Wednesday, 12 June 2013

Buku Fixi - PECAH dipawagam


Assalamualaikum,


Bank CIMB Shah Alam simpan harta. Herman, Alan, Radi, dan Don sempat lari dengan wang. Namun Alan ditembak pengurus bank. Parah. Mereka sepakat ke hospital.
Rumah Seri Memori simpan warga emas. Bakar – sang penghuni dimamah dosa – tiba-tiba tumbang. Hilang sedar. Lidya – sang jururawat – dan Dr Vivian gegas bantu. Mereka sepakat ke hospital.
Hospital Tengku Ampuan Rahimah simpan nyawa. Alan di wad kecemasan. Bakar di wad lelaki. Herman-Don-Radi mahu cabut namun terbantut. Kereta kandas, sedang Inspektor Paul tiba pantas. Pintu pagar hospital dikawal, mereka perlu cari akal.
Herman-Lidya cinta hati. Dalam denyut debar Herman; di celah kerunyut gebar Bakar; satu-persatu kisah terpokah. Satu-persatu PECAH.

Novel PECAH dijadikan movie dan ditayangkan pada 13 Jun 2013.

Director
Asrull Hisyam

Casts
Tony Eusoff, Izreen Azminda, Sofi Jikan

Genre
Action & Adventure

Trailer movie PECAH


Harap-harap dapat tengok movie ni.
Semua novel Fixi the BEST! Seriously, lain daripada yang lain.
Yelah, takkan nak baca novel cinta je kot, kan? Sekali-sekala baca novel lain sikit :D

10 comments:

Shakira Pathi said...

FIXI!!
My favourite book's production :D

Farah Waheda Wahid said...

first time tau pasal FIXI ni...tu pun sebab cerita ni ada kat pawagam...he he he...thanks for sharing FD...

husna zahidi said...

sofi jikan berlakon msti best kan..:3

x pernah baca lg novel fixi..teringin gak..tp xtaw la bila dpt baca..huhu..

Sally Yatiey said...

teringin nak baca novel keluaran FIXI ;D mesti best.

Mime MF said...

wah dah la novel dorg best2...musti cite ni pun ohsem mosemm!!:)

Princess Syazliyana said...

tak pernah baca lagi novel fixi ni huhu best ke o.o

Sue-Rya Qistina said...

misteri je cerita ni kan. nmpk menarik ni

Nabilaa Izzati ✔ said...

mcm best je ..

Hana Fatiha said...

best x citer nie. x prnah tngok pon. ._.

Aisha Fauzi said...

Wow macam best je baca sinopsis citer ni. Gempak :D