PosLaju PEMALAS!

May 20, 2013


Assalamualaikum,

Tengok tajuk tu macam marah sangat siap CAPS LOCK dengan tanda seru.

Mana tak marah bila dapat nota dari PosLaju. Tengok time pula, pukul 12:13 tengah hari. FD kat atas, mak kat bawah. Tengah hari tadi hujan. Mak kat bawah tengah menjahit. Bunyi hon van dah tentu lah kuat, kan? Orang PosLaju tu bukannya nak hon. Kalau sebelum ni reti pula nak hon banyak kali. Mentang-mentang hujan, taknak hon pula banyak kali atau call je FD. Bukannya takde nombor telefon kat parcel tu. Malas nak keluar lah tu kalau FD keluar nak pick up.

Dah tau sangat orang yang mana satu. Kalau yang badan kurus sikit tu yang hantar, kalau FD takde dia akan call. Tapi yang badan berisi tu... EEEEEE! Geram ah!

Malas pula nak pick up kat pejabat pos esok ._.

You Might Also Like

36 comments

  1. Ada jugak staff dia yang jenis macam tu..
    Sabar je la...

    ReplyDelete
  2. Hanim pun pernah kena jugak. Ada je orang dekat dalam rumah tapi malas haih apa lah abg poslaju ni

    ReplyDelete
  3. @AyueJean AJ; nasib baik boleh sabar. kalau tak sabar, FD round satu taman ni pi cari. haha

    ReplyDelete
  4. @Nurhanim Ehier; sakit hati bila kena macam ni, kan? haihh

    ReplyDelete
  5. Ada je.. Akk pun pnh kna mcm ni.. Dr kajang ke gombak amik masa seminggu... Pending je kt pusat longgokan tu.. Huhu..

    ReplyDelete
  6. Sy penah kena cmnie gak..ada skali tue diaorg penah ilangkan brg lg..dh dkt sebulan lebih bru dpt blik brg tue...hmmm

    ReplyDelete
  7. @maria firdz; seminggu? lagi lama! baik tak payah panggil PosLaju dah. PosLambat ada lah

    ReplyDelete
  8. sabo je ler, kan? org ni mcm2.. nmpk sgt mcm tak ikhlas keje..

    ReplyDelete
  9. hampeh dot com sungguh!
    apa la yg malas sgt
    bkn susah pun kan
    lain la kalau kita xde kt rumah

    ReplyDelete
  10. @yasira rusydinah izni; hilang, lepas tu tunggu sebulan? peh! kalau kena kat FD lah, mau pi pejabat besar dia terus.

    ReplyDelete
  11. @Aenn Athirah; tau takpe. macam nak taknak je kot keje

    ReplyDelete
  12. Emma dah banyak kali kena dah macam nie, serius memang dorang nie pemalas nak buat keje =D

    ReplyDelete
  13. @Sue-Rya Qistina; tau takpe. sakit pula hati kita ni

    ReplyDelete
  14. @Emma; betul tu. baik tak payah keje kalau malas

    ReplyDelete
  15. kt tmpt mai plak kes pos byase..bley bayangkan x byk surat2 yg dye xanta ke rumah? dye anta kat 1 rumah tu pas tu pemilik umah tu mana tau nama penuh kte kn, sape2 punyer surat..
    bayangkan, surat2 pntg pun ada..mmg ntah pape..

    ReplyDelete
  16. @Mysara Ab Rahman; erk, itu lagi teruk. eee, baik buang je pekerja macam tu

    ReplyDelete
  17. sabar adik manis..ehehe.. ada sesetengah tu buat kerja sambil lewa..ada tu pula kerja bagus..fokus ja..huhu..buat aduan..hak mengadu hak customer..ehehhe

    ReplyDelete
  18. paling x suka macam tuu.. dan selalu kena macam tuu.. ee geram kann.. >.<

    ReplyDelete
  19. @Nana Liena; hehe tengah sabar kakak cantik. haha dah macam iklan milo pula :D

    ReplyDelete
  20. Hmmmm...mcm mcm kan...xpe la...pergi jerr la pick up...parcel FD kan...buat apa nk dbiar jerr kat post office tu....hehehe...

    ReplyDelete
  21. dah sampai depan rumah pun padahal..adoiiii

    ReplyDelete
  22. @HeNRieTTa JoSe; hmm tu lah pasal. nasib baik parcel FD

    ReplyDelete
  23. makan gaji buta ke..adohai..

    ReplyDelete
  24. saya pun alami bende yg sama ._. huhu gagahkan pergi pos ofis jugak semata2 nk ambil brg tu haiya

    ReplyDelete
  25. @Princess Syazliyana; nasib baik sebab barang sendiri, kan? grr

    ReplyDelete
  26. aida penah jugak kena macam ni,
    tak patut betul,
    menyusahkan orang je -.-''

    ReplyDelete
  27. @Cik Aida™; tau takpe. menyusahkan orang je oh PosLaju tu

    ReplyDelete
  28. nasib pos laju dekat office saya rajin. siap naik tangga utk antar brg..

    ReplyDelete
  29. Laa sampai camtu sekali ke PosLaju ni . Haritu Poslaju ade hon banyak2 kali sampai tak sempat pakai tudung . Hohoho .

    ReplyDelete
  30. haha.. keakadang tuu, bukannya dya mai rumah kita. pegi rumah jiran plak. buatnya, jiran tgh tido. haishh!! -,-

    ReplyDelete
  31. HAHA selalu dapat barang sampai dah kenal pakcik PosLaju tu :p Btw saboo je lah xD

    ReplyDelete