Layak ke masuk majalah?

September 19, 2013


Malam semalam masa tengah borak-borak dengan Akmar [http://smileandsmile123bye.blogspot.com/], tiba-tiba je si Akmar ni tanya, "akak tak try hantar blog akk kat majalah ke ? ke dah masuk majalah ?" Mahu tak terkejut bila tanya soklan gitu. Jauh panggang dari api kot (betui ke peribahasa ni? hentam je. maklum lah, dah lama tinggalkan sekolah. ekeke). Segan pun ada sebenarnya. Blog biasa-biasa, takde isi rasanya. Banyak merapu. FD bukan macam blogger yang hebat ni, pernah masuk Majalah Yezz! dan Remaja.

*klik pada gambar*

Hazwan Hairy dalam Majalah Remaja, Mei 2013



Hazwan Hairy dalam Majalah InTrend, Julai 2012



Santai Leeza dalam Majalah Remaja, April 2013



Miraa Hussin dalam Majalah Yezz!, January 2013

Siapa tak kenal blogger kat atas ni, kan? Kalau yang retis tu, tak payah letak sini kot. Ramai rasanya yang kenal. Nak sebut satu-satu pun mahu panjang entri ni nanti.
Hanis Zalikha tu pun Blogger, sudahnya sekarang jadi pelakon dan pengacara. Hebat, kan?
Maria Elena, kahwin pun masuk tv. Gila kau? Grand pulak tu. Sangat meriah!

Oh ya, kalau korang nak try masukkan blog korang dalam majalah, baca ni dulu
http://remaja.karangkraf.com/blogspot-panduan-syarat-menyertai-1.198900

Kena penuhi syarat jugak, bukan redah gitu je. Mana tau kot ada rezeki masuk majalah, confirm ramai terjah blog korang tu nanti. Trafik meningkat, kawan pun ramai ^^


P/s: Seriously, tak yakin nak masukkan blog ni dalam Majalah T__T

You Might Also Like

25 comments

  1. cuba...mana tahu ada rezeki,,dah isi tabung anda. mudah-mudahan murah rezeki.

    ReplyDelete
  2. yakin lah pda diri anda! hehe FD boleh apa, blog terbaik :)

    ReplyDelete
  3. trylah Diana =) mn thu kot2 dpt..belum cuba, belum tahu kan..blog FD ni hebat la..rsanya layak je..

    ReplyDelete
  4. InsyaALLAH, ade rezeki, masuklah tu.. blog akk pon tak kurang pemesnyee. Hehe, lia ni.. yg xthu boleh ke x.. tpi, konfem takleh -__-

    ReplyDelete
  5. Cuba la kak, mana tahu rezeki buat akak :D Semoga berjaya !

    ReplyDelete
  6. Boleh punya la!! Where there's a will, there's a way . Jom joinn http://snapanyway.blogspot.com/2013/09/aktiviti-blogwalking-dengan-e.html

    ReplyDelete
  7. masuk larh mana tahu layak..gd luck fd..^_^

    ReplyDelete
  8. Apa sahaja peluang yg ada, kita grab.. Dapat atau tau, kita berserah pada Allah :) bagi anis blog FD memang layak ^_^

    ReplyDelete
  9. FD kena confident. lagi pon blog nih pon cantek n kemas.hehe :) cume itulah..blogger kt malaysia nih ramai..boleh cube tp peluang nk keluar tuh mungkin susah sikit..kalau ade rezeki keluarlah majalah tuh..hhehe.

    ReplyDelete
  10. ok je FD punya blog ni masuk majalah..abg pernah masuk remaja..saje suka2 apply tgk dia publish plak hehe

    ReplyDelete
  11. Cuba la...mana tahu berjaya...blog fd pown menarik jugak...cuma emelkan aje...

    ReplyDelete
  12. chaiyokkk kakkkkk ! haha belum cuba belum tauu

    ReplyDelete
  13. Belum cuba belum tahu...

    Manalah tau rezeki, boleh jadi macam Hanis Zalikha dan Maria Elenakan?

    ReplyDelete
  14. Hantar je FD!! dah layak la ni.. :)

    ReplyDelete
  15. teringin juga tapi blog hana ni kalau boleh xnak heboh2kan.. kawan2 hana pun 2 3 orang je yang tau pasal blog ni. hehe

    ReplyDelete
  16. cubalah FD. inshallah ada rezeki tu :)

    ReplyDelete
  17. ho2.. bestnya kalu dapat masuk majalah kan.. hik3

    ReplyDelete
  18. try lahh akak. bole rasanya. blog akak kira famous kott! ;) x cuba, x tahu. kann?

    ReplyDelete
  19. Ok ape blog akak masuk magazine ke paper ke :D Banyak info yang boleh dapat dari blog akak. Keep it up ! :)

    ReplyDelete
  20. try je dulu.. mane tau dapat :D

    ReplyDelete