Tuesday, 30 April 2013

Tempahan Blog & Facebook -SD Punya Blog-

Assalamualaikum Readers & Stalkers


Make sure anda betul-betul nak tempah . 
Andaboleh PM Hawa di facebook | fanpage .



  Syarat-syarat tempahan :
  • Pastikan anda sabar and make sure tak cerewet sangat :)
  • Proses menyiapkan tempahan mungkin dalam seminggu atau lebih
  • Sebarang pertukaran akan dibuat sekali sahaja dan selepas itu akan dicas!
  • Bayaran melalui RM10 ke bawah [ Topup ] | RM10 ke atas [ Bank in - Maybank ]
  • Hawa siapkan dahulu, bagi anda tengok blog anda. Jika berpuashati baru bayar.
  Jenis tempahan & harga :
  • Edit full blog = RM35
  • Edit Blog, Header & Kemaskan - RM20
  • Header = RM5 - RM10
  • Menu tab = RM1 [ 1 pcs ]
  • Banner = RM5 
  • Watermark = RM5 
  • Facebook cover timeline photo = RM5-RM20
  Sila berikan Hawa details berikut : 

  Tempahan edit full blog 
  • Email blog : 
  • Password blog : 
  • Tema blog : 
  • Contoh design : 
  • Tempahan extra : 
  Tempahan Header & Banner
  • Tema : 
  • Perkataan & gambar : 
  • Lebar & tinggi : 
  • Contoh design : 
  • Jenis : Biasa | Gif 
  • Font : 
  Tempahan Menu Tab & Watermark 
  • Tema : 
  • Perkataan & gambar : 
  • Lebar & tinggi : 
  • Bentuk : Bulat | Scalloped edges | Petak 
  • Jenis : [ Watermark sahaja - Biasa | Gif ]
  • Font : 
Entry ini telah dikemaskini . Sesiapa yang berminat nak tempah , boleh PM Hawa di facebook | fanpage . Ehh lagi satu , inform Hawa di ruangan komen bahawa korang dah PM . Risau terlepas pandang :)

 Contoh2 Gambar Cover Timeline


Dapat bookmark dari kak Shida! ^^


Assalamualaikum,


FD dapat sampul ni semalam lagi. Tapi baru siang tadi perasan sebab mak dah buka dulu sampul tu. Patut lah FD cek peti surat, langsung takde. Mak yang dah ambik dulu. Hihi. FD dapat bookmark dari kak Shida sebab menang dalam satu giveaway ni [[ENTRI]].

Terima kasih Rochelle ^^

Terima kasih kak Shida ^^

Family outing - TER


TER shortform untuk Terengganu Equestrian Resort.

Lepas abah balik dari keje dalam tengah hari tadi, abah kata abah survey tempat kat TER. Nak cari gym. Bukan gym je yang ada. Ada bowling, swimming pool, tempat main badminton, ping pong, banyak lagi! Kitorang pun apa lagi, semua nak pergi! Sarah pun excited. Lepas ambik adik FD balik dari sekolah, terus siap dan gerak.

Konon FD nak main bowling. Wayang je lebih.

First Mirul, second F (FD), last Darlina. Time FD, bukan FD main sangat pun. Asal FD nak main je, masuk longkang. BENCI! HAHA! FD dapat jatuhkan 3 pin je. Yang selebihnya tu pun minta abah ganti kan. Dah nak last tu bagi mak pula main sebab mak teringin nak cuba.

Habis main bowling, Sarah dan adik FD, Mirul pi mandi manda kat swimming pool pula. Seronok ah diorang! Jealous FD tengok tau ._.

Sementara Sarah dan Mirul bermandi manda tu, kena lah ada makan-makan sikit. Hihi! Dah macam berkelah tepi pantai pula dah :3

Lepas mandi manda, dah tentu lah diorang rasa lapar, kan? Heeee :D

Dah seronok kat sana, dekat pukul 6 lebih dah gerak balik. Rasa macam nak pergi lagi lepas ni. Nak main badminton. Tu je lah yang FD reti pun. Bowling? TEEETTTTTT! Tolak ketepi. Takmo main dah! Bikin malu je. HAHA! xD

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia! FULL EPISOD


Assalamualaikum,


Sinopsis SSiD:
Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad. Selepas menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Syafa dipaksa bernikah dengan Firash Arshad tanpa persetujuannya. Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya pasrah. Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad.
Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Semasa berlaku kejadian di rumah Raimy, teman lelaki Syafa datang lewat ke majlis (Farish). Farish terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy. Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah.
Farish pula meninggal dunia saat hari pernikahan Firash dan Syafa. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina). Masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul.
Perkahwinan Firash dan Syafa sengaja dirahsiakan Firash dan Syafa dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat. Tetapi takdir menemukan mereka berdua bekerjasama dalam satu pejabat di Kerteh. Di situ bermulalah episod saling jatuh cinta, emosi dan cemburu antara Firash dan Syafa. Sampai ke kemuncaknya, Raina cuba mendapatkan Firash dengan cara yang kotor, dengan mengupah PI untuk melakukan tugas memerangkap Firash dan mengambil gambar yang mengaibkan antara Firash dan Raina.
Gambar yang di'super imposed' kan tersebut dihantar ke meja Syafa, menyebabkan cinta yang baru berputik antara Syafa- Firash, terus terpadam. Pada malam annual dinner, Firash yang tertekan dengan gambar2 tersebut telah memaksa Syafa menunaikan hak seorang suami. Setelah itu, Syafa melarikan diri ke Shah Alam, dan Firash terkapai-kapai merindui isterinya.

Barisan pelakon drama SSID:
Tiz Zaqyah - Syafa Aqila
Izzue Islam - Firash Arshad
Fezrul Khan - Farish
Uqasha Senrose - Rania
Qi Razali - Hakimy

Drama yang diadaptasi dari novel Sebenarnya, Saya Isteri Dia ditayangkn di TV3 pada setiap hari Jumaat pada pukul 9 malam.


Sebenarnya Saya Isteri Dia! Full Episode
Episod 1    Episod 2     Episod 3    Episod 4    Episod 5    Episod 6    Episod 7
Episod 8    Episod 9     Episod 10  Episod 11  Episod 12  Episod 13


Pengumuman!
FD nak jual novel secondhand.
Boleh refer entri :
http://www.fatindiana.com/2013/01/novel-secondhand-untuk-dijual.html

Kalau berminat, boleh contact di
Facebook / Fanpage
WhatsApp: 0142771924

Maaf, FD bukan sengaja


Assalamualaikum,

Large

Entri kali ni berkaitan tentang Exclusive Giveaway yang dah lama berlalu. Maaf, bukan FD sengaja lewat nak umum pemenang untuk part 2, tetapi ada masalah sikit. Mungkin FD tak update entri pemenang part 2. TUNGGU! Bukan FD nak tipu atau lepas tangan pasal ni. FD cuma nak inform kat korang, jangan nak tunggu FD umum. Korang tengok kat blog partner giveaway [[http://azieraadenan.blogspot.com/]]. FD nak pass kat dia untuk umum pemenang. Sebab pemenang untuk bahagian yang FD umum, semuanya sponsor yang FD dapat. Untuk sponsor yang Aziera dapat tu, FD tak dapat nak detect. Sebab tu FD serahkan pada Aziera.

Large

FD betul-betul minta maaf tentang ni. Dan mungkin lepas ni FD akan lebih memilih kalau ada yang nak ajak FD ber-partner dalam buat giveaway atau segmen akan datang. Yang buruk tu datang dari FD dan yang baik tu datang dari Allah.
Tak semua orang sempurna kat dunia ni. Maaf ye semua >,<

1st Double Giveaway by AinMfna


Assalamualaikum,

**klik banner**

--------------------------------------------------------

Banner blog FD


---------------------------------------------------------

Hadiah-hadiah:
1 x Kelantanese Bookmark by AinMfna
2 x Doodle Muslimah by Iha Zaliza
2 x Topup RM5 by Syuhada Syada
2 x Topup RM5 Maxis by Kak Shaila
2 x Topup RM5 by Fieyna Girang
3x Casing Phone from Felt Craft by Tulisan Gadis Bosan
5x Bookmark by Budak Kampung
1x Perfume Solat & 10 x Keychain by Shadhira
3x Notebook by Shakirah Rosli
1x Teddy Bear's Sweater by Shafiqah Syika
1x Baju - Ikut pilihan pemenang by The Roselle
1x Tudung Bawal Polkadot by Miraa Hussin
1x Tudung Bawal Sulam & 3 x Bookmark Felt
3x Coklat by LPCW


Tarikh Tamat : 29 Mei 2013 | 11.30 Malam ( Rabu ) @ Cukup 100+ Penyertaan
       Tarikh Umum Pemenang : Belum diketahui

Monday, 29 April 2013

Rezeki bulan April #13


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, menang kerongsang dari Ismah dalam 
Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani.

Terima kasih Hani ^^

Terima kasih Ismah ^^
Blog - http://diaryismah.blogspot.com/


Alhamdulillah, menang topup RM5 dari Ana Ahmad dalam
Bubby Associates Giveaway.

Terima kasih kak Farah ^^
Blog kak Farah - http://furrasbubblynotes.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/msfarahsanchez

Terima kasih Ana Ahmad ^^
Blog - http://amad-jalanan.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/pages/ANa-Ahmad-Blogs/128832423854770

Dapat doodle Gadis Blogger DSLR dari Apit


Assalamualaikum,


Yeay, dapat doodle ni siang tadi. Suka suka! Baju tu pula cantik! Habis lah, FD dah minat pink pula sekarang ni. Dulu masa kecik-kecik suka pink, zaman sekolah suka hitam putih, habis sekolah minat pink semula. Konon feminim ah? HAHA!
Dapat doodle untuk segmen ni

Terima kasih Apit! ^^

Sunday, 28 April 2013

Nak menang sebentuk cincin 22k?


Assalamualaikum,

Mesti ramai perempuan je yang berminat, kan? Mana taknya, barang kemas tu wehhh! Serious ni, FD pun baru je dapat tau pasal ni. Sebelum tu, tengok dulu hadiah-hadiah yang menarik ni k? Saje nak buat korang ketaq, hihi :p
Sebentuk cincin 22k

Wang tunai

Siapa lah yang bertuah boleh dapat cincin 22k tu, kan? Okay, nak tahu macam mana? Korang cuma kena masukkan nama, email dan nama bandar tempat tinggal korang kat form yang ada kat link ini
>>http://cinta.my/hadiahAWESOME<<
Tak perlu masukkan nombor IC pun, okay? Tinggal kosong pun boleh.
Lepas tu cek email korang ye dan ikut arahan seterusnya. Good luck! :)

FD dah cuba nasib, korang bila lagi? Sampai 30 April ni je tau. Cepat cepatt!!

Hadiah GA A Secret Journey dah sampai ^^


Assalamualaikum,


Haritu FD ada post entri FD menang GA A Secret Journey. Boleh baca kat [[SINI]]
Hadiah ni sampai semalam, tapi tu lah. Terlupa nak update. Hihi ^^
Bawal roses warna purple, cantik! Boleh guna masa kenduri sepupu FD bulan Mei nanti. Memang kena lah sebab warna purple. Tapi sebelum tu FD kena selalu practise pakai tudung bawal lah. Hohoho! Ntah macam mana lah rupa FD bila pakai tudung bawal.

Terima kasih Sherlyanna dan Miss Za



Saturday, 27 April 2013

Burger Bakar PERCUMA Di Seluruh Terengganu


Assalamualaikum,

[[COPY PASTE DAN DIUBAH SEDIKIT]]

Hari Jumaat 26 April 2013 adalah Hari Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu.
Sang Helang RBB akan memberikan Burger Bakar PERCUMA Di Seluruh Terengganu Pada Hari 'SABTU 27 April 2013' Bermula Dari Jam 8.00 - 10.00 Malam.

Untuk maklumat lanjut, [[KLIK SINI]]

Sesiapa yang duduk area Kuala Terengganu, jom kita pi sama-sama dengan FD nak? Boleh dinner burger bakar FREE ni sama-sama. Perempuan je lah, hihi ^^v

Friday, 26 April 2013

Rezeki bulan April #12


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, FD menang felt wallet dari Cik Yaya dalam Contest CCY & LTC yang diadakan kat page Celoteh Cik Yaya. Contest like gambar. Mula-mula tak yakin nak join sebab contest jenis like gambar. Sudahnya dapat tempat ke tiga, kira okay lah tu, kan? Hihi :D

Terima kasih Cik Yaya ^^v


Tadi pula tengok blog Nina. Alhamdulillah, menang topup RM5 dalam Segmen Blogwalking dan Hadiah Novel. Tak sangka pula boleh menang kategori top referral, hihi :3 ni kira kali ke tiga kot FD menang dalam segmen / giveaway yang dianjurkan oleh Nina.

Terima kasih Nina ^^v
Blog - http://neynaproperty.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/NeynaProperty

Moga awak dan awak dimurahkan rezeki. Amin :)

Thursday, 25 April 2013

Dapat free gift dari Anseneda Shop's


Assalamualaikum,


Masa mula-mula dapat parcel ni, curious sekejap sebab takde info pengirim. Fikir punya fikir, FD ada menang hand cream ke dalam mana-mana segmen atau giveaway? Hmm. Memang dalam kepala otak ni blank, takde tanda-tanda yang boleh buatkan FD fikir hadiah dari segmen mana.

Lepas tu dekat pukul 8 malam tadi ada someone IM FD kat Facebook, tanya dah dapat parcel ke belum. Haaa! Baru lah terjawab persoalan FD siang tadi. Hihi. Kalau tidak, sampai sudah FD tak tahu siapa pengirim hand cream Hello Kitty yang comel tu. Ini bukti yang FD menang free gift [ENTRI]

Psstttt, macam matching pula packaging hand cream Hello Kitty ni dengan cover timeline fanpage FD tu sebab pattern kotak-kotak. Hihi. Thanks to Opzzpinky sebab sudi buatkan cover timeline tu ^^v
Blog - http://www.opzzpinky.my/
Fanpage - https://www.facebook.com/OpzzpinkyDOTMy

Terima kasih Anseneda Shop's ^^v


Wednesday, 24 April 2013

Dapat doodle dari Aina Areen


Assalamualaikum,


FD dapat doodle dari adik Aina Areen. Dapat pun sebab join segmen yang Aina anjurkan. FD baru ingat nak promo, tapi Aina dah TERdelete entri segmen tu dan segmen tu dah tamat dah pun. Nasib baik FD sempat join, hihi :D

Terima kasih Aina Areen! ^^v

Jom reramai follow


Assalamualaikum,

**klik banner**

Hadiah-hadiah:
Korean blouse x 1

Cocoa Collagen Power Plus x 1 kotak

Fridge Magnet from Dubai / Taman Negara x 1
Pouch syiling panda x 1
Penyangkut handbag x 1

Keychain cupcake x 1
Keychain love x 1


Tarikh tutup: 10 Mei 13

Segmen : Hey ! blogger asal mana?


Assalamualaikum,

**klik banner**

Dulu blogger KL, sekarang Terengganu. Boleh macam tu? Hihi :3
Tujuan FD join segmen ni sebab nak cari blogger Terengganu, mana tahu kot boleh berkawan. Maklum lah, FD masih takde kawan kawasan sini T__T

Segmen tamat pada 30 April 13

Hadiah Little Giveaway #3 dari Wane dah sampai ^^


Assalamualaikum,


Hadiah keychain love dari Little Giveaway #3 yang FD menang kat fanpage Wanny's Blog. Bole tengok [ENTRI INI].

Masa otw balik ambik Sarah dari tadika, nampak posmen. Fikir fikir, ntah ada sampul ke tidak untuk FD harini. Akhirnya, ada juga walaupun satu. Hihi. Buka je sampul, Sarah yang excited sebab bentuk love, warna pink pula tu. Nasib baik lah kakak dia pun dah biasa dengan perangai dia. Hehe :D

Terima kasih Wane dan Adfie Craft Zone ^^
Blog Wane - http://softness-self.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/NurirwaneBlogspot

Blog Afie Craft - http://adfiecraftzone.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/AdfieCraftZone

Tuesday, 23 April 2013

Segmen Blogwalking dan Hadiah Novel by Ninaa


Assalamualaikum,

**klik banner**

Hadiah-hadiah:
Topup RM5 x 1 (top referral)
Novel x 1
Komik x 1

Tamat: 24 April 13

Monday, 22 April 2013

Ardor Collection II


Assalamualaikum,



Ardor Collection II menjual aksesori, fake collar, hp dust plug, varsity jacket, shoes, bags dengan harga yang berpatutan dan mampu milik. Barangan berharga dari RM10 hingga RM170

Necklace

Price: RM12 - RM27

Hair Chalk

Short Chalk
24 pcs - RM37 | 32 pcs - RM47 | 48 pcs - RM57 | 64 pcs - RM70
Long Chalk
12 pcs - RM38 | 24 pcs - RM52 | 36 ps - RM75 | 48 pcs - RM100

Mustache Watch

RM50 FREE POSTAGE NATIONWIDE

Fake Collar

Price: RM35 - RM45

Hp Dust Plug

Price: RM15 - RM28

Untuk order, korang boleh inbox page tu kat SINI atau pun isi order form yang ada kat SINI :)

Pembayaran pula ke akaun Maybank atau BSN



Jemput like ye ^^v


Rezeki bulan April #11


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, FD menang dalam Giveaway Review Blog by aienhermionie[dot]my. Paling best menang bookmark dari CciCuteDesign dan hadiah misteri. Hihi. FD memang nak sangat bookmark dari sponsor tu sebab dia punya bookmark semuanya kawaii. Suka suka!

Terima kasih Aien dan CciCuteDesign! ^^v

Blog CciCuteDesign - http://www.ccicutedesign.com

Hadiah dari Segmen Ejulz dah sampai ^^


Assalamualaikum,


Balik dari Kursus KPP, mak cek peti surat. Haihh, rasanya 3 kali dah mak cek peti surat dan ada sampul untuk FD. Kalau FD cek, takde pula. Lepas ni biar mak je lah yang cek. Mana tau kot FD dapat sampul lagi, hihi.
Kali ni sampul dari Ejulz, hadiah untuk Segmen Ucapan Hari Lahir untuk Si Gula Ejulz. Sampul tu terkoyak sikit, tapi takpe. Nasib baik takde yang hilang :) buka-buka je ada pen dari Sarawak. Cantik! Lepas tu fikir-fikir siapa yang post. Tengok cop kat setem tu, dari Putrajaya. Lepas tu tengok ada barang lagi dalam sampul, tengok button badge tu, terus tau hadiah segmen sebab ada nama Ejulz. Hihi. Suka suka suka!

Terima kasih Ejulz! ^^v

April-May Giveaway By Nabila Medan


Assalamualaikum,

**klik banner**

Hadiah-hadiah:

Hadiah misteri x 1 (top referral)


Keychain x 3


Bawal tribal x 1


Keychain nama sendiri x 3


Kain ela 4 meter x 3


Baju tidur x 3


Topup RM10 x 1
Topup RM5 x 4
Topup RM3 x 5
Tarikh tutup 10 May 2013