Sunday, 15 December 2013

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang Full Movie




Sinopsis Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang
Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang mengisahkan seorang pemuda iaitu Dadu (Shahrol) yang tidak mempunyai hala tuju hidup. Dia sering dibuang kerja dan tidak pernah serius dalam hidup.
Tinggal serumah pula dengan Muiz (Ajak Shiro) yang turut bergantung hidup kepadanya sedangkan Dadu juga penganggur. Apatah lagi pegangan agama mereka berdua, memang terpesong dan tidak pernah solat.
Bagaikan satu sinar, suatu hari sepupu Dadu iaitu Hamzah (Along) datang bermalam di rumah sewa mereka dan kedua sahabat itu terpukul dengan perubahan baru Hamzah. Dia semakin mendalami agama dan bercerita mengenai aktivitinya sering mendengar ceramah ustaz di masjid kepada mereka.
Insiden itu terus membuka mata Dadu dan Muiz lantas sepakat untuk kembali ke pangkuan agama. Bagaimanapun, tidak semudah itu apabila dalam perjalanan untuk mendengar ceramah di masjid, mereka diduga dengan pelbagai musibah.

Pelakon Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang: Shiro, Along Eyzendy, Mikael Andre dan Zalif Sidek. Dan penampilan istimewa USTAZ AZHAR IDRUS

Terbitan: Metrowealth Pictures Sdn Bhd (MIG)
Pengarah: Pierre Andre

Tonton Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang Full Movie
Part 1 , Part 2
Download Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang Full Movie

7 comments:

Zara Nurhaidah said...

mlm lewat skit bru tgk.. ^^ mcm best

aswa leyla said...

x tgk lagi . nanti kene tengok ni . fd jom join ni . support my first segmen . http://troublemaker291.blogspot.com/2013/12/segmen-buddies-tak-kan-terpisah-by.html

Sally Yatiey said...

Dah tgk, best! ;)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Ena dah tengok.. best sangat2!

Pena Biru Sora said...

dah tengok best suka sangat!!! ^^ btw kak jemputlah join GA gempak ni >>http://himeoujishop.blogspot.com/2013/12/duo-giveaway-by-azlan-syara_15.html

sha dhira said...

best giler... hehe... 9 marhalah..

Jaja said...

Akhirnya jumpa jugak kat mana download full movie cite ni..thanks FD! ^_^