Challenge,

11 Things About Me

May 13, 2013 Fatin Diana 38 Comments


Assalamualaikum,

FD kena tag dalam segmen ni. Ada dalam 4 ke 5 blogger kot yang tag FD. Garu kepala yang tak gatal ni sat. Pening-pening. Macam-macam soalan ada. Soalan cepumas pun ada ni! Takut nak jawab. Rasa macam nak jawab soalan SPM je. Hahaa xD


Curi gambar dari Bella
*malas nak taip sebenarnya, hihi*

  11 Things About Me
  1. Anak sulung yang garang, kadang-kadang baik hati dengan adik adik :p
  2. Dari kecik sampai ke besar, minat Barbie *jangan perli, okay? sepak kang*
  3. Pendiam dan pemalu. Tapi kalau jumpa kawan yang sekepala, memang riuh!
  4. Seorang yang sensitif *kuat nangis lah!*
  5. Lebih suka motor berbanding kereta
  6. Suka tengok wayang berbanding CD
  7. Tak suka orang yang kuat mengarah, padahal boleh buat sendiri.
  8. Suka pendam bila sakit hati
  9. Pantang nampak DOMO! Confirm tengok lama-lama kalau tak dapat nak beli
  10. Suka kucing, tapi tak boleh nak bela. Sedih! :(
  11. Tangan kayu, tak kreatif. Jeles tengok orang yang pandai melukis ni ._.



Soalan dari Bella
1. Apa Nama anak lelaki dan perempuan yang awak suka ?
Alamak! Nama anak? Tak terfikir pula. Tapi FD suka nama Danis atau Damia ^^v
2. Negara yang awak paling suka ?
Kena lah suka negara sendiri, kan bagus? Hihi :D negara kita aman, takde perang-perang macam negara lain. Malaysia aman :D
3. Awak kidal ke ?
Yup, FD kidal. Mana tahu ni? Haha
4. Awak anak ke berapa dan berapa adik beradik awak ?
Anak sulung dalam 4 adik beradik :)
5. Awak nak panggil saya dengan nama Bella ke Nabiel ? Atau ada yang lain? hehe,
Bella macam sedap sikit nak panggil :D
6. Nokia ke Samsung ke Sony ?
Suka guna Sony, kadang-kadang Nokia pun okay :)
7. Baju raya tahun ni rasa-rasanya warna apa ?
Warna pink! Tampar pipi kejap, rasa macam tak percaya pilih pink. HAHA!
8. Awak ambil course apa ?
FD tak belajar lah Bella :)
9. Hari ni kan Hari Ibu, Awak bagi hadiah apa kat ibu tersayang ?
FD tak bagi apa-apa pun :/ setakat tolong kemas dapur je
10. Awak ada Wechat ? Kalau ada apa nama awak kat wechat ?
Ada! WeChat ID - ftndiana
11. Kata-kata untuk Bella ? Hehe
Hmm nak kata apa ek? Hihi! Rasanya kita belum kenal-kenal lagi. Kan? So FD nak cakap, HAI BELLA! Sorry CAPS LOCK pula. Hihi. Moga kita boleh kenal lebih rapat dan berkawan walaupun cuma dalam dunia blogger. Heee. Salam perkenalan dari FD ^^


Soalan dari Budak Vanilla
1. apa pendapat korang pasal blog BudakVanilla nie. *bagi komen membina sikit nanti belanja cekedis seketul*
Suka blog awak. Kemas! Warna pun cantik, lembut je ^^
2. bagi pendapat korang macam mana perangai BudakVanilla berdasarkan cara penulisan dalam blog nie. :)
Hmm tak berani nak agak. Takut silap cakap. FD rasa awak ni jenis yang periang, hyperactive, peramah. Tu je lah kot. Hehe :D
3. apa hobi dan cita2 korang masa kecik2 dan sekarang? bandingkan. hee
Kecik-kecik dulu nak jadi cikgu sebab rasa macam best je. Sekarang? Hmm nak jadi surirumah. HAHA! Boleh gitu?
4. korang suka baca buku apa? novel? komik? buku ilmiah?
Suka baca novel bila nak layan perasaan. Baca komik bila rasa bosan. Buku ilmiah? Hm tak baca kot :/
5. apa yang korang tau pasal anime. muehehe
Anime? Yang FD tau anime ni banyak yang comel-comel. Tu je kot, hihi
6. mimpi manis korang yang paling korang ingat? :)
Hmm mimpi jumpa arwah ex, padahal tak pernah jumpa pun di dunia realiti sebab long distance. Aduh! Sebak pula rasa T__T
7. kalau diberi peluang nak pergi mana2 tempat didunia. korang nak pergi mana n kenapa.
Teringin nak pergi umrah. Nak pergi tanah suci, nak merasa jejakkan kaki kat sana :')
8. kalau lah wujud si pari2 yang menunaikan tiga hajat korang. apa tiga hajat tu?
Amboi! Dah macam fairytale pula ea. Confirm best kalau betul pari-pari tu wujud.
i- bawa mak abah pi Mekah, buat umrah
ii- jumpa mr right dan hidup bahagia
iii- hapuskan semua penjenayah kat dunia ni *tak pasal-pasal polis takde kes nanti, haha!*
9. kalau korang diberikan peluang untuk jadi satu watak dalam filem yang korang minat. agaknya watak siapa tu dan filem apa? :D
Adehh, watak apa ea? Sebab dalam kepala otak ni banyak sangat dah filem yang FD tengok. Hihi. Maybe FD pilih filem Istanbul Aku Datang. Nak jadi watak yang Lisa pegang tu. Happy ending! Untung gila k kalau dapat lelaki macam watak Beto Kyusyairy pegang tu. ROMANTIK HABIS! 
10. sebelum tido malam2 korang suka buat apa? sebab?
Balas kunjungan blogger yang singgah blog FD sebab memang takde masa nak bw siang-siang :)
11. nyatakan beberapa perangai korang yang dirasakan pelik tetapi benar *hehehehe*
Suka reka makanan baru, nampak pelik tapi sedap. Hihi. Bukan masak macam pro tu, makanan bujang je :p


Soalan dari Emildza
1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
Kakak :)
2. Suka buat apa time tengah malam-malam?
Blogwalking, dengar lagu, baca message lama-lama punya bila rindu someone :')
3. Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
Nak family yang sentiasa bahagia :)
4. Cuba hitung berapa abjad nama korang?
Meh kira sama-sama. F-A-T-I-N-D-I-A-N-A. Ada sepuluh! :D 
5. Suka cokelat tak?
Gila tak suka?! Dah tentu lah suka! HAHA :D
6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu-jemu korang tengok?
Titanic :)
7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2 lah.
Hm rasanya tak pernah :)
8. Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
Pernah :') cuma tak tahu nak buat mana :/
9. Lagu terakhir yang korang pernah bagi kat Ex BF?
Tak ingat. Dah lama sangat dah kot
10. Pernah terkencing atas tilam? HAHAHHAHA
Eeeee! Soalan apa ni?! HAHA! Sangat memalukan tau? Masa kecik-kecik dulu pernah. Melampau lah kalau dah besar pun kencing tilam. HAHAHAHAHA!
11. Aku nak taw, apa korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan - soalan aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker tak? *JUJUR!
Semua soalan tu okay je, tapi paling takboleh bla soalan nombor 10 tu. HAHAHAHA!


Soalan dari Aida
1. Awak selesa aida panggil awak dengan panggilan apa?
Tak kisah nak panggil apa. Asalkan Aida pun selesa nak panggil macam mana :)
2. Berdasarkan penulisan aida, awak rasa aida ni orang yang macam mana?
FD rasa Aida lagi nampak matured dari FD. Tak tahu kenapa. Hihi :3
3. Awak suka kucing tak? Kenapa?
Suka! Sebab comel + manja ^^ tapi FD takboleh nak bela :(
4. Haiwan ape yang paling awak tak suka?
Lipas! BENCI GILA!
5. Awak pernah patah hati tak? Siapa yang patahkan? :p
Banyak kali. Lelaki yang patahkan, sobsob T__T
6. Apa yang awak buat bila awak sedang bersedih?
Nangis puas-puas sampai tertidur :/
7. Awak suka pergi temuduga tak? Kenapa?
Tak pernah pergi temuduga, hihi ^^v
8. Awak suka pakai perfume jenis apa?
Hmm FD suka pakai perfume yang Avon punya tu, Fergie punya. Lupa pula apa nama perfume tu. Sekarang tengah cari perfume Victoria Secret :3
9. Sejak bila awak mula berblogging secara serius?
Sejak ada orang support FD :)
10. Apa tujuan awak menjadi seorang blogger?
Share benda yang berguna dengan blogger, dapat kawan baru, macam-macam kot. Hehe :D
11. Awak mengimpikan suami yg macam mana? :p
AAAHHHHHH! Tak tau nak jawab macam mana. HAHA! Banyak sangat ciri-ciri yang FD nak. Tapi takpe, yang penting ikhlas, terima FD seadanya, jujur, dan sayang FD :)


Soalan dari Fiqa
1. Apa yang korang fikir tentang fiqa? korang suka tak dgn blog fiqa? hee
Blog Fiqa okay je, suka sebab warna purple. Cepat je loading, tak sangkut-sangkut. 
2. Siapa idola korang? selain ibu bapa dan rasulullah?
Hmm idola? Takde kot. HAHA! Boleh gitu?
3.  Status korang? dah berpunya or single? hihi
TTEEEETTTTT! Next question. HAHA
4. Impian korang?
Impian? Nak berjaya dalam hidup :)
5. Benda apa yg mendorong korang utk terus berblogging?
My readers! Hihi! Kalau takde orang nak baca blog kita, dah tentu blog ni dah terkubur. So many thanks for them :D
6. Perkara yang korang suka time blogging? dan yg tak suka?
Suka bila banyak info. Tak suka bila banyak gadget pelik-pelik yang boleh buatkan laptop jammed.
7. Tujuan korang berblogging?
Nak ramai kawan :D sebab kat Facebook tu mana ada kawan yang tegur, haha.
8. Your feveret music?
Christina Perri - A Thousand Years
9. Hobi korang dan benda yang korang paling suka buat.
Hobi makan, makan, makan dan suka makan. Heee :D
10. Pernah tak ada barang yang special dalam hidup korang? yg membawa sejuta nostalgia?
Hmm takde :/
11. Korang boleh tak bagi pandangan/ nasihat/ cadangan mengenai blog korang yang boleh dijadikan teladan utk fiqa?
Rasanya better yang icon-icon tu kecikkan sikit. Tak payah besar-besar. Hihi. Kecik kan comel ;)


Soalan dari Sharina Elyana
1. Pendapat korang mengenai BLOG Opzzpinky?
Suka blog Sha sebab pinky! Warna yg soft. Loading pun kejap je ^^
2. Selain blogging, apa hobi menarik korang?
Tengok movie :D and dengar lagu :)
3. Apa Device yang korang guna untuk ON9?
Apa yang ada, guna je. Asalkan dapat online, hihi
4. Nyatakan 1 BLOG yang korang selalu Stalker? hihi
Stalk? Hmm takde nak stalk sape-sape kot. haha
5. Apa pendapat korang tentang Long Distance R/ship?
Best! Sebabnya kita akan dapat rasa perasaan rindu tu bila jauh. Lagi lagi bila susah nak jumpa :)
6. Apa warna KEGEMARAN korang?
Kecik kecik dulu minat pink, masuk sekolah menengah, minat hitam putih. Sekarang merah and pink :3
7. Kalau diberi pilihan melancong..negeri mana yang korang nak pergi? (dlm Malaysia sahaja)
Langkawi! :D
8. Berapa USIA blog korang?
Lebih dua tahun dah :)
9. Agak2 berapa Jam untuk korang BLOGGING sehari?
Err tak kira lah pulak. Maybe more than 10 hours?
10. Apa NAMA PANGGILAN korang dirumah ? hihihks..
Kakak, Fatin, Paten xD
11. Bagi link entry korang yang paling FAMOUS untuk sha terjah..hihi
Entri paling famous? Ini berdasarkan stats sepanjang blogging k
http://www.fatindiana.com/2013/03/drama-sebenarnya-saya-isteri-dia.html


Soalan dari Qeela Aini *masih belum dijawab*
1. Ape makanan favourite korg?
2. Binatang yg plg geli / takot / fobia?? Hahaa
3. Ade wishlist yg dah tercapai?
4. Movie paling scary / gile yg korg penah tgk?
5. Perkare yg plg senang buat korang menyampah / tak suke / sakit ati?
6. Boyfriend / Girlfriend / Wife / Hubby or kawan, sape lg utame? Mueheheee
7. Suke speaking / org yg berspeaking tak?
8. Comment / any cadangan korg terhadap blog Qeela nh?
9. Kalau tgh free korg suke buat ape? 
10. Korg suke or takot or takde perasaan kt kucing?
11. State 1 keunikan korg :)


Soalan dari Mira *masih belum dijawab*
1. Full name please? Or name manja ?
2. Rapat dengan mak / ayah ?
3. Suka melancong tak ?
4. Ada benda yang ingin dibeli tapi tak tercapai lagi?
5. Cerita terbaru yang awak tengok ? ( komen sikit )
6. Pandai berenang?
7. Apa pengalaman sedih yang buat awak rasa ‘down’ sangat?
8. Cita-cita masa sekolah rendah??
9. Suka handphone touchscreen / biasa  ?
10. Barang kesayangan yang pernah hilang?
11. Takut pada jarum / suntikan tak?

Soalan dari Wawa *masih belum dijawab*
1. Awak blogger dari mana?
2. umur berapa
3. status sekarang
4. kalau tgh belajar,belajar kat mana?
5. pencapaian yang membanggakan keluarga
6. orang fisrt yang buat awak menangis
7. ada crush? bg nama
8. kenangan yg awk xpernah lupakan
9. novel yg awk minat
10. kritikan atau pujian utk blog saya
11. kata2 terakhir utk saya :)


Soalan dari Cik Atynn *masih belum dijawab*
1. Korang single ke double ke triple ?
2. suka fashion tak ? jenis macam mana ?
3. still belajar or dah kerja ?
4. suka tengok cerita apa ? malay, hindustan , korea, jepun, or anime ?
5. buah-buahan favourite korang apa?
6. korang suka layan lagu tak ?
7. korang suka warna apa ?
8. Makanan kegemaran korang ?
9. Blog korang jenis yang macam mana ?
10. waktu sekolah korang minat subjek apa ?
11. pernah ada crush tak ? :)


Soalan dari Fuza Musa
1.  Awak marah tak kena tag ni?
2. Bagus tak segment Liebster Award ni?
3. Kenal tak blog Fuza ni?
4.  Bagaimana hari-hari tanpa Facebook? Blog? Instagram? WhatsApp?
5.  Baju raya planning warna apa?
6. Resepi apa yang anda terer? Masak air, masak maggi tu tak kira ye!
7. Harapan 2015
8. 2014...ulasan kesimpulannya.
9. Kenapa anda menulis BLOG?
10. Awak rasa Fuza ni macam mana?
11. Awak dah add kita tak kat Blog?


Soalan untuk blogger yang akan kena tembak dengan FD
1.Apa pendapat awak tentang blog FD? Ada yang perlu dibaiki?
2. Apa tujuan awak berblog?
3. Siapa inspirasi/idola awak dalam dunia blogging?
4. Minat filem/drama Malayu/Omputeh/Korean? Pilih satu dan sebab ^^v
5. Lebih suka romantik atau lawak?
6. Siapa crush pertama awak? *soalan cepumas ni :p
7. Apa tips yang awak boleh bagi untuk lupakan someone?
8. 3 barang penting yang awak akan bawa kemana sahaja awak pergi
9. Anda feminim atau lasak?
10. Jujur ke jawab semua soalan yang FD bagi tadi?
11. Apa impian awak?



Mangsa yang kena tembak:


YEAYYY! Siap juga benda alah ni. Pening kepala oi nak jawab semua soalan tu. Lagi mencabar daripada soalan SPM. HAHA! Tepuk tangan sikit :p

You Might Also Like

38 comments:

KD said...

alamak!! kene tembak dgn FD la..
hehehe
nanti KD jawab ye.. then, KD bagi link entry :)

Fiqa Nsz said...

Haha yg no 3 tu tak moo jawab pulak ek. XD

Nana Liena said...

haha..selamat mennjawab la semua..

Ismah Atikah said...

Banyak nyaaaaaaaaaa :O

Cik Aida™ said...

HAHA, puas hati puas hati,
FD, kenapa tak dapat bela kucing?

Wow.. Byk tahu dah. Heee

Vee Lea said...

Penat nak siapkan entry ni kan.. Hahaha. Congratulations :D

Farra Atiqah said...

Panjang nyeww,

Sally Yatiey said...

Mencabar betul soalan2yg ditanya ;D hehe

Nk mnjawap smpai empat set cmtu, maw pingsan rietta...neway...selamat bersegment yea...

Damia... Name adik sye.. Name tuh mmg best pon.. Sbnrnye bnde ni cne main dye.. X paham

waaa, ne mesti kes nak korek rahsia.. hikhik.. kalau ada masa kak join eh FD thanks for the tag

Dianaa said...

@KD; hehe jawab jangan tak jawab tau :)

Dianaa said...

@Fiqa Nsz; haha nak kena jawab? ikut jawapan artis boleh? no komen. haha

Dianaa said...

@Nana Liena; haha pening oh nak jawab semua

Dianaa said...

@Ismah Atikah; kaaaaannn? payah oh nak jawab

Dianaa said...

@Cik Aida™; phew! nasib baik puas hati. haha. takboleh bela sebab adik2 ada asma :)

Dianaa said...

@Leeza dayasari [santai leeza]; hee berguna juga segmen ni

Dianaa said...

@Vee Lea; haha tau takpee. thank you :D

Dianaa said...

@Farra Atiqah; haha ntah ada yang nak baca ke tidak ntah

Dianaa said...

@Sally Yatiey; hehe tu lah pasal. tak dapat nak mengelak pula tu

Dianaa said...

@HeNRieTTa JoSe; hehe 5 set tuuu. bukan 4. terima kasih :)

Dianaa said...

@Nur Syazana zanaSya; yup, nama tu best :D main tag2 je, patu jawab soalan yg diberi :)

sha dhira said...

soalan cepu emas ni.. hehe.. nak jawab ke tak eh.. hehe.
tq FD tag sha.. hehe.
Tapi seious best benda alah ni, boleh kita kenal2.. kan..

Dianaa said...

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕; hehe tau2 je kak Dysha ni. you're welcome :)

Dianaa said...

@sha dhira; kena jawab! hehe :D you're welcome :D yup, betul tu. sambil2 tu boleh kenal

CiK Bella said...

Bella tak tau pula, FD banyak kena tag. hehe.
Thanx dah jawab :)

Bella kenal FD bila join Segmen-2. hehehe. Bella pun agak baru dlm dunia Blogger. Hehehe, Sifu, sila bagi tunjuk ajar ^^

Dianaa said...

@CiK Bella; hehe you're welcome. takpe, asalkan FD dapat jawab semua soalan :D
Adehh, dia panggil kita sifu pulak. HAHA. FD boleh ajar mana yg FD tau ^^

sha nak join..tp xda yg tag haha..byknya yg kena jwb..

Dianaa said...

@sHaRiNa eLyaNa; takde orang tag? takpe, copy je soalan FD tu. anggap je FD tag Sha juga. hihi

zaza nizam said...

alamak!! kena tembakk daa..
nti akak jwb yee

Dianaa said...

@zaza nizam; hee jangan tak jawab pula :p

zaza nizam said...

alhamdulillah akak dh jawab!
http://zazanizam.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

Dianaa said...

@zaza nizam; YEAY! akak dapat jawab, tp satu soalan tu akak tak jawab lah. hihi. takpe2 :D

thanks tag insyaallah nnt saya join hehe byknya soalan

Dianaa said...

@Princess Syazliyana; you're welcome. hehe jawab tauuu!

Hana Fatiha said...

lawakk! >_<

Aisha Fauzi said...

No 2,3,4,7,8,10,11 kita sama ! :D