Segmen

segmen kenalkan diri - CIK i l y

April 22, 2013


Assalamualaikum,

klik banner

1. Real name: Fatin Diana binti Othman
2. Nickname: Fatin (selalunya family, saudara dan kawan sekolah rendah je panggil Fatin), Diana (kawan masa sekolah menengah je guna nickname ni), Dee (bestfriend je panggil gini), Domo (budak kem dulu yang bagi nickname ni sebabnya FD bawa patung Domo pi kem. hihi ^^), FD (nickname dlm blogging), Mel (celah mana dapat nickname Mel ntah dalam nama Fatin Diana tu, nickname ni kawan yang bagi. katanya comel. Comel lah sangat en). Pehh! Nickname sikit, tapi taip panjang berjela.
3. Starsign and Age: Leo. Umur? Ada pakcik tu kata FD macam form2. Anggap je lah FD form2 ye :p ceitt! Nak muda je. 20 tahun lah, still young ^^v
4. Male or Female: Tengok nama tu ada binti, dah tentu lah female. Takkan shemale pulak. Hahaa!


5. Facebook: personal account - http://www.facebook.com/ftndiana27 | fanpage - https://www.facebook.com/fatindianaa
6. Website: http://www.fatindiana.com/
7. Twitter: @dianadomo
8. Other: weChat: ftndiana

9. Hair color: hitam lah, tak kan merah pulak.
10. Long or short: panjang tak panjang, pendek tak pendek. biasa-biasa je :D

11. Loud or Quiet: FD ni pendiam orangnya, cikgu selalu cakap gitu bila ada lawatan keluarga ke kelas. konoooon je tu. tapi bila dengan kawan sekepala, jangan terkejut pulak :p
12. Sweats or Jeans: lebih selesa dengan jeans ;)
13. Phone or camera: hm ntah lah. kadang-kadang phone, kadang-kadang camera.
14. Health Freak: taakkkk taaahhhuuuuuuuuu
15. Drink or smoke: MEMANG TAK AHHH!

16. Do you have a crush on someone: ehem-ehem! ada lahhh :p

17. Eat or drink: EAT EAT EAT!!
18. Piercings: telinga sahaja. orang tak betul je tindik kat macam-macam tempat. serupa macam kena stapler je muka tu. haiyayai!
19. Tattoos: erk, no way!

Have You EverBeen in a relationship: tipu lah kalau kata tak pernah, kan?
Quarrel with someone u like: Doluuuuu~ selalu.

Been in a car accident: kereta tu tak pernah, motor pernah lah. sakit oi! ada ENTRI tau.

Been in a fist fight: hmm tak rasanya.

First Piercing: masa darjah satu kot, ke tadika. ntah, tak ingat. yang ingat masa tu kena umpan dengan mak ._.

Best Friend(s): sape yang panggil FD dengan nickname Dee, tu lah bestfriend FD ^^ love love love you girls! <3

Award(s): hmmm none kot.

Crush: bukan dah jawab ke tadi? nak tau lah tu, tu pasal tanya lagi, kan? takmo bagitau! :p

Vacation: nak pergi tanah suci Mekah :')

Last Person you talked to: adik
Person you texted to: Wane kat fb tadi :3
Person(s) you watched movie with: kawan-kawan. dah lama tak tengok movie oii ._.

Food you ate: ayam masak merah! <3
Drink you drank: milo ais dan air sejuk je

Movie you watched: dah 4 bulan kot tak tengok movie T__T

Song listened to: Somebody That I Used To Know

Thing(s) you bought: things? FD pi beli air kotak Milo je harini untuk Sarah :3

Person you hugged: Sarah :D

Favourite Food: apa-apa sahaja asalkan ada ayam dan tak pedas. hihi ^^
Drinks: Milo ais, Oligo Coco ais, air gas strawberry

Have you ever Kissed in the snow: ntah bila dapat tengok snow ntah
Celebrated Halloween: kat Malaysia ni ada sambut ke? rasanya takde kot
Had your heart broken: hmm malas nak fikir. nanti lagi bertambah sakit,
Went over the limits on your cell phone: tak kot
Came out of the closet: naaaahhhhhh

Gotten pregnant: gila ke? nikah pun belum lagi
Had an abortion: lagi lah gila! never!

Done something you've regretted: hmm manusia, mana pernah tak buat silap.
Broke a promise: pernah,
Hide a secret: semua orang ada rahsia sendiri :)
Pretended to be happy: SELALU! bila ada masalah je lah :')
Met someone who changed your life: hmm takde siapa yang dapat ubah FD lagi,
Pretended to be sick: masa kecik-kecik, malas nak pergi sekolah. heeee ^^v
Left the country: tak pernah. pasport pun takde weh

Tried something you normally wouldn't try: cuba something new tu lah yang best :D
Cried over the silliest thing: err pernah kot, macam tak betul je bila fikir balik
Ran a mile: tak tahu, tak ingat :/
Went to the beach with your best friend(s): tak pernah T__T selalu dengan family je. maklum lah, masih dibawah penjagaan mak abah. Nak buat apa-apa masih ada limit.


Stay single the whole year: tak pernah sampai setahun kot. teringin lah juga kadan-kadang

Currently Eating: nope, tapi tengah fikir nak makan ais krim! yummy!
Drinking: malas nak minum, nak makan je
Listening to: dah jawab dah tadi, GRR!

Waiting for: text dari dia,

Your future

Want kids: nak, tapi takut T__T
Want to get married: nak sekarang boleh? haha *gatai*
Careers in mind: *bunyi cengkerik*


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: mata. kan orang kata dari mata turun ke hati :p
Shorter or taller: tinggi tak tinggi, rendah tak rendah. asal okay sudah ^^
Romantic or spontaneous: nak dua-dua boleh? selalu romantik nanti macam bosan. spontaneous maybe better ;)
Nice stomach or nice arm: Dua2 pun boleh. rezeki jgn tolak ! AHAHAH
Sensitive or loud: both, maybe?
Single or relationship: FD sendiri tak sure :/ boleh jawab gitu?
Noisy or quiet: too quiet nanti bosan. tapi jangan noisy sangat lah en

Have you ever Lost lasses/contacts: yeahhhh,
Ran aways from home: nak lari mana je pun? alhamdulillah lah family FD tak macam drama, sikit-sikit porak peranda gitu.
Hold a gun or knife for self defense: pernah, tapi bukan untuk pertahankan diri. pegang senapang masa kat kem dulu, BEST!
Broke someone's heart: maaf, saya tak sempurna
Been arrested: FD budak baik lah!
Cried when you lost someone: orang takde perasaan je yang tak nangis

Do you believe in

Yourself: hmm tak tahu nak jawab macam mana. tak tentu
Miracles: oh yes!
Love at first sight: macam tak percaya je sebab tak pernah jadi
Heaven: YES!
Santa Claus: mengarut!
Things last forever: maybe?

Is there one person you want to be with right now: yes :(
Is there a person you make a promise with now: rasanya macam takde
Is there a person that you can't forget now: dah tentulah ye
Is there something you really want to do now: siapkan segmen ni dan pegi makan ais krim! hihi
Is there something you really wish to have it now: now? YES!
Is there something you wanted to say to someone now: ye ye ye! ada banyak benda FD nak bagitau dia, tapi dia buat tak tahu :/


Tag - Myra | Wane
Due date - 1 June


You Might Also Like

14 comments

  1. mak aihh banyaknya soalan hehehehe.

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen dan selamat berkenalan...

    ReplyDelete
  3. haha,,, suke bce jwpn2 fd.. bnyk bbnor soalannye ..haha

    ReplyDelete
  4. @Mirah Graphic; haha jangan ah gelak, malu ni :p

    ReplyDelete
  5. Kalau ada kemampuan boleh je kahwin sekarang.. haha
    Join juga segmen ni :)

    ReplyDelete
  6. @Condoriano; haha sebab tak mampu yg kena tunggu tu. oh yeke? nanti FD tengok ^^

    ReplyDelete
  7. hehe ! de2 je jawapan dia ehh... Nak tnye lagi ni . sanggup jawap x. hehe ! ok jokes** pegi lah makan ais krim

    thanks join segmen merapu ily ni.. Sala kenal dan join kenal-2 dgn budak lain.. lets goo

    http://oh-sourly-ily.blogspot.com/2013/04/senarai-peserta-awesome.html

    ReplyDelete
  8. @CIK i l y; hehe jawab macam exam nanti bosan pulak en. sila lah tanya kalau nak, haha. dah habis dah pun aiskrimnya. you're welcome. salam kenal juga :)

    ReplyDelete