Sunday, 26 May 2013

Special Giveaway by Syazlia & Diana


GIVEAWAY TAMAT!!

Assalamualaikum & Selamat sejahtera semua. 

Terima kasih kepada Mohd Zuhri sebab sudi buatkan banner :)

Hari ni saya and my partner nak lancarkan 'Special Giveaway by Syazlia & Diana'. Why namanya special giveaway? Sebabnya anda semua berpeluang untuk memilih hadiah yang anda suka. Paling maximum 2 hadiah. Terdapat lebih dari 25 pilihan hadiah untuk dipilih. Jadi apa lagi, jom la join!

Syarat-syarat :

  • Follow blog Syazlia and Fatin Diana
  • Like page  
  • Buat satu entri 'Special Giveaway by Syazlia & Diana' dan sertakan 2 hadiah yang menjadi pilihan dihati.
  • Copy paste banner diatas dan letak dalam entri anda serta backlink ke entri ini
  • Follow twitter INI
  • Follow and like blog and page sponsor.

Follow blog sponsor :

Like page sponsor:
   

Follow akaun Facebook :

- Ramai sangat sponsor yang perlu follow? Ehem tengoklah hadiahnya ni haa.


Senarai Hadiah yang AWESOME!
- 5 Doodle by Miss Wawa
- 2 Header by CikJariManis
- 2 Tudung bawal by 4u Muslimah
- 2 mask muka by Anis
- 1 Novel by Anis
- 1 cursor by Zahirah *Design mengikut kehendak pemenang
- 2 long necklace by Miss Firaa
- 1 tudung ready made by Pemborong
- 1 Minuman BerryRich by Serbaneka
- 1 hadiah misteri by Cik Teha *Misteri gila tau!
- 1 MP3 by Hafizah
- 2 topup RM5 by Hafizah
- 5 tudung bawal tribal by De Bawal
- 2 topup RM10 by Mysara
-2 Keronsang Reben by Siti Zawiah
- 6 tomato, 6 appeltox, 6 shiseido by Anseneda


Nota :
Pemilihan pemenang berdasarkan entry yang paling kreatif, top referral & random.
Para sponsor boleh join
Klik link dibawah untuk mengetahui senarai peserta.
Senarai peserta *Last update 01/06 7:06 pagi

'Special Giveaway by Syazlia & Diana  bermula dari 17 Mei 13 - 31 Mei 13.'

Friday, 24 May 2013

Suprise & Awesome Giveaway by SN

                                                                             
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo

SAYA TAG : 

TARIKH TAMAT :  21 JUN 2013

Fakta kolagen


Assalamualaikum,



Fakta : Kolagen Buat Anda Nampak Muda Dan Sihat
Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perekat dalam badan & lebih kurang satu per tiga daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen. Ketika usia 25 tahun ke atas, kolagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5 peratus setahun & sehingga usia 45 tahun, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30 peratus daripada kolagen semulajadi menjadikan kita semakin tua.

KELEBIHAN KOLAGEN ASLI
Menghilangkan kedutan & kulit kendur. Melaraskan berat badan & hormon. Meningkatkan sistem imun & metabolisme badan. Memejalkan payudara, otot & punggung. Menyihatkan rambut & kuku. Menguatkan sistem abdomen & memelihara kalenjar tiroid. Kurangkan selulit. Memberi tenaga. Melancarkan peredaran darah, Kurangkan sakit bahu & belakang. Menguatkan tulang & sendi, menjauhi artritis & osteoporosis. Meningkatkan sel rawan, ligamen & otot. Merawat penyakit gout. Mencegah kanser. Menurunkan tekanan darah tinggi. Meningkatkan fungsi penghadaman, merawat gastric. Anti bakteria. Merawat anemia. Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh. Menyerap lebihan garam dalam tubuh. Melicin, menegang & menghaluskan kulit. Mempercepatkan pengecutan jerawat & menghapuskan parut. Merangsang penghasilan sel-sel baru kulit. Menyembuhkan luka. Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis). Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas. Menberikan rasa kenyang (diet). Mengurangkan sembelit/buasir.

Thursday, 23 May 2013

Rezeki bulan Mei #12 ✔


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, FD menang topup RM5 yang disponsor oleh D'va Fashionista Boutique dan doodle yang sponsor oleh Syafiqah dalam First Giveaway by Anadiera. Doodle lagi, YEAY! Hehe suka suka! :D ni pun baru je perasan. Terima kasih kat Izzati sebab bagitau FD :)

Terima kasih Anadiera! ^^v

Terima kasih D'va Fashionista Boutique! ^^v

Terima kasih Fiqah! ^^v

Baju Keep Calm And Love Blogging


Assalamualaikum,

Ehem! Sebenarnya tak berapa nak yakin sangat. Tapi gigihkan juga atas support kawan blogger yang lain. Harap harap ada feedback dari korang ^^v

Macam ni, FD plan nak ambik tempahan baju blogger. Ini design yang FD try buat baru je kejap tadi. Otak blank, FD tak kreatif pun.

Tulisan hitam atau dark grey.

Warna pink dan ada simbol love.

Harga: RM28
RM30 (ladies cuttin)
RM35 lengan panjang
Harga kat atas ni dah termasuk pos.

Kalau kebanyakan nak tulisan warna hitam, FD akan buat semuanya warna hitam dan cuma design yang first tu je yang akan digunakan. Tak cantik lah kalau love tu warna hitam nanti, kan?

Untuk yang nak tau maklumat lanjut atau nak tempah, boleh inbox FD kat fanpage

Hadiah dari Cik Yaya dah sampai ^^


Assalamualaikum,


Hadiah felt wallet dari Cik Yaya yang FD menang Contest Page CCY & LTC. Suka warna wallet ni! Warna hot pink :D adik FD nak felt wallet ni memandangkan dia memang takde wallet or purse. FD bagi je, asalkan jaga elok-elok. Hilang atau kotor, SIAP AH! *garang tak? hihi*

Terima kasih Cik Yaya! ^^v

Sebab FD tak join GA atau segmen awak


Assalamalaikum,

Large

Maybe ramai perasan, FD banyak join giveaway dan segmen kat blog ni. Kat Facebook pun banyak juga yang FD join. FD join cuma nak support sesama blogger dan kawan. FD lagi suka join kalau syarat yang senang dan tak banyak.

Large

Antara sebab FD tak join segmen atau giveaway yang korang anjurkan:
Kena follow lebih 10 blog. Adik, kakak, abang, jangan lah ambik sponsor ramai sangat ._.
Follow blog menggunakan ID, bukan link blog. Kalau FD klik follow pun, belum tentu masuk dalam list follower awak tau.
Blog yang takde gadget follower Google. Bukan Google+ tau. FD takboleh follow guna button follow awak yang cantik dan comel tu. Kalau klik, sama macam yang kat atas. Tak tentu masuk dalam list follower awak.
Disable right click. Susah nak copy banner awak.
Disable highlight text. Susah nak copy tajuk entri (ye, FD malas nak taip :p)
Kena tag sampai 4 5 blogger. Kalau setakat satu dua blogger tu boleh terima lagi. Lagi suka kalau tak payah tag :D
Bila ada ayat, "kalau tak cukup 50 penyertaan, segmen/giveaway batal". Alahaii, nanti kesian lah blogger yang dah join tu. Kena rajin promote kalau nak segmen/giveaway awak tu dapat sambutan :)

Rasanya tu je lah kot sebab-sebab FD tak join. Maaf lah ye kalau ada yang tag FD, tapi FD tak join. Mungkin ada salah satu sebab yang FD list kat atas tu :)

Wednesday, 22 May 2013

Rezeki bulan Mei #11 ✔


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, menang dalam Share & Win yang dianjurkan oleh Sugarscarf. Takkan lah tak tau online shop tu kot? Shawl yang diorang jual semuanya cantik-cantik! Cepat sold out pula tu. FD banyak kali join dalam contest yang dianjurkan oleh Sugarscraf, tapi tak pernah menang. Akhirnya menang juga kali ni. Suka suka! :D

Terima kasih Sugarscraf! ^^v


Alhamdulillah, menang dalam kategori Top Referrel. Tak sangka! Hihi :D banyak pula tu menang. Dapat topup RM10, edit blog, review blog, kertas bintang dan sample loreal leave-in-mask. Yang edit blog tu, hmm. Masih fikirkan lagi. Rasa macam nak bagi kat blogger lain. Boleh ke ek? Takpe, kena tanya sponsor tu dulu :) bukan apa, tapi rasa macam taknak edit apa-apa lagi kat blog. Heee :D

Terima kasih Lulla! ^^v

Terima kasih Cik NHAH!

Terima kasih Eima! ^^v

Terima kasih Nadratul! ^^v

Lepas bagi details, saje scroll bawah nak cari nombor 12. Eh eh, ada lagi rupanya :D
Menang doodle dari Miss Wawa. Sukaaa! Sebab doodle Miss Wawa comel-comel. Makin banyak lah koleksi doodle yang FD kumpul :D

Terima kasih Miss Wawa! ^^v

Cash out kali ke 8


Assalamualaikum,


Alhamdulillah, dapat juga cash out. Iklan kat 8Share tak tentu. Kejap ada, kejap takde. Kadang-kadang tu cepat sangat iklan habis ._.

Duit belanja selama FD kat KL hujung minggu ni ^^v

Wordless Wednesday #17 | iPening kot xD


Assalamualaikum,


p/s: ini bukan FD punya tau, gambar dari google

Rezeki bulan Mei #10


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, menang topup RM3 dalam Segmen Lucky Draw by dyanzakhi, nabilabiela yang disponsor oleh Azwar. Kebetulan tengah malas nak pi beli topup. Hihi :D

Terima kasih Dyanzakhi dan Nabila! ^^v

Terima kasih Azwar! ^^v


Alhamdulillah, menang lip tint dalam Mega Giveaway by Nisa, Iza dan Saadah yang disponsor oleh Wilma.int. Lip tint yang FD menang sebelum ni pun belum habis guna lagi. Hihi. Takpe, rezeki jangan ditolak :D

Terima kasih Nisa, Iza dan Saadah! ^^v

Terima kasih Wilma.int! ^^v

Tuesday, 21 May 2013

Tasbih Digital dari Jom Singgah Shoppe


Assalamualaikum,


Macam mana boleh dapat tasbih digital ni? Dapat sebab FD join GA Pertama Jom Singgah Shoppe :) tak sangka pula semua yang join tu dapat tasbih digital. Suka suka! Dapat warna purple, cun juga :D

Korang nak beli tasbih digital? Ada macam-macam warna tau!


RM7 untuk satu unit :)

Terima kasih Jom Singgah Shoppe! ^^v
Blog - http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/
Fanpage - https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

Cara untuk daftar akaun PayPal


Assalamualaikum,




Someone request kat FD untuk buat tutor daftar akaun Paypal.
Bila korang ada akaun PayPal ni, senang sikit urusan korang dalam jual beli, lagi-lagi urusan dengan luar negara :) atau pun untuk korang yang nak tebus point dalam iPanel :D

FD buat tutor ni tanpa gambar, harap-harap korang faham lah ye :)


  1. Pergi ke https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/home dan klik sign up.
  2. Pilih kotak pertama, Personal, dan klik Get Started.
  3. Isi semua details yang diminta dan pastikan password korang tu ada huruf, nombor, dan simbil. Kemudian klik Agree and Creat Account.
  4. Masukkan kod yang ada dalam gambar (macam word verification)

Congratulations! You've signed up for a PayPal account.


Ada beberapa perkara yang korang perlu buat sebelum mula gunakan akaun PayPal.
  • Confirm your email address to activate your PayPal account - We'll send simple instructions shortly to email korang.
  • Choose how you'd like to pay for your purchases - Pay using a balance in your PayPal account or with a credit/debit card.

Harap korang faham lah ye :)
Kalau ada apa-apa, tanya je FD. InsyaAllah FD boleh tolong :)

Hadiah shawl dah sampai ^^


Assalamualaikum,


Haritu FD Menang Facebook Giveaway #2. Hadiah shawl sponsor dari Easy Boutique, guna servis GDex. Gdex sini macam slow sikit tapi bagus sebab dia call dulu sebelum nak delivery. FD dapat shawl 2 tone, siap ada aksesori kat shawl tu.

Terima kasih Easy Boutique! ^^v

Katak punya pasal


Assalamualaikum,



Haa, kenapa dengan katak? Macam ni ceritanya.

Pagi tadi pukul 7 lebih, FD pi buka pagar dan start enjin motor. Masa adik FD nak pakai kasut, tiba-tiba dia jerit. FD biar dulu. Lepas tu adik FD makin galak, terlompat-lompat, terjerit-jerit. FD tanya dia, "kenapa?". Adik FD jawab sambil jerit, "ADA KATAK KAT DALAM KASUT!!". FD terus gelak kaw-kaw! Mana tidaknya. Masuk kadet bomba, taekwando, tup-tup jerit nampak katak. FD gelak-gelak, dia jerit-jerit sampai menangis. HAHAHAHA!

Masa perjalanan nak ke sekolah adik FD, dia cakap "macam mana lah Fear Factor tu buat, kan? patut lah Elfira Loy menangis bila ada katak". FD tak kata apa, cuma mampu gelakkan dia lagi. Hihi. Lepas tu dia cakap lagi, "katak tu lembik. eeeeee!". FD jawab, "memang lah katak lembik! ada ke katak keras? apa lah!".
Sampai depan pagar sekolah pun FD masih gelakkan dia.
Adik FD muka masam je, taknak cakap lagi dah.

p/s: gelakkan orang, padahal FD sendiri geli dengan katak :3

Monday, 20 May 2013

PosLaju PEMALAS!


Assalamualaikum,

Tengok tajuk tu macam marah sangat siap CAPS LOCK dengan tanda seru.

Mana tak marah bila dapat nota dari PosLaju. Tengok time pula, pukul 12:13 tengah hari. FD kat atas, mak kat bawah. Tengah hari tadi hujan. Mak kat bawah tengah menjahit. Bunyi hon van dah tentu lah kuat, kan? Orang PosLaju tu bukannya nak hon. Kalau sebelum ni reti pula nak hon banyak kali. Mentang-mentang hujan, taknak hon pula banyak kali atau call je FD. Bukannya takde nombor telefon kat parcel tu. Malas nak keluar lah tu kalau FD keluar nak pick up.

Dah tau sangat orang yang mana satu. Kalau yang badan kurus sikit tu yang hantar, kalau FD takde dia akan call. Tapi yang badan berisi tu... EEEEEE! Geram ah!

Malas pula nak pick up kat pejabat pos esok ._.

Cousin nak kahwin! ^^


Assalamualaikum,



Ini kad jemputan yang simple, abah FD yang design. Warna purple sebab belah pihak perempuan akan buat tema purple. Warna kegemaran cousin FD, Along. FD memang panggil dia Along je sebab dia anak sulung kepada mak long FD :)


Along dan FD
Gambar ni masa raya tahun 2011. Kebetulan kitorang sama warna. Hihi >,<

Ini lah sebabnya FD dan family akan ke KL hujung bulan ni. Nak ke kenduri kahwin anak sulung mak long ni. Mak long ni kakak kepada mak FD. Abang kepada abah FD pula, anak-anak diorang semua dah besar, dah kawin dan ada anak dah pun. Belah mak ni kira excited sikit lah sebab kitorang rapat :D

Weeeee~! Tak sabar nak kumpul ramai-ramai. Opah dengan tokwan pun ada.
Suka suka suka! ^^v

FD tak berani nak jemput sesiapa memandangkan majlis nanti takde lah besar mana. Belah pihak lelaki je buat besar-besaran. FD tak tau pula pihak lelaki buat kat mana nanti :/

Apa pun moga semuanya berjalan dengan lancar :)

Sunday, 19 May 2013

Senarai Peserta Special Giveaway


Assalamualaikum,



Ini senarai peserta yang join Special Giveaway by Syazlia & Diana.
Belum join? Klik banner kat atas! :D
Tekan Ctrl dan F serentak untuk lebih senang awak cari link :)
  1. http://pelaikamonsterer.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  2. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  3. http://www.nabilabiela.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  4. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  5. http://randomtalking123.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  6. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  7. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  8. http://malihah-dan-giveaway.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  9. http://cadburyyylover.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  10. http://nzfyns.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  11. http://duniaimpian-saintis.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  12. http://blogtest-hanis.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  13. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  14. http://azyanramle.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  15. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  16. http://superdreamland.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  17. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  18. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  19. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  20. http://whymustshazwani.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  21. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  22. http://iamfanofkpop.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  23. http://yummycoklet.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  24. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  25. http://najaha-abdillah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  26. http://mydreamswithforyou.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  27. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  28. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-and-diana.html
  29. http://www.kisahemasputih.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  30. http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  31. http://youngsyaa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-and-fatin.html
  32. http://www.fizgraphic.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  33. http://hidupkadangtakindah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  34. http://syahirahshahnun.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  35. http://maerahim.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  36. http://cleopatrachentaamira.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  37. http://kamihardsmanii.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  38. http://xiauraellallyn.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  39. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  40. http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  41. http://www.cikfie.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  42. http://liaomey.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  43. http://mineofstory.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  44. http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  45. http://inialolo.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  46. http://theieraziera.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  47. http://sweet-dream901.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  48. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  49. http://www.geeazielove4eva.my/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  50. http://missyoungjae.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  51. http://shanacuttie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  52. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia.html
  53. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  54. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  55. http://www.misznadea.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  56. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  57. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  58. http://www.iuzira.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  59. http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  60. http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  61. http://gagamiami12.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  62. http://awesomesr.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  63. http://anislvince.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  64. http://semanismadututorial.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  65. http://feeraakira.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  66. http://resipidarihati.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  67. http://inspirasicimiependo.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  68. http://nooramyma.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  69. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  70. http://princessharnasya.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  71. http://jelezkah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  72. http://erinkahar.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  73. http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  74. http://wwwfarahshahera.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  75. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  76. http://waniey-missmustache.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  77. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  78. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  79. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  80. http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  81. http://diaieyka96.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  82. http://twentysep.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  83. http://farahbylastory.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  84. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  85. http://nurin-aqilah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  86. http://intananie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  87. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  88. http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  89. http://tampawan.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  90. http://aininatasya08.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  91. http://ownboss-wanie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  92. http://anisyasminpunyebelog.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  93. http://belogsepot-diela.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  94. http://fiqansz.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  95. http://cikaydashafiqa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  96. http://i-am-overtherainbow.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  97. http://nuraribahizni.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  98. http://setiasmile.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  99. http://littlesadnessworld.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  100. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  101. http://unguyangmerah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  102. http://jomkitamengundi.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  103. http://amirahamer.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  104. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  105. http://miramohdsakri.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  106. http://snowberryy.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  107. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  108. http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  109. http://sweetsour93.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  110. http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  111. http://quraistory.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  112. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  113. http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  114. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  115. http://norossakinah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  116. http://sweet-like-a-candy.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  117. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  118. http://atiqamaisaraa.blogspot.com/2013/05/special-ga-by-syazlia-diana.html
  119. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  120. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  121. http://budakkacamatapunyastory.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  122. http://gadisbiha.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  123. http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  124. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  125. http://giveawayaisyah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  126. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  127. http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  128. http://ainsentiasasayangibu.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  129. http://areenaulim.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  130. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  131. http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  132. http://syimanakhadiah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  133. http://sayasukanamafarhana.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  134. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  135. http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  136. http://mejoinyou.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  137. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  138. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  139. http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  140. http://budakvanilla-join.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  141. http://xeerazara.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  142. http://nursyazana26.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  143. http://www.miramashimaaru.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  144. http://queenamylia.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  145. http://asyikin-ga.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  146. http://kucing-jalananku.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  147. http://syierajoingiveaway.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  148. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  149. http://wadasssssss.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  150. http://myrahthesamuraii.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  151. http://riqa-ainureen.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  152. http://sweetsourtheworld.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  153. http://www.mawarberduri4147.my/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  154. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  155. http://mizzniya.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  156. http://najahmustapa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  157. http://rajafarah94.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  158. http://niniraaaa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-and-diana.html * #
  159. http://contenganvampire14.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  160. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  161. http://ainathirahanuar.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  162. http://girlbloggie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  163. http://tiefiqs34.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  164. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  165. http://kupukupudirimba.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  166. http://cerewetsentiasa.blogspot.com/p/special-giveaway-by-syazlia-diana.html not found
  167. http://kiraspeed22.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  168. http://budakshumort.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  169. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  170. http://ain-fazlin.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  171. http://gadise-net.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  172. http://ezzatyadilla.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  173. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  174. http://anabiha.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  175. http://cheerymessy.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  176. http://ciknadhirah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  177. http://mweet-starshi.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  178. http://join-too.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  179. http://umikasum.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  180. http://anakenciksalamat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  181. http://ain-fazlin.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html 
  182. http://asma-sah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  183. http://hajarashikin.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  184. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  185. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  186. http://rubystorylife.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  187. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  188. http://afifahwan.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  189. http://lystra-lily.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  190. http://jijahcomey.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  191. http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  192. http://gadise-net.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  193. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  194. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  195. http://secretiveads.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  196. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  197. http://ikajohans.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  198. http://www.daxxstories.com/2013/05/segmen-luar-special-giveaway-by-syazlia.html
  199. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  200. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  201. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  202. http://blognisayapunyer.blogspot.com/2013/05/assalammualaikum-tudung-bawal-tribal-by.html
  203. http://nutyra.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html *
  204. http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  205. http://vanielacokelat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-dan-diana.html #
  206. http://faralalalala.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  207. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  208. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  209. http://www.aingraphic.my/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  210. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  211. http://justpinkdiary.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  212. http://abcforfriendship.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  213. http://nizzatisamat.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  214. http://alia-manis.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  215. http://borakborakzero.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  216. http://nabieliela.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  217. http://justastoryaboutus.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html #
  218. http://r-chelle.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  219. http://nurnabilahhh.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  220. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  221. http://contestsinisana.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  222. http://kimoberbeloglagi.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  223. http://diarionline-ku.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  224. http://amar-ga.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  225. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  226. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  227. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  228. http://cutelikebee.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  229. http://sayabudakgedixz.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  230. http://izad-mohd.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  231. http://yayaaaank.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html

Yang bertanda [*], link dari blog partner FD, Syazlia.
Yang bertanda [#] pula untuk entri kreatif. Sampai uling biji mata FD dan partner nak pilih mana satu bakal pemenang nanti :p semuanya pandai bodek. Hihi :D
Takde link? Atau ada double link? Please inform FD, okay? ;)
GOOD LUCK SEMUA! :D

Rezeki bulan Mei #7 ✔


Assalamualaikum,

Rajin betul penganjur print url blog. Hihi :D

Alhamdulillah, FD menang bookmark dalam Simple Giveaway by Mizzniya & Partner. Makin banyak lah koleksi bookmark, suka suka! :D

Terima kasih Mizzniya! ^^v

Terima kasih Mizz Lolly! ^^v

Bookmark dari Nabila Medan dah sampai ^^


Assalamualaikum,

Ingat lagi dengan entri Nabila Medan baik hati nak bagi bookmark kat FD? Haa, baik plus rajin k. Rajin sangat siap design, print, and post kat FD.

Nampak tu? Kemain banyak lagi bookmark yang Nabila buatkan. Suka sangat-sangat! Sebab warna pink :D Gambar doodle perempuan tu pun comel :D FD akan simpan elok-elok dan bookmark yang selebihnya, FD akan hadiahkan dalam giveaway akan datang. Erk, ada ke yang nak bookmark muka FD tu? Hewhew :3

Terima kasih adik Nabila Medan! ^^v

Saturday, 18 May 2013

Mini GiveAway By Nabila


Assalamualaikum,

Photobucket
klik banner

Hadiah-hadiah:
Perfume Elizabeth Dior x 1


*gambar sekadar hiasan*
Homemade set chocolate (6 pcs) x 5


Topup x 5


*gambar sekadar hiasan*
Keychain x 5


Keychain Sarawak x 2


Souvenir kraftangan x 2

Tag:

Tamat: 25 Mei 13

Replika Barbie's Dreamhouse di Florida


Assalamualaikum,

Semalam nampak artikel menarik. Pasal Barbie! Hihi. FD pernah bagitau kat entri [11 Things About Me] yang FD minat Barbie sejak kecil sampai sekarang. Sebab tu FD kata artikel tu menarik. Kat Florida, ada replika Barbie's Dreamhouse. Bukan size mainan tau, tapi life size! Dah tentu lah besar kalau life size. Macam rumah real. Kalau ada kat Malaysia ni, confirm FD pergi! Cantik gilaaa! Jom tengok gambar-gambar Dreamhouse Barbie ni.

Dream come true
Pintu masuk ke The Barbie Dreamhouse

Play land
Play land: The Barbie dreamhouse is a replica of the plastic doll's Malibu beachhouse

Collection
Collection: The installation includes the best of Barbie - 350 dolls and collector memorabilia, Barbie's friends, family and of course her love interest Ken

Beauty
Beauty: The installation offers a package for a group of girls to have their makeup and hair styled before they strut their stylish selves down the Barbie runway

Pink paradise
Pink paradise: The Barbie sitting room includes a circle of pink ottomans perfect for a fireside chat and a bright pink baby grand piano

Treat
Treat: The world's first ever life-size replica's of the plastic toy's Malibu beach house allows Barbie's most ardent admirers to live out their girlish fantasies in the life-size dollhouse

Imagination
Imagination: Visitors can try their hand at haute cuisine in the Barbie virtual kitchen




Peminat Barbie mesti suka, kan? :D