WeChat

Menggedik dengan BFF dalam WeChat

April 09, 2013


Assalamualaikum,

Sejak guna smartphone ni, hari-hari FD ber-WeChat dengan kawan baru termasuklah kawan sekolah dan blogger. Harini tiba-tiba kawan sekolah merangkap kawan baik FD tiba-tiba tegur kat WeChat. Ehem, menggedik dengan kawan dah jadi benda biasa. Izzy pun layankan saje, harhar :D
Korang yang baca jangan fikir bukan-bukan pula. Kalau rasa menyampah, sila pergi blog lain ^^v

Hijau - Izzy
Putih - FD

Ada WeChat pun untung ek? Ngeng punya kawan.

FD dah mula nak menggedik :p siap ajak pakai DP sama, hewhew

Kan FD dah kata. Izzy layan saje :p

Korang nampak tu? Izzy pulak yang over. HAHA!
FD setakat ajak tukar DP. Dia over nak kata bakal bini bagai.
Oh tidakkkkkk!!

Lu fikir wa retis ke nak minta sponsor mahal-mahal?
Mula borak pasal kahwin ni sebab FD ada tak puas hati dengan hamba Allah ni. Malas nak kecoh. Fikir orang dekat je. So abaikan.

Tiba-tiba kita pulak. Benci haku!

Apa yang Izzy kata tu, FD terus cuba hilangkan perasaan negetif tu jauh-jauh. Yelah, ingat apa yang orang tua kata. Jangan benci, lama-lama nanti sayang. Benda ni pernah jadi dulu. So FD taknak benda ni terjadi lagi.

Nampak tak? Nampak tak? Sudahnya dia cari Sarah juga. 
Gatai Izzy ni tau, nak adik aku je. Sepak laju laju kang! 

Ini dia Sarah
Cun juga ambik gambar guna Xperia Tipo Dual, hewhew :3

Izzy kawan baik sejak sekolah menengah. Kenal dia masa form2. Selalu sangat jadi classmate. Selalu keluar lepak KL dengan dia masa FD tinggal kat KL dulu. Selalu minta belanja makan itu ini. Ekekeke :D
Antara entri pasal lepak dengan kawan - I | II | III | IV 

Entri takde isi penting, takde info. 
Saje karut, harhar. Sorry buang masa korang ^^v

You Might Also Like

47 comments

  1. demam wechat skang ni ye FD

    ReplyDelete

  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  3. So sweet u guys! az doakn moga ade jodoh hehehehehehehe

    ReplyDelete
  4. hehe..alamak ada org lamar plak..hee..(^_^)

    ReplyDelete
  5. sweet la korang >,<
    semoga FD ade jodoh ngn dye :P
    hehe :D

    ReplyDelete
  6. @Nurul 'Aiziz; alamak! Az! jangan lah! hahaa :D nak orang lainn

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Salam blh tnya x apa maksud dp tu.. hehe

      Delete
  8. @Dianaa
    kite x tau kn, mne tau jodoh kte adalh dngn org yg kite bnyak luangkn mse tuhh si dy tu pon bunyi mcm berkenan je.. hehe bg la dy pluang ckit..

    Ow ye! jom join 1st segmen az ni..
    http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/segmen-click2-iklan-tabung-online.html
    join eh..

    ReplyDelete
  9. Harap maaf semua, saya dengan fd cuma kawan baik sahaja. Takda lebih & kurang.

    ReplyDelete
  10. Harap maaf semua, saya & fd cuma kawan baik. Kami tiada apa apa perasaan antara satu sama lain. Hahaha

    ReplyDelete
  11. @Anis Zainudin; tidakkkkkk! hahaa. nak orang lain lah. bukan Izzy

    ReplyDelete
  12. @Nurul 'Aiziz; hehe Izzy memang suka bergurau gitu lah Az. memang tak kan timbul perasaan pelik dengan dia :p
    thanks invite

    ReplyDelete
  13. @Izzy Frhn; macehh itu untuk pengakuan kau tu. haha. harap semuanya jelas :p

    ReplyDelete
  14. :) semua nya sudah jelas.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. @Dianaa kirenye lakonan la ni.. huhu tpe2 ^_^.. seronok plak tgk weChat ni.. az pkai viber n whatsapp je.. nk dwload jgk la hehe

    ReplyDelete
  16. @Nurul 'Aiziz; yup, lakonan semata-mata. hahaha. download lah. boleh kita ber-WeChat nanti :D

    ReplyDelete
  17. jgn bonci²..nnt dio yg jadi somi ekau...

    ReplyDelete
  18. Dia sukaa... Hang kut. Hang je tak perasan, ahaha XD

    ReplyDelete
  19. huuu.. sedey.. teman pun nk download weChat gak.. tp henfon x support.. aaarghhh jeles org lain byk guna Wechat.. huk2..

    ReplyDelete
  20. @Lelaki Ini; takde sweet nya. tawar ada lah. haha

    ReplyDelete
  21. @Cik Puan Fadli; erk, minta dijauhkan lah. haha. den suko orang len

    ReplyDelete
  22. @Miss Xyz; dok ehh. hang memandai ja tau :p

    ReplyDelete
  23. is WeChat's function sama cm Whatsapp?

    ReplyDelete
  24. @tenku butang; tak support? pakai phone apa? best tau WeChat ni

    ReplyDelete
  25. kite xdek we chat lg FD. sadiss kannn. tskkk :(

    ReplyDelete
  26. tak menahan..suh nuffnang sponsor tuh..haha

    ReplyDelete
  27. Nak install wechat jugaklahhhh ;D hee

    ReplyDelete
  28. @luqman zakaria; haha! tau takpe. ngeng punya Izzy

    ReplyDelete
  29. @Sally Yatiey; install cepat. boleh kita ber-WeChat

    ReplyDelete
  30. @Nurfaezah Abdullah; yup, tapi ada kelebihan sikit lah :)

    ReplyDelete
  31. ehemm ehemm,,macam ada pape je korg nie hehe...
    pape pon,korg memang sweet huhu

    ReplyDelete
  32. @ezyra daniel; hehe kitorang takde apa lah. kawan je :)

    ReplyDelete
  33. @Mysara Ab Rahman; alaa, tak dapat lah kita nak ber-WeChat

    ReplyDelete
  34. Hahah macam baca drama cinta pula la xD

    ReplyDelete
  35. @Condoriano; haha drama cinta? drama boleh. real takboleh, HAHA

    ReplyDelete
  36. Semoga berbahagia ~ HAHA gurau-2 xD

    ReplyDelete