Tutor

Tutorial pasang LinkWithin

March 02, 2013


Assalamualaikum,

26 Feb ada blogger request buat tutor, tapi FD terlupa nak buat entri. Maaf sangat-sangat!



Ini rupa LinkWithin tu. Kat blog FD pun ada, kat setiap bawah entri tu.

First, pergi sini - http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

Second
Isi form tu. Platform tu pilih Blogger dan width tu pula terpulang pada korang nak bape kotak kat bawah. Macam FD punya 4 kotak. Minimum 3 dan maximum 5 kotak :) dah siap isi form, klik Get Widget!

Third
Ikut step yang ada dalam page tu. Klik Install Widget, kemudian pilih blog mana yang korang nak masukkan LinkWithin tu (kalau 1 akaun ada banyak blog), dan klik Add Widget. Lepas tu letak widget kat bawah Blog Posts dan SAVE! 

Siap dah :D

You Might Also Like

9 comments

  1. Simple giveaway by Musical Xiao part 2 kini bermula
    syarat senang sangat ..

    semua boleh join .. pemilihan pemenang berdasarkan random ok

    hadiah pon menarik . jom join sekarang !

    http://www.mohdzuhri.com/2013/03/simple-giveaway-by-musical-xiao-part-2.html

    ReplyDelete
  2. hoho baru tau mcm mna nak buat , thanks sis ;)

    ReplyDelete
  3. Nice tutor. Thanks for the sharing Kak FD :)

    ReplyDelete