Thursday, 1 August 2013

Maaf, FD tak buat trick macam awak



Salah seorang blogger share gambar kat fanpage FD. Terkejut jugak bila ada yang gunakan nama FD untuk share link iklan dia kat cbox blogger. Ramai yang bagi respond yang FD sendiri tak sangka. Bukannya sorang dua kena. Tapi RAMAI!
Ya Allah, kenapa awak guna nickname FD kat cbox orang? Cuma untuk dapat tingkatkan earning awak ke? Awak dengki dengan FD ke? Kalau dengki, sebab apa? Bukannya ada apa-apa yang special tentang FD pun. Awak takde nama ke? Mak ayah awak tak kasi nama ke? Haa, kan dah mula nak angin ni. Siapa awak? Baik mengaku cepat! FD tak suka tau.
Ni lah salah satu punca kenapa ada yang nak berhenti dalam dunia blogging. Fikir seronok ke jadi blogger bila ada yang tak suka kita? Bila ada yang cuba nak rosakkan nama kita? Tercabar kesabaran ni tau. Apa yang FD buat sampai awak dengki nak rosakkan nama FD ntah.

Pesanan ringkas: Kalau ada yang guna nickname FD dengan menggunakan CAPS LOCK untuk tinggalkan pesanan, jangan klik! Sebab FD tak pernah guna CAPS LOCK. FD guna CAPS LOCK untuk nickname sahaja.
atau
Sebelum klik nama FD, hover cursor pada nickname dan tengok link yang akan timbul sebelum korang klik kat nickname FD tu. Kalau link bit.ly / goo.g / atau apa-apa sahaja selain url http://www.fatindiana.com, JANGAN KLIK KALAU KORANG SENDIRI TAK IKHLAS NAK TOLONG ORANG TU TINGKATKAN EARNING DENGAN TRICK MACAM TU!

23 comments:

Tcca Anuar said...

dah agak dah, erm tape sabar kayh :) kalau orang nak income byk tapi tak halal, susah jugak..

Paly said...

mmg ade kat cbox, huhuhu..

Sheila Eiman said...

ada jugak yang sanggup buat macam ni.. hmmm, manusiaII... bersabar ya kak fatin diana...

Mysara Ab Rahman said...

xsepatutnyer org tu guna nama FD...mai pn byk sbnrnyer org tgglkan link iklan..mai xprasan..bila klik baru tau..kalu orr tu tgglkan pesan mintak klik iklan, mai akan klik tp xsuke la org wt cm tu

munirah rahman said...

sabar ye.. betul, masa blogwalking pun bnyak terjumpa nickname FD dan bila klik pada nama rupanya iklan ... hmm.. semoga Allah membalas perbuatan org tu... :)

Hannan Wahyu said...

sabar .. ^^

Nurulhuda Abu Hassan said...

org zaman sekarang macam2 lahh.

tak baek jek nak dengki ngan org laen. Sian FD. sabar ya :)

Che Rosliza Che Mat said...

ada jugak orang kaut duit cam tue...

Sally Samsaiman said...

idok la berkat even earning naik pun...aihh

HeNRieTTa JoSe said...

pernah taw org link iklan kat cbox...tpi xtaw plak ada yg guna nickname org len..hmm...sabar yea FD...

Arrien ::@man!:: said...

Dekat cbox saye punya pun pernah ada,but nasib saya tak click coz saya tahu tu link iklan. Ap2 pun sabar yea kak fatin :)

Phat said...

ada gak dpt kat shoutbox phat tp bukan nama FD la..byk lg cara lain kan nk suh org click ni guna jugak cara ini

mujadafewa.my said...

orang lapar duit,, gitu laaa

Nur Kamsinah said...

Selalu kena trick... tapi xkesah :-) janji jgn virus...

tenku butang said...

memang selalu jea terkena, ingat nak kunjungbalas, sekali ke link iklan lak.. aish.. sabo jelah..

tiey smilez said...

Sabar ye FD. :)

Shamila Jamil said...

tak pe..tak pe...sebenarnye,,dalam tersirat tu dia nak bagitau awak yang awak ni hebat dari dia...dia nak jadi hebat cam awak,,sbb tu dia guna nama awak...

Nisha said...

Huhuhu.. sabar okey? Cbox nisha pun mcm tu jugak .. :')

Qeela Aini said...

Betul, Qeela pon bnyk kali terkena. bukan name awk je, name yuyu zulaikha lah mcm2 lg nama ade tp link iklan. geram btol. tak pk agknye diorg ni bile buat mcm tu dpt duit haram.

HAJAR said...

menyampah betul bila orang buat macam tu!
ya.saya memang tak ikhlas nak klik pada shoutboox..haha...
Sabar ya FD.

Fienazzuki said...

Teruknya!!!argh!!
Geram!

Hana Fatiha said...

main kotor nie!

Aisha Fauzi said...

Kesian akak :(