PosLaju PEMALAS!

May 20, 2013 Fatin Diana 36 Comments


Assalamualaikum,

Tengok tajuk tu macam marah sangat siap CAPS LOCK dengan tanda seru.

Mana tak marah bila dapat nota dari PosLaju. Tengok time pula, pukul 12:13 tengah hari. FD kat atas, mak kat bawah. Tengah hari tadi hujan. Mak kat bawah tengah menjahit. Bunyi hon van dah tentu lah kuat, kan? Orang PosLaju tu bukannya nak hon. Kalau sebelum ni reti pula nak hon banyak kali. Mentang-mentang hujan, taknak hon pula banyak kali atau call je FD. Bukannya takde nombor telefon kat parcel tu. Malas nak keluar lah tu kalau FD keluar nak pick up.

Dah tau sangat orang yang mana satu. Kalau yang badan kurus sikit tu yang hantar, kalau FD takde dia akan call. Tapi yang badan berisi tu... EEEEEE! Geram ah!

Malas pula nak pick up kat pejabat pos esok ._.

You Might Also Like

36 comments:

AyueJean AJ said...

Ada jugak staff dia yang jenis macam tu..
Sabar je la...

Hanim pun pernah kena jugak. Ada je orang dekat dalam rumah tapi malas haih apa lah abg poslaju ni

Dianaa said...

@AyueJean AJ; nasib baik boleh sabar. kalau tak sabar, FD round satu taman ni pi cari. haha

Dianaa said...

@Nurhanim Ehier; sakit hati bila kena macam ni, kan? haihh

maria firdz said...

Ada je.. Akk pun pnh kna mcm ni.. Dr kajang ke gombak amik masa seminggu... Pending je kt pusat longgokan tu.. Huhu..

Sy penah kena cmnie gak..ada skali tue diaorg penah ilangkan brg lg..dh dkt sebulan lebih bru dpt blik brg tue...hmmm

Dianaa said...

@maria firdz; seminggu? lagi lama! baik tak payah panggil PosLaju dah. PosLambat ada lah

hu hu hu...sabar dear sabar...

Aenn Athirah said...

sabo je ler, kan? org ni mcm2.. nmpk sgt mcm tak ikhlas keje..

hampeh dot com sungguh!
apa la yg malas sgt
bkn susah pun kan
lain la kalau kita xde kt rumah

Dianaa said...

@yasira rusydinah izni; hilang, lepas tu tunggu sebulan? peh! kalau kena kat FD lah, mau pi pejabat besar dia terus.

Dianaa said...

@Farah Waheda Wahid; nasib baik boleh sabar kak,

Dianaa said...

@Aenn Athirah; tau takpe. macam nak taknak je kot keje

Emma said...

Emma dah banyak kali kena dah macam nie, serius memang dorang nie pemalas nak buat keje =D

Dianaa said...

@Sue-Rya Qistina; tau takpe. sakit pula hati kita ni

Dianaa said...

@Emma; betul tu. baik tak payah keje kalau malas

kt tmpt mai plak kes pos byase..bley bayangkan x byk surat2 yg dye xanta ke rumah? dye anta kat 1 rumah tu pas tu pemilik umah tu mana tau nama penuh kte kn, sape2 punyer surat..
bayangkan, surat2 pntg pun ada..mmg ntah pape..

Dianaa said...

@Mysara Ab Rahman; erk, itu lagi teruk. eee, baik buang je pekerja macam tu

Nana Liena said...

sabar adik manis..ehehe.. ada sesetengah tu buat kerja sambil lewa..ada tu pula kerja bagus..fokus ja..huhu..buat aduan..hak mengadu hak customer..ehehhe

paling x suka macam tuu.. dan selalu kena macam tuu.. ee geram kann.. >.<

Dianaa said...

@Nana Liena; hehe tengah sabar kakak cantik. haha dah macam iklan milo pula :D

Dianaa said...

@Lissa LaLissa; tu lah. geram sangat2!

Hmmmm...mcm mcm kan...xpe la...pergi jerr la pick up...parcel FD kan...buat apa nk dbiar jerr kat post office tu....hehehe...

nini said...

dah sampai depan rumah pun padahal..adoiiii

Dianaa said...

@HeNRieTTa JoSe; hmm tu lah pasal. nasib baik parcel FD

Dianaa said...

@nini; tu lah pasal

siti zawiah said...

makan gaji buta ke..adohai..

Dianaa said...

@siti zawiah; tau takpe ._.

saya pun alami bende yg sama ._. huhu gagahkan pergi pos ofis jugak semata2 nk ambil brg tu haiya

Dianaa said...

@Princess Syazliyana; nasib baik sebab barang sendiri, kan? grr

Cik Aida™ said...

aida penah jugak kena macam ni,
tak patut betul,
menyusahkan orang je -.-''

Dianaa said...

@Cik Aida™; tau takpe. menyusahkan orang je oh PosLaju tu

Syeeda said...

nasib pos laju dekat office saya rajin. siap naik tangga utk antar brg..

Nur Irdina said...

Laa sampai camtu sekali ke PosLaju ni . Haritu Poslaju ade hon banyak2 kali sampai tak sempat pakai tudung . Hohoho .

Hana Fatiha said...

haha.. keakadang tuu, bukannya dya mai rumah kita. pegi rumah jiran plak. buatnya, jiran tgh tido. haishh!! -,-

Aisha Fauzi said...

HAHA selalu dapat barang sampai dah kenal pakcik PosLaju tu :p Btw saboo je lah xD