Tutor

Tutorial pasang LinkWithin

March 02, 2013 Fatin Diana 9 Comments


Assalamualaikum,

26 Feb ada blogger request buat tutor, tapi FD terlupa nak buat entri. Maaf sangat-sangat!



Ini rupa LinkWithin tu. Kat blog FD pun ada, kat setiap bawah entri tu.

First, pergi sini - http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

Second
Isi form tu. Platform tu pilih Blogger dan width tu pula terpulang pada korang nak bape kotak kat bawah. Macam FD punya 4 kotak. Minimum 3 dan maximum 5 kotak :) dah siap isi form, klik Get Widget!

Third
Ikut step yang ada dalam page tu. Klik Install Widget, kemudian pilih blog mana yang korang nak masukkan LinkWithin tu (kalau 1 akaun ada banyak blog), dan klik Add Widget. Lepas tu letak widget kat bawah Blog Posts dan SAVE! 

Siap dah :D

You Might Also Like

9 comments:

Mohd Zuhri said...

Simple giveaway by Musical Xiao part 2 kini bermula
syarat senang sangat ..

semua boleh join .. pemilihan pemenang berdasarkan random ok

hadiah pon menarik . jom join sekarang !

http://www.mohdzuhri.com/2013/03/simple-giveaway-by-musical-xiao-part-2.html

Aina Sofea said...

Nice tuto ^_^

Sabrina SA said...

Thanks . sngt sngt :D

Dianaa said...

@Sabrina SA; you're welcome ^^

nice tuto siss..

Sally Yatiey said...

Nice sharing ^_^

hoho baru tau mcm mna nak buat , thanks sis ;)

Dianaa said...

@rodiyatul akmar; you're welcome :D

Aisha Fauzi said...

Nice tutor. Thanks for the sharing Kak FD :)