Tutor

Tutorial pasang MP3 Player

March 03, 2013


Assalamualaikum,

Semalam ada orang request tutor letak MP3 macam FD punya kat blog ni

Maybe ada yang nampak atau ada yang tak nampak sebab MP3 FD tu warna dia macam tak berapa terang. FD sengaja guna warna soft pink :D

Okay, meh nak ajar letak MP3 ni. Mula-mula, FD pening juga nak buat. Lama-lama tu faham dah ^^

Kat category tu, korang pilih colors. Then korang edit lah nak warna apa untuk MP3 korang tu. Lepas habis edit, korang klik jadi general semula dan kat autoplay tu korang pilih 1. Bukan 0.

Cari lagu kat http://irondj.net/roll
Korang search lagu dan klik kat lagu yang korang nak

Contoh code dalam kotak tu
<strong>Taylor Swift - Enchanted   Instrumental</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/32531/Taylor_Swift_-_Enchanted__Piano_Instrumental_.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F9743%2Fmixes%2F32531&layout=button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br />  <a href="http://irondj.net/users/9743/mixes/32531">download</a>  / <a href="http://click.linksynergy.com/fs-bin/stat?id=l6vzrRhlsiE&offerid=146261&type=3&subid=0&tmpid=1826&RD_PARM1=https%253A%252F%252Fitunes.apple.com%252Fus%252Falbum%252Fenchanted-instrumental-background%252Fid595753207%253Fi%253D595753388%2526uo%253D4%2526partnerId%253D30" target="itunes_store" title="Buy: Enchanted - instrumental">iTunes</a> / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 

Nampak yang merah tu? Haa, cuma copy code tu dan paste kat web yang first tadi. Letak dalam ruang mp3. Lepas tu korang boleh preview dulu. Kalau nak edit apa-apa, edit dulu kasi puas hati. Dah puas hati? Copy code kat bawah tu dan paste kat sidebar korang. SIAP! :D

Good luck ;)
Kalau ada apa-apa nak tanya, tinggalkan komen dan FD akan balas kat cbox korang ^^

You Might Also Like

8 comments

  1. Nice tutorial.. dah jumpa lagu paling syahdu nanti baru iha guna mp3 ni.. :D

    ReplyDelete
  2. akk bse time raye je letak lagu.. lagu raye jd pilihan.. sbb nk bg meriahnye raye kat blog.. ekeke

    ReplyDelete
  3. Kalau ambik lagu dari utube macam mana? :S

    ReplyDelete
  4. comel je kedudukan widget tuh..
    pandai FD..=)

    ReplyDelete
  5. bella terfikir jugak cane la caranya nak buat mp3 player macam akak tu . tup tup dah ada tutorial . hehe . thanks akak !

    ReplyDelete