Family outing - TER


TER shortform untuk Terengganu Equestrian Resort.

Lepas abah balik dari keje dalam tengah hari tadi, abah kata abah survey tempat kat TER. Nak cari gym. Bukan gym je yang ada. Ada bowling, swimming pool, tempat main badminton, ping pong, banyak lagi! Kitorang pun apa lagi, semua nak pergi! Sarah pun excited. Lepas ambik adik FD balik dari sekolah, terus siap dan gerak.

Konon FD nak main bowling. Wayang je lebih.

First Mirul, second F (FD), last Darlina. Time FD, bukan FD main sangat pun. Asal FD nak main je, masuk longkang. BENCI! HAHA! FD dapat jatuhkan 3 pin je. Yang selebihnya tu pun minta abah ganti kan. Dah nak last tu bagi mak pula main sebab mak teringin nak cuba.

Habis main bowling, Sarah dan adik FD, Mirul pi mandi manda kat swimming pool pula. Seronok ah diorang! Jealous FD tengok tau ._.

Sementara Sarah dan Mirul bermandi manda tu, kena lah ada makan-makan sikit. Hihi! Dah macam berkelah tepi pantai pula dah :3

Lepas mandi manda, dah tentu lah diorang rasa lapar, kan? Heeee :D

Dah seronok kat sana, dekat pukul 6 lebih dah gerak balik. Rasa macam nak pergi lagi lepas ni. Nak main badminton. Tu je lah yang FD reti pun. Bowling? TEEETTTTTT! Tolak ketepi. Takmo main dah! Bikin malu je. HAHA! xD

Comments

Sabella Mohamad said…
bestnyaaa kak . macam piknik pulak kan ? bella tak pernah jejak lagi TER tu . kesian kan . tsk
wahh bestnya :o saya pun main boling asyik masuk longkang je.. benci XD
Irwan Alessa said…
aahahahahhaa.. boleh la bertanding nanti :)
hana hadi said…
sehari suntuk meng'enjoy'kan diri :)
FD org ganu k? sye pnh g ter ni. kg kt ganu :)
Dianaa said…
@Sabella Mohamad; hihi tau takpe. lah yeke? kita pi sama nak? hee :D
Fiqa Nsz said…
Sygnya tak mandi sekali. Hahah
Dianaa said…
@Princess Syazliyana; haha terus hilang mood bila asyik masuk longkang
Dianaa said…
@Irwan Alessa; bertanding badminton boleh. bowling? TAKMO! haha
Dianaa said…
@hana hadi; yup, betul tu :)
Dianaa said…
@RadhiahIlyas ッ; FD tinggal kat Tganu :) oh yeke? boleh lah jumpa if turun Tganu :)
Dianaa said…
@Fiqa Nsz; tu lah pasal. huwaaa! :( haha
deno said…
best! sis pun pernah pergi TER ni, pegi main boling.. biasanya kalau berenang sis pegi kfc sbb tertutup dan murah sikit.. hehe^^
Dianaa said…
@deno; kfc? kat mana tu? best lah sebab tertutup en.
AinNawwar said…
nawwar tak pernah pun pergi ter. haha. nama je anak trengganu.
Dianaa said…
@AinNawwar; haha yeke? takpe. nanti kita pi sama nak? :p
Aisha Fauzi said…
Waahhh bestnya. Saya selalu main bowling tapi masih noob :D

Popular posts from this blog

Review: PinkBoxCereal x Hermosa Collection

Giveaway by Fatin Diana

Safi Balqis OxyWhite