Personal

Gua anak jati Perak ♥

December 25, 2013


Tajuk entri macam poyo. Tapi memang FD dilahirkan di Perak. Hospital Lumut, Perak. Membesar pula bukan di Perak, tapi di Kuala Lumpur. Masa di Kuala Lumpur, hidup selalu berpindah randah. Mula-mula, tinggal kat area Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. Situ pun banyak pindah. First, Jalan Ampat Tin, lepas tu Batu 5, kemudian Taman Mastiara, pindah semula ke Batu 5. Nasib baik dekat je. Tinggal di area Jalan Ipoh dari 1993 hingga 2004. Lepas Batu 5, pindah ke Bandar Sri Damansara. Menetap di Damansara sehingga Jun 2012. Dan sekarang, tinggal di Kuala Terengganu.

Bila orang tanya FD orang mana, FD akan cakap asal Perak :) FD takkan cakap FD asal KL. Takmo2. Nanti kata tak bangga dengan negeri kelahiran sendiri pulak. Hihi.

Rasa sedih bila tengok ramai anak muda yang suka ikut trend sekarang, pakai baju bendera British, America, dan lain-lain. Korang bukan asal situ pun, kan? :p

Haritu, terjumpa instashop yang jual baju Perak. Gila rambang mata! O.o
Sudahnya FD beli 2 helai. Cantik! Tak pasal-pasal adik yang lelaki pun jugak.


Dua dua FD punya.
P.D.R [Perak Darul Ridzuan] dan Made In Perak ♥
Nak share Darlina, tak dapat sebab dia besar dari FD sikit :p boleh share dengan Mirul je pun.
Dalam 4 beradik, FD je yang lahir kat Perak. Adik-adik yang lain lahir kat KL / Selangor ^^v


You Might Also Like

5 comments

  1. Banyaknya tempat fd menjelajah ni. Biasalah ikut ayah kerja kan. Perak no.2 bagi akak sebab dah nak dekat 2 tahun study situ..hehe.Tak ada instagram..tak boleh tolong like.

    ReplyDelete
  2. oh FD orang perak rupanya...baru akak tau...heee....

    ReplyDelete
  3. bangga ngn negeri kelahiran kite.. bagos2..

    ReplyDelete
  4. mesti penat hidup berpindah randah ni kan??

    hari tu husna teman kwn buat pasport, ada budak pompuan tu, dari atas smpai bwah (baju, beg, kasut) lambang bendera British.. amboihhh dik kemain kau ye.. kecik besar kecik besar je husna tgk dya.. >.<

    ReplyDelete