Gadget

Xperia Tipo Dual dalam genggaman ^^

April 01, 2013


Assalamualaikum,

Untuk sesiapa yang selalu baca apa yang FD post kat fanpage, tentu diorang tau dah pasal ni. Korang nak tahu juga? Tengok SINI, SINI dan SINI ^^
Target nak beli warna merah. Ada tu ada, tapi 1 sim punya. FD nak 2 sim punya, senang sikit. Sebab FD memang guna 2 sim. Tamak, kan? Peduli? Hahaaa.

Mula-mula cari phone kat area Kuala Terengganu ni. Warna merah 1 sim, semuanya dah habis stok. Yang ada sim 1 warna putih. Harga RM429 kalau tak silap. Tak tanya pula ada dapat free gift apa-apa.
Kemudian alang-alang pergi KL, singgah Selayang Mall. Cari kat situ. Memang kebanyakan warna merah cuma 1 sim je yang ada. So dah kira kena tolak. Pilih warna lain sambil-sambil survey harga. Ada yang jual harga sama macam kat Kuala Terengganu, harga sama. Bila tanya, phone sahaja. Takde free gift such as memory card or cover phone. 
Pergi kedai lain pula, ada yang jual Xperia Tipo Dual. Ada warna hitam dan silver. Harga RM450 nett. Tanya ada dapat free gift apa. Tokey tu kata dapat memory card 4gb, cover phone, screen protector. Not bad lah, kan? Fikir fikir fikir, FD ambik keputusan ambik warna silver dan cover phone warna merah. Merah tetap kena ada k, hehe :D

Tu diaaa! My lovely Xperia Tipo Dual. Hehe :D
Beli phone ni guna duit hasil berblogging dan minta abah support sikit. Hewhew :3

You Might Also Like

25 comments

  1. Cantek cantekk... ! Hasil berblogging boleh beli hempong sebijik. Beli barang gune duit sendiri memang best sesangat >_<

    ReplyDelete
  2. seronoknye ade henpon baru, ^^

    ReplyDelete
  3. tahniah sis, ade phone baru..
    doakan KD dpt beli sony Xperia jgk ye :)

    ReplyDelete
  4. @Nur Irdina; hehe alhamdulillah, ada juga hasil sambil berblog :D memang best

    ReplyDelete
  5. @KD; terima kasih. KD pun nak beli Xperia? good luck! :D

    ReplyDelete
  6. best nye...teringin plak nak beli handphone baru adudui

    ReplyDelete
  7. jeles nye tgok FD ade fon baru..hehe >,<

    ReplyDelete
  8. Wah masyuk lah ! Lebih kurang harganya xperia x8 yg Fiqah beli tu hehe. Untungnya ada Insta dgn WeChat. Sedih tak reti nk download sume tuh :3

    ReplyDelete
  9. @Ƞurul Ƨyafiqah; oh yeke? Fiqah boleh je install benda tu. try lah :D

    ReplyDelete
  10. chehwah~ sukalah dia..cikuy2! =P ^_^

    ReplyDelete
  11. untung ada hp bru!! kza pun igt nk tukar hp tpi tguuuuuu hehehe

    ReplyDelete
  12. Kalau korang nak beli sony xperia tipo yang warna merah, boleh contact ziela k. hp tu baru beli 1 bulan dan tak pakai lagi. cadangnye nak bg mak pakai tp die kate tak reti pulak nak pakai. harga ziela jual murah dr kedai jual. masih baru, ori dan yg penting cantik sb MERAH!!!
    contact ziela 012-9406854.

    ReplyDelete
  13. Kalau u all nak beli sony xperia tipo, i ada jual. i baru beli 1 bulan tapi tak pakai lg. masih baru, ori(midland) n cantik ok sb warna MERAH!!! nak jual murah sb sayang la simpan je kalau tak guna.
    Actually belikan utk my mom tp die kate tak reti nak pakai. itu la sebabnye. so kalau berminat, contact ziela k 012-9406854

    ReplyDelete
  14. Wahhh bestlah akak dapat phone baru :D

    ReplyDelete