Saturday, 3 August 2013

Dugaan bulan Ramadhan,




Malam tadi, lebih kurang pukul 9 lebih. Family FD ditimpa kemalangan. Masa tu FD tengah borak-borak dengan adik, Darlina. Tiba-tiba je terasa impak ke depan. Kitorang tengok belakang, ada kereta dah langgar kereta abah. FD tengok kereta orang tu berasap! Tapi kereta kitorang lagi teruk sebab kitorang kat tengah-tengah. Depan belakang kemek. Mirul terus keluar kereta lepas tengok Sarah nangis. Sarah terhantuk kat dashboard. Nasib baik tak teruk, cuma dia terkejut.

Lepas tu yang lain semua keluar kereta. FD, Darlina dengan Sarah je duduk dalam kereta. Yang lain bincang kat luar, lepas tu polis datang suruh pergi balai buat report.

Sekarang ni 100% salah lelaki kat belakang sebab dia bawak laju. Boleh pulak dia kata nak break, tapi pijak minyak. Sah lah makin laju, ye tak?

Nasib baik takde yang cedera masa accident tu. Cuma kereta kemek teruk depan dengan belakang. Rasa macam tak balik kampung je Raya nanti. Huwaaa! :'(

22 comments:

Izzati Shaidi said...

Sabar ye kak , mesti ada hikmah disebalik kejadian :)

Malihah Munirah said...

Sabar ye FD. :)

pha is said...

cobaan... harap FD sekeluarga bersabar...

ANa Ahmad said...

Innalillahiwainnailaihirojiun.. (apa2 musibah diharuskan mengucap kalimat ini)

Semua baik2 alhamdulillah.. brpa kos ye nak ganti balik kereta waja tu? mesti mahal kan..

ana raisya said...

yaAllah,,,sabar banyak banyak ye

Arni Nazira said...

Sabar ye kak :D

Puan Ezy said...

byk2 bersabar ye FD..
kite dh hati2 tp org lain punye slh yg xberslh pon jd mngse..

Nurin Aireen said...

sabar banyak2 ye :)

Paly said...

seb baek takde pape kan.. hmm.. kalo salah org blakang, kemungkinan kering la duit die nnti.. :)

MiMPi semalam said...

x jadi law x dizinNya,, apa pun musibah ada maksud tersendiri..

Sheila Eiman said...

ada hikmah disebalik semua ini.. sabar ya kak FD. yang penting semua selamat. :)

zaza nizam said...

Alhamdulillah nasib baik xde apa2.. sabar ye FD, ada hikmah disebalik kejadian..

Invisible Me said...

Sabar yaa.
Di sebalik kesusahan ada kesenangan.
Alhamdulillah semua selamat.
Moga cepat2 dapat settle semuanya.

Kechek Buzz said...

Innalillah... sabar k.. adalah tu hikmahnya.. :)

deno said...

Sabar ya FD.. dugaan...

Nour Adieb said...

cobaan

Ezad Skytech said...

sabar ye FD...mujurlah family dan FD takde apa2...

adibahfaizah said...

Ujian bulan ramadhan, bnyk gak dgr org accident bln ni. bersabarlah :)

cci said...

dugaan dear...

Fienazzuki said...

Sabar ya...
Semoga semuanya selamat masa hari raya nanti...
amin...

NurainSuperr said...

banyak-banyak bersabar ea FD :)

Hana Fatiha said...

nasib baik x jadi apa2. :)