PayPal

Cara untuk daftar akaun PayPal

May 21, 2013


Assalamualaikum,




Someone request kat FD untuk buat tutor daftar akaun Paypal.
Bila korang ada akaun PayPal ni, senang sikit urusan korang dalam jual beli, lagi-lagi urusan dengan luar negara :) atau pun untuk korang yang nak tebus point dalam iPanel :D

FD buat tutor ni tanpa gambar, harap-harap korang faham lah ye :)


  1. Pergi ke https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/home dan klik sign up.
  2. Pilih kotak pertama, Personal, dan klik Get Started.
  3. Isi semua details yang diminta dan pastikan password korang tu ada huruf, nombor, dan simbil. Kemudian klik Agree and Creat Account.
  4. Masukkan kod yang ada dalam gambar (macam word verification)

Congratulations! You've signed up for a PayPal account.


Ada beberapa perkara yang korang perlu buat sebelum mula gunakan akaun PayPal.
  • Confirm your email address to activate your PayPal account - We'll send simple instructions shortly to email korang.
  • Choose how you'd like to pay for your purchases - Pay using a balance in your PayPal account or with a credit/debit card.

Harap korang faham lah ye :)
Kalau ada apa-apa, tanya je FD. InsyaAllah FD boleh tolong :)

You Might Also Like

12 comments

  1. Paypal kena Pakai Credit card ke?

    ReplyDelete
  2. pernah gak nak daftar aritu, tp memandangkan dah ada maybank2u, x jadi daftar. hehehe. kang dh bnyk2 acc pening pulak nak manage. thanks for sharing FD!

    ReplyDelete
  3. Nakkkkkkkk daftar jugaklah ;D

    ReplyDelete
  4. bgusnye..tq diana share..hehe..kene tery ni

    ReplyDelete
  5. Thanks share....
    Akak selalu pakai Mr.JR punya je...
    Heheheh,..

    ReplyDelete
  6. Saya pon taktau macam mana nak daftar PayPal ni. Thanks share Kak FD sangat berguna :)

    ReplyDelete
  7. saya masih xreti nak isi y bahagian card debit/kredit tu.

    boleh tlg tnjuk ajarkan?

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... dan salam kenal.. still tak boleh.. boleh kongsi dengan lebih detail tak.. sebab nampak mcm kene ada credit card..

    ReplyDelete