
  • Top Rafferal
  • Random
Nota: #1 update - 3 Disember
SEMUA PESERTA YANG JOIN, DAPAT HEADER DARI AIN RAHMAN. Sertakan details ini dalam entri:
Ayat yang hendak ditulis di header:
Jenis font: [refer sini]
Background tulisan berwarna @ background flower/space/lain-lain:
Kalau ada gambar, boleh sertakan {limit 1 sahaja} {kiri or kanan}
Kalau background berwarna, sertakan kod warnanya dari http://html-color-codes.info/
Para peserta jangan PM sponsor di fb, cuma tunggu entri pemberian header dari blog sponsor.

Contoh header AinRahman :



Pembahagian Hadiah

Semoga giveaway ni berjaya dan meriah. Amin

Tamat pada 251213 pada 10 malam.
Best of luck guys :P

Senarai Peserta Special Super Duper by NNA & FD
  1. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  2. http://asma-sah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  3. http://arnilala.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  4. http://anis-nabilah.blogspot.com/2013/12/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  5. http://matacahayakejayaan.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  6. http://misznadiah-rosnadiah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  7. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  8. http://aidilzaki55.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  9. http://eiramahirah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  10. http://stuffyies.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  11. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  12. http://fifybaro.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  13. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  14. http://fattytissue.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  15. http://karyamahirah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  16. http://boladuri.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  17. http://superpapaya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  18. http://riafdia.blogspot.com/2013/12/assalamualaikum.html
  19. http://giveawaymudamudi.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  20. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  21. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  22. http://belogcikbella.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  23. http://www.kisahemasputih.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  24. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  25. http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  26. http://kiraakira.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  27. http://myname-ly.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  28. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  29. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  30. http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  31. http://imaneeda.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  32. http://hayatirosdi.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  33. http://eyra1990.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  34. http://sweet-dream901.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  35. http://just-myyself.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  36. http://sweetsourtheworld.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  37. http://thecuty.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  38. http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  39. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  40. http://vidolaaa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  41. http://missnaddd.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  42. http://sayamenangcontest.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  43. http://beautifully98.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  44. http://sweetymeltyberry.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  45. http://havinue.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  46. http://blogsyaniz.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  47. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  48. http://sibloggerpink.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  49. http://repackagedmemories.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  50. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  51. http://niknursyafiya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  52. http://artisarainbow.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  53. http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  54. http://ainiezulaikha.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  55. http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  56. http://farraanuar.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  57. http://dancing-moonlight.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  58. http://www.ainasofea.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  59. http://ilovemydimple.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  60. http://greennyworldland.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  61. http://lazymenaip.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  62. http://lovelydaie.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  63. http://storybudakfanty.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  64. http://nooramyma.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  65. http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  66. http://akuedyedankoe.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  67. http://aliaarekaymal.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  68. http://blogkusuperstar.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  69. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  70. http://lovemisteraa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  71. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  72. http://strawberrynkaripap.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  73. http://airis-contest.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  74. http://hannaannnnn.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  75. http://amirahamer.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  76. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  77. http://honey-rosa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  78. http://sigadispinkcoklat97.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  79. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  80. http://belogimannabila.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  81. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  82. http://fwendz-like-me.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  83. http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-ain-rahman.html
  84. http://www.cikkmira.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  85. http://sweeeeet-story.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  86. http://awan-serabut.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-dan.html
  87. http://kisahkehidupanaz.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  88. http://allgiveawayandcontest.blogspot.com/2013/12/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  89. http://bubugijo.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  90. http://atiqahamelya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  91. http://miss-double.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  92. http://hanis-vess.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  93. http://cikdidy.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  94. http://www.ainizakaria.my/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  95. http://littledaies-port.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  96. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  97. http://sitiaisyahjapanie.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  98. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  99. http://kakigiveaway.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  100. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  101. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/styletext-align-center-dengan-menyebut.html
  102. http://eydaafydaa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  103. http://sallyyatiey.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  104. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  105. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  106. http://my-life-are-here.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  107. http://wonderlifestyle.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  108. http://suza92.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  109. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  110. http://lovepinkynad.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  111. http://allisfarhanah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  112. http://aichamaichaaa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  113. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  114. http://hakmilikmyra.blogspot.com/2013/12/dengan-menyebut-nama-allah-yang-maha.html
  115. http://honeycoolimages.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  116. http://kakikenasepak.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  117. http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  118. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  119. http://fatin04.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  120. http://mistaqila.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  121. http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  122. http://jessthirteenian.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  123. http://zemalaysiano.blogspot.com/2013/12/super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  124. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  125. http://feeqadillocious.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  126. http://nurfarhana-98.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  127. http://yellowhoneymadu.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  128. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  129. http://farahannur.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  130. http://amazedetect.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  131. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  132. http://justforfund.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  133. http://ainsyafiqack.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  134. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  135. http://jehanlifestory.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  136. http://neslocrazykpop-myungiee.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  137. http://latisya123.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  138. http://mimiskypeer22.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  139. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  140. http://irahlifestory.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd_15.html
  141. http://bulatsayangsaya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  142. http://ceritahidupgadis.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  143. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd_16.html
  144. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  145. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  146. http://akuorangkecilengkauorangbesar.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  147. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  148. http://flowerliciousazzahrah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  149. http://dikna-sya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  150. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  151. http://blogcikwan.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  152. http://littledayanastory.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  153. http://atiqahamelya.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  154. http://lilinanalina.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  155. http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  156. http://diaryzakiah.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  157. http://nadhirahyasmin.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  158. http://bigteddymengomel.blogspot.com/2013/12/speacial-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  159. http://deenos.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-nna.html
  160. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  161. http://pastelrainbow88.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  162. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  163. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  164. http://fiezah98.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  165. http://alyaa302.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  166. http://blog-contestgiveaway.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  167. http://arrienlove.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  168. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-dan.html
  169. http://coolpixxxx.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-fd-and.html
  170. http://parkminseuk.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  171. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  172. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  173. http://alfirahana.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  174. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  175. http://sipendekmataempat.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html
  176. http://watashiwaaliahdesu.blogspot.com/2013/12/special-super-duper-giveaway-by-nna-fd.html


Kenapa anda perlu tukar ke SCARF Perfume?


Kenapa anda perlu tukar ke SCARF Perfume daripada menggunakan perfume lain seperti non-branded gred A-AAA? Ini diantara sebab-sebabnya:



SCARF Perfume tidak mengandungi alkohol. Sebab itu, peratusan pati wangian yang kami gunakan lebih tinggi daripada jenama terkemuka di pasaran. Anda pasti akan jatuh cinta dengan keunikan wangian yang asli dan tersendiri daripada SCARF Perfume.

SCARF Perfume adalah jenis gred EDP (Eau de Parfum)
Untuk jenis gred EDP, wangiannya cukup tahan lama sehingga 8 - 10 jam. Jenis wangian ini mempunyai peratusan pati wangian antara 15 - 20 peratus. Oleh sebab itu, aroma wanginya cukup kuat dan tahan lama sehingga ke 24 jam.

Kalau nak dibandingkan dengan perfume ori reject gred A hingga AAA, kebanyakannya jenis Eau de Toilette (EDT) atau Eau de Cologne (EDC)
Eau de Toilette (EDT)
Wangiannya lebih tinggi daripada EDC. Peratusan pati wangian di antara 4 - 10 peratus. Jika anda ingin mencari wangian yang biasa bertahan agak lama, jenis wangian ini merupakan pilihan yang paling sesuai untuk semua keadaan, walaupun kewangiannya tidak tahan selama EDP. Perfume jenis EDT banyak terdapat di pasaran berbanding dengan jenis EDP.
Eau de Cologne (EDC)
Ini merupakan jenis wangian yang paling ringan kerana kadar alkoholnya paling tinggi dan hanya terdapat antara 2 - 5 peratus pati wangian. Jadi kewangiannya cepat meruap dan tahan hanya 2-3 jam. Perfume EDC banyak digunakan dalam body spray.

Selain itu, harganya juga sangat berpatutan. Dengan harga RM167, anda boleh dapat 5 botol perfume dengan pelbagai jenis wangian untuk Premium Pack. Untuk setiap botol mempunyai 15ML.
Atau anda juga boleh beli Mini Pack dengan harga RM37. Mempunyai 2ML untuk setiap botol.

Paling penting, ianya mudah dibawa kemana sahaja. Dengan size yang sederhana, sangat senang untuk anda membawanya. Tak macam perfume lain, besar dan pelbagai bentuk.

Sila rujuk post SCARF Perfume untuk maklumat lanjut
http://www.fatindiana.com/2013/11/scarf-perfume-wangian-bebas-alkohol.html

Jemput like fanpage SCARF Perfume untuk ketahui maklumat terbaru


http://www.scarfperfume.com/

Syarikat: Comdev Venture Sdn Bhd
No Pendaftaran: 826850-M
Alamat: 1-12-6, Suntech@Penang Cybercity,
Lintang Mayang Pasir 3, Bayan Baru, 11950 Penang, Malaysia.


Gua anak jati Perak ♥


Tajuk entri macam poyo. Tapi memang FD dilahirkan di Perak. Hospital Lumut, Perak. Membesar pula bukan di Perak, tapi di Kuala Lumpur. Masa di Kuala Lumpur, hidup selalu berpindah randah. Mula-mula, tinggal kat area Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. Situ pun banyak pindah. First, Jalan Ampat Tin, lepas tu Batu 5, kemudian Taman Mastiara, pindah semula ke Batu 5. Nasib baik dekat je. Tinggal di area Jalan Ipoh dari 1993 hingga 2004. Lepas Batu 5, pindah ke Bandar Sri Damansara. Menetap di Damansara sehingga Jun 2012. Dan sekarang, tinggal di Kuala Terengganu.

Bila orang tanya FD orang mana, FD akan cakap asal Perak :) FD takkan cakap FD asal KL. Takmo2. Nanti kata tak bangga dengan negeri kelahiran sendiri pulak. Hihi.

Rasa sedih bila tengok ramai anak muda yang suka ikut trend sekarang, pakai baju bendera British, America, dan lain-lain. Korang bukan asal situ pun, kan? :p

Haritu, terjumpa instashop yang jual baju Perak. Gila rambang mata! O.o
Sudahnya FD beli 2 helai. Cantik! Tak pasal-pasal adik yang lelaki pun jugak.


Dua dua FD punya.
P.D.R [Perak Darul Ridzuan] dan Made In Perak ♥
Nak share Darlina, tak dapat sebab dia besar dari FD sikit :p boleh share dengan Mirul je pun.
Dalam 4 beradik, FD je yang lahir kat Perak. Adik-adik yang lain lahir kat KL / Selangor ^^v


Simple Giveaway By AnaMyhusna

Duo Giveaway By Farhan Kerewx & Cik Hawa

Assalamualaikum

Tekan Banner

Hai korang, Blog Farhan Kerewx & Cik Hawa ada buat GA. Meh le join. 
Duo Giveaway by Farhan Kerewx & Cik Hawa ni disponsor oleh Farhan KerewxHawa Syazana | Nasuha | Sarah | Ana Likes | Nur Khairina | Airis | Aisah AS | Nur Fasihah

Pelbagai hadiah seperti Baju Bali, Set Shawl Cinta Jannah, Novel. Black Shiseido Mask, Gelang, Jam Minion, Kipas Tangan B.A.P, Pin Tudung, String bracelet & banyak lagi. 

Pemenang yang dicari adalah pemenang yang berdasarkan Top referall yang akan mendapat Baju Bali & Perfume Gred AAA. Jadi apa lagi, jom la reramai join GA ni.

*TAMAT: 17/12/2013 MAYBE DILAMBATKAN 25/12/2013, JAM 11:59 MLM

Senarai Pemenang Duo GA by Farhan Kerewx & CH

2.5k Followers Giveaway



klik banner

Tamat: 25 Dis 13

Pemenang 2.5k Follower Giveaway



Friday, 20 December 2013

First Giveaway by Aidil dan Waniee



KLIK BANNER UNTUK JOIN !!

Disponsor oleh :

Wanie | Aidil | Dedeq De Wishes | Hananabyllah | IAmIzzati | Aisya Fatima | Mawar Berduri | Aina Zairulnizam | Diamond Friends | Djdanchef | Yan Saflina | Ikha Mohd MVP'S | Nur Izzati

Senarai hadiah :

Barangan pos ~
Voucher Untitled K-Shop (2 pemenang)
Buku ilmiah (1 pemenang)
Notebook (2 pemenang)
Tudung bawal (3 pemenang)
Tudung pashmina (1 pemenang)
Casing phone (1 pemenang)
Keychain (2 pemenang)
Penanda buku (2 pemenang)
Ribbon clip (2 pemenang)
Penanda buku (5 pemenang)
Buku 'Amalan 24 Jam Dalam Kehidupan Rasulullah' (1 pemenang)

Topup ~
RM5 (2 pemenang)

Barangan blog ~
Review dan bloglist (1 pemenang)
Header (5pemenang)
Review (2 pemenang)
Vector (2 pemenang)
Header (3 pemenang)
  37 PEMENANG DICARI !! 

Thursday, 19 December 2013

GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG


butang
klik banner

Senarai hadiah
vitamin_c_chewableostemetrix
Supplement Shaklee x 2 top referral

yopup
Topup RM5

sponsor+new
Handbag

handcraft+pinsponsor2sponsor+new1
Brooch handcraft

IMG-20131101-WA0000
Jubah


Tamat: 20 Disember 2013, 11.59 malam

Senarai Pemenang Giveaway 1 Year Blog TengkuButang