Info

Jolly Shandy, minuman beralkohol rendah

November 10, 2013



Jolly Shandy ni adalah minuman beralkohol rendah, pada kita ianya tetap haram kerana dikategorikan sebagai arak ringan, yg mendukacitakan kita kenapa penampilannya dibuat sedemikian rupa, seperti minuman ringan yg lain, tahun sudah ada sorang mak cik tu, anaknya yg lebih kurang umur 8 tahun ambil jolly shandy, mujurlah saya nampak dan maklumkan yg air tu, air arak haram, mungkin sebab design grafik luaran sama seperti air minuman ringan biasa siapa pun tidak menyangka ianya adalah air arak.
Pesanan saya hati2 bila membeli air
minuman dlm tin.


Dulu, kawan FD pun pernah terkena. Masa tu kitorang tingkatan 2 atau 3 kalau tak silap. Dia cerita dengan FD, dia tengok macam air karbonat yang lain, dia pun beli. Bila minum, macam pening-pening sikit. Rupa-rupanya ianya arak. SubhanaAllah! Nasib baik lah dia tak habiskan air tu. Dia terus buang. Sama-sama lah kita sebarkan info ni agar tiada diantara kawan kita yang beragama Islam minum air kencing syaitan ini.

You Might Also Like

8 comments

  1. having giveaway check out http://www.mymomsbest.us

    :D

    ReplyDelete
  2. thanks for the infomation..

    http://wanieseuk.blogspot.com/2013/11/kenapa-dengan-jolly-shandy.html

    ReplyDelete
  3. tk pernah nampak pun air ni btw thanks sharing :)

    ReplyDelete
  4. Tak pernah minum , Alhamdulillah :')

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing FD. nasib tak pernah minum lagi

    ReplyDelete
  6. Terima kasih tolong bagitahu. Dunia sekarang ni yang haram nampak halal, yang halal pulak seperti haram....

    ReplyDelete
  7. macam2 yang jadi sekarang... kena lebih berhati-hati.. terima kasih atas perkongsiannya..

    ReplyDelete
  8. hish.. takut pulak. tpi, naseb baik takpernah agi minum air ni

    ReplyDelete