Review Resort/Hotel/Homestay

Hotel Murah di Kuala Terengganu

December 30, 2013


Alhamdulillah, akhirnya FD ada juga masa nak post entri tentang trip minggu lepas ke Kuala Terengganu bersama beberapa wakil Blooggers Dot Com. Masa trip tu, kami semua menginap di Sumai Hotel Apartment selama 3 hari 2 malam :)


Antara blogger yang turut serta.

Dalam entri ni FD nak kongsi dengan pembaca pengalaman FD sendiri menginap di Sumai Hotel Apartment selama 3 hari 2 malam tu. Hotel apartment ni antara hotel murah di Kuala Terengganu. Bab harga, kita cerita kemudian. Sebabnya ada pakej special punya untuk pembaca blog FD ni. Kita tengok kelengkapan yang disediakan oleh pihak Sumai Hotel Apartment ini dulu. Oh ya, pekerja Sumai Hotel ni semuanya ramah tau. Mesra alam, gituuu! Hihi :D
Ada macam-macam jenis bilik atau apartment. Yang seronoknya, kita akan rasa seperti berada dirumah sendiri. Dah nama pun apartment, ye tak? :p

Susunan gambar mungkin agak terabur sedikit, tapi takpe, kat hujung entri ni nanti korang boleh refer balik nama-nama bilik ni, okay? ;)


Studio Room
1 katil size Queen + 1 bilik air + ruang tamu + peti sejuk
 Sarapan untuk 2 orang
Harga: RM284.20 nett





Suite Room
2 katil single + 1 bilik air + peti sejuk
Sarapan untuk 2 orang
Harga: RM191.40 nett



Superior Apartment
4 bilik (1 Queen size , 2 Single size , 1 Single size) + 2 bilik air + dapur kecil + peti sejuk +  ruang makan + ruang tamu
Sarapan untuk 4 orang
Harga: RM487.20 nett






Okay, yang last ni special sikit.
Unit Pent House (limited sebab cuma ada beberapa unit sahaja)
Untuk yang plan nak bercuti dengan keluarga yang besar, sangat sangat sesuai! Harga lebih tinggi dari semua bilik atau apartment. Yang penting, harga sangat berbaloi dengan kelengkapan yang ada. Sangat sangat selesa tau! Dapat pulak view yang cantik, keluar kat balkoni je nampak pantai. Awesome! ^_^
Harga sekitar RM1200. Boleh lah share dengan dua tiga family, mungkin? Hihi!



Amacam? Tertarik tak tengok semua gambar ni? Haa, banyak lagi tau facilities yang ada selain penginapan yang selesa ni. Yang penting, FREE Wifi! Swimming pool pun ada tau.
Sumai Hotel terletak di tempat yang strategik. Dekat dengan Pantai Batu Buruk, Hospital Sultanah Nur Zahirah dan juga Masjid Al-Muktafi Billah Shah. Kalau nak bersantai dengan keluarga, boleh pergi ke Pantai Batu Buruk :)

Pemilik Sumai Hotel Apartment ni adalah orang Melayu. Semua pekerja dalam Sumai Hotel ni pun 100% orang Melayu. Bangga lah sebab ada juga orang Melayu yang buka hotel murah di Kuala Terengganu tau ;)


Kita dah di penghujung entri. Macam yang FD bagitau awal-awal tadi. Ada harga special untuk pembaca atau pengikut blog FD. Boleh refer kat bawah ni ye untuk harga bilik. Sememangnya SPECIAL sebab harga MURAH habis dah ni! Tapi harga ni sampai 28th February 2014 je tau! So bookin cepat-cepat sebelum terlepas.



Paling penting, masa nak booking tu bagitau yang korang ni pembaca blog fatindiana dot com



Masih terpahat memori bersama 9 blogger ;)


1 Hotel Apartment Likes Staying @ Home
Families. Group. Business
More info : http://sumaihotel.com/


You Might Also Like

13 comments

  1. Kak FD, yang bayar hotel tu Kak FD bayar ke Bloogers yang bayar?

    ReplyDelete
  2. wah... serius awesome sungguh2 hehe..
    tertarik ku memang de boomm!!.. hehehe

    bila leh pergi sini ek.. huhu

    ReplyDelete
  3. kite ade niat nak g terengganu. hehe. best hotel ni. nnt boleh contact FD :D

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnye.. Kecik je Kak FD :D sebelah akak tu nabila medan kan? *gambar last*

    ReplyDelete
  5. Teringin sgt nk kumpul ramai2 ngn bloggers sume huhu

    ReplyDelete
  6. special price gitu . hehe.. nnti ada kesempatan teringin nk try. nampak cantik hotel tu

    ReplyDelete
  7. pergi berdua boleh guna promosi tu.. wahh.. macam best je.. macam tak sabar je.. hehehe..

    ReplyDelete