Xperia Tipo Dual dalam genggaman ^^


Assalamualaikum,

Untuk sesiapa yang selalu baca apa yang FD post kat fanpage, tentu diorang tau dah pasal ni. Korang nak tahu juga? Tengok SINI, SINI dan SINI ^^
Target nak beli warna merah. Ada tu ada, tapi 1 sim punya. FD nak 2 sim punya, senang sikit. Sebab FD memang guna 2 sim. Tamak, kan? Peduli? Hahaaa.

Mula-mula cari phone kat area Kuala Terengganu ni. Warna merah 1 sim, semuanya dah habis stok. Yang ada sim 1 warna putih. Harga RM429 kalau tak silap. Tak tanya pula ada dapat free gift apa-apa.
Kemudian alang-alang pergi KL, singgah Selayang Mall. Cari kat situ. Memang kebanyakan warna merah cuma 1 sim je yang ada. So dah kira kena tolak. Pilih warna lain sambil-sambil survey harga. Ada yang jual harga sama macam kat Kuala Terengganu, harga sama. Bila tanya, phone sahaja. Takde free gift such as memory card or cover phone. 
Pergi kedai lain pula, ada yang jual Xperia Tipo Dual. Ada warna hitam dan silver. Harga RM450 nett. Tanya ada dapat free gift apa. Tokey tu kata dapat memory card 4gb, cover phone, screen protector. Not bad lah, kan? Fikir fikir fikir, FD ambik keputusan ambik warna silver dan cover phone warna merah. Merah tetap kena ada k, hehe :D

Tu diaaa! My lovely Xperia Tipo Dual. Hehe :D
Beli phone ni guna duit hasil berblogging dan minta abah support sikit. Hewhew :3

Comments

Nur Irdina said…
Cantek cantekk... ! Hasil berblogging boleh beli hempong sebijik. Beli barang gune duit sendiri memang best sesangat >_<
Cik Aida™ said…
seronoknye ade henpon baru, ^^
KD said…
tahniah sis, ade phone baru..
doakan KD dpt beli sony Xperia jgk ye :)
Dianaa said…
@Nur Irdina; hehe alhamdulillah, ada juga hasil sambil berblog :D memang best
Dianaa said…
@Cik Aida™; hehe seronok sangat! ^^
nida zin said…
nk beli jgk... hee
Dianaa said…
@KD; terima kasih. KD pun nak beli Xperia? good luck! :D
ezyra daniel said…
best nye...teringin plak nak beli handphone baru adudui
Dianaa said…
@nida zin; beli lah, hehe
Dianaa said…
@ezyra daniel; hehe beli jangan tak beli :p
Anis Zainudin said…
jeles nye tgok FD ade fon baru..hehe >,<
Dianaa said…
@Anis Zainudin; hehe jangan lah jeles >,<
Wah masyuk lah ! Lebih kurang harganya xperia x8 yg Fiqah beli tu hehe. Untungnya ada Insta dgn WeChat. Sedih tak reti nk download sume tuh :3
Dianaa said…
@Ƞurul Ƨyafiqah; oh yeke? Fiqah boleh je install benda tu. try lah :D
Cik JariManis said…
chehwah~ sukalah dia..cikuy2! =P ^_^
Dianaa said…
@Cik JariManis; hehe mesti lah suka :D
zaza nizam said…
untung ada hp bru!! kza pun igt nk tukar hp tpi tguuuuuu hehehe
Dianaa said…
@zaza nizam; hoho! FD tungguuu :D
wahhh jelesnyaa! hahah
Dianaa said…
@Princess Syazliyana; haha jangan lah jeles :p
usanaziela said…
Kalau korang nak beli sony xperia tipo yang warna merah, boleh contact ziela k. hp tu baru beli 1 bulan dan tak pakai lagi. cadangnye nak bg mak pakai tp die kate tak reti pulak nak pakai. harga ziela jual murah dr kedai jual. masih baru, ori dan yg penting cantik sb MERAH!!!
contact ziela 012-9406854.
usanaziela said…
Kalau u all nak beli sony xperia tipo, i ada jual. i baru beli 1 bulan tapi tak pakai lg. masih baru, ori(midland) n cantik ok sb warna MERAH!!! nak jual murah sb sayang la simpan je kalau tak guna.
Actually belikan utk my mom tp die kate tak reti nak pakai. itu la sebabnye. so kalau berminat, contact ziela k 012-9406854
Aisha Fauzi said…
Wahhh bestlah akak dapat phone baru :D

Popular posts from this blog

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection

Giveaway by Fatin Diana

Safi Balqis OxyWhite