Family

Dugaan bulan Ramadhan,

August 03, 2013




Malam tadi, lebih kurang pukul 9 lebih. Family FD ditimpa kemalangan. Masa tu FD tengah borak-borak dengan adik, Darlina. Tiba-tiba je terasa impak ke depan. Kitorang tengok belakang, ada kereta dah langgar kereta abah. FD tengok kereta orang tu berasap! Tapi kereta kitorang lagi teruk sebab kitorang kat tengah-tengah. Depan belakang kemek. Mirul terus keluar kereta lepas tengok Sarah nangis. Sarah terhantuk kat dashboard. Nasib baik tak teruk, cuma dia terkejut.

Lepas tu yang lain semua keluar kereta. FD, Darlina dengan Sarah je duduk dalam kereta. Yang lain bincang kat luar, lepas tu polis datang suruh pergi balai buat report.

Sekarang ni 100% salah lelaki kat belakang sebab dia bawak laju. Boleh pulak dia kata nak break, tapi pijak minyak. Sah lah makin laju, ye tak?

Nasib baik takde yang cedera masa accident tu. Cuma kereta kemek teruk depan dengan belakang. Rasa macam tak balik kampung je Raya nanti. Huwaaa! :'(

You Might Also Like

22 comments

  1. Sabar ye kak , mesti ada hikmah disebalik kejadian :)

    ReplyDelete
  2. cobaan... harap FD sekeluarga bersabar...

    ReplyDelete
  3. Innalillahiwainnailaihirojiun.. (apa2 musibah diharuskan mengucap kalimat ini)

    Semua baik2 alhamdulillah.. brpa kos ye nak ganti balik kereta waja tu? mesti mahal kan..

    ReplyDelete
  4. yaAllah,,,sabar banyak banyak ye

    ReplyDelete
  5. byk2 bersabar ye FD..
    kite dh hati2 tp org lain punye slh yg xberslh pon jd mngse..

    ReplyDelete
  6. seb baek takde pape kan.. hmm.. kalo salah org blakang, kemungkinan kering la duit die nnti.. :)

    ReplyDelete
  7. x jadi law x dizinNya,, apa pun musibah ada maksud tersendiri..

    ReplyDelete
  8. ada hikmah disebalik semua ini.. sabar ya kak FD. yang penting semua selamat. :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah nasib baik xde apa2.. sabar ye FD, ada hikmah disebalik kejadian..

    ReplyDelete
  10. Sabar yaa.
    Di sebalik kesusahan ada kesenangan.
    Alhamdulillah semua selamat.
    Moga cepat2 dapat settle semuanya.

    ReplyDelete
  11. Innalillah... sabar k.. adalah tu hikmahnya.. :)

    ReplyDelete
  12. sabar ye FD...mujurlah family dan FD takde apa2...

    ReplyDelete
  13. Ujian bulan ramadhan, bnyk gak dgr org accident bln ni. bersabarlah :)

    ReplyDelete
  14. Sabar ya...
    Semoga semuanya selamat masa hari raya nanti...
    amin...

    ReplyDelete
  15. banyak-banyak bersabar ea FD :)

    ReplyDelete