WeChat

WeChat - cara update status di Moments

May 06, 2013


Assalamualaikum,

Mula-mula FD guna WeChat ni, FD sendiri tak tahu macam mana nak update status. Selalu tengok Bro Framestone update status kat Moments. Segan nak tanya Bro, FD tanya Irwan je. Nasib baik Irwan nak ajar, heee :D 

Untuk update status kat Moments, korang kena tap icon camera tu lama-lama. Tu FD dah siap tunjuk dalam gambar, icon yang mana satu. Harap membantu lah ye. Walaupun nampak macam biasa, tapi ramai juga yang tanya macam mana, kan? ^^v

You Might Also Like

28 comments

  1. Thanks for the information kak FD ^^ Memang Nurin nak tanya tapi malu hehe ._.

    ReplyDelete
  2. @Nurin Aqilah; you're welcome Nurin ^^ hihi malu nanti kita sendiri yang rugi. ringankan mulut untuk bertanya :D

    ReplyDelete
  3. cik siti pn baru tau ja dari member....huhu..mmg ramai lagi tak tau pasal bnda ni..thanks for sharing ^^

    ReplyDelete
  4. @eimah siti; yeke? hihi :D you're most welcome ^^

    ReplyDelete
  5. anda di tag , jom join done follow .
    http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/segmen-berkenalan-bersama-yenn_6.html

    ReplyDelete
  6. android je rase yg ade moment.bb xtau pulak...

    ReplyDelete
  7. heee thanks for sharing..
    baru tahu ni selama ni dok pos gmbr je kat moment hehehe :)

    ReplyDelete
  8. akak xde wechat pun. hehehehehe. yg ade pun x terlayan kdg2 tu

    ReplyDelete
  9. @Siti Rohaida Yusof; erk, tak tau lah pula BB boleh ke tidak. hihi

    ReplyDelete
  10. @Sue-Rya Qistina; hehe banyak sangat benda nak dilayan kot :3

    ReplyDelete
  11. @sHaRiNa eLyaNa; hee takpe, FD pun baru tau kot :p

    ReplyDelete
  12. heee tunggu lah ada we chat bru tgok tuto ni.. *mcm mna nak ada we chat klu guna henpon zaman batu..ngee~ =)

    ReplyDelete
  13. @Cik JariManis; hehe takpe. ada rezeki nanti pakai phone zaman IT, takde zaman batu lagi dah :p

    ReplyDelete
  14. thank infonya , salam kenal.. Di tunggu kunbal di www.kharis.web.id :)

    ReplyDelete
  15. Thanks for da tips. .sy siap google lg cari info ni..hehe

    ReplyDelete
  16. hihihi thanks a lot..banyak2 search, akhirnya blog ni yang dapat bagi jawapan.tq

    ReplyDelete
  17. kalau untuk nokia lumia tau tak cmne nak buat moment status(text)

    ReplyDelete
  18. Tq yer..sblm ni thu ltk pic jer..coz nk taxt tk reti..tq..

    ReplyDelete
  19. cmne nk dptkn semula akaun yg dh kena banned?ke mmg xdpt dh

    ReplyDelete
  20. Salam, nak tanya.. macam mana nak tag nama kat comment wechat ye.. sebelum ni boleh sahaja..

    sekarang ni sj yg dah x boleh.. boleh tag pada nama yg ada commnt shaja.

    ReplyDelete