Menggedik dengan BFF dalam WeChat


Assalamualaikum,

Sejak guna smartphone ni, hari-hari FD ber-WeChat dengan kawan baru termasuklah kawan sekolah dan blogger. Harini tiba-tiba kawan sekolah merangkap kawan baik FD tiba-tiba tegur kat WeChat. Ehem, menggedik dengan kawan dah jadi benda biasa. Izzy pun layankan saje, harhar :D
Korang yang baca jangan fikir bukan-bukan pula. Kalau rasa menyampah, sila pergi blog lain ^^v

Hijau - Izzy
Putih - FD

Ada WeChat pun untung ek? Ngeng punya kawan.

FD dah mula nak menggedik :p siap ajak pakai DP sama, hewhew

Kan FD dah kata. Izzy layan saje :p

Korang nampak tu? Izzy pulak yang over. HAHA!
FD setakat ajak tukar DP. Dia over nak kata bakal bini bagai.
Oh tidakkkkkk!!

Lu fikir wa retis ke nak minta sponsor mahal-mahal?
Mula borak pasal kahwin ni sebab FD ada tak puas hati dengan hamba Allah ni. Malas nak kecoh. Fikir orang dekat je. So abaikan.

Tiba-tiba kita pulak. Benci haku!

Apa yang Izzy kata tu, FD terus cuba hilangkan perasaan negetif tu jauh-jauh. Yelah, ingat apa yang orang tua kata. Jangan benci, lama-lama nanti sayang. Benda ni pernah jadi dulu. So FD taknak benda ni terjadi lagi.

Nampak tak? Nampak tak? Sudahnya dia cari Sarah juga. 
Gatai Izzy ni tau, nak adik aku je. Sepak laju laju kang! 

Ini dia Sarah
Cun juga ambik gambar guna Xperia Tipo Dual, hewhew :3

Izzy kawan baik sejak sekolah menengah. Kenal dia masa form2. Selalu sangat jadi classmate. Selalu keluar lepak KL dengan dia masa FD tinggal kat KL dulu. Selalu minta belanja makan itu ini. Ekekeke :D
Antara entri pasal lepak dengan kawan - I | II | III | IV 

Entri takde isi penting, takde info. 
Saje karut, harhar. Sorry buang masa korang ^^v

Comments

Phat said…
demam wechat skang ni ye FD
Gombug said…

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...
Nurul 'Aiziz said…
So sweet u guys! az doakn moga ade jodoh hehehehehehehe
Eyma su said…
hehe..alamak ada org lamar plak..hee..(^_^)
Anis Zainudin said…
sweet la korang >,<
semoga FD ade jodoh ngn dye :P
hehe :D
Dianaa said…
@Phat; hehe agaknya lah :D
Dianaa said…
@Nurul 'Aiziz; alamak! Az! jangan lah! hahaa :D nak orang lainn
Dianaa said…
@Eyma su; hehe Izzy gurau je tuu
Nurul 'Aiziz said…
@Dianaa
kite x tau kn, mne tau jodoh kte adalh dngn org yg kite bnyak luangkn mse tuhh si dy tu pon bunyi mcm berkenan je.. hehe bg la dy pluang ckit..

Ow ye! jom join 1st segmen az ni..
http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/segmen-click2-iklan-tabung-online.html
join eh..
Izzy Frhn said…
Harap maaf semua, saya dengan fd cuma kawan baik sahaja. Takda lebih & kurang.
Izzy Frhn said…
Harap maaf semua, saya & fd cuma kawan baik. Kami tiada apa apa perasaan antara satu sama lain. Hahaha
Dianaa said…
@Anis Zainudin; tidakkkkkk! hahaa. nak orang lain lah. bukan Izzy
Dianaa said…
@Nurul 'Aiziz; hehe Izzy memang suka bergurau gitu lah Az. memang tak kan timbul perasaan pelik dengan dia :p
thanks invite
Dianaa said…
@Izzy Frhn; macehh itu untuk pengakuan kau tu. haha. harap semuanya jelas :p
Irwan Alessa said…
:) semua nya sudah jelas.. hehehe..
Nurul 'Aiziz said…
@Dianaa kirenye lakonan la ni.. huhu tpe2 ^_^.. seronok plak tgk weChat ni.. az pkai viber n whatsapp je.. nk dwload jgk la hehe
Dianaa said…
@Irwan Alessa; pheww! nasib baik! hehe
Dianaa said…
@Nurul 'Aiziz; yup, lakonan semata-mata. hahaha. download lah. boleh kita ber-WeChat nanti :D
Lelaki Ini said…
Ayoyo! Swwweeet sgt!
Cik Puan Fadli said…
jgn bonci²..nnt dio yg jadi somi ekau...
Miss Xyz said…
Dia sukaa... Hang kut. Hang je tak perasan, ahaha XD
tenku butang said…
huuu.. sedey.. teman pun nk download weChat gak.. tp henfon x support.. aaarghhh jeles org lain byk guna Wechat.. huk2..
Dianaa said…
@Lelaki Ini; takde sweet nya. tawar ada lah. haha
Dianaa said…
@Cik Puan Fadli; erk, minta dijauhkan lah. haha. den suko orang len
Dianaa said…
@Miss Xyz; dok ehh. hang memandai ja tau :p
is WeChat's function sama cm Whatsapp?
Dianaa said…
@tenku butang; tak support? pakai phone apa? best tau WeChat ni
Dianaa said…
@Fiqa Nsz; apaaaa? haha xD
♥ CIKZEK ♥ said…
kite xdek we chat lg FD. sadiss kannn. tskkk :(
luqman zakaria said…
tak menahan..suh nuffnang sponsor tuh..haha
Sally Yatiey said…
Nak install wechat jugaklahhhh ;D hee
Dianaa said…
@luqman zakaria; haha! tau takpe. ngeng punya Izzy
Dianaa said…
@Sally Yatiey; install cepat. boleh kita ber-WeChat
Dianaa said…
@Nurfaezah Abdullah; yup, tapi ada kelebihan sikit lah :)
ezyra daniel said…
ehemm ehemm,,macam ada pape je korg nie hehe...
pape pon,korg memang sweet huhu
Dianaa said…
@ezyra daniel; hehe kitorang takde apa lah. kawan je :)
sweetnyaaaaaaaaaa :DD kihkihkih
Dianaa said…
@Princess Syazliyana; hahaa takde sweet nyee
kte nk download lum berjaya g
Dianaa said…
@Mysara Ab Rahman; alaa, tak dapat lah kita nak ber-WeChat
Condoriano said…
Hahah macam baca drama cinta pula la xD
Dianaa said…
@Condoriano; haha drama cinta? drama boleh. real takboleh, HAHA
Aisha Fauzi said…
Semoga berbahagia ~ HAHA gurau-2 xD
Dhiea Ismail said…
Salam blh tnya x apa maksud dp tu.. hehe

Popular posts from this blog

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection

Giveaway by Fatin Diana

Safi Balqis OxyWhite