Pengguna android pun boleh ber-BBM

October 26, 2013


Blackberry BBM logo
Akhir-akhir ni semua kecoh kata pengguna android dah boleh install aplikasi BBM (Blackberry Messenger). FD pun cuba lah search 'BBM' kat Play Store. Tak jumpa. So senyap je lah. Kemudian, makin hari makin ramai share QR Code atau BB pin diorang. Sakit pulak hati kite bila tengok ramai ada BBM. Tak marah pun cuma jeles je :p

Dalam pukul 4 pagi, dekat-dekat pukul 5 jugak lah. FD try lagi search (kes takbole nak tidur punya pasal, godek lah smartphone ni). Kali ni taip 'Blackberry Limited'. Dah jumpa! Mula-mula tu tak dapat nak install, dia tulis device not suitable pe benda ntah. Lepas tu degil nak install juga. Touch segala benda dalam tu. Akhirnya, keluar button INSTALL. Tak sia-sia usaha kite tau. Heee :D tapi macam blur juga masa nak daftar tu. Nak tanya adik atau kawan-kawan dia yang tengah lepak kat luar, tapi segan pula. So senyap je lah, cuba usaha sendiri lagi. Sudahnya lepas Subuh baru siap.

YEAYYYY! Kite dah ada BBM! Suka suka!
Tak payah nak beli BB dah :p

You Might Also Like

9 comments

  1. waaa...nak install juga..tp ntah kenapa tak boleh plak..huhu sedey2..jelezz jugak FD da gna BBM..muahhaaha

    ReplyDelete
  2. try jgk install smalam tp asyik package file invalid ja..frust gilerr..hahaha

    ReplyDelete
  3. ye ke FD...nak try jugak la....thanks for the share...

    ReplyDelete
  4. dmam BBM dh skrg.. hihi..
    akk pon xinstall lg BBM ni..
    kwn2 sruh install tp malas.. hehe

    ReplyDelete
  5. wah.. zaza je xcanggih lagi guna ini semua..hehe..hp pun xleh install semua benda..hukhuk

    ReplyDelete
  6. Tak boleh nak install dia kata your device not suitable . Hmm sedihh jee . Nak install jugakk .

    ReplyDelete
  7. Apa yg kak FD tekan smpai keluar install . NAK INSTALL JUGAK !! Wahh jeless ,

    ReplyDelete
  8. Ewahh ! Usaha tangga kejayaan ! Nak cube jugak lah. Nanti kite add bb awak ye :3

    ReplyDelete