Tuesday, 9 July 2013

Kenyataan adik Puteri Awani tentang video "couple seminggu"


Malam semalam kecoh dengan video "couple seminggu". Adoii, memang kesian lah kat adik Puteri Awani tu. Kesian sebab ramai yang bagi kutukan, bukannya nak nasihat ke apa ke. Haishhh. Itu lah orang Melayu kita ni. Tau nak kutuk, bukan nak nasihat.


Ini kenyataan dari Puteri Awani dalam blog dia sendiri.

Assalamualaikum , Mesti tengah panas dengan verita video Puteri kan ? Hmm , sebenarnya video tu di uploadkan lama dh tapi di privatekan dan video tu takdak sapa yg view. Memang niat taknak publickan tapi masa hangout last week ramai pulak yang nk view , Mulanya kami *saya dengan ery* terima komen yang baikbaik daripada anda semua. Kami ingat benda ni akan okay, Puteri ada mintak nk private balik vid tu tapi ery tak kasi sbb dia kata semua orang suka dan dia nk download masuk note II dia. So tak jadik lah nk privatekan semula.

Puteri tahu ini semua salah Puteri buat vid mcm tu . Puteri nak mintak maaf kalau ada buat koqang rasa sakit mata ka sakit telinga ka apa. Allah uji Puteri ni bersebab. Mungkin atas apa yg dah Puteri buat selama ni. Mmg dari dulu lagi Puteri ramai haters, tapi selepas buat vid ni lagi bertambah lah kan? Malah seluruh malaysia mugkin seluruh dunia. 

Allah maha mengetahui apa yg akan berlaku disebalik semua ini. Mungkin Allah rindukan doa daripada hambanya yang bernama Syazwani :') Allah rindukan solat taubat dari hambanya. Dia lebih tahu daripada segalanya. Puteri hanya mampu berdoa dan melihat. Korang ramai namun ? Puteri seorang diri , Nasib ada kawankawan yang sangat baik dan selalu sokong wani dari belakang . 

Puteri mohon , orang yg upload vid puteri kt youtube, tlg lah delete. Puteri baru tahu saat dan ketika ini siapa yang bergelar kawan dan bergelar musuh . Mungkin verita ini akan terus tersebar tapi, Puteri redha dengan dugaan Allah malah Puteri bersyukur diatas apa yg berlaku ini mengakibatkan Puteri selalu mendekatkan diri dengan Allah. 



Salah siapa sekarang ni? Salah Awani atau si boyfriend? Si boyfriend kata lain. Kata apa? Haa, itu korang cari lah sendiri. FD taknak share sini. Ntah pape je tau lelaki tu -_-
Adik sayang, tak payah bercinta kalau takboleh nak hadap masalah. Bila ada masalah baru nak cari kat ATAS SANA.

Harap-harap individu yang upload video tu, buang lah video tu macam yang Awani minta. Hormat sikit permintaan dia. Untuk kebaikan dia jugak. Cuba kalau benda ni jadi kat family korang, apa rasa?
Fikir-fikirkan lah ye ;)

14 comments:

Nabilaa Izzati ✔ said...

setuju dgn FD ..

Nasuha said...

Wah..terkesima tgk penampilan bru blog kak FD..cantik...

Hawa Syazana SD said...

salah dia pergi bagi vdeo dia kt si ery tu.. kalau dia xbg. xdenya vdeo tu tersebar macam sekarang..

hana hadi said...

alahai.. baru nak masuk dua seminggu hana xtau apa2.. huhu tq pasal info ni.. hana nak tengok lah video tu jap kalau x di delete lagi.. huu ketinggalan plak hana ni

Mysara Ab Rahman said...

adik2 skrg...mcm2...harap pas ni jgn la wt lg

adrianna syaz said...

Tak tau nak ckp apa..huuu

Mahirah Ridzuan said...

i don't know what to say... pantaulah anak2 kita bila dah remaja sok...

Nasihat utk anak remaja:
Adik2 nak buat sesuatu fikir dulu... FAMILY is number one! Anything happen, FAMILY yg korang cari dulu! Bukan BOYFRIEND! Remember that!

eiyna tyna said...

betul cakap kak FD tu . kepada siapa-2 yang tak habis-2 kutuk dia tu hentikan lhaa . jangan tambahkan dosa yangg ada :)

Nur Aqilah said...

Tu la, diorg bknnya nk nasihat cara baik. setiap org ada baik buruknyakan. memaafkan org yg terbaik

Princess Syazliyana said...

mcm2 lah sekarang -_-' hadui

Cik Fie said...

erm :/

areceng sochai said...

pengalaman mengajar kita erti kehidupan,perkara lepas adalah kenangan..bukan hak kita bagi seorang hamba untuk menghukum atas apa kesilapan yang pernah orang lain lakukan..

Hana Fatiha said...

x tau nakk ckp apa. umur hana pon lebih kurang dya jaa. Ya Allah... takut kalau Allah pesongkan hati nie. T_T

Aisha Fauzi said...

Kesian dekat dia. Dah baca kenyataan boyfriend dia and seriously, rasa boyfriend dia tu memang tak patut betul ! -__-